Ezért van kerámia foglalata a 6C33C-nek. Szerintem azt nem égeti szét, de tényleg rohadtul fűt. Ettől nekem nagyon tetszik a hangja. Nem olyan kifinomult mint egy 2A3 vagy 300B, de pont ezért tetszik. Életszagú. Amúgy ha jól tudom alapból nem ruszki hanem ukrán. Legalább is az enyém az. Hiszen valószínű, hogy a Mig-eket is Ukrajnában gyártották (vagy nem, de az Antonov-okat tuti).sutemenyx írta: ↑2023.09.13., szer. 12:27Igen, és igen. Az Almarro egy béna fos, ruszki csővel, ami szénnéget maga körül mindent, legfőképp a saját foglalatát. Légkalapács a szobrászvésőhöz képest. Persze tudjuk, mindkettővel a betont lehet törni.Rock60 írta: ↑2023.09.12., kedd 21:38Ja, tényleg, volt róla szó...
Azért nem kicsit behatárolt egy ilyen gépezetnek a használhatósága.
Akkora minőségi ugrást jelent ezeknek a nagyon kis teljesítményű csöveknek a használata, hogy megéri ennyi kompromisszumot vállalni ?
Pl. az Almarro a 2x18 wattjával annyival rosszabb ?
A 45 egy amerikai DHT, sok esetben ezüstből épített anóddal. Össze sem vethető egy szovjet hozzáállású tárggyal. Egyébként a 2x2W inkább jó 2x1.5-nek, ez már valóban erős kompromisszumot húz a szóbajöhető hangsugárzók terén, de ha sikerül találni hozzá valót, akkor az egyik legjobb hang nyerhető ebből a csőtípusból. A 45 továbbfejlesztése a 2A3, ami már 3.5W-ot tud. Kezdetben felnagyították csak az egészet, ezek lettek a single monoplate 2A3-asok (most 500k-1.2M egy pár belőlük), állítólag azok a legjobbak. Aztán következett a dual monoplate (150-250k/pár), amiben 2db picit nagyított 45 lett paralell kötve, majd jött a biplate( 80-120k/pár), ami ugyan közös anódlemezt tartalmaz, de két hely van benne a katod/rács felépítménynek. Ezek a “leggagyibbak”, de a 6C33C még ezekhez képest is egy Zetor traktor.
Ezekkel a kis teljesítményű csövekkel szerintem csak az a gond, hogy vagy csak valami nagyon érzékeny tölcsérest lehet velük meghajtani (az meg nekem nagyon nem) vagy PSE kapcsolás kell amit viszont nagyon nehéz jól megcsinálni, mert nagyon nehéz két-két full egyforma csövet összehozni, ha nem lehetetlen. A PSE-nek meg úgy tudom az az alapja hogy full egyformának kell lenni a két csőnek. (Legalább is amennyire csak lehet.)