Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

heineken írta:
2023.09.06., szer. 21:05
nemtomm írta:
2023.09.06., szer. 20:45
heineken írta:
2023.09.06., szer. 20:18
Hangszigetelés volt a motíváció, de nagyon jó hatással volt akusztikára is. Kb 1.5méter mély a vastagság, teljesen kitöltve plafonig.
Mérés volt előtte és utána..
Akkor sokat javult az akusztika 🤩🤩 a szomszédok is nyugodtan alszanak… 36_1_11.gif
Helyre állt a béke a szomszédokkal és a tetőszerkezet sem rezonál. 😁
A szuboknál is csak két helyen kellett EQ-t finomítani.

Nagyon jó hír 🤩🤩 szuper akkor az akusztika is rendbejött 👍
Remélem megyek majd arra és meg lehet hallgatni a végeredményt 👍👍👍
"Az igazi barát szemből támad."

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 151

Hozzászólás Szerző: heineken »

nemtomm írta:
2023.09.06., szer. 20:45
heineken írta:
Hangszigetelés volt a motíváció, de nagyon jó hatással volt akusztikára is. Kb 1.5méter mély a vastagság, teljesen kitöltve plafonig.
Akkor sokat javult az akusztika 🤩🤩 a szomszédok is nyugodtan alszanak… 36_1_11.gif
Helyre állt a béke a szomszédokkal és a tetőszerkezet sem rezonál. 😁
A szuboknál is csak két helyen kellett EQ-t finomítani.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

heineken írta:
"Az igazi barát szemből támad."

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

Nálam így van körbe építve a könnyűszerkezetes falak mögött:
IMG_1004.jpeg
IMG_1005.jpeg
IMG_0987.jpeg
IMG_0988.jpeg
IMG_1007.jpeg
IMG_1009.jpeg
Csatolmányok
IMG_2447.jpeg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára heineken 2023.09.06., szer. 20:19-kor.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Sziasztok! Próbáltam keresgélni itt, nem túl nagy sikerrel ezért inkább megkérdezem.
Használ valaki, vagy van valakinek dokumentációja saját dedikált szobáról SBA megvalósítással?
DBA-ra sajna nem sok esélyem lenne a keret miatt, de hátrafelé szinte végtelen a helyem absorber tekintetében. Emiatt elgondolkoztam ilyen megoldáson is.
Itt https://gearspace.com/board/bass-traps- ... nside.html találtam első körben egy leírást/tesztet.

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

ldg81 írta:
2023.08.22., kedd 17:39
Köszönöm!

Maga a mozi átépítése 7 hónapig tartott, mert legfőképp csak hétvégente és pár hétköznap, munka után tudtam haladni vele. A kazettás álmennyezet és az áramhálózat kiépítésén kívül mindent magam készítettem.

Mindig is szerettem volan egy faltól falig vásznat így ebbe a 340 cm széles helyiségbe végül egy 320 cm széles vásznat választottam, amit 320 cm-ről nézek. Így igazán impozáns látványt nyújt és nagyobbnak is hat azzal, hogy közel vannak az oldalfalak. A vászon körül Adamantium Audio Dark Acoustic szövetét tettem, ami sokat segít az igazán mozis kép elérésében.

Mivel általában egyedül vagy maximum 2-en mozizunk így nem volt terv sosem a 2 soros kialakítás. Így nagyobb vászonméretet és könnyebb elhelyezhetőséget kaptam a szobán belül.

Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.

Amiről még érdemes írnom az a Dirac ART kalibráló rendszere. Jelenleg még csak Storm procikra elérhető, de 2023Q4-től már minden más gyártó számára is szabad a pálya. Egy másik gondolkodásmódot ígényel, mint amit eddig megszoktunk ilyen szoftverek esetén (crossover, alsó/felső függönyök, stb.) de a végeredmény rendkívül meggyőző. Magam sem gondoltam volna, hogy a szubok fázishelyes összefésülése mellett az ART működési elvéből fakadóan milyen jó, egységes, feszes mélytartományt tud kreálni a mélytartomány lecsnegési idejének csökkentésével egyetemben. A szoftverben amúgy sok potenciál van még. Ha ez már kezetként ilyen jó, akkor reménykedve várom a további fejlesztéseket.
Gratulálok a mozidhoz! Már az elöző verzió is nagyon tetszett, biztos vagyok benne hogy ez is nagyon ütős ! :tutiok: :smile53:
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

"kell ennél jobb?"

