Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM és MC pickup-ok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3245

Re: MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

andarson írta:
2023.09.21., csüt. 13:23
Köszi Zoli az őszinte gondolataid. Azt hiszem kicsit türelmetlen lettem az elmúlt időben és a lemez hallgatás pont, hogy nem az a műfaj amit türelmetlenséggel lehetne űzni. Egyrészt kell a nyugodt idő amit ráfordítunk és ugyanúgy kell az idő a megfelelő lemez kiválasztására is, ahogy Te is írod. Ezekkel nincs gond egyébként, csak most jött a felismerés részemről én meg hajlamos vagyok kapkodni. Másfél hétig nem nyúltam a lemezjátszóhoz, míg tegnap este volt időm, így nyugodt körülmények között tudtam lemezt hallgatni és pozitív élményt nyújtott, nem gondolkodtam azon, hogy mi hiányzik a felvételről stb... Ez a setup összességében szerintem nem rossz, ami most van, meglátjuk hogy merre megyek tovább, de az biztos, hogy most egy kicsit átértékeltem a lemezvásárlási és lemezhallgatási szokásaim is előzőkben írtak szerint a türelmet előtérbe helyezve :) és a Ti hozzászólásaitok is ebben erősítettek meg. :smile53:
Nos igen, talán tényleg türelmetlen voltál, és szerintem ez a hírdetés is kicsit elhamarkodottan, hírtelen felindulásból született. És igen, ez egy tényleg jó setup, biztosan lehetne még reszelgetni rajta, de azért ez már bőven megmutatja az analóg szépségeit, vagyis nem rajta múlik az esetleges negatív élmény.
Adjj még neki esélyt, elhamarkodott döntést ne hozz, nehogy keserű szájíz maradjon vissza.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: andarson »

Köszi Zoli az őszinte gondolataid. Azt hiszem kicsit türelmetlen lettem az elmúlt időben és a lemez hallgatás pont, hogy nem az a műfaj amit türelmetlenséggel lehetne űzni. Egyrészt kell a nyugodt idő amit ráfordítunk és ugyanúgy kell az idő a megfelelő lemez kiválasztására is, ahogy Te is írod. Ezekkel nincs gond egyébként, csak most jött a felismerés részemről én meg hajlamos vagyok kapkodni. Másfél hétig nem nyúltam a lemezjátszóhoz, míg tegnap este volt időm, így nyugodt körülmények között tudtam lemezt hallgatni és pozitív élményt nyújtott, nem gondolkodtam azon, hogy mi hiányzik a felvételről stb... Ez a setup összességében szerintem nem rossz, ami most van, meglátjuk hogy merre megyek tovább, de az biztos, hogy most egy kicsit átértékeltem a lemezvásárlási és lemezhallgatási szokásaim is előzőkben írtak szerint a türelmet előtérbe helyezve :) és a Ti hozzászólásaitok is ebben erősítettek meg. :smile53:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

andarson írta:
2023.09.21., csüt. 12:05
Köszi mindenki eddigi gondolatát, nekem is elsődlegesen az a benyomásom hogy az MP500 összességében nem lehet egy rossz hangszedő és Zolival egyetértve, miután nincs MC-t fogadó phonom, nagy valószínűséggel sokkal drágább lenne a váltás az MC világába és nem biztos, hogy annyival előrébb lennék.

A fő problámám, ahogy kérdeztétek, azaz a lemezek minőségének kiszámíthatatlansága alatt azt értem, hogy az új lemezek, ha nem hibásak és nem zajosak, azok nagyságrendileg ugyanazt a szintet hozzák jelenleg mint a Linn Majik DS-em, azzal a különbséggel, hogy utóbbi nem kopik, nem pattan ha épp egy porszem arra jár stb... Aztán vannak a használt lemezek, amiket nagyon nehezen tudok kiszámítani, vettem 70-es évek elejéről egy Roxy Music lemezt, német nyomást, borzasztóan tompa volt (utólag láttam a discogson, hogy nem ajánlott vétel, mert rosszul szól), azóta igyekszem discogs ajánlásokat is figyelembe venni, de nemrég vettem egy japán szintén első kiadások közötti Emerson, Lake & Palmer lemezt, 72-est, gyönyörű állapotban, szintán rosszabbul szól, mint a digitális. De például van két magyar lemezem a 80-as évekből East és egy Makám, azok jobban szólnak mint a hálózati lejátszó. Nah, egy kicsit ebbe fáradtam bele, hogy az új lemez szinte majdnem ugyanúgy szólnak mint a hálózati lejátszó, a régieket meg még tapasztalnom kellene, hogy tudjam mivel nem nyúlok mellé...
Ebben az esetben nagyon költséges volna az MC-re áttérés, és ezzel még bejönne a képbe több változó is. Illesztési problémák, amikkel el lehet játszadozni, gondtalan zenehallgatás helyett. Nem biztos, hogy így lenne, de a tapasztalotok azt mutatják, hogy csak óriasi szerencsével lehet elsőre belenyúlni a tutiba.
Ahogy írod, hogy "kiáll a rúdja" az analóg forrásnak, akkor nem egy ilyen több ismeretlenes egyenlet lopná vissza a szívedbe. Már ez az MP-500 is egy igen-igen haladó szint, ettől feljebb lépni persze lehet, de biztosan nem ő a gyenge láncszem, mert igen magas igényeket kielégít.

