venomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:29
Tényleg sajnálom, hogy ez a reakciód, nyilván erről nem fogok vitát nyitni, hogy te egy rosszmájúságot gondolsz belém látni, belém erőltetni, én meg ismerve magam tudom, hogy nincs ilyesmiről szó.
Elég nehéz nem rosszmájúságot gondolni azok alapján amit és ahogyan kommunikálsz.
Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.
Ó igen. Párbeszédet indítasz a témában. "Aki trash filmeket néz az azért teszi, mert rossz az éléte. Ha pedig már eleve rossz az élete, akkor rossz filmeket néz, hogy a rossz életével legyen már összhangban a rossz tartalom, amit fogyaszt

Mindezt így általánosságban kijelentve. De tényleg nem akarod megérteni
Veled nem volt még, hogy féltél úgy igazán jól érezni magad egy nehezebb időszakodban?
Hmm. Lehet mégsem a mi életünk rossz?
Igen, elég sok embernek szar az élete, különben értelmesebb kikapcsolódást keresne. Sokak meg nem is találkoztak még értelmes tartalommal, azok meg azért választják. Miért kell ebbe kirohanást, indulatot keverni?
Látod megint előjön a dolog. Mi az hogy értelmesebb kikapcsolódás? Ki dönti el,és mi alapján, hogy mi az értelmes, és mi az értelmetlen? Netalán te? Ami számodra a trash, az az igénytelen, ami számodra a művészfilm kategória az az igényes? A nem is találkozott még értelmes tartalommal, pedig hatalmas. Internetről hallottál már? Aki manapság nem talál meg valamit, az azért van, mert nem akarja. Nem pedig azért, mert nem lehet. Tele van a net kismillió bloggal, podcasttal, különféle fórumokkal.
Légy szíves moderáld magad. Nem volt művészfilmekről szó, de látod, már is automatikusan fújsz rá, ventilálsz ki magadból valamit, amiről nem az igényesebb alkotók művei tehetnek. Béke legyen.
Én moderáljam magam mert fújolok a művészfilmekre, de neked nem kell moderálni magad, miközben fújolsz az általad trashnek kategorizált filmekre. Ismét nem kicsit lóg ki a lóláb. Nem mellessleg csak görbe tükröt mutattam, az ég világon semmi bajom a művészfilmekkel. Én magam is szeretek néhányat, még ha nem is ez a fő irányzat, amit sűrűbben nézni szoktam. Korábban pl. Kasumiba szálltak bele itt a fórumon néhányan azok közül, akik az általad trashnek nevezett filmeket nézik inkább, mert egy számukra érthetlen/érdektelen/értékelhetetlen művészfilmről írt pozitívat, és ugyanúgy visszataszítónak tartottam a jelenséget. Azóta nem is nagyon írt újabb hozzászólást, vagy csak ritkán, és szűkszavűan. Csodálkozunk? Ahogy a fórum hifis részén is jelen van sokaknál akik főképp klasszikus, szimfonikus, jazz stílusú zenéket hallgatnak, némi, és egyénkent eltérű mértékű fújolás ill. szó szerint lenézés, a könnyedebb, durvább, populárisabb műfajok és azok hallgatóik felé. Sőt, egyeseknél maga a házimozás is ugyanez a kategória. Szerintem ez elfogadhatlan mindegyik irányból. Mindegyik zenei stílust lehet jól és rosszul csinálni, és mindegyik stílus esetén kevesen vannak azok, akik kiemelkedően művelik. Illetve nem tarom szerencsésnek filmeknél sem, ezt a fajta gondolkodásmódot.
Itt is az élni és élni hagyni elv kellene érvényesüljön.
Az eredeti hozzászólást nem is te írtad, ki kötelez, hogy magadra vedd? Mint írtam, népjelenség, így még érthetetlenebb, hogy lesz ebből személyes benyomás... Gondolkozz.
Az azért megvan, hogy én hozzászólásom idézted be, és arra válaszoltál?