Pedig megnéztem pár kommentet de nem láttam máshol. Ezek szerint nem találtam meg amire célzol.zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 19:20Igen feledékenynek tetszik lenni...SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 19:16Szerintem a digitálisokon kívül ebben a történetben mást nem sz.. oztam le.zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 17:10
Tudod nem túl elegáns például egy olyan kijelentés, hogy "utánaolvasva ezek a készülekek, és hangsugárzók nem alkalmasak minőségi hangkeltésre". Nem is hallottad őket, talán még élőben nem is láttad őket, de utánaolvasva meg tudod ítélni. Gratulálok.
De hogy ne legyen teljesen off, nem értem mire vélni azt, hogy mások által használt, ajánlott, dícsért, hangszedőket bármilyen tapasztalat nélkül, megítélsz, ledegradálsz. Mégis hogy? Miből?
Mindenki más, tapasztalata számodra semmit nem jelent, figyelmen kívül hagyod. Respekt érte, hogy sokszor segítő szándékkal szólsz hozzá, de rendre csak a saját dogmáidat súlykolod, sokszor még figyelmen kívül hagyva a kérdező elvárását, lehetőségeit.
Lásdd az Anderson kérdéseire adott "tanácsaidat", sz@r a hangszedője, hangkarja, rendszere...
Ja és a digitális is sz@r.
Ezek után mikor kérdezek tőled valami konkrétat, és ez a válasz.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MM és MC pickup-ok
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Re: MM és MC pickup-ok
- SoundMania
- V.I.P.
Akartam kedvelni én is, de ha felteszek egy LP-t, utána már csak akkor tudok digitálist hallgatni ha 3-4 hét zeneszünet után azzal kezdek.... És akkor se túl sokáig tudom és csak úgy ha egyre jobb hangú lemezeket teszek bele, amíg inkább hagyom és inkább váltok LP-re.supravox írta: ↑2023.09.23., szomb. 17:31Abból,hogy nekem sikerültSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.
Nem kedveltem a digitális hangot.
De ma legalább akkora örömmel hallgatom mint az analógot.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Igen feledékenynek tetszik lenni...SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 19:16Szerintem a digitálisokon kívül ebben a történetben mást nem sz.. oztam le.zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 17:10Tudod nem túl elegáns például egy olyan kijelentés, hogy "utánaolvasva ezek a készülekek, és hangsugárzók nem alkalmasak minőségi hangkeltésre". Nem is hallottad őket, talán még élőben nem is láttad őket, de utánaolvasva meg tudod ítélni. Gratulálok.
De hogy ne legyen teljesen off, nem értem mire vélni azt, hogy mások által használt, ajánlott, dícsért, hangszedőket bármilyen tapasztalat nélkül, megítélsz, ledegradálsz. Mégis hogy? Miből?
Mindenki más, tapasztalata számodra semmit nem jelent, figyelmen kívül hagyod. Respekt érte, hogy sokszor segítő szándékkal szólsz hozzá, de rendre csak a saját dogmáidat súlykolod, sokszor még figyelmen kívül hagyva a kérdező elvárását, lehetőségeit.
Lásdd az Anderson kérdéseire adott "tanácsaidat", sz@r a hangszedője, hangkarja, rendszere...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
Szerintem a digitálisokon kívül ebben a történetben mást nem sz.. oztam le.zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 17:10Tudod nem túl elegáns például egy olyan kijelentés, hogy "utánaolvasva ezek a készülekek, és hangsugárzók nem alkalmasak minőségi hangkeltésre". Nem is hallottad őket, talán még élőben nem is láttad őket, de utánaolvasva meg tudod ítélni. Gratulálok.
Abból,hogy nekem sikerültSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.supravox írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:11Ez egy nyílvánvaló sületlenségSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 17:48
Szerintem a készülékei (erősítő, hagdobozok) nem is alkalmasak jobb hangzás élérésére, kicsit utána nézve. És arra sem, hogy a lemezek valóban jól szólhassanak.
