Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 681

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Shimano írta:
2023.10.16., hétf. 14:07
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2023.10.12., csüt. 14:53
alto írta:
2023.10.12., csüt. 13:43

Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra. :D
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit... sad.gif
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /
egy nagyon jó ismim ismije :D ,amúgy kökemény rockzenész a csávókám,az ismim ismije, (főleg Iron Maiden,Metallica
rajongó + '60/'70 évekbeli rockzene, + ma "americana" alá kategorizált zenék a fő csapásai ),rockbanda dobosa,most vásárolt egy full Quad rendszert (2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.. :smile29: ...megnéztem a 2912 használatiját:

https://www.quad-hifi.co.uk/wp-content/ ... 5-2005.pdf

9-edik oldal,60 cm távolságot ad meg ma a gyártó,a hátfalhoz viszonyitva

:smile49:
Csatolmányok
IMG-b76df100300584544cec5771bd918e04-V.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6176

Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Foticsávó írta:
2023.10.14., szomb. 17:53
Szia
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt
A kérdésed átkerült a helyére.
A választ itt nagyjából megtalálod:
3i: https://www.musicalfidelity.com/support ... series/m3i
https://www.hifichoice.com/content/musi ... %C2%A31000

3si: https://www.musicalfidelity.com/products/m3series/m3si
https://www.analogueseduction.net/integ ... ifier.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Foticsávó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó

Hozzászólás Szerző: Foticsávó »

Szia
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7519

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

marconi írta:
2023.10.13., pén. 16:04
Rock60 írta:
2023.10.13., pén. 11:50
Erről / is / beszéltem.
Nem akarat vagy elhatározás kérdése.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
Neeem, dehogy is - válaszoltam.
Szóval, nem nehéz okosnak lenni egy legénylakásból, vagy bemutatóteremből.
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
Kérlek ne sértegesd a fórumtársat és a feleségét! A megfelelő részt kivettem.
2.12. A Fórum Moderátorai mindent megtesznek azért, hogy a Fórumon megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő, vagy az érzelmeket szándékosan sértő hozzászólások haladéktalanul törlésre kerüljenek.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7519

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2023.10.14., szomb. 08:27
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.
Marconi fórumtárs rontotta el az idézést elsőként, ez gyűrűzött tovább. Javítottam az idézési hibákat. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2023.10.14., szomb. 00:10
marconi írta:
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. :rolleyes: Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Hogy visszakanyarodjak az eredeti felvetéshez - tényleg túloffolódott a téma - az elmúlt 2 hétben három kb. hasonló kategóriájú integrált erősítőt hallgattam a rendszeremen.
Nem adásvételi szándékkal. Kettő a sajátom - az egyik amolyan vésztartalék - a harmadik erősítő egy barátomé, aki áthozta fülelni egy kicsit.
Függetlenül a hangsugárzó elhelyezésétől - előrehúzva, vagy sem - meglepően különböző módon reprodukálták - vagy produkálták - a teret az erősítők.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

marconi írta:
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. :rolleyes: Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano látja jól.
Ezt a hangsugárzót régi életemből " örököltem ", és tartottam is tőle, hogy necces lesz az elhelyezése az új helyén.
Végül is nem sokon múlott... :D
Nem adom el, mert ebben a kicsontozott, lemeztelenített, modifikált, tunningolt állapotában amit kapnék érte, azt az árat minimum megháromszorozhatnám, hogy ezt a szintű hangot visszakapjam.
Házasság adási tanácsokat nem kérek, köszi. :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.10.13., pén. 22:06-kor.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
Rock60 írta:
Erről / is / beszéltem.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
Igazad is van,meg nem is. :D Ez azért nagyban függ a szoba elrendezésétől is,mert pl ha kifejezetten útban van egy előretolt hangsugárzó,akkor nem várhatjuk el hogy ezt nagy kegyesen állandóan és óvatosan kerülgetjék,szerintem.Nálam pl ha elhúzom 1m-re a hátsó faltól,akkor benne van a bejáratban,tehát még lehet én is nekimennék, :D de hála az égnek így is jól szól a cuccos ahol van,tehát ilyen késztetésem sincs.
Ezt adott esetben előre mérlegelni kell,és olyan hangsugárzót kell választani ami nem érzi magát nagyon kényelmetlenül falközelben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

Rock60 írta:
Erről / is / beszéltem.

