Hú, most aztán igen nagyot mondtál (mellesleg jó adag személyeskedéssel). Vagyis annak szántad. Ne bántson, hogy értelmetlen, amit kérdezel.Rock60 írta: ↑2023.09.18., hétf. 14:30A folyamatos, személyeskedő hangvételt súroló matematikai bízonyításokkal való érveléseket olvasgatva azon tűnődöm, hogy szakmailag, matematikailag, mérésekkel szigorúan alátámasztva minden szempontból kiválóbb félvezetős erősítő helyett, miért hallgatnak egyesek például
Primaluna Prologue Premium típusú, matematikailag, tudományosan és objektíven is mérve sávhatárolt, torz készülékeket. / Én is./
Ne foglalkozz azzal, hogy jóval előbb analóg már a jel (mert DAC-ot használok), minthogy az a Primalunába érne.
Azzal se foglalkozz, hogy nem török pálcát az analóg vagy digitális fölött, mindössze annyit mondok, hogy objektíve mérve jobban közelíti az eredeti hangot a full digitális felvevő- és lejátszólánc produktuma, mint a full analógé. Ezért az, hogy melyik jobb, vagy a jóság ettől eltérő definíciójától, vagy szubjektív megítáéléstől függ.
Az, hogy a matematikai illetve tudományos módszereket büszkén gúnyolod, bár nem veszed észre, de téged jellemez.
Egyébként a Primalunát azért használom, mert a digitális mellett van egy full-analóg lejátszóláncom is, amiben ráadásul nincs tranzisztor sem sehol (a jelútban), tehát full csöves ha úgy tetszik. Ezt szándékosan csináltam így, hogy legyen fogalmam erről a végletről is. Két erősítőm viszont nincs, ezért a digitális részt is - a DAC után - a csöves erősítővel erősítem. (Csak halkan jegyzem meg, hogy a két lánc közös része előtti részekben az analóg ra többet kölötttem, mint a digitálisra.)
És nem, nem azért használom (pontosabban: használtam) a Primalunát, mert élethűbb. Tonya a tanúm, hogy elmagyaráztam neki egy adott zene kapcsán, miért nem hangzik élethűbben egy csöves arsítőn, mint egy - és most figyelj - Denon PMA-1600NE erősítőn. Szebben? IGEN! Élethűbben? NEM! Ez van, de ez vélemény, nem tény. A tény az, amit leírtam, és amin gúnyolódsz. Márpedig a tények makacs dolgok, hogy ezzel az általam is utált klisével éljek mégis.