Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...
Hááát.... Nem mondom, hogy nincs az a helyzet, de lehet, hogy inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...
Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...
Nem nincs, de a CXN a kategoriajahoz képest nagyon sokkal, meglepően jobb -futóműként-. Általában pedig amúgy szoktak stimmelni az árkategóriák a tudással.
BubbleUPnP tudja streamelni... Ezért is fura.
Számomra biztosan fényéveket dobna a használhatóságon. Szóval, ha az áron dob, az lehet, hogy már csak ezáltal is indokolt.
Az N70A rosszhangúnak van elkönyvelve?
Is, meg amúgy a CXNv2 elég jó hangú, ha csak digit futóműként használod. A kapcsitáp ellenére.
Szerintem Gomolalaci sem akart semmi rosszat, mint ahogy én sem, tehát nem kell felülni semmiféle vonatra.pjm írta: ↑2023.09.12., kedd 08:30Azt gondolom tudod mit akartam kérdezni, mivel Mishow válasza is megmagyarázza, ha már más nem.gomolalaci írta: ↑2023.09.11., hétf. 20:26Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük.
Bocs, de buta vagyok! Mit jelent az inthebox???
Innen kezdve a mondatod nem érdeklődő jellegű.
Erre a vonatra ezért nem szálnék fel.
Ha te másként értelmezed eme szóhasználatot mint én és ezzel megzavartam lelki nyugalmad elnézést kérek. Nem vagyok elégé gyakorlott fórumos itt, hogy az itteni szlenget ismerjem. Tartózkodom tehát a továbbiakban az ilyen szóhasználattól.
Azt gondolom tudod mit akartam kérdezni, mivel Mishow válasza is megmagyarázza, ha már más nem.gomolalaci írta: ↑2023.09.11., hétf. 20:26Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük.
Bocs, de buta vagyok! Mit jelent az inthebox???
Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük. Köszi a választ.mishow írta: ↑2023.09.11., hétf. 08:23CD lejátszóm már sok éve nincs, az utolsó komolyabb játékosom, amit szerettem is, a Vincent S3 volt, de annak már olyan sok ideje, hogy a hangját nem tudom felidézni. A streamerek közül a Wiim PRO és az Auralic Aries Mini saját dacját hallgattam össze a Heed DA-val. A Mini teljesen pariban volt, ami nem rossz teljesítmény. Hangsúlyozom, nem hangzásról és nem ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről. A hangkép egyébként egész közel volt egymáshoz, annak ellenére, hogy az Aries ESS chipet használ, a Heed pedig BurrBrownt. Mivel ma az Aries Minik jó külső dackal áron alul mennek a piacon, lehet ebben az irányban gondolkodnék. Ne felejtsük el, hogy az Aries újkorában nem volt olcsó, és a szlogenje szerint kifejezetten belépő audiofil készüléknek szánták, és ténylegesen is megfelel egy jó alsó-közép/középkategórás hangnak. Szerintem @kupecke fórumtárs tud erről többet mondani neked.
A PRO viszont saját dackal egyértelműen elmaradt a Heed DA-tól (itt azért "telibe" már igen nagy az árkülönbség) korrekt belépő CD hangnak mondanám. Ebben is BB chip van, nem a leginkább elterjedt ESS, és ha nem A/B teszten hallgatod, akkor ez is hallgatható készülék, simán elmegy egy középkategóriás rendszerben, pláne jó kábelekkel kiszolgálva, és "kötelező" hozzá egy tisztességes lineáris táp, amiből az 5V kategóriában viszonylag sokféle elérhető. Edifostex fórumtárs közben kipróbálta a PRO után a PRO Pluszt, szerinte az AKM chip nagy előrelépés.
A HRT korszakom tényleg nagyon régen volt, de emlékeimben kutatva ezek az új streamerek kb hozzák azt a színvonalat - és most megint nem hangról és ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről.
Tény, hogy a fejlődés nagy és gyors, hiszen a világ - tetszik ez a "régivágású" hifiseknak vagy sem - ebbe az irányba halad.