A személyeskedő részt kivettem. asebestyen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:07-kor.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

denesdr írta:
2023.10.13., pén. 08:59
/off
A hangsugárzók előrehúzása helyett, hasonló eredménnyel alkalmazhatók szélessávú akusztikus elnyelők.
/on
Szerintem ez így, ebben a formában nem igaz, de mivel ez itt off, így csak annyit mondok, hogy a hangsugárzó falaktól való ideális távolságát, nem lehet akusztikai elnyelőkkel helyettesíteni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

Erről / is / beszéltem.

Egyébként a Quad nem szereti a hangelnyelőket, diffúzorokat - tapasztalatom szerint.
Korábbi /legény/lakásomban volt alkalmam kisérletezni vele eleget, igazából azt szereti, ha van mögötte legalább 1 méter.
Amúgy sem túl nagy hatásfokát megfojtja, ha a visszavert hang nagy részét elnyeletem.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
2023.10.13., pén. 09:02
denesdr írta:
/off
A hangsugárzók előrehúzása helyett, hasonló eredménnyel alkalmazhatók szélessávú akusztikus elnyelők.
/on
Jó, de az "akusztikai variálás". Marad a napi tologatás.
Jogos, mert valakinek esetleg nem tetszik, hogy mondjuk az akusztikus elnyelőtől rövidebb és esetleg még egyenletesebb is lesz a szoba utózengése. Épp ezt említettem a napokban a másik topikban, hogy ebben lehet bőven szubjektivitás, hát íme. :smile32:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
/off
/on
Jó, de az "akusztikai variálás". Marad a napi tologatás.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

/off
/on

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2023.10.12., csüt. 16:18

Az nem megoldás, hogy csak a zenehallgatás idejére húzod őket előre?

Sokan degradálják a hangsugárzó elhelyezés, és az akusztika szerepét, pedig e kettőnek van a legnagyobb szerepe a térélmény tekintetében.
Valamilyen szinten megoldás.
Van amikor előre húzom 100 - 110 - re, de akkor fel kell hajtani a keresztben futó szőnyeget. Ez akkor szokott lenni, mikor már nagyon " begorombulok " és lemezeket szeretnék hallgatni. / Az ESL a diy állványával 80 kg/db./
Ez gyakorlatilag csak akkor működik, ha egyedül vagyok.
Amikor TV szól a rendszeren / 95% / akkor sajna alapállás.

Szerintem nem degradálásról van szó.
Az emberi természet is olyan, mint a víz folyása, a könnyebb utat választja.
Vagy a lehetséges utat.
Nem hiszem hogy bárki kétségbe vonná a hangsugárzók fontosságát, annak elhelyezését és a szobaakusztikát.
Nagyon sokaknak rengeteg kompromisszumot kell kötni, akik nem dedikált zeneszobában űzik a hobbijukat. Fizikai korlátok, asszonypajtás izlése, kis gyerek, nagy gyerek, kutya, macska, Kék homlokú amazon, stb...
Ha már elfogytak az érvek és a lehetőségek, akkor marad az erősítők, készülékek és kiegészítők variálása.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.10.12., csüt. 14:53
alto írta:

Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra. :D
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Az nem megoldás, hogy csak a zenehallgatás idejére húzod őket előre?
Én ezt csinálom.
Persze, ha az egész napodat zenehallgatással tudod tölteni, akkor folyton előrehúzva kell tartanod, az meg úgy élhetetlen, nálunk is ezért van két "állása" a hangsugárzóknak.
De hogy ne legyen teljesen off, igen, én is úgy tapasztaltam, hogy térleképzés terén, az erősítők között is igen nagy különbség lehet. Értelem szerűen a hangsugárzón múlik leginkább(ha csak a rendszer elemeit vesszük), de szorosan mögötte az erősítő a következő.
Félre sikerült akusztikai környezetben, kompromisszumos elhelyezés esetén, lehet kínlódni, locsolni a pénzt drágább készülékekre, kábelekre, stb. de a kívánt 3D hangkép csak nem fog előbújni. Sokan degradálják a hangsugárzó elhelyezés, és az akusztika szerepét, pedig e kettőnek van a legnagyobb szerepe a térélmény tekintetében.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2023.10.12., csüt. 10:30
alto írta:
2023.10.12., csüt. 09:11

