Nagyon drága cuccokból is.
Oxt jóvó’t úgy.
Akkor ez most hogy?

Hát ha neked az sületlenség hogy én az erősítő hangsugárzó szinergiáját fontosabbnak tartom az egyéb bizbasz kiegészítőktől,és fekve is röhögsz tőle,akkor a párbeszed veled itt és most fejeződik be a részemről.A miérteket nem is említem,mert ha azt leírom amit gondolok a piros kiemelésekről,és az állandó fekveröhögős szmájlidról,akkor azt valszeg nem díjaznák + -an a modik,így inkább magamban is tartom.gyongyhalas írta: ↑2023.10.01., vas. 12:34
....Kérlek szépen terítsd ki a lapodat melyik rendszeren hallod a tökéletes hangsugárzó erősítő párost....vagy ha neked ilyen nincs mert máshol hallotad, vagy írták linkeld be kérlek ...hadd tanuljunk vagy tudjuk meg a tutit ! Mert ez így sületlenség: Jelentése Sületlen (2a) megnyilvánulás, beszéd, cselekedet, alkotás, tréfa; ostobaság, badarság, ízléstelenség (1a). Minden sületlenségen nevet.

Nem csoda, hogy az amatőr nem érti ezeket és nem tud eligazodni sem. Hisz a népszerű "szagámberek" ugye nem vannak oda a kifinomult rendszerekért, kábelekért és nem is ajánlják. Persze ezt a népszerű dolgot gyorsan magáévá tudja tenni az eccerü ember, hisz ugyanezt tapasztalja. Igaz jó dolgot még sohasem hallott. Meg sokkal többen is vannak, így darabra is több az ilyen vélemény szóval biztos az az igaz!

Akkor itt a megoldás emberek mindenki rohanjon és vegyen Pr.. Au.. berendezéseket ....Vagy mégse? Mert csak a kommersz készülékektől jobb? Akkor nem audiophil nem high end ? Akkor egy új kategória ? Mégis ezt ki ellenőrizte le vagy hol tesztelték? Vagy tudom minden teszt vásárolt és csak szájról terjed szájra ,,,De most komolyan akkor most vegyünk Kínait mert azért most már ők is top felé közelítenek....Azért én úgy gondolom laikusként süketen , hogy ez mégse a nirvana.Ez a személyes véleményem lehet támadni de minek is?fapaci írta: ↑2023.10.01., vas. 10:07Pedig de. Azt gondolom, a kábel nem a rajta közlekedő jelre van hatással, a feszültségváltozások és a bitek változatlanok maradnak, bármilyen kábelen is utaznak két készülék között, ezt már milliószor ellenőriztük műszerekkel. A kábelek antennaként viselkedve az őket körülvevő világból zajokat, zavarokat gyűjtenek be és ezeket a hasznos jellel együtt továbbítják a készülékekbe, azok működésében több/kevesebb zavart okozva.sutemenyx írta: ↑2023.10.01., vas. 09:40Nade az erősítő: szóval hogy tudniillik nem az van, hogy az erősítő csinálja a zenét, a zenei tartalom nem abban képződik. És főleg nem az van, hogy megsértődik, ha pici csúnya gonosz kábeleket aggatunk rá, és bosszúból rosszul szól, nem.
Az van, hogy belemegy valami jel, valahogy azt felerősíti és kiteszi a kimenetre. Ez a jel pedig befelé és kifelé is kábeleken mozog. Szerintem nem túl jól magyarázható elgondolás, hogy a kábelnek a hatása az erősítőre történik, és nem a saját magán áthaladó jelre.
Ha egy berendezés nincs felvértezve az ilyen zavarok kivédésére, kezelésére, akkor az a készülék érzékeny lesz a kábelezésre, mások meg ha mutatnak is hallható eltéréseket, minden kábellel megfelelően muzsikálnak. És itt tetten érhető a különbség a kommersz és a Pro Audio világ termékei között, hiszen utóbbiaknak egy 45 fokos színpadon, vagy egy trafóház mellett, vagy a fagyott ugaron zömmögő aggregátorról táplálva is működniük kell, míg a HiFi-nél adott a komfortos környezet. Erre vezetem vissza, hogy Pro Audio berendezések jellemzően kevésbé háklisak a kábelezésre.
És fentiek miatt van az a jól ismert jelenség is, hogy a kábelek megítélése sokkal nagyobb szórást mutat, mint bármilyen készülékfajtánál.

