Majd,ha jársz vele és átszokdz erre, érdemes visszatenni az alut. Én se éreztem azt a fene nagy csodát, de betettem a fulcrun4et a bükkbe, akkor azért a karbonra voksoltam. Síkon a téliben van f4. Azon csak 39T van elől, de szerintem ha feltenném az 52est, nem menne sokkal rosszabbat 30-35 körül. Lendkerèk.pärt írta: ↑2023.08.27., vas. 16:39Pár menet megvolt a kerekekkel, ma is mentem - ezúttal 35°-ban, szóval ez a nap sem a nagy rekordkísérletről szólt.
Amit már korábban is tapasztaltam, csak nem volt számomra egyértelmű a jelenség, hogy kicsit máshogy kanyarodik. Ereszkedésnél az ismerős kanyarokban más íveken találtam magam, mint amikhez szokva voltam. Nem instabil, semmi ég és föld különbség, csak mintha lenne egy minimális "késése", kicsit olyasmi, mint a szervo az autónál. Valószínűleg a zicral küllős alu Ksyrium merevebb egy fokkal, a karbon pedig a csillapítása miatt kevésbé reszponzív.
Ja, átlagok: nagyjából papírforma. Egy nap volt, amikor értelmesebb hőmérsékletben tudtam menni - bár az is 30°-ot jelent - akkor jelentéktelen 0.3 km/h-val volt jobb, mint amiket előtte mértem háromszor egymás után az alukkal, ráadásul pár hete azoknál is volt még egy jobb, 0.7 km/h-val még szintén aluval. Ez a 0.3 kb. hibahatár, meg teljesítmény értékek nélkül nincs is különösebb értelme az összevetésnek. Felfelé a minimális súlyelőny nem hozott, semmit, ereszkedésnél és síkon némi előnye van a külső szélességével jobban összesimuló és enyhén aero felniknek. 40 környékén kicsit könnyebb vele tartani a tempót, meg a komolyabb lejtőn valamivel nagyobb a max, meg kicsit könnyebb is odáig felrúgni, de semmi eget rengető hűhaság.
Nekem meg behalt a fulcrum speeden az első vittoria corsa is (nemrég a hátsó xart be,az ragadt össze). Ez ugyanott, a szelepnél. De legalább megszabadultam tőle...
Amúgy érdekes, hogy a latexes gumik nálam jobban gurulnak, de a butyl a megindításokban jobb. Hegyen is jobbnak érzem, főleg ha hullámzik, a ritmusváltásokat jobban leköveti.