Egy ideje dolgozom ilyen dobozokkal, és nagyon meg vagyok velük elégedve, még "hifis mércével" is.BLX írta: ↑2023.09.10., vas. 19:52Szeretnék én is egyet kérdezni erősítők&watt témában:
Ugye van az az iskola, hogy kb. 2x15W-2x40W "jó minőségű", "megfelelő watt", jó táppal, elegendő lehet a legtöbb otthoni körülményhez, a teljes hangfrekvenciás sáv erősítéséhez. Miért van az, hogy pl.: egy ilyen realtív kis méretű közeltéri aktív monitor, ahol csatornánként 1-1-1 dedikált erősítő található, aktív váltással, és csak az adott hangfrekvencás sávot erősíti, ilyen "nagy" teljesítményű erősítést használnak?
https://www.thomann.de/hu/neumann_kh_31 ... D&reload=1
150W mély, 70W közép, 70W magas
Sőt sok nagy 3 betűs aktív után nekem jobban tetszettek, és emiatt választottam végül ezeket.
Ár/teljesítményt ha egyáltalán érdemes és lehet nézni, akkor szerintem hihetetlen jó készülékek.
A fő hifi rendszeremben a megszokott dolgokat használom, de ettől függetlenül nagyon jónak tartom őket.
Ha már a 310-es nem lenne valakinek elég (amikor megláttam először egy forintot nem adtam volna azért, hogy 1 óránál többet fogom hallgatni őket, DE NAGYON BECSAPÓS KIS FENEVADAK!), akkor ott a nagy tesó a 420-as rajtszámmal. Ahogy beszélgettünk egy-két stúdiós ismerőssel, érdekes módon lehet ha bővítek a 310-essel megegyező kiegészítő sub párost tenném a 310-esek mellé inkább, mint a 420-asra feljebb lépjek.
Összességében nem tudom ha 10-10W-tal kevesebb lenne egy-egy driveren, az mit rontana, de azt biztosan állíthatom az enyémből nem szedetnék ki semmit, így jó ahogy van.

...sok ember előitéletek alapján közelit a pro cucc felé,legyen az DAC,amplifikáció,hangszoró,kábelezés...nem kéne