A lemezek szórása sajnos létező jelenség, de ezen hangszedő cserével nem lehet segíteni. Azzal együtt, hogy megpróbálsz tájékozódni, elkerülni a rossz nyomásokat, maradéktalanúl nem lehet, akár mennyire körültekintő is vagy. Sajnos vagy nem, de a lemezgyűjtésnek az is része, hogy az ilyen mellényúlásokat "kigyomláljuk" a gyüjteményből. Van ami helyett könnyen lehet jó példányt találni, de nekem volt olyan, amiből a hetedik(!) beszerzés hozta meg az elvárt darabot, sőt olyan is van, amiből még hosszú évek után sem sikerült elfogadható hangú darabot találni. Sajnos ez ilyen, nem minden fenékig tejfel.

Nekem nagyon szerények a stream-es tapasztalaim, "tartósan" az egyik fórutárs/barátnál van lehetőségem találkozni vele. Nála Tidal a fő forrás, a közös zehallgatasok alkalmával nem egyszer futottunk bele ott is silány felvételi minőségű változatokba. Ismétlem, nagyon keveset találozom stream alapú zenével, de az a kevés alatt is sikerült belefutni vacak hangú felvételbe. Ezek szerint ez ellen, ez a formatum sincs "beoltva", de itt sokkal könnyebb kikerülni az ilyen nemkívánatos felvételeket.

Ha ezeket a körülményeket túlzottan nyűgösnek, hátráltatónak találod, akkor el kell engedni az analóg vonalat, ahogy tettél is lépést ez irányba. Nekem "hivatalból" marasztalnom kellene, de ha úgy érzed, hogy ez nem teljesen a Te utad, és maradéktalanúl nem váltotta be a reményeidet, akkor lehet, hogy tényleg az elengedése a legjobb döntés.

Én már a 80' évek közepe, vége óta benne vagyok, ezen nőttem fel, ezen szocializálódtam, így már rajtam marad, mint szamáron a fül, de ha ma lennék kezdő hifista, akkor én egész biztosan kihagynám a fizikai adathordozóról való zenehallgatást. Ma, és a jövőben pláne nem szól mellette semmilyen racionális magyarázat.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Köszi mindenki eddigi gondolatát, nekem is elsődlegesen az a benyomásom hogy az MP500 összességében nem lehet egy rossz hangszedő és Zolival egyetértve, miután nincs MC-t fogadó phonom, nagy valószínűséggel sokkal drágább lenne a váltás az MC világába és nem biztos, hogy annyival előrébb lennék.

A fő problámám, ahogy kérdeztétek, azaz a lemezek minőségének kiszámíthatatlansága alatt azt értem, hogy az új lemezek, ha nem hibásak és nem zajosak, azok nagyságrendileg ugyanazt a szintet hozzák jelenleg mint a Linn Majik DS-em, azzal a különbséggel, hogy utóbbi nem kopik, nem pattan ha épp egy porszem arra jár stb... Aztán vannak a használt lemezek, amiket nagyon nehezen tudok kiszámítani, vettem 70-es évek elejéről egy Roxy Music lemezt, német nyomást, borzasztóan tompa volt (utólag láttam a discogson, hogy nem ajánlott vétel, mert rosszul szól), azóta igyekszem discogs ajánlásokat is figyelembe venni, de nemrég vettem egy japán szintén első kiadások közötti Emerson, Lake & Palmer lemezt, 72-est, gyönyörű állapotban, szintán rosszabbul szól, mint a digitális. De például van két magyar lemezem a 80-as évekből East és egy Makám, azok jobban szólnak mint a hálózati lejátszó. Nah, egy kicsit ebbe fáradtam bele, hogy az új lemez szinte majdnem ugyanúgy szólnak mint a hálózati lejátszó, a régieket meg még tapasztalnom kellene, hogy tudjam mivel nem nyúlok mellé...
Linn Majik DS
JBL 4333

