A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
Mi is fine diningolunk az hangberendezéseinkkel. Az is lfsz?
Igen, valamikor az. De nem mindig
Valaki az ízekre és a tálalás vizuális formájára van kihegyezve
Feltéve, ha van kifinomult ízlelése és füle a "finest" high-end-hez
Meg ha tényleg van kimagasló ízvilág
Rokon szakma ez
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
Valamikor a 2010 környékén lehetett viszonylag megfizethető áron fine-dining élményben részesülni a megboldogult Olimpia étteremben. Tapasztalt kajás voltam már akkor is, de olyan, előtte sosem kóstolt, elképesztő és hihetetlenül finom izeket soha korábban nem éreztem. Azt hiszem erről is szól ez a műfaj.
én is tapasztaltam már fine dining-ot, hát nem semmi élmény, aki még nem volt, próbálja ki. még édesanyám főztjénél is jobb, pedig ott magasan van a léc :)
Nagyon sok olyan dolog van manapság, ami eddig nem volt. Szerencsére. Merthogy elég veszélyesek az új dolgok, ugyanis még nem derült ki, hogy kiállják-e az idő próbáját vagy sem. Én sorra olvasok olyan híreket, hogy egy jónak hirdetett dologról kiderül, hogy nem is olyan jó, esetleg éppenséggel veszélyes. Pl. a napokban olvastam, hogy a szájvizek rákot okozhatnak, de ha azt nem is, mindenképp megbontják a száj normál flóráját, ami nem túl jó dolog.
Visszatérve az eredeti témához én életemben jobb ételeket nem ettem, mint amiket az anyósom, egy Pesten élő, de élete végéig parasztasszonynak megmaradt néni főzött és sütött. A legjobb éttermekben sem.
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
Valamikor a 2010 környékén lehetett viszonylag megfizethető áron fine-dining élményben részesülni a megboldogult Olimpia étteremben. Tapasztalt kajás voltam már akkor is, de olyan, előtte sosem kóstolt, elképesztő és hihetetlenül finom izeket soha korábban nem éreztem. Azt hiszem erről is szól ez a műfaj.
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
A saját ár-érték-lehetőség koordináta rendszerben az ember röhöghet valamin, de az attól még nem lesz ló-izé.
Ha csak a hifi vonalat nézzük, itt is bőven van min "röhögni". Szóval bocs, de erre mondják azt, hogy savanyú a szőlő
Ami a fine diningot illeti, én láttam "hátulról" is ilyet. Az átlag ember azt veszi észre, hogy kap akkora adag ételt amit máshol már elmosogatnának, közel 150 ezerért egy vacsora menüsort. De azt is kéne nézni, hogy mi van mögötte. pl. nem egy adag kaját kapsz, hanem mondjuk 8 félét, hozzá párosított borokkal. Az egyik ilyen étteremben pl. naponta kizárólag egy turnus vacsorát tartanak. Fix időre érkezik mindenki és egy több órás gasztró élményt kap. Nincs 20 percenként új asztal, beeső vendég, stb. Befér mondjuk 30-40 ember és kész. Nézzük a felkészülést... ahhoz, hogy ezt a vacsorát lebonyolítsák egész nap arra készül több, mint 20 ember! Akik nem gatyába-törlős pizzaszakácsok. Az alapanyagok sem tesco leárazott termékek. A konyha gépei, berendezése szintén nem aldi-lidl akciós gépek. A mendezsment, az ügyfélkapcsolat, stb. szintén nem a sarki pizzériában elérhető szint....stb. Lehetne még sorolni.
Ha ezeket a költségeket elkezded összeadni akkor rájössz, hogy a prémium árért prémium szolgáltatást kapsz. Ez van.
Persze én sem járok ilyen helyre, mondhatni én is röhögök rajta, de sajnos csak a pénztárcám a korlát
Mondjuk, a világ végén van, de eszméletlen hely, addig keressed fel, amíg be nem döglik, vagy egekbe megy az ára a kajának.
Szarvaskút, kemencés BBQ étterem.
Minden étel , hús, tészta, a kemencében végzi tálalás előtt, nagyon finomak , nem agyon fűszerezettek, szemérmetlenül olcsóak a mai árakhoz képest.
Nagyon ajánlott.
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben.
Azért tegyük hozzá, hogy a fine dining az esetek többségében egyenlő a "kvadrágá"-val. Ami, attól függően is, miért megy étterembe az ember, szempont lehet.