Sajnos az a megfizethetetlen árszegmensben helyezkedik el. Ezek a 3chipes gépek abszolút a HighEND szegmensben foglalnak helyet! A mai Christie, Barco, Digital Projection 3 chipes DLP rezegtetős gépei is ugyanerre a Minolta prizmarendszerre épülnek és szintén a Konika Minolta objektív rendszerét alkalmazzák minimálisan megváltoztatott burkolat alatt. Nem véletlen, hogy a vetített képi világukban nehezel kivehető az a minimális különbség. Persze kínálnak 20 millió erős Magyar forintért 1chip rezegtetős 4K DLP lézer gépeket is, viszont azok a gépek a szóbanforgó Christie HD6-10-14K-M gépcsaláddal köszönő viszonyban sincsenek.

Feljebblépést ezekről a géptípusokról esetleg a 3 chip rezegtetős 4K, de egyértelműen csak a 3 chip natív 4K jelent!

Kozmónak Gratulálok a mozihoz! :smile53:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

ldg81 írta:

Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.
mérhetetlen szakmai tudás... hízelgő, de erről szó sincs. Egyszerű hobbista vagyok, de tény, hogy szeretek sokat foglalkozni az apró részletekkel.

Szerencsére ebben a Christie is jó partner. Az új Barco-kon kívül nem is nagyon tudok olyan vetítőkről, ahol lehet "boresight adjusting-et" csinálni. Ennek segítségével három ponton beállítható az objektív befogadó szerkezet pozíciója. Ennek a beállításnak a segítségével elérhetjük, hogy a kép a teljes felületen ugyanolyan éles legyen. Ez a kommersz gépeknél nem így van és sok esetben nem is lehet homogén éles képet elérni. Amivel találkoztam is még év elején a mozimban. Márka megnevezése nélkül... Amikor ezt szóvá tettem, akkor azt a választ kaptam, hogy mindegyik ilyen és ha jobbat akarok, akkor azért jobban zsebbe kell nyúlni... elfogadtam, de nem értettem vele egyet... ez egy 13.000€-os gép volt...

Persze az élességben szerepet játszik az objektív is... ami a Christie esetén nem kicsi... de legalább jó nagy és nehéz.

christie_boresight_2.png
christie_boresight_2.png (61.81 KiB) Megtekintve 5018 alkalommal
christie_boresight .png
christie_boresight .png (191.44 KiB) Megtekintve 5018 alkalommal

A kalibrációval szintén nem volt sok dolgunk. A gép "színkeverése" nagyon lineárisan működik. Egy D65 fehérpont beállítással már nagyon közel vagyunk a tökéleteshez. Erre ráengedtünk egy mindössze 100 mintából álló lutot, aminek eredményeképpen tökéletesen helyére kerültek a köztes pontok, és a gamma is. Visszaméréskor a colorchecker 1% átlagos eltérést mutatott DCI P3 színtérben, a szürkeskála pedig még ennél is kevesebb, 0.2%-ot... kell ennél jobb?

A végeredmény 3,2 méter széles vásznon közel 4500:1 natív on/off (ez DLP esetén a technológiával velejáró magas ANSI-val együtt már nagyon jó) és 33 fL

A madvr használata miatt gamma 2.2-öt választottunk.

christie hd10k grayscale dci p3 3dlut.png
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

ldg81 írta:
…Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva…
Na így végkép nem csodálkozom, hogy nagyon jónak láttam a képminőséget. Zozira jellemző az abszolút maximalizmus👌👍👊

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Köszönöm!

Maga a mozi átépítése 7 hónapig tartott, mert legfőképp csak hétvégente és pár hétköznap, munka után tudtam haladni vele. A kazettás álmennyezet és az áramhálózat kiépítésén kívül mindent magam készítettem.

Mindig is szerettem volan egy faltól falig vásznat így ebbe a 340 cm széles helyiségbe végül egy 320 cm széles vásznat választottam, amit 320 cm-ről nézek. Így igazán impozáns látványt nyújt és nagyobbnak is hat azzal, hogy közel vannak az oldalfalak. A vászon körül Adamantium Audio Dark Acoustic szövetét tettem, ami sokat segít az igazán mozis kép elérésében.