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 155

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Szia,

Szerény tapasztalataim azt mondatják velem, hogy Ear-el értek egyet és ha kell, tudok kölcsön adni lemezjátszót is! Viszont abban igazad van, hogy nagyon lemezfüggő a dolog, nálam is pl. a 180g-os lemezek fényévekkel jobban szólnak mint a simák...
andarson írta:
2023.09.20., szer. 21:37
Sziasztok,

Lehet értelmetlen kérdést teszek fel, de kiváncsi vagyok tapasztaltabb lemezesek véleményére. Épp hírdetem a lemezjátszóm, de mielőtt lemondanék a lemez vonalról, mert még nem engedtem el teljesen, szeretnék pár véleményt kérni. A lényeg, hogy a jelenlegi setupban a Garrard 401-ben egy Nagaoka MP500 MI hangszedő van és nem tudom nem-e lenne érdemes adnom egy esélyt az MC vonalnak is, mielőtt véglegesen száműzném az LP-t a házból.
Egyébként ami miatt elgurult a pöttyös nemrég, az elsősorban nem a Garrard hangja miatt volt, hanem a lemez minőségek kiszámíthatatlansága miatt.

Szóval mi a véleményetek, hol húzódik meg körübellül a határ új árban, ami alatt még jobb lehet a Nagaoka MP500 MI hangszedő és hol kezdődhet az ami fölött már jobb egy MC hangszedő, esetleg tudnátok-e ajánlani típusokat, amit érdemes belerakni, vagy beleraknátok a Nagaoka helyére az SME 3009 SII improved karba.

Köszi a véleményetek.
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

andarson írta:
Sziasztok,

Lehet értelmetlen kérdést teszek fel, de kiváncsi vagyok tapasztaltabb lemezesek véleményére. Épp hírdetem a lemezjátszóm, de mielőtt lemondanék a lemez vonalról, mert még nem engedtem el teljesen, szeretnék pár véleményt kérni. A lényeg, hogy a jelenlegi setupban a Garrard 401-ben egy Nagaoka MP500 MI hangszedő van és nem tudom nem-e lenne érdemes adnom egy esélyt az MC vonalnak is, mielőtt véglegesen száműzném az LP-t a házból.
Egyébként ami miatt elgurult a pöttyös nemrég, az elsősorban nem a Garrard hangja miatt volt, hanem a lemez minőségek kiszámíthatatlansága miatt.

Szóval mi a véleményetek, hol húzódik meg körübellül a határ új árban, ami alatt még jobb lehet a Nagaoka MP500 MI hangszedő és hol kezdődhet az ami fölött már jobb egy MC hangszedő, esetleg tudnátok-e ajánlani típusokat, amit érdemes belerakni, vagy beleraknátok a Nagaoka helyére az SME 3009 SII improved karba.

Köszi a véleményetek.
Biztosan nem értelmetlen, legfeljebb mások a preferenciák másnál. Szerintem induljunk ki abból, hogy mire gondolsz a "lemez minőségek kiszámíthatatlansága" alatt! Ezt részletezd kicsit . A többire csak ezek ismeretében lehet és érdemes válaszolni!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

andarson írta:
Sziasztok,

Köszi a véleményetek.
Szia!