Ez bukott ügy, hiába tesz szinte bármit a lemezjátszóval.
És még finom voltam
Nem kedveltem a digitális hangot.
De ma legalább akkora örömmel hallgatom mint az analógot.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ahhoz, hogy valamit viszonyítani tudjunk valamihez, ismerni kell a viszonyítási pontokat.
Tehát, ismernünk kell Soundmania rendszerét,
mert addig ez a részéről kb. üres fecsegés.
Várjuk!
Tehát, ismernünk kell Soundmania rendszerét,
mert addig ez a részéről kb. üres fecsegés.
Várjuk!
- zoli73
- V.I.P.
Tudod nem túl elegáns például egy olyan kijelentés, hogy "utánaolvasva ezek a készülekek, és hangsugárzók nem alkalmasak minőségi hangkeltésre". Nem is hallottad őket, talán még élőben nem is láttad őket, de utánaolvasva meg tudod ítélni. Gratulálok.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 16:32Derelye.... :)zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:58Szerintem most lenne itt az idelye kiteregetned a lapjaidat! Had tudjuk már meg mi az a rendszer, ami kb. mindennél jobb, ami birtokában ilyen magabisztosan lehet fikázni más rendszerét, készülékét.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49
Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.
Ezek után mikor kérdezek tőled valami konkrétat, és ez a válasz.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ezt egyszer már én is próbáltam kicsikarni.zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:58Szerintem most lenne itt az idelye kiteregetned a lapjaidat! Had tudjuk már meg mi az a rendszer, ami kb. mindennél jobb, ami birtokában ilyen magabisztosan lehet fikázni más rendszerét, készülékét.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.
Kb. pont így
Nem sikerült.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.
Derelye.... :)zoli73 írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:58Szerintem most lenne itt az idelye kiteregetned a lapjaidat! Had tudjuk már meg mi az a rendszer, ami kb. mindennél jobb, ami birtokában ilyen magabisztosan lehet fikázni más rendszerét, készülékét.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.
- zoli73
- V.I.P.
Szerintem most lenne itt az idelye kiteregetned a lapjaidat! Had tudjuk már meg mi az a rendszer, ami kb. mindennél jobb, ami birtokában ilyen magabisztosan lehet fikázni más rendszerét, készülékét.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:49Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.supravox írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:11Ez egy nyílvánvaló sületlenségSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 17:48
Szerintem a készülékei (erősítő, hagdobozok) nem is alkalmasak jobb hangzás élérésére, kicsit utána nézve. És arra sem, hogy a lemezek valóban jól szólhassanak.
És még finom voltam
Ez annyira szánalmas kijelentés.SoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 21:00Látom azért végül értetted. Bár továbbra is gyanús abba a karba való-e az a hangszedő?andarson írta: ↑2023.09.22., pén. 19:51Lehet kicsit félre vittem a társaságot, elnézést. Nem azt mondom, hogy elvérzik a Garrard a Linn digitális forrása mellett, bocsánat, ha ez jött le, nem ez volt a szándékom, erről szó nincs. Nagyon közel állnak egymáshoz, karakterben, tonalitásban nagyon hasonlóak.Nem több a mély vagy kevesebb a magas a lemezekben, (feltéve, ha nem egy rossz hangú lemezt teszek fel), ha több lenne a magas, szerintem már zavarna, de a közép sem szól más súllyal. Csak lehet kicsit több információt, részletet vagy összetettséget várnék tőle digitálissal szemben. Ugyanakkor ebből a szempontból a Nagaokat úgy képzelem, hogy egy részletező hangszedő, azaz valahol a hangszedő karaktere is a preferenciám szerinti.
Szimplán lehet SoundManianak is igaza, bocsánat, ha hírtelen rátámadtam. Lehet hogy a hangsugárzó és erősítő kombináció kevés összetettséget képes kifejezni, jóllehet képes a különbségek megmutatására, de lehet más hangsugárzó még nagyobb különbségeket lenne képes kifejezni (bár ebben az esetben azt gondolnám még inkább nyílni kellene az ollónak a két forrás között).
