pärt írta: ↑2023.09.01., pén. 00:05
IMG20230831232656.jpgNe vegyetek olcsó, könnyű, gagyi kulacsot nevesincs cégtől! Vegyetek drága, nehéz, gagyi kulacsot prémiummárkától! Ez itt majdnem két évet kibírt úgy, hogy amúgy alig használtam, mert utáltam. Indokolatlanul túlbonyolított, kétféle műanyagból összerakott nehéz zárókupak, ivásnál a számat becsípő szopóka, és mint ma kiderült, valami eszméletlen fos alapanyag, ami a minimális UV terhelést sem bírta. Lehet, hogy ez is valami komposztálható cucc, amiről pár hónapja volt itt szó.
az is lehet,hogy eldobható, bár az nézelődő hobbistának nagy buli

kulacs egyébként is fogyóeszköz, főleg, ha valaki izot is nyomat és nem kedvence az üvegmosó. de amúgy is berohad idővel,meg lefeketedik. sok értelme nincs a magasabban árazottnak. mondjuk én hozom a raktárból, de amikor zárva volt, a decathlonban vettem a legolcsóbbat. nem törik ki a fogad, ha nyomod,tolja befele a nedűt, jó rugalmas. kulacstartóban nem lötyög és ha lefeketedett,kidobod (vagy kettévágva jó laffantyúnak a télibicóra). egyébként ha a Tied lebomló, van benne logika,mert intenzív használat mellett 2 évet nem húz ki egy kulacs, hamarabb elkoszolódik. a probléma ott van, mint az auchanos környezetbarát zacskóval: amely bolt nem környbarát zacsit használ, büntit fizet. A sima zacsiért nem fizetsz a boltban, a környbarátért,amit ha használ a bolthálózat, nem fizetnek büntit, azért tejelsz

mellesleg büdös és a kifli kiszárad benne reggelre
egyébként aki érzékeny erre a biológiai lábnyomara (aminek nyilván van létjogosultsága) a lebomló műanyag lövésem sincs, miből készül, de ha az is műanyag (nagy valószínűséggel), akkor max gyorsabban elporlad, de a műanyagok nem lebomlanak, csak felaprózódnak idővel, de ténylegesen nem tűnnek el, mikroszkópikus méretben továbbra is jelen vannak a környezetben. A gyorsan "lebomló" műanyagnak max annyi köze van akkor a környezetvédelemhez, a "tájvédelem" alfejezethez hozzá lehet csapni, hogy nem rondítja a "tájképet" a szemétkupac, de kémiailag jelen lesz.
minap hallottam félfüllel, hogy a papírpoharak is károsak... nem volt időm odafigyelni, mivel magyarázzák, de simán elképzelhető, hogy a ragasztóanyag, ami összefogja a pépesített papírt, szintén nem a barátunk. lebomláskor ez a talajvízbe kerülhet.
hogy ezek után, bátran dobáljuk e el a kulacsokat? az a baj, idővel megkerülhetetlen. vegyünk "lebomló" műanyagot? nem xartunk a kútba, csak a kávájára. használhatod utána szögtartónak, de egyszer mind a kukában kerül. Amit már legyártottak, az már mind ott végzi, így- vagy úgy, ha megveszed évente a kettőt, ha nem.
elvagyok

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu