Utcai szigetelt légvezeték tipikus 4x95mm2 vagy 3x95mm2
Lakás-házhoz méretlen bekötővezeték fogyasztásmérőhöz 10mm2 vagy 16mm2
Utcai szigetelt légvezeték tipikus 4x95mm2 vagy 3x95mm2

A légvezeték, és a földkábel is sodrott alumínium, de ne olyan ereket képzelj el, mint egy réz kábelnél. Kb. 1,5mm-es szálak sodrata adja a kábelt.

A leggyengébb láncszemek? Ha a tápkábelekre gondolsz akkor igen. Ezek voltak a rendszer leggyengébb elemei. A csere után is a rendszer leggyengébb elemei maradtak, még ha magasabb szinten is. Vagyis a rendszer elérhető teljesítményének a határait nem értem el még velük.white-tiger írta: ↑2023.09.15., pén. 16:44“ Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab.”SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.
Nyilván, hiszen hiszen folyamatosan cserélted ki a gyengébb láncszemeket, és érted el az adott kábelekkel a rendszer teljesítményének elérhető határait.
Majd az ösvénnyel optimalizáltad. És ahogy írtad, az ösvény persze hogy a hossza miatt volt drága.

“ Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab.”SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.Rock60 írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:02Nem túl rég ecsetelted, milyen nagyon fontos az ösvény. És, az is nagyon nem mindegy, hogy milyen drótból van.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12
Összeszámoltad már kb mennyi lenne az ára? :) 300 ezer? Vegyél azon a pénzen egy jó powerkábelt az erősítődhöz és jobban jársz minden szempontból.
Akkor most hogyé' ?

Igazából a jónak vélt kábelről nem sokat tudunk. Lehet, hogy csak amikor jónak hallotta a kicsivel jobbat pont jobb "passzban " is volt ezért hallotta ég-földnek. Nem csináltak tudomásom szerint Qssc ezüst hálózati kábelt. Akik meg csináltak belőle, jobb ha tudják, hogy nem túl jó az oda. IC kábelt sem alakítasz át tápkábelnek , nem ? Értem én , hogy "drót", meg hogy "dehát vezet" , de attól még nem jók egymás helyett.fererencz írta: ↑2023.09.15., pén. 10:22Egy alapvetően kábelező, klasszikusan hifista kolléga bejegyzése (nyilvános fórumról az idézet, remélem nem haragszik meg, bár inkább tisztelet van bennem felé):SoundMania írta: ↑2023.09.15., pén. 10:13
Nem teszem hozzá.
Azt is megérdezted tőlük, hogy miért "csak" a villanyboltos kábeleket használták ? Mert szerintem nagyon egyszerű oka van. Az ára! Tudsz bárkit , aki kipróbált valami jóféle tápkábelt ösvénynek ? És főleg , hogy utána inkább villanyboltosat tett mégis oda ? Szerintem ezek a tények!
Hát én töredelmesen bevallom, nemrég megcsináltam amit már rég terveztem, hogy a hifinek behúzott ösvényt ami előtt a lakáselosztóba még a kismegszakítót is megkerültem, a készülékek előtt pedig ezüsttel az ösvény végére direkbe forrasztott színezüst ősi japán Qssc kábel vanmikor ezt kiviteleztem ég és földnek tünt a különbség, na ezt cseréltem most konnektorba dugott kínai fehér piros világító kapcsolóval ellátott elosztós hosszabítóra és abba dugtam egy hitvány pc kábelt, na ettől szarabb kábelek a világon nincsenek tehát pont a másik véglet volt az én kábeleimhez képpest
nekiültem hallgatózni na mondom itt sírás lesz nem zenehallgatás, aztán jött a meglepetés, minden élvezhetően szólt, ha nagyon koncentráltam kicsit mintha fakóbb lett volna minden, de a lényeg átjött és vakteszten tuti buktam volna, ezt le kellett írnom a korrektség kedvéért :U
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hiszek a kábelekben, de a táp oldal az elbukott most nálam, pedig máskor is teszteltem és meg voltam győződve az ellenkezőjéröl.

Egy alapvetően kábelező, klasszikusan hifista kolléga bejegyzése (nyilvános fórumról az idézet, remélem nem haragszik meg, bár inkább tisztelet van bennem felé):SoundMania írta: ↑2023.09.15., pén. 10:13
Nem teszem hozzá.
Azt is megérdezted tőlük, hogy miért "csak" a villanyboltos kábeleket használták ? Mert szerintem nagyon egyszerű oka van. Az ára! Tudsz bárkit , aki kipróbált valami jóféle tápkábelt ösvénynek ? És főleg , hogy utána inkább villanyboltosat tett mégis oda ? Szerintem ezek a tények!

Nem teszem hozzá.cables írta: ↑2023.09.15., pén. 09:49Szerintem ezeket a gondolatokat mindig úgy oszd meg, hogy te azt hiszed...SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39
az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre.
Mert ezeknek semmi közük a tényekhez. Én nem csináltam ösvényt és nem is fogok, de sok embernél voltam, akik csináltak és a tapasztalataik teljesen eltérőek. Ráadásul mindenki villanyboltos huzalokból csinált és meg voltak vele elégedve.
Szerintem ezeket a gondolatokat mindig úgy oszd meg, hogy te azt hiszed...SoundMania írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:39
az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre.

