Nagyon jó hír
Remélem megyek majd arra és meg lehet hallgatni a végeredményt
Akkor sokat javult az akusztika
Gratulálok a mozidhoz! Már az elöző verzió is nagyon tetszett, biztos vagyok benne hogy ez is nagyon ütős !ldg81 írta: ↑2023.08.22., kedd 17:39Köszönöm!
Maga a mozi átépítése 7 hónapig tartott, mert legfőképp csak hétvégente és pár hétköznap, munka után tudtam haladni vele. A kazettás álmennyezet és az áramhálózat kiépítésén kívül mindent magam készítettem.
Mindig is szerettem volan egy faltól falig vásznat így ebbe a 340 cm széles helyiségbe végül egy 320 cm széles vásznat választottam, amit 320 cm-ről nézek. Így igazán impozáns látványt nyújt és nagyobbnak is hat azzal, hogy közel vannak az oldalfalak. A vászon körül Adamantium Audio Dark Acoustic szövetét tettem, ami sokat segít az igazán mozis kép elérésében.
Mivel általában egyedül vagy maximum 2-en mozizunk így nem volt terv sosem a 2 soros kialakítás. Így nagyobb vászonméretet és könnyebb elhelyezhetőséget kaptam a szobán belül.
Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.
Amiről még érdemes írnom az a Dirac ART kalibráló rendszere. Jelenleg még csak Storm procikra elérhető, de 2023Q4-től már minden más gyártó számára is szabad a pálya. Egy másik gondolkodásmódot ígényel, mint amit eddig megszoktunk ilyen szoftverek esetén (crossover, alsó/felső függönyök, stb.) de a végeredmény rendkívül meggyőző. Magam sem gondoltam volna, hogy a szubok fázishelyes összefésülése mellett az ART működési elvéből fakadóan milyen jó, egységes, feszes mélytartományt tud kreálni a mélytartomány lecsnegési idejének csökkentésével egyetemben. A szoftverben amúgy sok potenciál van még. Ha ez már kezetként ilyen jó, akkor reménykedve várom a további fejlesztéseket.
mérhetetlen szakmai tudás... hízelgő, de erről szó sincs. Egyszerű hobbista vagyok, de tény, hogy szeretek sokat foglalkozni az apró részletekkel.ldg81 írta: ↑2023.08.22., kedd 17:39
Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.
Na így végkép nem csodálkozom, hogy nagyon jónak láttam a képminőséget. Zozira jellemző az abszolút maximalizmusldg81 írta: ↑2023.08.22., kedd 17:39…Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva…
Profi moziszoba kivitelező cégek mozija sem néz ki ennyire jól sokszor és nem ennyire jól átgondolt.Cutler írta: ↑2023.08.21., hétf. 20:56Számomra ez a mozi is benne van a fórum, top 3 mozijában, minden elismerésem a fórumtársnak, mind a mozi ügyes és szép kivitelezéséért, mind a technika precíz beállításáért. Köszönöm a meghívást, nagy élmény volt.
Pár kép a moziról, a korábbi elrendezésről se feledkezve meg.
Gondolkozz el a 4 subos felálláson :)Kari8080 írta: ↑2023.04.25., kedd 21:16Szia!
Nagyon szépen köszönöm a bő válasz!
A meghallgatásra a meghívást is köszönöm de sajnos autó nélkül vagyok de nyáron lehet hogy átruccanok a szabadság alatt mert tényleg jó volna meghallgatni mit tudnak ezek a pro dobozok (zenével is)
Köszönöm addig is!
Tisztelettel,
Rudolf
Akkor az én szubjektív véleményem KCS tulajként az, hogy elenyésző a difi a két márka között.
Nem kell, elég az idézést kivennikorbendallas2 írta: ↑2023.03.28., kedd 17:07Kérem topik gazdát törölje már az említett kommentet meg ezt is köszönöm.korbendallas2 írta: ↑2023.03.27., hétf. 21:50Én igy vagyok az oleddel hogy van egy 2m-es képem és kiváló minőség :) de a ledfal majd elterjed de kell neki egy 10 év. De jönnek majd a még nagyobb oled kijelzők és még élvezhetőbb lesz otthon a mozi :)
Kérem topik gazdát törölje már az említett kommentet meg ezt is köszönöm.korbendallas2 írta: ↑2023.03.27., hétf. 21:50Én igy vagyok az oleddel hogy van egy 2m-es képem és kiváló minőség :) de a ledfal majd elterjed de kell neki egy 10 év. De jönnek majd a még nagyobb oled kijelzők és még élvezhetőbb lesz otthon a mozi :)
BoRRoNeo írta: ↑2023.03.28., kedd 03:35A Samsungnak erre van consumer terméke, úgy hívja The Wall. Moduláris, többféle méretben rendelhető és nagyjából hasonló összegbe is kerül, a 3 méter képátlójú 120 millió Ft. 0,84 mm pixel pitch, 2.000 nit csúcs fényerő.Cseneles írta: ↑2023.03.27., hétf. 23:23Sokat beszelgettem Andyvel a koncepcio es a kivitelezes minimalis mereterol mivel ha belegondolunk h a led mondjuk 1mm2, akkor hamar kijon hogy a minimalis instalacios kep szelesseg 4k eseten 4,1m szelesseget jelent. Megnyugtatott hogy van nekik kisebb leddekkel szerelt is, igy a minimalis telepitheto kepszelesseg 4k eseten nagyjabol 3,6m.
https://displaysolutions.samsung.com/pd ... 15_WEB.pdf
A hang hogyan volt megoldva? Nem volt zavaró, hogy nem a kép mögül jött?
A Samsungnak erre van consumer terméke, úgy hívja The Wall. Moduláris, többféle méretben rendelhető és nagyjából hasonló összegbe is kerül, a 3 méter képátlójú 120 millió Ft. 0,84 mm pixel pitch, 2.000 nit csúcs fényerő.Cseneles írta: ↑2023.03.27., hétf. 23:23Sokat beszelgettem Andyvel a koncepcio es a kivitelezes minimalis mereterol mivel ha belegondolunk h a led mondjuk 1mm2, akkor hamar kijon hogy a minimalis instalacios kep szelesseg 4k eseten 4,1m szelesseget jelent. Megnyugtatott hogy van nekik kisebb leddekkel szerelt is, igy a minimalis telepitheto kepszelesseg 4k eseten nagyjabol 3,6m.