Köszönöm a jó tanácsokat....blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?
Az hoz a legtöbbet.

Köszönöm a jó tanácsokat....blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?
Az hoz a legtöbbet.
Hmmm… nehez ugy valaszolni, hogy tudom a nyitottsag halvany szikraja sincsen meg, de nem baj hatha majd egyszer.blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?tonya írta: ↑2023.09.22., pén. 20:57Kipróbáltam ezt a készülék biztosíték cserét, az üveg biztiket kicseréltem a képen látható megfelelő értékű biztosítékokra.
Primaluna EVO100, Auralic Femto (mint kiderült az elöző tulaj már megelőzött a bizti cserével...) Yamaha NS-1000M, mivel az egy igazi vérbeli stúdió monitor, mindent megmutat őszintén, a legkisebb változást is. Kemény 3 USD-s beruházás biztinként....
Na szóval már meg is rendeltem a következő adagot, ami rögtön feltűnik, a lecsengések, illetve a jobb ritmus és időzítés...szóval ennyiért szerintem megéri..
![]()
Az hoz a legtöbbet.
Az f@sza,és még f@szább lesz egy esetleges készülékhibánál.Persze van aki szeret veszélyesen élni,de vajon ér ez ennyit?,nem hinném.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:59
Na a zöld X kimaradt.... Lehet, hogy ez volt akkor a baj! :) én mindenesetre inkább kikötöttem foglalatostól mindet. Nekem most tetszik a legjobban.
Na a zöld X kimaradt.... Lehet, hogy ez volt akkor a baj! :) én mindenesetre inkább kikötöttem foglalatostól mindet. Nekem most tetszik a legjobban.blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:46Jaj, az kimaradt, hogy nem árt a biztosíték mindkét végére zöld filctollal egy "X"-et tenni, na akkor javul igazán a hang.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:29Ez irónia volt! :) majd ha lesz lehetőséged, próbálj ki 1x egy ilyesmi biztit! Hatásos! Engem kikerget a hangjuk a szobából. Idegesítő.... Párat hallottam csak, de egyik sem kellene. Ismerős is pár évig tolta velük. Aztán lett jobb erősítője és rájött, hogy csak rontja a hangot a tuningbiztije így nem hagyta bent a drágát.blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17
A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?
Az hoz a legtöbbet.
Ha nem hallod a javulást, akkor sürgősen keresd fel a fül-orr-gégészetet.
Jaj, az kimaradt, hogy nem árt a biztosíték mindkét végére zöld filctollal egy "X"-et tenni, na akkor javul igazán a hang.SoundMania írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:29Ez irónia volt! :) majd ha lesz lehetőséged, próbálj ki 1x egy ilyesmi biztit! Hatásos! Engem kikerget a hangjuk a szobából. Idegesítő.... Párat hallottam csak, de egyik sem kellene. Ismerős is pár évig tolta velük. Aztán lett jobb erősítője és rájött, hogy csak rontja a hangot a tuningbiztije így nem hagyta bent a drágát.blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?tonya írta: ↑2023.09.22., pén. 20:57Kipróbáltam ezt a készülék biztosíték cserét, az üveg biztiket kicseréltem a képen látható megfelelő értékű biztosítékokra.
Primaluna EVO100, Auralic Femto (mint kiderült az elöző tulaj már megelőzött a bizti cserével...) Yamaha NS-1000M, mivel az egy igazi vérbeli stúdió monitor, mindent megmutat őszintén, a legkisebb változást is. Kemény 3 USD-s beruházás biztinként....
Na szóval már meg is rendeltem a következő adagot, ami rögtön feltűnik, a lecsengések, illetve a jobb ritmus és időzítés...szóval ennyiért szerintem megéri..
![]()
Az hoz a legtöbbet.
Ez irónia volt! :) majd ha lesz lehetőséged, próbálj ki 1x egy ilyesmi biztit! Hatásos! Engem kikerget a hangjuk a szobából. Idegesítő.... Párat hallottam csak, de egyik sem kellene. Ismerős is pár évig tolta velük. Aztán lett jobb erősítője és rájött, hogy csak rontja a hangot a tuningbiztije így nem hagyta bent a drágát.blackfriar írta: ↑2023.09.23., szomb. 08:17A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?tonya írta: ↑2023.09.22., pén. 20:57Kipróbáltam ezt a készülék biztosíték cserét, az üveg biztiket kicseréltem a képen látható megfelelő értékű biztosítékokra.