Ez attól függ.
Abban az esetben, ha a jelenlegi phono-d MC-t is kezel, és tudsz kölcsönkérni egy minimum olyan értékű(de inkább drágább) MC hangszedőt, mint az MP-500 új ára, akkor arra bíztatlak, hogy tegyél egy próbát, akár még jól is elsülhet. Azt ajánlom, fejest ne ugorj egy új MC hangszedő megvásárlásába, csak hogy tegyél egy próbát az analóg forrás csatasorban tartására.
De ha még az MC illesztést is meg kell oldani(pl. trafó), e mellé kell egy plusz kábel is. Olvasva a hírdetésben a magyarázatod, ez esetben én nem bonyolódnék bele, mert ez maximum csak elodázhatja egy kicsit az eladást.
Mivel az MC hangszedőt nehezebb illeszteni(inpedancia, lezárás), mint egy MM-et, így sok változós a kérdés, nagyon bele lehet bonyolódni, belekeveredni egy spirálba, amire szerintem nincs szükséged.
Sokan hírdetik az MC felsőbbrendűségét, de ez jobbára csak abból ered, hogy egy bizonyos szint(ár) felett, csak MC hangszedők léteznek.
Ahogy Rock 60 említi, én MC-ről váltottam MM-re, azonos árkategórián belül, és nem kis meglepetésre, minden tekintetben felülmúlta az MC-t.
De nevezzük nevén a gyereket, Benz Micro ACE L helyett jött a MoFi MasterTracker. Nem beszélve arról, hogy beljebb vagyok egy MC illesztő fokozattal(esetemben Hiraga pre), és egy összekötő kábellel. A Nagoaka MP-500 is ez a kategória, amit sajnos nem hallottam, pedig ez is benne volt a kalapban, de a MoFi-re kaptam egy bomba ajánlatot, és ez döntött. Ha ugyan ebben az árkategóriában(kb. 350e) próbálkoznál MC-vel, akkor esélyes, hogy semmiféle előrelépést nem tapasztalnál, sőt, lásdd az én példámat. Az MP-500 már egy elég kifínomúlt MM, ha ettől egyértelműen jobb hangú MC-t szeretnél, akkor sokkal mélyebben(~500e-től) zsebbe kell nyúlnod, nem beszélve az esetleges trafóról, és plusz kábelről, ha szükséges.

A kereskedő(komoly szaktekintély, vakon megbízom benne), akitől vettem a MasterTrackert azt mondta, hogy ebben az árkategóriában(kb. 350e), függetlenűl attól, hogy MM vagy MC, nem tudna jobbat ajánlani. Olyan szinten elégedett vagyok vele, hogy már teljesen hidegen hagy az MC-k világa. Letisztultabb, sallangmentes, hátradőlős, csak a zene van semmi kütyüzés.
Jól gondold át, aludjj rá 1-2-t, de szerintem az MC vonal sem tudná nálad maradásra bírni az analóg forrást. Nincs ezzel semmi baj, nem vagyunk egyformák, és a audio nirvánába több út is vezet szerencsére.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2887
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 23:48
Kicsit öregecske darabok ezek, nem ?
Ha igaz, az AT csinálta, csak átcímkézték...
Hát olyan 35-40éves körüliek. Nekem egy szinte újat sikerült vennem, eredeti dobozban 80 vagy 90ezerért. Kora ellenére nem lóg, nincs semmi baja. Ahogy néztem, ebayen is van még bőven. Hangra meg simán tökjó, szerintem bőven többet ér, de hozzá lehet jutni olcsóbban is. Persze az állapot mindig kérdéses.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1435

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Kicsit öregecske darabok ezek, nem ?
Ha igaz, az AT csinálta, csak átcímkézték...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Yamaha MC-9
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szia, András !

Talán SoundMania képben van a mai MC kollekciókról.
Egyébbként MM - ben is találni a Nagaokánál jobb hangszedőt, ha úgy gondolod, hogy az átlagosan jobb hang feledtetni tudja a lemezek változó minőségét.

Én nem hallottam, de a Mofi Mastertracker hangját sokan dicsérik. Evvel még megspórolhatnád a trafóval való nyüglődést.
Zoli vett egy ilyet, közepes árfekvésű MC Benz Microt cserélt le vele és nagyon nem bánta meg. Ha megkeresed, biztos szívesen megosztja veled a tapasztalatát.

