Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
A hűtésre a minimum 2-3 centit belekalkuláltad ?
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Álló hangsugárzó pároshoz,(Wilson EL-10 vagy mondjuk egy Canton GLE90 és hasonló kategória) ti melyik erősítőt ajánlanátok? Én egy topping PA7-es re gondoltam plusz DAC vagy mondjuk egy Rottel A12 MKII. Pc-ről lenne a zene hallgatás egyébként. Túl magas erősítő nem jöhet szóba nincs annyi helyem 10cm alatti magasság preferált. Köszi.
Álló hangsugárzó pároshoz,(Wilson EL-10 vagy mondjuk egy Canton GLE90 és hasonló kategória) ti melyik erősítőt ajánlanátok? Én egy topping PA7-es re gondoltam plusz DAC vagy mondjuk egy Rottel A12 MKII. Pc-ről lenne a zene hallgatás egyébként. Túl magas erősítő nem jöhet szóba nincs annyi helyem 10cm alatti magasság preferált. Köszi.
Ok, köszi !
Én is felgyűrűzöm az E82CC - ket...
Én is felgyűrűzöm az E82CC - ket...
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2708
Seal Ring Kft Bp XVI ker. Hőálló szilikon gyűrű. Van nekik raktáron nagyon sok méret, pár száz Ft db-ja. Javaslom elvinni a csövet és rápróbálni, mert én emlékezetből (még meg se mértem) vettem és hát elég neccesen is ment rá.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
.. hát erről a gyűrűről nekem más jutott az eszembeTctronic írta: ↑2023.10.06., pén. 18:22Na végre felkerültek az úszógumik a csüvekre. A hátsó nagy egyenirányítókra sajnos csak vékonyabbak. Egyértelműen pozitív változás. Kontrolláltabb, feszesebb hangkép , kicsit több részlet, szebb magasak. Nem világmegváltó változás, de minden apró pozitív változást meg kell becsülni.
20231006_173352.jpg

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Igen, sok kicsi sokra megy...
Ezek a piros gyűrűk konkrétan erre készültek, vagy valamilyen auto - stb alkatrész ?
Hol szerezted be ?
Ezek a piros gyűrűk konkrétan erre készültek, vagy valamilyen auto - stb alkatrész ?
Hol szerezted be ?
- Tctronic
- Beköltözött
Na végre felkerültek az úszógumik a csüvekre. A hátsó nagy egyenirányítókra sajnos csak vékonyabbak. Egyértelműen pozitív változás. Kontrolláltabb, feszesebb hangkép , kicsit több részlet, szebb magasak. Nem világmegváltó változás, de minden apró pozitív változást meg kell becsülni.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Meghallgatás sajnos nem lehetséges mert most kórházban van. Megemlítette, hogy mostanában tapasztalta ezt a búgást. Köszönöm a tippeket, amint hazatér akkor meghallgatom én is.-CB- írta: ↑2023.10.02., hétf. 15:07Először akkor tisztázzuk, hogy a trafó búg, vagy a hangfalon is hallható-e? Ezt nyilván mi nem tudjuk megállapítani, neked kell a kis füledet odatenni, ahol búg, és megosztani velünk a tapasztalatot.
Ha az előbbi, akkor lehet, hogy a trafó vasakat összeszorító csavarok lelazultak, vagy valami a trafó mágnesességére reagáló fémtárgy kezdett táncba.
Ha a hangban is megjelenik a búgás, az bármi is lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.02., hétf. 20:18-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
Ha az előbbi, akkor lehet, hogy a trafó vasakat összeszorító csavarok lelazultak, vagy valami a trafó mágnesességére reagáló fémtárgy kezdett táncba.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Először akkor tisztázzuk, hogy a trafó búg, vagy a hangfalon is hallható-e? Ezt nyilván mi nem tudjuk megállapítani, neked kell a kis füledet odatenni, ahol búg, és megosztani velünk a tapasztalatot.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
SE, vagy PP?
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Sziasztok !
Egy barátomnak van egy diy csöves erősítője, kézi tekercselésű trafóval.