Mivel általában egyedül vagy maximum 2-en mozizunk így nem volt terv sosem a 2 soros kialakítás. Így nagyobb vászonméretet és könnyebb elhelyezhetőséget kaptam a szobán belül.

Amiről még érdemes írnom az a Dirac ART kalibráló rendszere. Jelenleg még csak Storm procikra elérhető, de 2023Q4-től már minden más gyártó számára is szabad a pálya. Egy másik gondolkodásmódot ígényel, mint amit eddig megszoktunk ilyen szoftverek esetén (crossover, alsó/felső függönyök, stb.) de a végeredmény rendkívül meggyőző. Magam sem gondoltam volna, hogy a szubok fázishelyes összefésülése mellett az ART működési elvéből fakadóan milyen jó, egységes, feszes mélytartományt tud kreálni a mélytartomány lecsnegési idejének csökkentésével egyetemben. A szoftverben amúgy sok potenciál van még. Ha ez már kezetként ilyen jó, akkor reménykedve várom a további fejlesztéseket.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Nagy ugrás! Nagy fejlődés! Igényes mozi szoba. Gratula ldg81 !

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Cutler írta:
2023.08.21., hétf. 20:56
Számomra ez a mozi is benne van a fórum, top 3 mozijában, minden elismerésem a fórumtársnak, mind a mozi ügyes és szép kivitelezéséért, mind a technika precíz beállításáért. Köszönöm a meghívást, nagy élmény volt. leborulok.gif
Pár kép a moziról, a korábbi elrendezésről se feledkezve meg.
Profi moziszoba kivitelező cégek mozija sem néz ki ennyire jól sokszor és nem ennyire jól átgondolt.
Ahogy látszik, minden a helyén van, nagyon igényes és tetszetős a megvalósítás.

Az elektronika, projektor kiválasztása is szuper!

Ezt a mozit valóban bárki elfogadná!