Úgy képzeljétek el, hogy nagyon hasonló a két hang a két forrással, azzal a különbséggel, hogy a digitális hang picit nyugodtabb, magabiztosabb és ugyanúgy hozza a részleteket. Lehet az én fülem a digitálissal nőtt fel és az analógra nem áll rá.
Volt egy két rosszabb első nyomásos lemez vásárlásom és elgondolkodtam azon, hogy mennyire kell ez nekem, viszont ha nem engedném el a lemezt, akkor meg kiváncsi lennék, hogy egy normálisabb MC hangszedő mit szedne ki a lemezekből. Egy biztos, jelenleg rövid távon biztosan nem vásárolok semmit, max lemezeket.
És ha jól néztem akkor azért az előfok sem túl magas színvonalú. Szerintem a lemezjátszód egy jó előfokkal többre lenne képes. És jobban kimutatná a kétféle forrás kategória különbségét. Ennek nincs köze, hogy eddig mivel rongáltad a hallásod. :)
Szóval az a kérdés, hogy akarsz-e a lemezről jobb hangokat hallani vagy beletörödsz abba ami van. De költeni kell rá ha jobbat akarsz. És akkor már olyan előfokot vennék amiben van MM/MC. Vagy trafózol és kell még egy jó kábel. Trafóhoz ha ügyes vagy nem kell hosszú, csak jó helyre kell tenni. Árulnak Kondo Vz 1m monot meg AN Vx-et is a hirdetésekben. Utóbbi 70 előbbi 200. Mc volt nemrég egy Rega Ania, nehéz (Rega) karral nagyon jól szól 70-80 ezerért használtan, bevizsgálva. Trafót meg keress egy Audio Innovations MC 800H(!)-t vagy MC1000H-t vagy egy 72Audio 10x-eset ezek nem drágák nagyon és nem nagxon van jobb ennyi pénzekért! Aztán ha megérted végre, hogy mennyivel jobb az LP hang úgyis eladod a digit cuccod. Vagy kiviszed a konyhába főzés közben zenét hallgatni..... :)
El kellene menned valakihez aki meg tudja mutatni mennyire sz.rok a digitek hangja egy jó lemezjátszóhang mellett....
Vagy mondom, a másik verzió, hogy marad így és megszokod.... De simán rosszul van a dolog csak installálva most.
Azért mert neked nem jött össze a digit nem kéne az analóg fennsőbbrendűségét hirdetned.
MERT EGYSZERŰEN NEM IGAZ.
- SoundMania
- V.I.P.
Miböl gondolod? Nálam egy jóval "értéktelenebb" - nek tartott Systemdek elég komoly és drága digiteket megver már, pedig a rendszerem nem analógra lett "kihegyezve". Sokáig akartam, hogy a digitális legalább olyan jó legyen mint a lemezhang. Nem pont olyan feltétlenül, de legaláb azonos kategória. Be kellett látnom ez nem megvalósítható.supravox írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:11Ez egy nyílvánvaló sületlenségSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 17:48Szerintem a készülékei (erősítő, hagdobozok) nem is alkalmasak jobb hangzás élérésére, kicsit utána nézve. És arra sem, hogy a lemezek valóban jól szólhassanak.dixie-chicken írta: ↑2023.09.22., pén. 17:15
nézz rá,milyen terhelési paramétereket ad a phono MM fokozata (pF),a naga MP500 érzékeny erre(100-200pF az ami "látni szeretne"),és azt sem ártana kideriteni,hogy a kar eredeti RCA csatijában (?),nincs-e véletlenül "bújtatva" + pF terhelés...milyen állapotban vannak a kar rögzitőcsavarjait befogadó gumi távtartók...?
![]()
És még finom voltam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2023.09.23., szomb. 15:50-kor.
- SoundMania
- V.I.P.