Mostanában el ketdett búgni. Esetleg van valaki ötlete, hogy a búgás oka mi lehet ?
Esetleg ez a búgás a hangsugárzóból jövő hangban is benne lehet ?
Egy barátomnak van egy diy csöves erősítője, kézi tekercselésű trafóval.
Mostanában el ketdett búgni. Esetleg van valaki ötlete, hogy a búgás oka mi lehet ?
Esetleg ez a búgás a hangsugárzóból jövő hangban is benne lehet ?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8893
Akkor az downgrade…

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1185
Andarson fórumtárs árulja is a komplett lemezjátszóját....gomolalaci írta: ↑2023.10.01., vas. 20:33Ha A forrás, amiről itt nem is illik beszélni, sz@r, akkor egyik erősítő sem tud jól teljesíteni. Nem beszélve a drótokról.....
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Sztereó erősitők
Ha A forrás, amiről itt nem is illik beszélni, sz@r, akkor egyik erősítő sem tud jól teljesíteni. Nem beszélve a drótokról.....
A gondolkodás nem megerőltető...
- Tctronic
- Beköltözött
Most kicsit félek, hogy mit is válaszoljak.blackfriar írta: ↑2023.10.01., vas. 19:05Nos itt van a kutya elásva.
Nekem akkor rendült meg a hitem ezekben a dolgokban, amikor az emberek elkezdtek különbséget hallani két, azonosan beállított (!!!) op rendszer között. (jól gondold meg, mielőtt erre a hsz-ra reagálsz)
Azt valszeg valahol mindannyian tudjuk, hogy ezek az emberek vakteszten úgy elbuknának, mint a huzat.

Lehet olyan tesztet csinálni, valóban amin nagyon sokan elbuknánk. Pl. nem saját rendszeren történő teszteléssel, a lehallgatások között eltelt idő megnövelésével , a két termék nagyon hasonló tulajdonságával/karakterével csak egy pár példa.
De olyan is volt nekem hogy az egyik termék A-B teszten nagyon tetszett, hosszabb távon meg valahogy még se. De lehet csak bennem , vagy a fülemben, de lehet a fejemben van a hiba.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 37
Nos itt van a kutya elásva.
Nekem akkor rendült meg a hitem ezekben a dolgokban, amikor az emberek elkezdtek különbséget hallani két, azonosan beállított (!!!) op rendszer között. (jól gondold meg, mielőtt erre a hsz-ra reagálsz)
Azt valszeg valahol mindannyian tudjuk, hogy ezek az emberek vakteszten úgy elbuknának, mint a huzat.
- Tctronic
- Beköltözött
Hát ha az anyagiakat nézzük mindenképpen egyetértek

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1185
Mindegy milyen korszak jött, a hazai kábelgyártók nem értik sőt leragadtak a 40+ éves dogmáknál. Talán még jó kábelt sem hallottak. Filkor Józsinak legalább volt egy, ha el is adta. Attól tartok egyébként, hogy te meg szakmai ártalom miatt talán?, de annyira mást hallasz/hallgatsz, hogy téged valójában nem a hangminőség érdekel, hanem max az előadói. Ami kevés ebben a fórumban szerintem. Kevesen hallanak úgy/ akarnak úgy hallani mint te és kevesen vannak akik azt hallják/akarják hallani mit te. Nagyrészük többre vágyik. Ezért figyelik a rovarokat, hátha tanulnak belőlük, elleshetnek valamit, figyelik az adok-veszekeket, hátha lesz valami jobb cucc cserére lehetőség. Aztán te "megnyugtatod" őket, hogy nincs feljebb mint az alap.... Csak átcseszés az egész hifiipar, meg a kábelek, így aztán a legtöbben lenyugodnak, amig valamit nem olvasnak ami előrelépésről ír és neki nem ugorhatnak, hogy az nem lehet, mert kizárt, mert olvasta, hallotta... Csak épp nem próbálta, vagy pont egy rosszat választott, mert nem mert jobbat, mert úgyis azt olvasta mondták neki, hogy felesleges.fapaci írta: ↑2023.10.01., vas. 14:46Aztán jött a nanokorszak...