Fontos, de nem elsődleges. A készülékkábelek többet számítanak. A 10m ösvényed abból a "jó" neotek kábelből, meg a dugók, meg a munka... Főleg ha minden készülékhez megcsinálnád, kapnál már érte egy nagyon-nagyon jó kábelt és többet javítana. Aztán ha már minden kábeled nagyon jó, akkor mehet az ösvény is a legjobb kábelből, amit csak tudsz rááldozni. Nekem a villanyboltos kábelek már nem elég jók erre. És a 30 éves alu sem volt rosszabb mint az új réz, amit kipróbáltam. Annyi változásért ami "talán", "mintha", nem érdemes vele foglalkozni. Ha lép az ember, akkor lépjen elég nagyot és olyat, ami egyértelműen javulás. Utoljára lett nálam az ösvénykábel. Azonos mint a tápkábelek. Kb az össz hosszuk is azonos. Írtam, hogy az első 3 kábel hozta a legtöbbet. A többi már "csak" finomított a dolgokon. Bár sokat, de nem annyit mint az első pár darab. Az ösvény a maga hosszával (tehát kb az összes jó kábelem hosszának a fele egymaga) kb annyit hozott mint az utolsó készülékkábel. És árban a hossza miatt a többszöröse volt.Rock60 írta: ↑2023.09.14., csüt. 21:02Nem túl rég ecsetelted, milyen nagyon fontos az ösvény. És, az is nagyon nem mindegy, hogy milyen drótból van.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12
Összeszámoltad már kb mennyi lenne az ára? :) 300 ezer? Vegyél azon a pénzen egy jó powerkábelt az erősítődhöz és jobban jársz minden szempontból.
Akkor most hogyé' ?
Nem túl rég ecsetelted, milyen nagyon fontos az ösvény. És, az is nagyon nem mindegy, hogy milyen drótból van.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12
Mindenféle kábellel lehet zenét hallgatni és tudok is. Viszont a jobban tetsző "kábelhang" okozhat egyfajta " varázslatot", amit a nála gyengébb kábel már nem tud előidézni.
Sajnos világsztárok koncertjeire nem jutok el, de felvételekről visszanézve egyik-másikat, nem gondolnám, hogy sokat spóroltak volna a megszólalás minőségét illetően.

Kipróbáltam. Sokszor.SoundMania írta: ↑2023.09.08., pén. 22:58
Az emberek saját maguk korlátai, korlátolt tapasztaltságukban. Merjen az ember kipróbálni dolgokat, amiből csakis tanulhat.
Jelen esetben megtapasztalhatja, mit is csinál egy olyan dolog, amit saját maga korlátozása végett nem mert kiróbálni sem, hogy megtpasztalja az eredményt és annak függvényében hozzon egy jobban átgondolt, megalapozottabb döntést, amit bizonyíthatott is előzőleg így magának, mint hogy spekulációkba menekülve, a valóságról nem tudva az igazat, csak saját korlátai általi feltételezéseit igaznak elfogadva megfossza magát a plusz élvezetektől?
Egyetértek!Baryll írta: ↑2023.09.14., csüt. 10:40
Én meg elmegyek nyilvános koncertekre, neves együttesek fellépésével és 10 koncertből 9-en olyan ramaty a kihangosítás, hogy utánuk élmény zenét hallgatni odahaza. Körülöttem százak tombolnak mámoros állapotukban, élvezik ami van, én meg fanyalgok az igénytelenségen.
Azon egyszerű helyzetben vagyok, hogy kupecke kábeleinek szerintem legalább 60-70%-át tőlem vagy az én tippem alapján vette, így majdnem minddel volt szerencsém hosszabb-rövidebb (általában hosszabb) ideig együt élni.Baryll írta: ↑2023.09.14., csüt. 10:40Ha neked így tetszik, akkor jó. (Arra kell csak vigyázni, hogy nehogy egy jobb hangú kábel kerüljön a rendszeredbe - ami sanszos hogy létezik, vagy létezni fog -, mert az felébresztheti a hifibogarat. Hagyni kell őt szunyókálni, addig béke van.kupecke írta: ↑2023.09.14., csüt. 09:45Ippen néhány napja beszéltem pjm-mel, a fejhallgatő és hozzá kapcsolódó erősítő kapcsán, kábelkérdésben. Van itthon néhány féle, fajta, Saec, VDH, Transparent, Mogami, Nándi féle is, Siltech NY, persze alapkábelek. Érdekességképpen említettem neki, hogy pont azon jellemzőket, hangzásbéli különbségeket hallom az említett füles és erősítője közé bekötve ezen ic-ket, mint a "nagy" rendszeremben hallgatva. Most akkor mindketttő gatya? ( esetleg mindkettő jó?)
)
Ha neked így tetszik, akkor jó. (Arra kell csak vigyázni, hogy nehogy egy jobb hangú kábel kerüljön a rendszeredbe - ami sanszos hogy létezik, vagy létezni fog -, mert az felébresztheti a hifibogarat. Hagyni kell őt szunyókálni, addig béke van.kupecke írta: ↑2023.09.14., csüt. 09:45Ippen néhány napja beszéltem pjm-mel, a fejhallgatő és hozzá kapcsolódó erősítő kapcsán, kábelkérdésben. Van itthon néhány féle, fajta, Saec, VDH, Transparent, Mogami, Nándi féle is, Siltech NY, persze alapkábelek. Érdekességképpen említettem neki, hogy pont azon jellemzőket, hangzásbéli különbségeket hallom az említett füles és erősítője közé bekötve ezen ic-ket, mint a "nagy" rendszeremben hallgatva. Most akkor mindketttő gatya? ( esetleg mindkettő jó?)

Ezen a rövidke mondaton tessék mindenkinek elrágódni a további komment-cunami elindítása előtt.

Ezzel a lehetőséggel meg nem is számoltam! :)fererencz írta: ↑2023.09.13., szer. 22:22Ez még viszonylag jó ötlet is. Ezt el lehet adni, ha... A másikat bajos.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12

Ez még viszonylag jó ötlet is. Ezt el lehet adni, ha... A másikat bajos.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 22:12