A jobb hangszedővel érdekes módon a sercegés és a lemezzajok is csökkennek, úgy hogy nem teljesen reménytelen a helyzet... :D

Nem is tudom hirtelen, melyik cégnél, de tudnak próbára kölcsön hangszedőt biztosítani. Az is célravezető lehet esetedben.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,

Köszi a véleményetek.
Linn Majik DS
JBL 4333

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nekem a 30 - as kimaradt.
Arról azt hallottam, hogy sokkal jobb, mint a többiek. / A saját trafójával./
Az is vékonyka volt ?
Valaki kényszerített rá, hogy meg vedd ? :kapdelm:

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

sutemenyx írta:
2023.09.13., szer. 17:43
Részemről az MC20 Super egy elég jól középrebalanszolt MC szedő. Semmiben sem extra, de semmiben sem rossz, vagy vállalhatatlan. Egy olyan hallgatható, de nem kimagasló MC.
Nekem az első generációs Ortofon MC10,az MC10 super,az MC20 super,az MC30super és a Jubilee pickup-ok voltak,számomra mindegyik nagyon felejthető volt,nagy felbontással,vékonyka hanggal és zeneietlenségükkel!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Lehet, nem tudom már, régen volt.
Arra biztosan emlékszem, hogy a DDT megváltás volt...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Részemről az MC20 Super egy elég jól középrebalanszolt MC szedő. Semmiben sem extra, de semmiben sem rossz, vagy vállalhatatlan. Egy olyan hallgatható, de nem kimagasló MC.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.09.13., szer. 14:58

elsőgenerációs MC20 Super,nem a sima MC20,az volt egy rövid ideig VDH-val szerelve,de most nézem,az Type II-es volt szerelve ,qrvára koszolódott a tűhegye,hangját inkább nem részletezném ,még igy cca 35 év távlatbol sem ..gyorsan jött (beszámitás),de gyorsan ment is a háztol...de igy is mély nyomokat hagyott hátra bennem,negativ értelemben...

https://stereonomono.blogspot.com/2022/ ... ridge.html
Volt nekem is rövid ideig tizes is, huszas is, "imádtam" őket.

Aztatat nem tudjuk - én legalább is nem - hogy Vdh tű és Vdh tű között van - e különbség, gyanítom, hogy van. Gondolom a mesternél sem állt meg az idő, nem hinném, hogy ugyan az a tű lett volna az ős - huszasban, mint az EMT - ben, Grashopperban, Kolibriban, stb.
Azontúl a tű nyilván fontos része, de csak egy része a hangszedőnek.
Állítólag azok a legjobb Vdh produktumok, amik teljes egészében Vdh konstrukciók, nem valamilyen más gyártmánynak - nyilván kompromisszumos - mahinációi, modifikációi.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.09.13., szer. 14:58
Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 21:59
Szerintem 35 éve is tudtuk, hogy az Mc20 nem különösen jó. Igaz, azt nem tudtam, hogy köze van VDH - hoz, és persze azt sem, hogy ki az.
Azt viszont tudom, hogy volt egy DDT - m, és az nem kicsivel volt jobb, mint az Ortofon.
Utána jött az EMT Vdh.
Mi a baj a tűhegyével ? Koszosodik ? Nekem nem tűnt fel.
Egyszer járt nálam vendégségben egy Grashopper.
Na, annak nagyon letaglózott a hangja. Sokáig nálam volt, jól össze tudtam hasonlítani az EMT - vel, és jobban tetszett.

Szóval, nekem nem okozott csalódást egyik Vdh-s hangszedő sem, amit megismertem, de ha most vennék sok pénzért hangszedőt, az már talán nem az lenne.
Kevésbé technokrata, inkább muzikálisabb irányba keresgélnék. / Kiseki, stb.../
elsőgenerációs MC20 Super,nem a sima MC20,az volt egy rövid ideig VDH-val szerelve,de most nézem,az Type II-es volt szerelve ,qrvára koszolódott a tűhegye,hangját inkább nem részletezném ,még igy cca 35 év távlatbol sem ..gyorsan jött (beszámitás),de gyorsan ment is a háztol...de igy is mély nyomokat hagyott hátra bennem,negativ értelemben...

A Ferrari motoros Trabant. Gyorsan jött, gyorsan ment. Ennyi....

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 21:59
Szerintem 35 éve is tudtuk, hogy az Mc20 nem különösen jó. Igaz, azt nem tudtam, hogy köze van VDH - hoz, és persze azt sem, hogy ki az.
Azt viszont tudom, hogy volt egy DDT - m, és az nem kicsivel volt jobb, mint az Ortofon.
Utána jött az EMT Vdh.
Na, annak nagyon letaglózott a hangja. Sokáig nálam volt, jól össze tudtam hasonlítani az EMT - vel, és jobban tetszett.