Shimano írta: ↑2023.10.01., vas. 12:21Nem kell mellre szívni,de itt a fórumon lassan már tényleg csak az a téma akárhol is előjön egy kérdés hogy a kábelezés,és utána a többi,holott annak a jelentősége elenyésző mértékű egy jó erősítő hangsugárzó párosítás mellett.Valszeg a fullos kábelezéssel demózó kereskedők tolták ezt a fejekbe,na meg az internet,és azon belül az itt ott szorgoskodók az évek alatt.Az egyszerűen kizárt hogy egy jó hangsugárzó erősítő páros ne tudja megmutatni azt hogy tetszik e,vagy nem nekünk egy teljesen alap drótozással is,mert a hang bennük,és nem a drótokban van.Finomítani,az ízlésünkre formálni persze lehet,és kell is mert nincs két egyforma szoba,elvárás,de hogy ez olyan fontosságot élvezzen mint a készülékek és azok szinergiája,az egyszerűen nem lehet,és nem is igaz.Erre jó példa az is hogy az idő múlásával az elsőre a holdról is látszó bizbasz cserék hatásai hogyan tudnak fakulni,homályosodni,netán eltűnni is a napi zenehallgatás során.A készülékek jó párosításának a fontossága viszont pont az ellenkező,mert ha ott valami nem kerek az pofán veri az embert,és azon nem segít semmilyen ráolvasás,ilyen olyan bizbasz vagy drót sem,mert nem fogod szeretni azt amit hallasz hosszabb távon.
Nem kell mellre szívni,de itt a fórumon lassan már tényleg csak az a téma akárhol is előjön egy kérdés hogy a kábelezés,és utána a többi,holott annak a jelentősége elenyésző mértékű egy jó erősítő hangsugárzó párosítás mellett.Valszeg a fullos kábelezéssel demózó kereskedők tolták ezt a fejekbe,na meg az internet,és azon belül az itt ott szorgoskodók az évek alatt.Az egyszerűen kizárt hogy egy jó hangsugárzó erősítő páros ne tudja megmutatni azt hogy tetszik e,vagy nem nekünk egy teljesen alap drótozással is,mert a hang bennük,és nem a drótokban van.Finomítani,az ízlésünkre formálni persze lehet,és kell is mert nincs két egyforma szoba,elvárás,de hogy ez olyan fontosságot élvezzen mint a készülékek és azok szinergiája,az egyszerűen nem lehet,és nem is igaz.Erre jó példa az is hogy az idő múlásával az elsőre a holdról is látszó bizbasz cserék hatásai hogyan tudnak fakulni,homályosodni,netán eltűnni is a napi zenehallgatás során.A készülékek jó párosításának a fontossága viszont pont az ellenkező,mert ha ott valami nem kerek az pofán veri az embert,és azon nem segít semmilyen ráolvasás,ilyen olyan bizbasz vagy drót sem,mert nem fogod szeretni azt amit hallasz hosszabb távon.

Értem, hajrá!

Pedig de. Azt gondolom, a kábel nem a rajta közlekedő jelre van hatással, a feszültségváltozások és a bitek változatlanok maradnak, bármilyen kábelen is utaznak két készülék között, ezt már milliószor ellenőriztük műszerekkel. A kábelek antennaként viselkedve az őket körülvevő világból zajokat, zavarokat gyűjtenek be és ezeket a hasznos jellel együtt továbbítják a készülékekbe, azok működésében több/kevesebb zavart okozva.sutemenyx írta: ↑2023.10.01., vas. 09:40Nade az erősítő: szóval hogy tudniillik nem az van, hogy az erősítő csinálja a zenét, a zenei tartalom nem abban képződik. És főleg nem az van, hogy megsértődik, ha pici csúnya gonosz kábeleket aggatunk rá, és bosszúból rosszul szól, nem.
Az van, hogy belemegy valami jel, valahogy azt felerősíti és kiteszi a kimenetre. Ez a jel pedig befelé és kifelé is kábeleken mozog. Szerintem nem túl jól magyarázható elgondolás, hogy a kábelnek a hatása az erősítőre történik, és nem a saját magán áthaladó jelre.