leborulok.gif

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Múlt héten ldg81 fórumtársnál jártam, megnézni az átépített, megújult moziját.
Korábban már jártam nála pár alkalommal, így nagyjából figyelemmel kísértem a mozija evolúcióját. Viszont a legutolsó alkalom óta, amikor még Martin Logan hangsugárzók, Barco vetítő, 16:9-es vászon volt, szinte a teljes eszközpark kicserélődött. Szinte azért, mert a rendszer lelke, a Storm processzor már akkor is megvolt, ahogy a forrást jelentő htpc is maradt. Pár Crown XLS végfok is maradt a rendszerben, de itt lett markáns változás.
De ne szaladjunk előre, először magáról a szobáról írnék pár gondolatot, mert az is gyökeres változáson esett át. Míg korábban hagyományos vászon és az azt körülvevő frontoldal fogadott, most precízen megépített előtétfal vette át a helyét, egyforma LCR sugárzókkal és 2db mélynyomóval. Ebből adódóan a hagyományos vászonnak is mennie kellett, helyét egy, gyakorlatilag faltól-falig érő, 21:9-es, szőtt AT vászon foglalta el. Mit mondjak, lenyűgöző az ennyire teljes frontfal szélességet betöltő vászon.
Korábban csak az atmos sugárzók voltak beépítve a kazettás mennyezetbe, a 4db surround nem. Most ez is megváltozott, ugyanis a házigazda oszlopokat épített nekik és abba tüntette el őket. Jelenleg 3db fotel tölti be az ülőalkalmatosság szerepét, korábban ez is más volt, egy kanapáé személyében. Az egy sor fotel mögött még elég sok hely maradt, ami nem is baj, mert az akusztikának is jó, meg mert itt kapott helyet egy rack szekrény, ami szintén kicserélődött, a korábbi kisebb helyett. A rack mellett jobbról és balról, a szoba 1/4-ed pontjainál helyezkedik el még 2db 18-as mélynyomó(elől, az előtétfalban hasonló elhelyezéssel van még ilyen 2, de azok kisebb mélységűek, olyanok, mint az LCR-ek).
És, hogy mik váltották az ML sugárzókat?
Nem nehéz kitalálni, hogy Pro cuccok.
A sokak által lesajnált, de talán többek által dícsért K.C.S. márka hangfalai kerültek beépítésre. 1500-as LCR-ek, 8db SR-10-es surround, és ugye 4db sub.
A vetítőről még nem ejtettem szót, ami a Barco után egy Christie vetítő lett. Ami külön pozitívum, hogy ez az előddel szemben már nem a szobában foglal helyet, hanem a szomszédos helyiségből lövi a képet, a vászonra, így minimalizálva a zajt amit egy ilyen nagy gép tud kelteni.
A vetítőnek ez az elhelyezési opciója viszont csak úgy tudott létrejönni, hogy az egész szobának az elrendezését meg kellett fordítani, a régihez képest. Szóval, most a vászon, a korábbi hátsó falra került. Nagy pacsi a tulajnak, hogy a képméret maximalizálása miatt és a hang csökkentése érdekében meglépte, ezt a nem kis macerával járó procedúrát.
Az elején említettem, hogy a végfok szekció javarészt Crown XLS-ekre épül, ez egészült ki egy 3 csatornás Apollon Audio végfokkal, ami az LCR-ek megszólatatásáért felelős.
Ennyit az előzményekről és a mozi bemutatásáról, most jöjjenek a tapasztalataim.
A szobába betoppanva egyből elismerést vált ki az emberből a szoba méreteihez képest kimaxolt vászon. Második csettintést meg az, hogy az említett vásznon és a foteleken kívül csak a hátul elhelyezkedő rack, ami látható, minden egyébb diszkréten el van rejtve. Nekem ez az, ami igazán mozissá tesz egy szobát, szóval én már itt lelkendeztem. A falakon van pár akusztikai elem, ami megtöri szépen az egyszerű falakat, ez is nagyon ízléses.
Miután helyet foglaltunk bele is csaptunk a közepébe, a jól ismert demók követték egymást. JW3, Everest, Bloodshot, Transformers5. Valamint egy friss film, a Dungeons& Dragons film végi zúzása. Egy kis Metallica is befigyelt, de zenék fele nem akartam elmenni. A végén RPO autós versenyét még megnéztem, aztán be is fejeztük a demót.
A kép eszement jó, hiába csak fullHD, a felbontás. A Sony és a JVC 4K-s masinái, ilyen képminőséget, élességet, fényerőt nem igazán tudnak. Gtz380 már igen, de az egy ház ára. Persze majd tuti megjön valaki, aki veri majd a mellét, hogy de a kontraszt. Hiába teszi, ez egy nagyon kevés komprommiszumot nyujtó vetítő.
A hangról is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Minden a helyén volt. Részletesség, térhatás, buborék érzet, hatalmas dinamika, ami nagy hangerőn se esik össze. Sőt, a hangerő emelésével csak az előnyök növekednek, minden féle gyengeség nélkül. A beszéd érthetősége, tisztasága is első osztályú, az Apollon szépen teszi a dolgát. Külön említést érdemel a mélykezelés. A Storm már az új Dirac ART-al lett bekalibrálva és nagyon meggyőzően működik. Gyors, feszes és ütős a mély, elementáris erővel, de mégse túlzóan.👌
Számomra ez a mozi is benne van a fórum, top 3 mozijában, minden elismerésem a fórumtársnak, mind a mozi ügyes és szép kivitelezéséért, mind a technika precíz beállításáért. Köszönöm a meghívást, nagy élmény volt. leborulok.gif
Pár kép a moziról, a korábbi elrendezésről se feledkezve meg.
Csatolmányok
IMG_6529.jpeg
IMG_6528.jpeg
IMG_6527.jpeg
IMG_6526.jpeg
IMG_6530.jpeg
IMG_6531.jpeg

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6153

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A prcikkal kapcsolatos hsz-ek és válaszok átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Kari8080 írta:
2023.04.25., kedd 21:16
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a bő válasz!😉
A meghallgatásra a meghívást is köszönöm de sajnos autó nélkül vagyok de nyáron lehet hogy átruccanok a szabadság alatt mert tényleg jó volna meghallgatni mit tudnak ezek a pro dobozok (zenével is)🙂
Köszönöm addig is!
Tisztelettel,
Rudolf
Gondolkozz el a 4 subos felálláson :)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Kari8080
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Kari8080 »