Ne erről volt szó. Annyit mondtam, hogy a v15 nem tetszett benne egy ortofon meg igen.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 15:22akkor mi a jó,szted az SME 3009/S2impr.hez ?..nézzük meg lapjaidSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 14:52Nem azt akarom mondani, hogy az Ortofon a jó!dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 13:08
...ezen a Shure v15 vs Ortofon X,felesleges rugózni tovább,a felhasználó majd eldönti,számára melyik út, a jó út...
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2672
akkor mi a jó,szted az SME 3009/S2impr.hez ?..nézzük meg lapjaidSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 14:52Nem azt akarom mondani, hogy az Ortofon a jó!dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 13:08...ezen a Shure v15 vs Ortofon X,felesleges rugózni tovább,a felhasználó majd eldönti,számára melyik út, a jó út...SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 11:14
Nem "csak" mások voltak! A v15 nagyon halványan szerepelt a másik mellett.
Ha nem v15 néven lenne újra akkor 20 ezer lenne max az ára. Ennyire saccolnám max.... :)
V15 néven persze már lenne akinek 300-at is megérne! :)

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez egy nyílvánvaló sületlenségSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 17:48Szerintem a készülékei (erősítő, hagdobozok) nem is alkalmasak jobb hangzás élérésére, kicsit utána nézve. És arra sem, hogy a lemezek valóban jól szólhassanak.dixie-chicken írta: ↑2023.09.22., pén. 17:15nézz rá,milyen terhelési paramétereket ad a phono MM fokozata (pF),a naga MP500 érzékeny erre(100-200pF az ami "látni szeretne"),és azt sem ártana kideriteni,hogy a kar eredeti RCA csatijában (?),nincs-e véletlenül "bújtatva" + pF terhelés...milyen állapotban vannak a kar rögzitőcsavarjait befogadó gumi távtartók...?
![]()
És még finom voltam
- SoundMania
- V.I.P.
Nem azt akarom mondani, hogy az Ortofon a jó!dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 13:08...ezen a Shure v15 vs Ortofon X,felesleges rugózni tovább,a felhasználó majd eldönti,számára melyik út, a jó út...SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 11:14Nem "csak" mások voltak! A v15 nagyon halványan szerepelt a másik mellett.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 09:16
nem vagyunk egyformák,szerencsére...amúgy nagyon korrekt az összehasonlitási alap,árban...habár a franc sem tudja már ha lenne V15 sorozat ma,mi volna az új ára...tűz és viz a 2 hangszedő..
![]()
Ha nem v15 néven lenne újra akkor 20 ezer lenne max az ára. Ennyire saccolnám max.... :)
- dixie-chicken
- V.I.P.
aztán @andarson számára egy kis "ingerencia" SME 3009/S2 Impr.,Ortofon TMC200 (boron tűszár,a mai Winfeld "előjele" ha minden igaz)...ezen párositást kb '82 környékén,ismert német kereskedő készitette,igaz FD200-al kiegészitve a karon..lehet nem is olyan ördögi ötlet az Ortofon féle MC az SME 3009S2Impr.-ben,de számolni kell a megfelelő trafóval.. 

- Csatolmányok
-
- IMG_3892.JPG (72.16 KiB) Megtekintve 878 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.
...ezen a Shure v15 vs Ortofon X,felesleges rugózni tovább,a felhasználó majd eldönti,számára melyik út, a jó út...SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 11:14Nem "csak" mások voltak! A v15 nagyon halványan szerepelt a másik mellett.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 09:16nem vagyunk egyformák,szerencséreSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:19
Hallottam már 3009-ben V15-öt és nem tetszett. "Szerencsére" kitörték aztán a tűjét és úgy emlékszem Ortofon Kontrapunkt került be helyette és sokkal jobb lett!...amúgy nagyon korrekt az összehasonlitási alap,árban...habár a franc sem tudja már ha lenne V15 sorozat ma,mi volna az új ára...tűz és viz a 2 hangszedő..
![]()
- SoundMania
- V.I.P.