Te már csak tudod, hiszen együtt szoktunk zenét hallgatni. :)

Az első bekezdés valóban így van, de attól még ugyanúgy jelentős hatása lehet és van.vazze írta: ↑2023.10.01., vas. 09:27Csatlakoznék azok táborához akik szerint egy erősítő a hozzá adott gyári kábellel is jól kell, hogy szóljon.
Azt nem vitatom, hogy a kábelek (táp, hangfal..stb) nincs hatással de ha nem szól jól alap kábelekkel akkor mehet vissza a dobozba.
A tíz+ milliós rendszerekhez csak annyi, aki olyat vesz már csak presztízsből sem vesz hozzá olcsóbb Supra/Chord/VDH…stb kábelt.
Trabanthoz nem veszel Michelin Pilot Sport gumit és AMG Mercedes-hez sem fútózott Stomil-t.

Nem egészen ezt írtam le, hanem hogy sok emberrel egyetemben esetleg nem csak szó szerint azt értelmezem valaki hozzászólásában, amit leír, hanem a hozzászólásból sugárzó hozzáállást/hangulatot is beleveszem a mondandóba. Mindezt egy danley hangsugárzóval kapcsolatban állítottam enyhén cinikusan.fapaci írta: ↑2023.10.01., vas. 09:20
Nem tudod, ebben egyetértünk. De pár napja le is írtad, hogy nem szoktad figyelmesen elolvasni mások hozzászólásait.
Visszatérek a kiinduló pontra: ha egy erősítő produkcióját durván befolyásolni lehet kábelekkel és egyszerű összekötőkkel nem szól megfelelően, akkor az a készülék számomra nem kívánatos, hisztis primadonnának fogom tekinteni. Csereberéléshez talán jó partner, mert minden változásra határozottan reagál, emiatt akár népszerű is lehet, de én nem teszteléshez vásárolok eszközöket, hanem zenehallgatáshoz.

Valóban nem látszik megoldás, bár talán nincs is mit megoldani. Sok kereskedő és gyártó rájött, hogy mivel az emberek és köztük a hifisták véleménye nagy szórást mutatt egy hangzással kapcsolatban, könnyű őket terelni és befolyásolni, illetve mindenre lehet vevőt találni. Ha az emberek között konszenzus lenne a hallottak feldolgozásában és véleményezésében (hangzáskultúra?), a HiFi gyártók 95 százaléka feleslegessé válna a piacon.
Az van hogy ti,cablessel egyetemben a rövid távú hatások után vontok le velős következtetéseket,ami mint tudjuk erősen megtévesztő.Hosszabb távon az ami szerintetek abban a pillanatban még a holdról is látszik,

Nem tudod, ebben egyetértünk. De pár napja le is írtad, hogy nem szoktad figyelmesen elolvasni mások hozzászólásait.
Akár meg is fordíthatjuk a dolgot.

Micsoda érvekkel alátámasztott megállapítás, ez igen!

Én szerintem ez nem feltétlenül van így. Én azt mondanám, hogy minél jobb egy erősítő, annál jobb hangot lehet kihozni a rendszerből azzal, hogy szinergikus rendszert építesz az erősítő köré!

Volt alkalmam egy talán általad is értékelt rendszerben, 2db ATC SCM-150, Chord Dave és Taiko SGM Extreme klón pc társaságában kábeleket, tápokat, sőt elektrolit kondenzátorokat cserélni a rendszer a különböző pontjain. Hasonlóan, nagyon jelentős mértékben hallhatóak voltak ezek a változások, mint magamnál, noha mérni biztosan nem lehetett volna őket, hiszen ha egy LAN kártya tápjára ráteszel pluszban egy kondenzátort, az nem változtat meg alapvetően semmilyen műszaki paramétert. Egy ilyen rendszerben szerinted milyen alapvető durva hiba van, ami miatt egy kábelcsere pregnáns változást tud okozni?
Ez megint a Nesze semmi, fogd meg jól! szöveg, semmit mondó, jól hangzó frázisokkal.