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a bő válasz!😉
A meghallgatásra a meghívást is köszönöm de sajnos autó nélkül vagyok de nyáron lehet hogy átruccanok a szabadság alatt mert tényleg jó volna meghallgatni mit tudnak ezek a pro dobozok (zenével is)🙂
Köszönöm addig is!
Tisztelettel,
Rudolf

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Kari8080 írta:
2023.04.25., kedd 14:25
Szia!
Igen nagyjából ez lenne a kérdésem!🙂
Ha jól tudom akkor a KCS olcsóbb valamivel de lehet hogy gyengébb is minőség terén...
Akkor az én szubjektív véleményem KCS tulajként az, hogy elenyésző a difi a két márka között.
Személyes tapasztalatom nincs az 1800-as KCS-vel, a kisebb tesóját az 1500-at hallottam sokszor, valamint nekem 2001-es van itthon évek óta. A JBL C-211-et Hiccusznál hallottam pár alkalommal, hasonló elektronikákkal, mint nálam.
Hasonló a hangkaraktere mindkét márkának, a JBL nekem kissé magasba húzósabb, de ettől még nagyon is jó produkciót nyújt.
JBL-t nehezebb használtan, olcsó áron beszerezni, bát lehet most már a KCS-t sem könnyebb.
Ha a KCS mellett döntesz, akkor azért lehet nem erőltetném a surroundnak az sr-12-t. A 10-es is már brutál nagy méretű. Valamint azt is megfontolnám, hogy sub eseten a szimpla 18-as verziót erőltetném, a dupla helyett. A szobád mérete nem túl hatalmas és gondolom ilyen sugárzóknál előtétfalban gondolkozol. Nem mindegy, hogy kisebb, mint 50 centi helyet foglal el ez, vagy több mint 70-et.
Hallgatózásban annyit tudok segíteni, hogy a sajátomat meg tudom mutatni. 150km-re vagyok tőled, szerintem egy demot megérne a távolság, talán segítene irányba tenni.
Pesten és környékén, hasonló távolságokra is van KCS szett és JBL is, de persze a tulajok nevében nem beszélhetek. De, ahogy ismerem őket, biztos segítenének, ha szeretnéd.
Első körben ennyi

Kari8080

Szia!
Igen nagyjából ez lenne a kérdésem!🙂
Ha jól tudom akkor a KCS olcsóbb valamivel de lehet hogy gyengébb is minőség terén...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Kari8080!
Igazából mi lenne a kérdésed?
Hogy JBL vagy KCS?

Kari8080

Sziasztok!
Jövőre már tényleg meg kell csinálnom a külön mozi/zene szobát (3.7 m . 5.8 m . 2.4 m) mert ezidáig sajnos közbejött jó pár nem szuper dolog...😞
Sajnos azóta elszálltak az árak...
Két mozis nevet néztem ki már egy jó ideje az egyik a JBL a másik pedig a KCS ami egy kicsit olcsóbb.

A dobozok/csatornák száma 7.2 vagy 7.2.4

JBL
LCR 211
Surround 9300
Sub 2 darab 4642A
(Atmos nem olyan fontos de ha meglépném akkor oda a 8320 menne)

KCS
LCR S 1800
Surround SR 12
Sub 2 darab C 218
(Atmos nem olyan fontos de ha meglépném akkor oda a SR 27 menne)

Szinte mindent elolvastam itt ezen a fórumon de így is nehéz a döntés és meghallgatásra nincs módom sajnos...

Nem hajtom a különleges részletgazdag hangzást de azért kapjak egy jó mozis és egy jó Klubos és diszkós hangzást ha zenét hallgatok...koncertet nem írom ide mert a szabadtéri más világ...
Esetleg kaphatnék segítséget illetve tanácsokat az ittlévő hozzáértő emberektől?
Köszönöm szépen!
Tisztelettel,
Rudolf
(Dunaszerdahelyről)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

korbendallas2 írta:
2023.03.28., kedd 17:07
korbendallas2 írta:
2023.03.27., hétf. 21:50
Zozi írta:
2023.03.27., hétf. 20:47
Élménybeszámoló a MovieCore-ból

