Bő 3 hét várakozás után megjöttek a kondik, ma meg ki is cseréltem őket. 20+ éves Tesla elkók voltak, most soros ágon Jantzen Standard Z-cap, párhuzamos ágon Monacor MKTA.
Nem vártam sokat eddig is elégedett voltam, de a változás letaglózó! Kinyílt a tér, felszáradt a pocsolya, mélyebbre megy az egész. Na jó, nem... Objektíven értékelve nem jelentős a változás, AB tesztelni nem állt módomban, de mintha jobban tolerálná magasban a hangerőt, kellemesebbek, lágyabbak lettek a magasak úgy általában. Azt hiszem. Talán. Remélem.
Azon viszont meglepődtem, hogy elmentek a kondik kapacitásai: 3,9- helyett 5,2-, 8,2- helyett 12,6mFd.
Jelentős változást vártam ezek miatt frekvenciamenetben, de szerintem annyira nem durva. Készítettem pár képet ezekről. A mérés elhelyezése a szobában nem volt szerencsés átvitel szempontjából, arra törekedtem, hogy a dobozokat és mikrofont lehetőleg ugyan oda tegyem. Egyik mérést dupláztam (közben oda vissza pakoltam, hogy lássam, mekkora eltérést okoz), ott ez láthatóan jól sikerült. A kondizás után mégis volt diffi, több oka lehet, de talán használhatóak a mérések. Torzítást nem is rakok be, mert azokból kb semmi érdemlegeset (különbség) nem tudok kinyerni, ott nem látok változást igazán.
Eredeti állapot (bal-jobb):
Új állapot (bal-jobb):
Jobb előtte-utána:
Bal előtte-utána:
Minden mérés, talán így érzékletesebb a jelentősége:
Lehet, hogy máshol kellene keresem a változást. Viszont, tanulságos lehet régi elkókkal kapcsolatban ez az egész. Remélem.