-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:20
venomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:29
Tényleg sajnálom, hogy ez a reakciód, nyilván erről nem fogok vitát nyitni, hogy te egy rosszmájúságot gondolsz belém látni, belém erőltetni, én meg ismerve magam tudom, hogy nincs ilyesmiről szó.
Elég nehéz nem rosszmájúságot gondolni azok alapján amit és ahogyan kommunikálsz.
Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.
Ó igen. Párbeszédet indítasz a témában. "Aki trash filmeket néz az azért teszi, mert rossz az éléte. Ha pedig már eleve rossz az élete, akkor rossz filmeket néz, hogy a rossz életével legyen már összhangban a rossz tartalom, amit fogyaszt

Mindezt így általánosságban kijelentve. De tényleg nem akarod megérteni
Veled nem volt még, hogy féltél úgy igazán jól érezni magad egy nehezebb időszakodban?
Hmm. Lehet mégsem a mi életünk rossz?
Igen, elég sok embernek szar az élete, különben értelmesebb kikapcsolódást keresne. Sokak meg nem is találkoztak még értelmes tartalommal, azok meg azért választják. Miért kell ebbe kirohanást, indulatot keverni?
Látod megint előjön a dolog. Mi az hogy értelmesebb kikapcsolódás? Ki dönti el,és mi alapján, hogy mi az értelmes, és mi az értelmetlen? Netalán te? Ami számodra a trash, az az igénytelen, ami számodra a művészfilm kategória az az igényes? A nem is találkozott még értelmes tartalommal, pedig hatalmas. Internetről hallottál már? Aki manapság nem talál meg valamit, az azért van, mert nem akarja. Nem pedig azért, mert nem lehet. Tele van a net kismillió bloggal, podcasttal, különféle fórumokkal.
Légy szíves moderáld magad. Nem volt művészfilmekről szó, de látod, már is automatikusan fújsz rá, ventilálsz ki magadból valamit, amiről nem az igényesebb alkotók művei tehetnek. Béke legyen.
Én moderáljam magam mert fújolok a művészfilmekre, de neked nem kell moderálni magad, miközben fújolsz az általad trashnek kategorizált filmekre. Ismét nem kicsit lóg ki a lóláb. Nem mellessleg csak görbe tükröt mutattam, az ég világon semmi bajom a művészfilmekkel. Én magam is szeretek néhányat, még ha nem is ez a fő irányzat, amit sűrűbben nézni szoktam. Korábban pl. Kasumiba szálltak bele itt a fórumon néhányan azok közül, akik az általad trashnek nevezett filmeket nézik inkább, mert egy számukra érthetlen/érdektelen/értékelhetetlen művészfilmről írt pozitívat, és ugyanúgy visszataszítónak tartottam a jelenséget. Azóta nem is nagyon írt újabb hozzászólást, vagy csak ritkán, és szűkszavűan. Csodálkozunk? Ahogy a fórum hifis részén is jelen van sokaknál akik főképp klasszikus, szimfonikus, jazz stílusú zenéket hallgatnak, némi, és egyénkent eltérű mértékű fújolás ill. szó szerint lenézés, a könnyedebb, durvább, populárisabb műfajok és azok hallgatóik felé. Sőt, egyeseknél maga a házimozás is ugyanez a kategória. Szerintem ez elfogadhatlan mindegyik irányból. Mindegyik zenei stílust lehet jól és rosszul csinálni, és mindegyik stílus esetén kevesen vannak azok, akik kiemelkedően művelik. Illetve nem tarom szerencsésnek filmeknél sem, ezt a fajta gondolkodásmódot.
Itt is az élni és élni hagyni elv kellene érvényesüljön.
Az eredeti hozzászólást nem is te írtad, ki kötelez, hogy magadra vedd? Mint írtam, népjelenség, így még érthetetlenebb, hogy lesz ebből személyes benyomás... Gondolkozz.
Az azért megvan, hogy én hozzászólásom idézted be, és arra válaszoltál?