A testmozgás igen hasznos tud lenni. Az is becsülendő, hogy próbáltál reagálni a soraimra, de sajnos nem sikerült, helyette kitaláltál egy másik, erősen kisarkított sztorit, aminek nincs köze az én gondolataimhoz. Ilyenkor érzi úgy az ember, hogy értelmetlenné vált a beszélgetés.gyongyhalas írta: ↑2023.10.01., vas. 12:53Akkor itt a megoldás emberek mindenki rohanjon és vegyen Pr.. Au.. berendezéseket ....
Na.... Nem személyeskedésnek szántam, de büntit kapok érte az biztos.... Viszont elmondtam a véleményem legalább a témában. (nem rólad akartam, hanem a helyzetről.... és tényleg nem hibáztatlak, hogy ez lett, de az embereknek tudniuk kellene józanul dönteni és akkor nem lennének itt mindig ugyanazok a kérdések, válaszok és nekifeszülések. Igaz akkor elhalna a fórum is és adminok is hátradőlhetnének. Maradna az adok-veszek....ami most is tele van "jó" készülékekkel és még mennyivel... )
Sajnos az én rendszerem összes komponense érzékeny a kábelezésre és marhára nem örülök neki.Tctronic írta: ↑2023.10.01., vas. 14:19Én a saját példámból (tapasztalatomból) indulok ki -de gondolom más is-, ezért azt feltételezve, hogy a "másik" fórumtárs sem süket, furcsa hogy ennyire ellentmondó dolgokat lehet olvasni. Volt már többször kérdésfelvetés, hogy melyik erősítő jobb, amelyik érzékeny a kábelezésre vagy amelyik nem? Erre a pofon egyszerű válasz az, hogy minden rendszer érzékeny valamilyen szinten a kábelezésre, mert egyszerűen ennyi kábelgyártó nem tudna piacon maradni![]()
Amit én tapasztaltam, hogy volt olyan erősítőm (vagy inkább rendszerem) ami kevésbé volt érzékeny a kábelezésre, de a mostani rendszerem sajnos/szerencsére mindent képes megmutatni. Ami áldás és átok is egyben, de én örülök neki. Véleményem szerint egy jó rendszernek (mert azért ez szerintem nem csak erősítő hanem erősítő+hangfal függő is) minden jót/rosszat meg kell tudnia mutatni. Amit észrevettem, hogy nem megfelelő kábelezéssel simán átlagossá lehet hangolni a sajátomat.
Sokkal boldogabb lennék, ha az ATC-im PC-kanóccal meg üvegbiztivel is úgy szólnának, mint az évek óta használt WireWorld Platinumokkal, QSA-kkal

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Igazad van ..értelmetlen a beszélgetés .. Teljesen mást gondolunk sokmindenről ....Persze, én vitatkozni szoktam egy fórumon idegen emberekkel ha más véleményünk van a dolgokról...... Az meg se forduljon a fejedben ,hogy tévesen itéled meg az én gondolataimat vagy én gondoltam bele mást a mondandódba ...Söpörd le ha nem tetszik ez a megoldás ...fapaci írta: ↑2023.10.01., vas. 14:46Aztán jött a nanokorszak...
A testmozgás igen hasznos tud lenni. Az is becsülendő, hogy próbáltál reagálni a soraimra, de sajnos nem sikerült, helyette kitaláltál egy másik, erősen kisarkított sztorit, aminek nincs köze az én gondolataimhoz. Ilyenkor érzi úgy az ember, hogy értelmetlenné vált a beszélgetés.gyongyhalas írta: ↑2023.10.01., vas. 12:53Akkor itt a megoldás emberek mindenki rohanjon és vegyen Pr.. Au.. berendezéseket ....