Nem "csak" mások voltak! A v15 nagyon halványan szerepelt a másik mellett.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 09:16nem vagyunk egyformák,szerencséreSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:19
Hallottam már 3009-ben V15-öt és nem tetszett. "Szerencsére" kitörték aztán a tűjét és úgy emlékszem Ortofon Kontrapunkt került be helyette és sokkal jobb lett!...amúgy nagyon korrekt az összehasonlitási alap,árban...habár a franc sem tudja már ha lenne V15 sorozat ma,mi volna az új ára...tűz és viz a 2 hangszedő..
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
nem vagyunk egyformák,szerencséreSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:19
Hallottam már 3009-ben V15-öt és nem tetszett. "Szerencsére" kitörték aztán a tűjét és úgy emlékszem Ortofon Kontrapunkt került be helyette és sokkal jobb lett!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.09.23., szomb. 10:39-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
- SoundMania
- V.I.P.
Hallottam már 3009-ben V15-öt és nem tetszett. "Szerencsére" kitörték aztán a tűjét és úgy emlékszem Ortofon Kontrapunkt került be helyette és sokkal jobb lett!dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:12
nah,innét indult a téma
..
felkinálták a MoFi-t,élni kéne az opcióval...
pont a "más" a lényeg,kideriteni milyen irányba változna meg az egész "koncepció",és más hangszedőnél hogyan alakulnak az arányok tompa LP vs többi...aztán hogy a digit része,ahoz hogyan viszonyul majd,megint más kérdés...van az a mondás a hifiberkekben,ha jót akarsz az SME 3009-snek,tegyél bele Shure hangszedőt,ha jót akarsz a Shure hangszedőnek,vegyél hozzá SME 3009-est...ebben tudok segiteni,van befogható V15/III,M95ED,M75Type2...nem a mai szofisztikált hangzásvilágot képviselik,de új tapasztalatok megszerzésére,igen,érdekes lehet..
![]()
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.09.23., szomb. 10:39-kor.
- dixie-chicken
- V.I.P.
nahSoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:19Nos kétkedve, de elfogadom, hogy elég jónak gondoljátok az erősítőjét is. Akkor pedig a hangszedő /hangkar páros marad a probléma.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:12mondjuk egy Quad 34-sem kerül ma többe,és sokan élvezik,van oylan is aki MP-500-al,úgy hogy a saját phono kártyáját használják...a Cyrus 2-es phono fokozata szintén IC-re alapszik,és nem kevesen még ma is kedvelik,főleg ha fel an tápolva a PSX-el,és az első számú forrásuk az LPSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 20:37
Mármint a 300-350 dollárért megvehető, néhány tranzisztort és ic-ket tartalmazó előfokot? Meglepne ha elég jó lenne a lemezjátszójához!...az AVM Vorstufe sincs teletömöködve
,és mégis tökéletesen teszi a dolgát,akárcsak egy Hafler DH110...

felkinálták a MoFi-t,élni kéne az opcióval...
pont a "más" a lényeg,kideriteni milyen irányba változna meg az egész "koncepció",és más hangszedőnél hogyan alakulnak az arányok tompa LP vs többi...aztán hogy a digit része,ahoz hogyan viszonyul majd,megint más kérdés...van az a mondás a hifiberkekben,ha jót akarsz az SME 3009-snek,tegyél bele Shure hangszedőt,ha jót akarsz a Shure hangszedőnek,vegyél hozzá SME 3009-estSupravox felajánlott próbára egy MasterTracker-t, talán élni kellene ezzel a lehetőséggel.
Bár nem tudom, nem hinném, hogy jobb lenne, mint az MP-500, talán inkább csak más.

- SoundMania
- V.I.P.