Mi - eltekintve a munkahelyi étkezéseimtől - az esetek többségében tényleg étkezni megyünk egy étterembe - legtöbbször ebédelni (szabadságoláskor, hosszúő úton, illetve home office-os hétköznapokon is legyalább egyszer, hogy ne kelljen főzzek :) ). Ilyenkor egyensúlyt tartunk - legyen minél jobb, minél megfizethetőbb, és töltse is be az étkezés szerepét, vagyis lakjunk jól. Ennek bizon a "hagyományos" helyek felelnek meg itthon, szinte kivétel nlkül.
Az esetek kisebb részében társasági összejövetel, találkozás régi barátokkal, és emellé egy vacsora - ilyenkor nem a kaja a lényeg, legalábbis nálam, ennek ellenére sokkal mélyebben a zsebbe nyúlok.
(részemről van még üzleti vacsora és munkahelyi team event jellegű vacsora-ivászat is, de ezek mostanában - amióta kiköltöztem Budapestről - elég ritkák, mert ha lehet, kibújok alóluk).
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben.
Akkor itt egy kivétel.
Amikor a pár sorral ezelőtt ajánlott csárdában voltam Orosházán, másnap voltunk Szarvason, és belebotlottunk az Újváros Bisztróba a Kőrös parton, a híd mellett, csodás környezetben. https://ujvaros-bisztro.hu/etel-menu/
Ezt a helyet is melegen tudom ajánlani, mert fantasztikus volt, amit ott ettünk, és kb 10%-al lett magasabb itt a végösszeg, mint előző napon a szintén ajánlott csárdában.
Persze én is alapvetően a hagyományos helyeket szeretem, de sajna sok helyen még a régi módi dívik, hogy jó esetben nagy mennyiséget adnak, csak éppen tocsog az olajban, zsírban a rossz értelemben az étel, és igazából jól lakáson kívül sok élvezetet nem adnak.
De egyre több a jó hely szerencsére, ahol a régi értékeket tudják jól tálalni.
Pl. Dévaványán a Three Rivers Pub is egy tök jó kis étterem, kellemes környezet, kiváló kiszolgálás és remek ételekkel. Dolgoztam a szomszéd településen, ezért többször is ettem itt, mert ajánlották a helyiek, és nem bántam meg. Sima ebéd menü is laktató, és minőségi, miközben asszem 2.000.-Ft volt. És a szóda az jár az étkezés mellé szifonban kirakva.
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben.
Igazából az a kérdés, hogy
nem vagy éhes, van pénzed és fantasztikus ízeket akarsz kipróbálni, 3 órán keresztül - akkor fine-dining
éhes vagy, normális méretű adagra számítasz, árban hatékonyan akarsz kijönni, 1 órád van rá - akkor bisztró
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben.
Budapesttől alig 40 km-re van. Egy kétszemélyes tál amin többféle hús mellett bélszín szeletek is vannak, 9000 Ft körettel. Az étterem udvarán hatalmas retro-autó és motorkiállítás a szocializmus fénykorából. Állatok is láthatók, tóval.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Kifogástalan minőség, megfelelő méretű adagokkal.
Jóféle csárda, szerencsére már modernebb felfogással, amikor már a minőségre is adnak, nem csak a mennyiségre.
Semmibe sem tudnék belekötni.
Kicsit régies a berendezés, de ez engem nem zavart. A kertben borostyánnal elválasztott kis zugok vannak, ami intimmé teszi.
És van egy saját kis gazdasága, ahol állatokat lehet megnézni, és fűvel etetni. Gyerekek imádták. Plusz egy kis liget is ki van alakítva, tavacskával, játszótérrel. Nagyon jó hangulatú hely.
Erősen ajánlom.
Van egy komponens, ami a hogyan sütnek, főznek. Van a másik, ami a pincér. A kettőnek egészséges egyensúlyban kell(ene) állnia. Volt több helyen, hogy hibátlan, sőt, akár páratlan volt az étek, a pincér viszont túlságosan körbeugrált, hajtott a borravalóra. Azt mondják a profik a vendéghez kalibrálják ezt a részt is. Agyon tudja csapni az élményt.
Nosztalgia Étterem, Kistarcsa. Helyi lakosként (ráadásul pár utcányira tőlünk) lehet elfogultsággal vádoltok, de ez egy nagyon jó kis étterem. Házias ízek, brutál nagy adagok, gyors, kulturált kiszolgálás. Hátránya, hogy sajnos nincs kerthelyiség, a belső tér kicsit ki van tömve, de az ételek kárpótolnak mindenért. Nem a puccos csili-vili, hanem a hangulatos őszinte kategória. Sokat elmond, hogy hétköznap is nagyon sokan vannak. Aki teheti, javaslom tegyen próbát szerintem nem fog csalódni.
