Vinkler írta: ↑2023.09.17., vas. 22:02Pályán mindenképpen engedni kell belőle, ez minden abroncsra igaz.Szalon írta: ↑2023.09.17., vas. 21:53Nagyjából semennyire...Sajnos ezzel jött, igazából úgy voltam vele, hogy majd csak elkopik, de sanszos, hogy nem fogom megvárni... Nagyon könnyen elmelegszik, valamint nincs igazából visszajelzés, mikor veszti el a tapadást, egész sokáig jól tapad, de nincs igazából átmenet a határon, csak mintha jégre érnél... de az elmelegedés a legzavaróbb... pályán legalább 0,6-0,8 bart le kell engedni a nyomásból, hogy használható legyen, de egy kis élvezetes vezetéshez is fél barral lentebb kell engedni közúton is. Mondjuk vizes úton nem rossz, de egyáltalán nem vagyok vele megelégedve, a következő 100%, h Michelin lesz, csak az a kérdés igazából hogy 4/5S, vagy Cup2...
![]()
Nekem az a tapasztalatom, hogy pályára teljesen más szettet érdemes használni, mint közútra. Márcsak azért is, mert egy élesebb pályázásnál simán elnyalod az utcai abroncsot és kuka. Az 5s jobb utcára, de a pályázást nem bírja (ha ez a Pirelli bírta akkor az is fogja), a Cup2 nagyon jó pályára, utcára is használható (kis kompromisszumokkal), de sokkal drágább és jobban is kopik.
Meglepően jól viseli amúgy, szépen egyenletesen kopik, csak sajnos nem elég gyorsan
Ismerem a Cup2-t, pályán és utcán is egy álom, amennyiben száraz idő van és 6-8 foknál melegebb... Az élettartammal tisztában vagyok, valamit valamiért, ez a része nem probléma, viszont azért hezitálok rajta, mert vizes/nedves utakon, valamint hűs hajnalokban tudom, hogy nem fog szinte semmit tapadni... és mivel 80%-ban az Alpokban és Fekete-erdőben használom, ahol még egy napsütéses hajnalban is könnyen előfordulnak nedves, párás utak a völgyekben, valamint a hőmérséklet is csipős tud lenni (később menni meg nem opció a forgalom miatt...) racionálisabb választásnak érzem a 4/5S-t... Apropó, van tapasztalatod a 4S és 5S-el? Nekem az újhoz még nem volt szerencsém, érdekelne milyen lett a 4S-hez képest?