Sóhaj. Továbbra is saját magadra reagálsz, velem szalmabábozva, ami nem korrekt. Még csak nem is a valamihez képest való trash-ről volt szó, hanem ami effektíve az. Megvan ennek a felvállalt kultúrája, a torrentkínálatból sem tud kikopni. Az, hogy te mit nézel meg vagy bárki mit néz meg az meg ha jól gondolom nem az én döntésem. Ha jól látom ez itt egy hosszú idő alatt felgyülemlett feszültség kiadása, gondolom nem haragszol ha nem veszem a nyakamba a világ összes bűnét. Felmerül továbbá a dilemma, hogy a megfelelő közegben érvényesíted-e a nézeteidet, mert bizony mindig lesznek olyanok, akik a egyéb műfajok fölé helyezik a jazzt és nem szükségszerűen sznobizmusból. Feletted higgadtan, okosan kifejtették a véleményeket, valami olyan párbeszédre gondoltam.
BoRRoNeo írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:58
Aztán jött a Tik-tok a 30-60 mp-es videókkal és már a Youtube videók is hosszúak lettek.
Nincs ez kőbe vésve, ha TikTokot pörgetsz felpörögsz, de ott a közlés is olyan. Igaz, aki már ebbe született bele az nehezebben fog végigülni egy régi iskola szerinti koncepciót, lásd beletekerési kényszer.
BoRRoNeo írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:58
Nekem a gyerekeim is úgy nézik a filmeket itthon, hogy mobiloznak közben (de név nélkül több itteni fórumozót ismerek, aki notebookkal a kezében filmezik és fórumozik egyszerre).
Ők csak hiszik, hogy filmet néznek. Ha kikérdeznéd nem tudnák visszamondani a látottakat maximum nagyon nagy vonalakban, tehát mondhatjuk kidobott időnek, az alkotás háttérzajjá silányításának a dolgot. Igaz, vannak filmek amik nem is vállalnak többet, ilyen formán szinkronban van minden...
mezzo írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:40
Egy óriási pénzcsináló,
Próbálkoztam régebben eldugott, független filmek ajánlásával itt, pusztába kiáltott szó volt. Sebaj, jobbik eset. Ez a mai viszont nem kedvez egy néha, esetlegesen beeső csemege közzétételének.
mezzo írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:40
minden másodlagos és belemagyarázás csupán.
Ütős kritika ez a kritikusok összességének. :) Részemről nincs szekértábor. Van a Spongyabobban egy kiváló jelenet a végletes filmélményre, mikor egy asztalt néznek másfél óráig a vásznon, mint nagyon felnőttek és értők, jól elkapja a jelenséget amiről viszont itt, ezeken a hasábokon szerintem nincs szó.
DeLorean írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:18
A filmkészítők egyáltalán nem őket akarják kiszolgálni.
Lett ez a mobilra gyártott tartalomforma sorozat és film terén is, állókép, szinte csak közelik, szóval teljesen mobilra optimalizálva, remélem nem lesz belőle trend.
Den írta: ↑2023.08.31., csüt. 15:22
Sajnos sok a 2- 4 éves korig és a 6- 8 éves korosztály számára készült film, illetve sorozatok.
Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:27
Persze jó a minél nagyobb kép, és minél nagyobb hang, de ha ezen múlik a film élvezete, akkor azt a filmet megette a fene.
nem a pixelekre fókuszálva szerintem nem lehet különbséget tenni.
Ma már egész korrekt skálázások vannak, vedd hozzá ezt is.
Vagy legalább is én nem tudok/vagy nem érdekel.
Teljesen jó élmények gyűjthetők be VHS-szerű irányban is. Amúgy meg az a baj, hogy a 6-8 éveseket célzó szuperprodukciók szuperminőségei tényleg ritkán találkoznak a felnőtt tartalommal.
mezzo írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:56
A cápa egy klasszikus, a Meg nem lesz az. Pedig a kettő között több a hasonlóság, mint a különbség.
Azon túl, hogy ez igaz, az egy érdekes kérdés, hogy a mai médiazajban mi tud klasszikussá lenni. Azt hiszem ez a szerepkör ma már nem a filmeknek van kitalálva, már a mémek mennek és vésődnek mélyre.
mezzo írta: ↑2023.08.31., csüt. 17:54
De Hitchcock is kitalált valamit, amit azóta is rendszeresen újra és újra alkalmaznak.
Sokan kitalálnak valakit, de nagyon kevesekből lesz Hitchcock. Nem vitatom el a tehetségét, mindössze annyit állítok, hogy több érdemes tehetség van mint amennyit érzékelünk.