technológiában ez nem változtat valsz semmit. annyi. a peremre lágyabb réteg kerül,ami jobban tömít, de ez ugyanaz a gépsor, szinte mérheteglen eltéréssel,ami a darabidőt. illeti. a gumik darabideje valsz másodperc töredékében mérhetők. egy merida reacto darabideje, megkapaszkodni, én is leültem, 14 vagy 18 másodperc (sec!!!). nyilván nem 14 sec alatt lesz a semmiből egy reacto, de az egységnyi idő alatt legyártott darabot ha visszaoaztják, ennyi jön ki. a hazai suziki 30 év alatt legyártott 3,5millió autót. ha 30 évig, minden nap, 3 műszakban dolgoztak, xal semmi leállás (ami azért kizárt), egy suzuki darabideje 4perc 10sec körül vanpärt írta: ↑2023.09.10., vas. 20:01Míg nincs a kezemben a megrendelt TL külső, nem tudok mit mondani róla, de gondolom, a mezei clinchernél a perem illeszkedés nem olyan kritikus, nem kell tömítenie, a TL-nél azt elég precízen meg kell oldani, illetve az oldalfal porozitása sem megengedhető. Ezek mind növelik a költségeket.
Nálam az is árnyalja a képet, hogy a Conti külsőimet már az előző kettő beszerzésben is akciós áron vettem - ami valójában nyilván a reális ár, legalábbis a piac ítélete szerint). Plusz a nem éppen olcsó latex belsőket is hozzá kell adni. Azért összességében nyilván a TL lesz a drágább. A plusz lötty, szelepek, de azért remélem, a speckó pumpa megúszható, mert szerintem nálam ott lenne vége a dalnak. A gyereknek sem vettem meg minden szart, a gumiknak pláne nem fogok.![]()

visszatérve a gyártóra. nekik tökmindegy, hogy ugyanaz a gépsor éppen acélszalagot (drótperem) épít be a perembe, vagy sima clincher peremet, vagy tbls peremet gyártanak. ahogy egyszer a sajtgyárban melózó ismerőst kérdeztük, mi a difi a csárdás. vagy a medve sajt közöt: attól függ, melyiket kérik, olyan cimkét teszünk rá... na, jó, nem pont így mondta. attól függ, milyen cimke van nyomva (de ez volt benne a költői túlzás szerintem)