A Zebiterrán teraszt én is csak ajánlani tudom. Van Zebegényben, nem messze ettől a helytől egy másik BBQ udvar, onnan viszont sietve kijöttünk, mikor megláttuk a mini adag ételeket a maxi árakkal.
Utóbbi 3 napban a Dunakanyarban pihentünk, és 3 helyi étterembe tértünk be, meglepő módon mindhárom kitűnőre vizsgázott, ajánlom bárkinek őket, a a környéken jár.
- Zebiterrán terasz, Zebegény. BBQ hely a "belvárosban", szezonális, mivel nincs zárt helyen asztala. 7-8 órás lassú sütésű tarja, füstölt hal, de még a sima rántott hús is igényesen, és tökéletesen elkészítve. Nagyon finom volt mindhárom.
- Ze-Bike bár, Zebegény. Szob felé haladva már a település szélénél, út mentén alig lehet észrevenni, mivel a nevéből adódóan a bicikli út felől vár felteszem több vendéget, onnan aztán tényleg nem lehet eltéveszteni. Fantasztikus Burgert ettem ott, nagyon jó a Burrito is, amit csak megkóstoltam, és a sima sült krumpli sem egy tucat mirelit kategória, hanem jól megsült, ropogós csónak krumpli. A limonádé sem szirupos olcsó termék. Nagyon jó volt itt is minden.
- Herfli Söröző-pizzéria, Szob. Ezt a szállásadónk ajánlotta, elmentünk. Nem bántuk meg ezt sem. Pizzát nem is ettünk, csak klasszikus ételeket, gyerekeknek rántott sajt, nekem tócsni, meg töltött karaj. És még ezek az egyszerű ételek is kiválóak voltak, szépen tálalva, ízletes, talán életem legjobb tócsniját ettem itt. Gyerekek kihűlt, félig meghagyott rántott sajtja még bő fél óra után is jó volt, látszott rajta, hogy frissen tökéletes (közeli) lehetett.
+1. Vén Duna cukrászda Verőcén. Isler miatt mentem oda, mert 3 éve kaptam valakitől onnan islert, és megjegyeztem, hogyha erre járok, venni kell még. Isler a kedvencem, és ez alapján ítélem meg a cukrászdákat. Ahol egy ilyen egyszerű sütit nem tudnak normálisan elkészíteni, mit várjunk a többitől? Na itt olyan, amilyennek lenni kell. A csoki máz finom, nem esik szét, a tészta omlik, és nem morzsálódik millió számra, nem törik bele a fogunk, a lekvár pedig nem valami ipari sz@r. Kitűnő cukrászda, fantasztikus Duna parti terasszal. Érdemes ide is betérni, a fagyi is hatalmas (7-8dkg van kiírva, ránézésre is látszik, hogy nem a sok helyen "szokásos" 4-5dkg méretű), és látszik, hogy saját készítés.
“Kami vendéglője” Újpest, ha van idő a Séf is kijön az asztalhoz egyeztetni a menüt, nyugodtan rábizhatjuk magunkat.
Folyamatosan változó és stabil ételek. Nagyon jó ár/érték.
Velős-pacal
F2E1B441-CC77-4A71-A058-A548D4E61652.jpeg (504.92 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Kacsacomb friss saláták+ saját házi savanyúság
34709A24-BC21-4BDA-B4F4-35E1BCE47C18.jpeg (460.28 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Kacsacomb sztrapacskával
B0010762-7E22-4BF8-AB19-7608E435B9E5.jpeg (477.32 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Bárány csülök
DFB51B7A-EABD-4F82-86E3-09A0F95D6C7E.jpeg (539.92 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Spárga, hollandi, eper..
D499380A-76EF-4EB5-9E6D-31946FD14A59.jpeg (439.33 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Sajttorta házi fagylalttal
F57D82C1-EDF3-4B5A-9979-52291F8E88DC.jpeg (292.23 KiB) Megtekintve 3722 alkalommal
Miskolciak, de Mindenkinek, aki arra jár.
Tegnap esküvői ebéd a miskolci Dűlő étteremben.
Finom, minőségi italok, nagyon jó kiszolgálás, és ami egy étteremben a legfontosabb, nagyon jó ételek,.
Ajánlom mindenkinek a miskolci Dűlő éttermet!