![]()
Az hoz a legtöbbet.
A biztosíték mindössze 2-3 cm hosszú, viszont a belső vezetékezést és a NYÁK lapot kicserélted-e már ?tonya írta: ↑2023.09.22., pén. 20:57Kipróbáltam ezt a készülék biztosíték cserét, az üveg biztiket kicseréltem a képen látható megfelelő értékű biztosítékokra.
![]()
Miért adnád el? Utána se tv se sztereot se mozit nem tudnál hallgatni nézni ( egy jó darabig)….ez biztos komoly cucc de nem vagyok róla meggyőződve arról, hogy az elektronika nem ront a dinamikán… szívesen kipróbálnám és csak utána mondanék véleményt…gomolalaci írta: ↑2023.09.21., csüt. 20:21Ha nekem lehetne egyszer egy ilyenem............. Azonnal eladnám![]()
Ha nekem lehetne egyszer egy ilyenem............. Azonnal eladnám
Ezzel szerintem letudnád az elosztó kérdést hosszú távra és még egy f@sza tápkábelt is adnak hozzáRock60 írta: ↑2023.09.19., kedd 13:35Ha minden készülékben van biztosíték, akkor van - e értelme a kismegszakítóknak, illetve az azt helyettesítő tunning biztosítéknak ?nemtomm írta: ↑2023.09.17., vas. 21:44
Egy jó tápkábel nagyon sokat javít a hangon egy jó elosztó még többet hoz…de hamár kicserélted mindegyiket akkor csinálj ősvényt minél jobb kábelból mert az is hoz nem is keveset… de ha ezt mind megcsináltad akkor jön a kis megszakító biztosíték cserével ( a többi komponensben is ha van rá keret) és utána minden változást meghallasz a rendszeredben…nem kell hozzá denevér fülünek lenni…simán meghallom és sajnos nagyon igaz minél drágább annál jobb ..![]()
Hiszen ott van az óra alatt 3 db automata, ha nagyon kell, az is lecsap.
" Egy jó elosztó még többet hoz. "
E miatt / is / gondoltam megspórolni az elosztót avval, hogy 5 párhuzamos ösvényt húzok...
Tényleg mennyi egy jónak mondható elosztó ?
Igen van értelme a tuning biztinek….Rock60 írta: ↑2023.09.19., kedd 13:35Ha minden készülékben van biztosíték, akkor van - e értelme a kismegszakítóknak, illetve az azt helyettesítő tunning biztosítéknak ?nemtomm írta: ↑2023.09.17., vas. 21:44
Egy jó tápkábel nagyon sokat javít a hangon egy jó elosztó még többet hoz…de hamár kicserélted mindegyiket akkor csinálj ősvényt minél jobb kábelból mert az is hoz nem is keveset… de ha ezt mind megcsináltad akkor jön a kis megszakító biztosíték cserével ( a többi komponensben is ha van rá keret) és utána minden változást meghallasz a rendszeredben…nem kell hozzá denevér fülünek lenni…simán meghallom és sajnos nagyon igaz minél drágább annál jobb ..![]()
Hiszen ott van az óra alatt 3 db automata, ha nagyon kell, az is lecsap.
" Egy jó elosztó még többet hoz. "
E miatt / is / gondoltam megspórolni az elosztót avval, hogy 5 párhuzamos ösvényt húzok...
Tényleg mennyi egy jónak mondható elosztó ?
Ha minden készülékben van biztosíték, akkor van - e értelme a kismegszakítóknak, illetve az azt helyettesítő tunning biztosítéknak ?nemtomm írta: ↑2023.09.17., vas. 21:44
Egy jó tápkábel nagyon sokat javít a hangon egy jó elosztó még többet hoz…de hamár kicserélted mindegyiket akkor csinálj ősvényt minél jobb kábelból mert az is hoz nem is keveset… de ha ezt mind megcsináltad akkor jön a kis megszakító biztosíték cserével ( a többi komponensben is ha van rá keret) és utána minden változást meghallasz a rendszeredben…nem kell hozzá denevér fülünek lenni…simán meghallom és sajnos nagyon igaz minél drágább annál jobb ..SoundMania írta: ↑2023.09.17., vas. 19:28Minél többet lenne jó és minél jobbra. Ezzel szerintem rávilágítottam arra, hogy miért az utolsó szakaszon van csak a legtöbbször kicserélve. Oda viszonylag rövid szakaszok kellenek ezért mindenki a pénztárcája függvényében szokta betenni a kiválasztott minőségű kábelt. A többi szakasz már hosszabb/hosszú, ezért jelentősen drágább. Ide kb mindíg olcsó /vagy olcsóbb kábel kerül. A lakáselosztóig ha ki van cserélve, pláne ha nem valami villanyboltosra, az már nagy szó. De oda is minél jobb kellene.blackfriar írta: ↑2023.09.17., vas. 19:05Ha elegendő az utolsó szakaszon jó minőségű tápkábelt használni, akkor mi értelme pl. a családi házon belüli vezetékeket cserélni ?