Szóval, nekem nem okozott csalódást egyik Vdh-s hangszedő sem, amit megismertem, de ha most vennék sok pénzért hangszedőt, az már talán nem az lenne.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ja, a DDT után és az EMT előtt volt még egy Cearaudio - m is, meg nem mondom melyik modell. A DDT - t kiütötte, de voltak hiányosságai.
Száp tiszta, de elég dinamikátlan, álmodozó hangú jószág volt, gyakorlatilag az EMT Vdh árán, ami gyakorlatilag lefújta a " porondról ".

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Utána jött az EMT Vdh.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:
2023.09.09., szomb. 13:15
SoundMania írta:
2023.09.09., szomb. 08:02
dixie-chicken írta:
2023.09.09., szomb. 07:34

érdekes,ott kezelni tudták ezt a kijelentést,helyzetet...de,be tudsz jelentkezni a PFM-re,irjál neki,szabad a véleménynyilvánitás..voltak errefele is hasonló esetek,(igaz nem VDH-ra levetitve),és még lehetnek....minden út Rómába vezet...ami nekem VDH tűprofilal volt szerelve gyárilag,az az Ortofon MC20 Super,első generációs változata,háááát elég macerás jószág volt,mint hangra,mint karbantartás szempontjábol (koszos tűhegy)...jó pár, gyors tulajdonos váltáson áteset,aztán eltünt az éterben,annyira jó volt ;)
És helyette most egy...
Ortofon om3-at használsz? Csak hogy kb az arányok azonosak legyenek....
Mi köze a vdh tűt használó Ortofonhoz az MC one specialnak?!
Stylus Tip: VdH Type I

Azt az AT95-öst nem kéne annyira lenézni,urban legend hogy a LInn K5/K9 és talán még a K18 dónora ként is szerepelt régen és egy másik ismert hangszedőgyártó is használja,még ma is,csak szebben becsomagolja,és a mü.a. test helyett puccos faanyagot használ..
Ja.
Clearaudio Charisma..
Hifis életem leggyötrelmesebb hangszedői mind VdH-tól származtak.
DDTII FROG
Ennél feljebb nem merészkedtem mert elegem lett belőlük.
Szóval kb. sejtem mire akarsz kilyukadni.😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.09.09., szomb. 13:15
SoundMania írta:
dixie-chicken írta:

érdekes,ott kezelni tudták ezt a kijelentést,helyzetet...de,be tudsz jelentkezni a PFM-re,irjál neki,szabad a véleménynyilvánitás..voltak errefele is hasonló esetek,(igaz nem VDH-ra levetitve),és még lehetnek....minden út Rómába vezet...ami nekem VDH tűprofilal volt szerelve gyárilag,az az Ortofon MC20 Super,első generációs változata,háááát elég macerás jószág volt,mint hangra,mint karbantartás szempontjábol (koszos tűhegy)...jó pár, gyors tulajdonos váltáson áteset,aztán eltünt az éterben,annyira jó volt ;)
És helyette most egy...

Azt az AT95-öst nem kéne annyira lenézni,urban legend hogy a LInn K5/K9 és talán még a K18 dónora ként is szerepelt régen és egy másik ismert hangszedőgyártó is használja,még ma is,csak szebben becsomagolja,és a mü.a. test helyett puccos faanyagot használ..
Nem nézem le. Tudom, hogy sok drágábbnál jobban tud szólni. De azért egy MC One Specnél? Ennyire nem gondolom hogy téged is meg lehet vezetni, h9gy ezt bevedd!
És te is tudod, hogy tű még nem minden a legjobb hangzáshoz és hogy az Ortofon MC20 nem volt kiemelkedően jó hangú. Még ha a legjobb tűt tették is bele. Ja és, hogy ezt 30 éve még nem tudtuk? Hát ezért kell elmondni akkor most. Tévedtünk. Más ne essen ilyen hibába. Abba sem, hogy elhiszi hogy az At95 közel olyan jó mint az MC ONE SPECIAL. Ne add lovat ezzel te sem más alá.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

SoundMania írta:
dixie-chicken írta:
SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 18:08

Inkább vicces.... Sőt röhelyes.
És helyette most egy...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 18:08
dixie-chicken írta:
2023.09.08., pén. 16:58

nem DS Audio,de érdekes "sösszenet"

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... ng.283979/

I downsized from a VDH MC One Special to an AT95e with no regrets
Inkább vicces.... Sőt röhelyes.
És helyette most egy...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”