Én igy vagyok az oleddel hogy van egy 2m-es képem és kiváló minőség :) de a ledfal majd elterjed de kell neki egy 10 év. De jönnek majd a még nagyobb oled kijelzők és még élvezhetőbb lesz otthon a mozi :)
Kérem topik gazdát törölje már az említett kommentet meg ezt is köszönöm.
Nem kell, elég az idézést kivenni ;)

korbendallas2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: korbendallas2 »

korbendallas2 írta:
2023.03.27., hétf. 21:50
Zozi írta:
2023.03.27., hétf. 20:47
Élménybeszámoló a MovieCore-ból

Én igy vagyok az oleddel hogy van egy 2m-es képem és kiváló minőség :) de a ledfal majd elterjed de kell neki egy 10 év. De jönnek majd a még nagyobb oled kijelzők és még élvezhetőbb lesz otthon a mozi :)
Kérem topik gazdát törölje már az említett kommentet meg ezt is köszönöm.
TV: 77" LG C1 Oled
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

BoRRoNeo írta:
2023.03.28., kedd 03:35
Cseneles írta:
2023.03.27., hétf. 23:23
Sokat beszelgettem Andyvel a koncepcio es a kivitelezes minimalis mereterol mivel ha belegondolunk h a led mondjuk 1mm2, akkor hamar kijon hogy a minimalis instalacios kep szelesseg 4k eseten 4,1m szelesseget jelent. Megnyugtatott hogy van nekik kisebb leddekkel szerelt is, igy a minimalis telepitheto kepszelesseg 4k eseten nagyjabol 3,6m.
A Samsungnak erre van consumer terméke, úgy hívja The Wall. Moduláris, többféle méretben rendelhető és nagyjából hasonló összegbe is kerül, a 3 méter képátlójú 120 millió Ft. 0,84 mm pixel pitch, 2.000 nit csúcs fényerő.

https://displaysolutions.samsung.com/pd ... 15_WEB.pdf

A hang hogyan volt megoldva? Nem volt zavaró, hogy nem a kép mögül jött?

Beszélgettünk a Samsung megoldásáról is. A marketing jó, a termék kevésbé... bár ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom. Ezek a ledfalak moduláris felépítésűek. Ha pixelhibád van, egy motor kitol egy kb 100mm x140mm darabot. Kihúzod, a másik panelt beilleszted és minden megy tovább... a Samsung szerintem nem tud ilyet. Talán a felület is más a 2 termék esetén. A led fal akár amit láttunk, akár a Barco megoldása matt fekete. Úgy emlékszem Andy azt mondta, hogy a Samsung valalmi fényes bevonatot kapott.

Ekkora méretben a hőtermelés sem elhanyagolható kérdés. A Samsungnál ez a a fal kb 30-40%-kal kevesebb hőt termel.
Először ez a szoba is a Samsunggal volt tervezve. Aztán a fent említett dolgok miatt nem az került bele.

A hang tökéletesen a képből szólt, akár egy AT vászon esetén. Ahogy írtam az Ascendo director széria kimondottan led falakhoz lett kifejlesztve. A led fal alatt és felett vannak elhelyezve a hangsugárzók. Azt hiszem centerként 5-5 darab. Azt is kipróbáltuk, milyen csak 1-1 centerrel és milyen az élmény, ha úgymond ki van szélesítve a center. Ekkora szélességnél már szükség van rá, mert különben túl nagy "lyukak" lennének a sugárzók között...
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 306

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Cseneles írta:
2023.03.27., hétf. 23:23
Sokat beszelgettem Andyvel a koncepcio es a kivitelezes minimalis mereterol mivel ha belegondolunk h a led mondjuk 1mm2, akkor hamar kijon hogy a minimalis instalacios kep szelesseg 4k eseten 4,1m szelesseget jelent. Megnyugtatott hogy van nekik kisebb leddekkel szerelt is, igy a minimalis telepitheto kepszelesseg 4k eseten nagyjabol 3,6m.
A Samsungnak erre van consumer terméke, úgy hívja The Wall. Moduláris, többféle méretben rendelhető és nagyjából hasonló összegbe is kerül, a 3 méter képátlójú 120 millió Ft. 0,84 mm pixel pitch, 2.000 nit csúcs fényerő.

https://displaysolutions.samsung.com/pd ... 15_WEB.pdf

A hang hogyan volt megoldva? Nem volt zavaró, hogy nem a kép mögül jött?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”