Érdekes ez a Vuelta, kíváncsian várom az elkövetkező 3 napot, viszont – félreértés ne essék, nagyon bírom Kusst, jobban mint Vingegaardot és Roglicot együttesen – de szvsz. most nem a legerősebb fog nyerni és ezt a verseny vége előtt 3 napig a Jumbo sem így gondolta.
Az első héten Kusst előreküldték elmenésbe csalinak még 3, vagy 4 csapattárssal (Attila is köztük volt), de aztán lettek vagy harmincan és megjöttek olyan 3 perc körüli előnnyel. Aztán Kuss – önmagához képest – ment egy váratlanul jó időfutamot és a segítés mellett (na jó, egy
kicsit azért kímélték) is meggyőző tudott maradni az Angliruig (tegnapelőtt). Viszont ott egyértelműen kiderült, hogy nem véletlenül Vingegaard és Roglic a két „igazi” sztár a csapatban, és ha Landa nem lett volna olyan jó fej, hogy segítsen, aznap gazdát cserélt volna a piros mez. Azt gondolom, innentől lett igazán érdekes a sztori:
- a sajtó és szakértők, kiöregedett versenyzők is egyből „ráugrottak” a Jumbora, mint önző csapatra és két „hálátlan” kapitányukra; szerintem a csapat PR menedzserei este "arculatmentő"

válságértekezletet tartottak,

- szintén a sajtó „belengette”, hogy Kuss menedzsere már biztosan keresi azt a csapatot, ahol megbecsülnék (viszont a Jumbonak nyilván nagyon is kell Kuss a jövőben is),
- a Jumbo deklaráltan kiszáll a kerékpársportból legkésőbb jövő év végén, a csapatnak úgy kell egy tőkeerős fő szponzor, mint egy falat kenyér. Az Egyesült Államokban (a EF-Cannondale és Trek mellett) azér’ nem igazán tolonganak további befektetni vágyó cégek, de egy amerikai 3 hetes győzelem ezen biztosan változtathat.
És láss csodát, csütörtökön a két világsztár úgy dolgozott a segítőjükért, hogy öröm volt nézni (azzal együtt, hogy Roglic azért egy tegnapi nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy utasítást teljesít…). De ha vasárnap mégsem lesz igazam, akkor az élet a legjobb forgatókönyvíró…
Ui.: Attila. Szépen tette a dolgát, de úgy gondolom,
igazán nagyot nem villantott segítőként, remélem, még rám cáfol a visszalévő napokban. Ellenben Gesink és van Baarle mint két igavonó barom húzta a csapatot sokszáz kilométeren keresztül (és nem csak síkon, hanem a
nem utolsó hegyeken is!). Ati ugyan szépen jött 3., 4. pozícióban, néha meghúzta kicsit és 1-2 km-ek jutottak neki a hegyekben, de az Angliru előtt elvileg technikai probléma miatt, a Linaresen pedig már az első mászás elején erőből szakadt ki. Meglepődtem, hogy Tratnik tegnap az utolsó hegyen az utolsó pár km-ig ott volt a három kapitánnyal, azt gondoltam, ez Attila szerepe lett volna. De lehet, hogy túl szigorú vagyok, vagy egyszerűen nem értek hozzá…