A nagy térhez, másképpen fogalmazva a szinpadképhez elsősorban olyan felvétel kell, amin ez rajta is van. Sajnos például a könnyűzenei felvételek jó része nem ilyen.
Másodsorban jön az akusztika. Ha rátolod a hátsó falra a hangfalakat, vagy túl közel van az oldalfalakhoz, az nem csak mélykiemelést okoz, hanem két dimenzióssá degradálja a szinpadképet, azaz eltűnik a térből a mélységi információ. Továbbá a nagy sík felületek a szobában is el tudják rontani a színpadképet azzal, hogy összevissza verődik a hang általuk. Ezen sokat lehet javítani vastag függönyökkel az ablakok előtt, puha szőnyegekkel a padlón, illetve megfelelően elhelyezett diffúzor elemekkel, de könyvespolcok is megteszik erre.
Harmadsorban jön a hangfal, azok közül sem képes mindegyik erre a mutatványra.
Persze az erősítő beleszól ebbe, de amíg az előző három nincs rendben, addig inkább azokkal lenne érdemes foglalkozni.
Ez mind így van, ahogy mondod.
Mondjuk, ezek az alap - jó tanácsok.

Ezzel szemben, vagy mondjuk úgy, e mellett nálam semmi akusztikai variálás nem történt - családi lakószoba - a sztatikust sem tudom annyira előre húzni mint szeretném - 90 cm - és most pont függöny sincs az ablakokon karnis csere miatt.
Ezek között a nem túl ideális körülmények között csereberéltem dacot és erősítőt az elmúlt hetekben és elmondhatom, hogy jól hallható és értékelhető különbségek vannak így is térleképezés terén az elektronikáknak.
Ezt csak arra mondom, hogy nem feltétele az ideális erősítő kiválasztásának, hogy hú de minden rendben legyen körülötte. Párhuzamosan is fejleszthetők a dolgok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Őslakos
Őslakos

fererencz írta:
2023.10.12., csüt. 10:50
Rock60 írta:

Ezek között a nem túl ideális körülmények között csereberéltem dacot és erősítőt az elmúlt hetekben és elmondhatom, hogy jól hallható és értékelhető különbségek vannak így is térleképezés terén az elektronikáknak.
A nem elfogadott tudományos álláspont szerint, ha ezek az eszközök befolyásolják a térérzetet, akkor ott valami/valamelyik hibás.
Akkor minden hibás és mindig is az volt. :D
Nem emlékszem olyan erősítő cserére sem nálam, sem ismeretségi körömben 40 évre visszamenőleg, hogy ne tapasztaltunk volna valami, kisebb vagy akár nagyobb különbséget a sztereókép megjelenítésben.
Természetesen a jól beállított hangfalak, a jól kezelt szoba a jó térhatás kialakulását segíti, sőt az erősítők ezen képességei közti különbséget jobban érzékelhetővé, nyilvánvalóvá is teszi.
De, szerintem ezen a tájon ez evidencia, nem ? gondolkodik.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Rock60 írta:

A nem elfogadott tudományos álláspont szerint, ha ezek az eszközök befolyásolják a térérzetet, akkor ott valami/valamelyik hibás.

Kiegészítő olvasmány:
https://en.wikipedia.org/wiki/Interaura ... difference
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:
2023.10.12., csüt. 09:11

A nagy térhez, másképpen fogalmazva a szinpadképhez elsősorban olyan felvétel kell, amin ez rajta is van. Sajnos például a könnyűzenei felvételek jó része nem ilyen.
Másodsorban jön az akusztika. Ha rátolod a hátsó falra a hangfalakat, vagy túl közel van az oldalfalakhoz, az nem csak mélykiemelést okoz, hanem két dimenzióssá degradálja a szinpadképet, azaz eltűnik a térből a mélységi információ. Továbbá a nagy sík felületek a szobában is el tudják rontani a színpadképet azzal, hogy összevissza verődik a hang általuk. Ezen sokat lehet javítani vastag függönyökkel az ablakok előtt, puha szőnyegekkel a padlón, illetve megfelelően elhelyezett diffúzor elemekkel, de könyvespolcok is megteszik erre.
Harmadsorban jön a hangfal, azok közül sem képes mindegyik erre a mutatványra.
Persze az erősítő beleszól ebbe, de amíg az előző három nincs rendben, addig inkább azokkal lenne érdemes foglalkozni.
Ez mind így van, ahogy mondod.
Mondjuk, ezek az alap - jó tanácsok.

Ezzel szemben, vagy mondjuk úgy, e mellett nálam semmi akusztikai variálás nem történt - családi lakószoba - a sztatikust sem tudom annyira előre húzni mint szeretném - 90 cm - és most pont függöny sincs az ablakokon karnis csere miatt.
Ezt csak arra mondom, hogy nem feltétele az ideális erősítő kiválasztásának, hogy hú de minden rendben legyen körülötte. Párhuzamosan is fejleszthetők a dolgok.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”