Ha nem elegendő csak az utolsó szakaszon cserélni, akkor pedig miért nem cseréljük le az utcai vezetékeket, távvezetékeket is ?
Te mikor cseréled ki ezek után? :)
Minél többet lenne jó és minél jobbra. Ezzel szerintem rávilágítottam arra, hogy miért az utolsó szakaszon van csak a legtöbbször kicserélve. Oda viszonylag rövid szakaszok kellenek ezért mindenki a pénztárcája függvényében szokta betenni a kiválasztott minőségű kábelt. A többi szakasz már hosszabb/hosszú, ezért jelentősen drágább. Ide kb mindíg olcsó /vagy olcsóbb kábel kerül. A lakáselosztóig ha ki van cserélve, pláne ha nem valami villanyboltosra, az már nagy szó. De oda is minél jobb kellene.blackfriar írta: ↑2023.09.17., vas. 19:05Ha elegendő az utolsó szakaszon jó minőségű tápkábelt használni, akkor mi értelme pl. a családi házon belüli vezetékeket cserélni ?
Ha nem elegendő csak az utolsó szakaszon cserélni, akkor pedig miért nem cseréljük le az utcai vezetékeket, távvezetékeket is ?
Azt írtam: “az adott kábelekkel” - így nyilván az adott táp kábelekre és elérhető minőségreSoundMania írta: ↑2023.09.15., pén. 17:15A leggyengébb láncszemek? Ha a tápkábelekre gondolsz akkor igen. Ezek voltak a rendszer leggyengébb elemei. A csere után is a rendszer leggyengébb elemei maradtak, még ha magasabb szinten is. Vagyis a rendszer elérhető teljesítményének a határait nem értem el még velük.white-tiger írta: ↑2023.09.15., pén. 16:44“ Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab.”SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39
Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.
Nyilván, hiszen hiszen folyamatosan cserélted ki a gyengébb láncszemeket, és érted el az adott kábelekkel a rendszer teljesítményének elérhető határait.
Majd az ösvénnyel optimalizáltad. És ahogy írtad, az ösvény persze hogy a hossza miatt volt drága.
Utcai szigetelt légvezeték tipikus 4x95mm2 vagy 3x95mm2
A légvezeték, és a földkábel is sodrott alumínium, de ne olyan ereket képzelj el, mint egy réz kábelnél. Kb. 1,5mm-es szálak sodrata adja a kábelt.
A leggyengébb láncszemek? Ha a tápkábelekre gondolsz akkor igen. Ezek voltak a rendszer leggyengébb elemei. A csere után is a rendszer leggyengébb elemei maradtak, még ha magasabb szinten is. Vagyis a rendszer elérhető teljesítményének a határait nem értem el még velük.white-tiger írta: ↑2023.09.15., pén. 16:44“ Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab.”SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.
Nyilván, hiszen hiszen folyamatosan cserélted ki a gyengébb láncszemeket, és érted el az adott kábelekkel a rendszer teljesítményének elérhető határait.
Majd az ösvénnyel optimalizáltad. És ahogy írtad, az ösvény persze hogy a hossza miatt volt drága.
“ Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab.”SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.Rock60 írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:02Nem túl rég ecsetelted, milyen nagyon fontos az ösvény. És, az is nagyon nem mindegy, hogy milyen drótból van.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12
Összeszámoltad már kb mennyi lenne az ára? :) 300 ezer? Vegyél azon a pénzen egy jó powerkábelt az erősítődhöz és jobban jársz minden szempontból.
Akkor most hogyé' ?