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8893
Azért az is hihetetlen, hogy a kábelezés jelentőségét még vitatjuk ezen a fórumon. Az is fura, hogy még mindig úgy tekintünk a kábelezésre, hogy azzal hangoljuk, finomítjuk, vagy mit tudom én mit csinálunk a rendszerrel. Ha már a kábelekkel kell bármit is csinálni, akkor megette a fene az egészet.Shimano írta: ↑2023.10.01., vas. 12:21
Nem kell mellre szívni,de itt a fórumon lassan már tényleg csak az a téma akárhol is előjön egy kérdés hogy a kábelezés,és utána a többi,holott annak a jelentősége elenyésző mértékű egy jó erősítő hangsugárzó párosítás mellett.Valszeg a fullos kábelezéssel demózó kereskedők tolták ezt a fejekbe,na meg az internet,és azon belül az itt ott szorgoskodók az évek alatt.Az egyszerűen kizárt hogy egy jó hangsugárzó erősítő páros ne tudja megmutatni azt hogy tetszik e,vagy nem nekünk egy teljesen alap drótozással is,mert a hang bennük,és nem a drótokban van.Finomítani,az ízlésünkre formálni persze lehet,és kell is mert nincs két egyforma szoba,elvárás,de hogy ez olyan fontosságot élvezzen mint a készülékek és azok szinergiája,az egyszerűen nem lehet,és nem is igaz.
Szerény véleményem szerint kábel upgraddel egyetlen dolgot lehet tenni, az pedig az, hogy feltesszük a pont az i-re!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- gyongyhalas
- Fórumlakó
Ellen példa Accuphase p260....tipus számot csak azért írtam mert ilyenem volt...80 as évek gyártmánya?
Egyébként értem mit is akarsz mondani....Talán a hangsugárzóknál indult el későn a jobb és tökéletesebb hang ,,követte az akusztika...majd ma már a jobb felbontású és jobb forráskészülékek Dac variációk....Zajszennyezés is kevesebb volt a hálózatokon az otthonokban? Vagyis csak egypár dolog ami miatt lehetséges amit írtál......A fülünk ugyanúgy nem hall semmit de akarunk többet kihozni az erősítőkből is...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10973
- Kapcsolat:
Aztán jött a nanokorszak...
- gyongyhalas
- Fórumlakó
Sajnálom a sértettséged ..bár te bármiről alkotsz véleményt és teszel kinyilatkoztatásokat,,, bármiféle tapasztalat nélkül,,,, te úgyse méltányolod mondandóm.... Csináld csak...Egyébként a fórumon " smile "-ra személyeskedés jelzőt ,még nem hallottam csak tőled... Ami nem releváns még a hozzászólásaidnál sem. Hú annak idején volt negatív jelzésre lehetőség .....tudom -tudom nem lehet mert így mert úgy....de legalább van röhögő smile, lehet ez lesz a negatív jelzés megfelelője?Shimano írta: ↑2023.10.01., vas. 13:44Hát ha neked az sületlenség hogy én az erősítő hangsugárzó szinergiáját fontosabbnak tartom az egyéb bizbasz kiegészítőktől,és fekve is röhögsz tőle,akkor a párbeszed veled itt és most fejeződik be a részemről.A miérteket nem is említem,mert ha azt leírom amit gondolok a piros kiemelésekről,és az állandó fekveröhögős szmájlidról,akkor azt valszeg nem díjaznák + -an a modik,így inkább magamban is tartom.gyongyhalas írta: ↑2023.10.01., vas. 12:34
....Kérlek szépen terítsd ki a lapodat melyik rendszeren hallod a tökéletes hangsugárzó erősítő párost....vagy ha neked ilyen nincs mert máshol hallotad, vagy írták linkeld be kérlek ...hadd tanuljunk vagy tudjuk meg a tutit ! Mert ez így sületlenség: Jelentése Sületlen (2a) megnyilvánulás, beszéd, cselekedet, alkotás, tréfa; ostobaság, badarság, ízléstelenség (1a). Minden sületlenségen nevet.
![]()
Egyébként meg a tököm tudja hogy mik a jó párosok most konkrétan a piacon,nem mászkálok erősítő hangsugárzó szinergiát keresni,mert minek ha már adott egy ami nekem megfelel.De tudod mit!,egy olyat még is,csak neked,és amit szerintem az égiek is egymásnak teremtettek.Heed grand enigma se - Heed Lagrange.