Remélem, így már informatívabb volt a válaszom, tudtam segíteni![]()
Ha úgy kérdezed, hogy komplett készülékként milyen minőséget képviselnek, akkor arra is azt tudom mondani, hogy a "bohóckodáson" kívül bizony lehet velük zenét hallgatni.
Az úgy megint más...mishow írta: ↑2023.09.09., szomb. 18:24Futómű, igen.
Söt! Leánykori nevén a NOTEBOOK isdenesdr írta: ↑2023.09.09., szomb. 08:11A laptop is PC...blackfriar írta: ↑2023.09.09., szomb. 07:55Annak itt nincs jelentősége, hogy milyen laptopról beszélünk, annak viszont igen, hogy laptopról és nem PC-ről beszélünk.![]()
Futómű, igen.
Öööö, nem tenném rá a nyakam... Tetszett neked anno az amerikai hang is meg az angolosabb is. Megtaláltad te mindkettőben a szépséget.
Pont az lenne a kérdés, hogy érdemes-e a PC helyett egy dedikált streamert használni az adott felhasználási feltételek mellett.blackfriar írta: ↑2023.09.09., szomb. 16:07Értelek.mishow írta: ↑2023.09.09., szomb. 10:59Nem figyeltél, a kérdés kifejezetten arra vonatkozott, hogy pl munkavégzés közben "ha már egyszer úgyis megy a gép" a napi használós ps/laptop/notebookról indított Tidal zenehallgatásról érdemes-e dedikált streamerre váltani, ugynanazon külső dac használata mellett?blackfriar írta: ↑2023.09.09., szomb. 07:55
Aki a legcsekélyebb módon is komolyan veszi a PC-s zenehallgatást, az meg se próbálkozik laptoppal.
Összehasonlítottál egy Fordot egy Velorexszel (itt most nem az árra gondoltam, hanem az audiokvalitásokra).
Annak itt nincs jelentősége, hogy milyen laptopról beszélünk, annak viszont igen, hogy laptopról és nem PC-ről beszélünk.
Tehát a válaszom, és az ahhoz kapcsolódó rövid próba is erre vonatkozott.
A zenére optimalizált pc-t ne keverjük ide, ha valaki olyat épít, az egy teljesen más történet, ne keverjük ide, mert nem erről volt szó!
Viszont "ha már egyszer úgyis megy a gép", akkor minek a streamer ?![]()
Értelek.mishow írta: ↑2023.09.09., szomb. 10:59Nem figyeltél, a kérdés kifejezetten arra vonatkozott, hogy pl munkavégzés közben "ha már egyszer úgyis megy a gép" a napi használós ps/laptop/notebookról indított Tidal zenehallgatásról érdemes-e dedikált streamerre váltani, ugynanazon külső dac használata mellett?blackfriar írta: ↑2023.09.09., szomb. 07:55Aki a legcsekélyebb módon is komolyan veszi a PC-s zenehallgatást, az meg se próbálkozik laptoppal.
Összehasonlítottál egy Fordot egy Velorexszel (itt most nem az árra gondoltam, hanem az audiokvalitásokra).
Annak itt nincs jelentősége, hogy milyen laptopról beszélünk, annak viszont igen, hogy laptopról és nem PC-ről beszélünk.
Tehát a válaszom, és az ahhoz kapcsolódó rövid próba is erre vonatkozott.
A zenére optimalizált pc-t ne keverjük ide, ha valaki olyat épít, az egy teljesen más történet, ne keverjük ide, mert nem erről volt szó!
Meglepően nagyot, köszönhetően a streaming tömeges elterjedésének.
Nem figyeltél, a kérdés kifejezetten arra vonatkozott, hogy pl munkavégzés közben "ha már egyszer úgyis megy a gép" a napi használós ps/laptop/notebookról indított Tidal zenehallgatásról érdemes-e dedikált streamerre váltani, ugynanazon külső dac használata mellett?blackfriar írta: ↑2023.09.09., szomb. 07:55Aki a legcsekélyebb módon is komolyan veszi a PC-s zenehallgatást, az meg se próbálkozik laptoppal.