A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Adott az A, mint A legismertebb és egyben ikonikus zene a filmből. Imádom.
És van egy B zene is, ami viszont talán nem annyira ismert, nekem mégis jobban bejön.
Más, hogy van ezzel?
Zeneileg összetettebb a "B" Szvsz, de az "A" számomra sokkal ütősebb. De az ilyen "sokat látott korúak", mint én mindig asszociálnak az alapfilmre /mert látták/ ezért az az etalon.
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Egy remek akciófilm, hozzá passzoló zenével, tele romantikával, akcióval, fülbemászó, spanyol(osnak szánt) dallamokkal, J. Horner elmaradhatatlan shakuhachijával fűszerezve , nagyon jó hangminőségben.
Poroljunk le egy TV-klasszikust, csináljunk izgalmas, fordulatos akciófilmet belőle, bízzuk a zenét Hollywood egyik legegyedibb hangú komponistájára, aki megtartva az ikonikus témát remek aláfestést kreál, ami akár önállóan hallgatva is megállja a helyét! Bízzuk a felvételt a talán legfelkészültebb hangmérnökre és kész az audiofil álomlemez!
Vigyázat, ugyanakkor megjelent egy olyan lemez is, amely az eredeti filmzenéből csak néhány csipetet tartalmaz, inkább a könnyűzenei körítésre koncentrál, de ez nem az! Feltétlenül ajánlom!
cover.jpg (106.11 KiB) Megtekintve 2891 alkalommal
Adott az A, mint A legismertebb és egyben ikonikus zene a filmből. Imádom.
És van egy B zene is, ami viszont talán nem annyira ismert, nekem mégis jobban bejön.
Más, hogy van ezzel?
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Eddig hajlamosak voltunk a filmzenét a komolyzenével határos műfajként emlegetni, akár kortárs komolyzenei zsánerként hivatkozni rá.
Szerintem egyáltalán nem. Én legalább is biztosan nem
Főleg az utóbbi 1-2 évtizedben szerintem már többségében vannak a nem komolyzenei hangszerelések.
Eddig hajlamosak voltunk a filmzenét a komolyzenével határos műfajként emlegetni, akár kortárs komolyzenei zsánerként hivatkozni rá. Íme egy klasszikus példa más műfajra, esetünkben a jazzre:
Nagy kedvencem a zene, de nyilván mindig a film által adott hangulat kerít hatalmába a hallgatáskor, ezért /is/ élvezem.
A TIDAL-on is megtalálható a 2CD-s változat.
No, akkor valami teljesen más. A TV-sorozatok külön műfajt képviselnek, itt már arról sem beszélhetünk, hogy leülünk, elkezdődik valami, majd úgy állunk fel, hogy véget is ért. A történetvezetés legtöbbször térben és időben széttöredezett mind építkezés, mind befogadás oldaláról, így a zenei kiadványok többnyire tényleg nagymértékben válogatás jellegűek és hiányzik, de legalábis nehezen érhető tetten bennük koherens narratíva.
Egyik nagy kedvencem az HBO 2000-es évek elején bemutatott, majd sajnos idejekorán el is kaszált, azóta egyfajta kultikus jelenséggé vált sorozata, a Carnivale (nem összetévesztendő napjaink Carnival Row-jával!). A mindössze két évadot megért sorozat egy szimbolikával bőségesen megtűzdelt történet a jó és rossz összecsapásáról, a 30-as évek Amerikájában, a nagy gazdasági válság idején, mikor az ország jelentős részét porviharok sújtották ("Dust Bowl"), egy csudabogarakból álló vándortársulathoz csapódó különleges képességű fiatalember és egy lelkész sorsán keresztül. Erősen miszticizmusba hajló történet, csupa izgalmas, jól kidolgozott karakterrel. A zene zseniálisan idézi fel a hely és korszak zenéjét, hol andalító, hol nyugtalanító, számomra a sorozat nélkül is megáll.