Nos kétkedve, de elfogadom, hogy elég jónak gondoljátok az erősítőjét is. Akkor pedig a hangszedő /hangkar páros marad a probléma.dixie-chicken írta: ↑2023.09.23., szomb. 07:12mondjuk egy Quad 34-sem kerül ma többe,és sokan élvezik,van oylan is aki MP-500-al,úgy hogy a saját phono kártyáját használják...a Cyrus 2-es phono fokozata szintén IC-re alapszik,és nem kevesen még ma is kedvelik,főleg ha fel an tápolva a PSX-el,és az első számú forrásuk az LPSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 20:37Mármint a 300-350 dollárért megvehető, néhány tranzisztort és ic-ket tartalmazó előfokot? Meglepne ha elég jó lenne a lemezjátszójához!dixie-chicken írta: ↑2023.09.22., pén. 18:16
na,na,csipjük meg magunkat egy kicsit...van ott egy combosabb,kék előlapos JBL,nem biztos hogy mindenkinek szive csücske,emlékeim szerint,de egy pár szivet megdobogtat...az enyémet is,a "fostalicska", lepkefing,jó pár BBC féle hanghoz viszonyitva ..
..a Forte páros van,azt sem iktatnám ki csak úgy,amikor készült,még a phono volt prioritásban...a front az ami érdekes kérdéseket vethet fel,és ezen formájában,korlátozó faktorként jelenik/jelenhet meg...és ahogyan mondtam,ezt mind valahol az idő matrixában,és térben el kell helyezni...
nekem az MP500,az ahol kilóg a lóláb,azt kéne "kiiktatni"...de szwsz 3x,nem szeretnék hitvitákba keverdeni...
![]()
...az AVM Vorstufe sincs teletömöködve
,és mégis tökéletesen teszi a dolgát,akárcsak egy Hafler DH110...
- dixie-chicken
- V.I.P.
mondjuk egy Quad 34-sem kerül ma többe,és sokan élvezik,van oylan is aki MP-500-al,úgy hogy a saját phono kártyáját használják...a Cyrus 2-es phono fokozata szintén IC-re alapszik,és nem kevesen még ma is kedvelik,főleg ha fel an tápolva a PSX-el,és az első számú forrásuk az LPSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 20:37Mármint a 300-350 dollárért megvehető, néhány tranzisztort és ic-ket tartalmazó előfokot? Meglepne ha elég jó lenne a lemezjátszójához!dixie-chicken írta: ↑2023.09.22., pén. 18:16na,na,csipjük meg magunkat egy kicsitSoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 17:48
Ez bukott ügy, hiába tesz szinte bármit a lemezjátszóval....van ott egy combosabb,kék előlapos JBL,nem biztos hogy mindenkinek szive csücske,emlékeim szerint,de egy pár szivet megdobogtat...az enyémet is,a "fostalicska", lepkefing,jó pár BBC féle hanghoz viszonyitva ..
..a Forte páros van,azt sem iktatnám ki csak úgy,amikor készült,még a phono volt prioritásban...a front az ami érdekes kérdéseket vethet fel,és ezen formájában,korlátozó faktorként jelenik/jelenhet meg...és ahogyan mondtam,ezt mind valahol az idő matrixában,és térben el kell helyezni...
nekem az MP500,az ahol kilóg a lóláb,azt kéne "kiiktatni"...de szwsz 3x,nem szeretnék hitvitákba keverdeni...
![]()

,és mégis tökéletesen teszi a dolgát,akárcsak egy Hafler DH110

Szerintem meg nem olyan rossz a Forte Audio előfok! A kar-hangszedő párosítás nem lesz az igazi. Nekem dög nehéz karos két egyforma lemezjátszóm van és piszok jól szólnak, szinte bármilyen hangszedővel!
andarson írta: ↑2023.09.22., pén. 21:31Ránéztem az interneten terjedő képekre, megtévesztők, nem igazán van olyan kép amiben van phono kártya, illetve külön dobozban van az előfoknak a tápja is. Ettől még lehet gyenge phono benne simán, sőt. (Jelenlegi használt ára is magasabb, de abból a hifiben kiindulni nem mindig lehet szerintem). De nagyjából értem amit mondasz, köszi!SoundMania írta: ↑2023.09.22., pén. 20:37Mármint a 300-350 dollárért megvehető, néhány tranzisztort és ic-ket tartalmazó előfokot? Meglepne ha elég jó lenne a lemezjátszójához!
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV