Mármint miben?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
És ne felejtsük el, a változtatható koefficiensű szűrőt, ami több mint jó játék.alto írta: ↑2023.08.12., szomb. 16:16Technikai értelemben az Abacus 384/32 PCM-t és DSD128-at tud (nyilván csak USB bemeneten), míg az Obelisk DA csak 192/24 PCM-t.DeProtector írta: ↑2023.08.12., szomb. 00:08Ha már Abacus. A stream lehetőség okán megfordult a fejemben, hogy esetleg érdemes lenne cserélni az Obelisk DA-t Abacusra. Úgy lenne egy minőségi streamerem is.
Mi a tapasztalat, hangban milyen különbség van a kettő között? Miben más az Abacus?
Az Abacus S a mai egyik legmodernebb AKM chipre épül, míg az Obelisk DA gyártását a DAC chip beszerezhetetlensége miatt kellett megszüntetni, sajnos már nem emlékszem mi volt benne, Zsolttól kellene kérdezni.
Hangra az Abacus S egy modernebb, élénkebb, transzparensebb hang, nagyobb részletező képességgel és dinamikával mint az Obelisk DA, megtartva ugyanakkor az analógos jelleget. Igazából mindkettő jó hang szerintem, a rendszer többi eleme és az egyéni izlés dönti el, kinek melyik tetszik jobban. Egy túlzottan élénk hangú rendszerbe jól jöhet az obelisk DA visszafogottsága, egy kiegyensúlyozottabb hangú rendszerbe meg szerintem jobb az Abacus.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Az Abacus S a mai egyik legmodernebb AKM chipre épül, míg az Obelisk DA gyártását a DAC chip beszerezhetetlensége miatt kellett megszüntetni, sajnos már nem emlékszem mi volt benne, Zsolttól kellene kérdezni.
Hangra az Abacus S egy modernebb, élénkebb, transzparensebb hang, nagyobb részletező képességgel és dinamikával mint az Obelisk DA, megtartva ugyanakkor az analógos jelleget. Igazából mindkettő jó hang szerintem, a rendszer többi eleme és az egyéni izlés dönti el, kinek melyik tetszik jobban. Egy túlzottan élénk hangú rendszerbe jól jöhet az obelisk DA visszafogottsága, egy kiegyensúlyozottabb hangú rendszerbe meg szerintem jobb az Abacus.
Technikai értelemben az Abacus 384/32 PCM-t és DSD128-at tud (nyilván csak USB bemeneten), míg az Obelisk DA csak 192/24 PCM-t.DeProtector írta: ↑2023.08.12., szomb. 00:08Ha már Abacus. A stream lehetőség okán megfordult a fejemben, hogy esetleg érdemes lenne cserélni az Obelisk DA-t Abacusra. Úgy lenne egy minőségi streamerem is.
Mi a tapasztalat, hangban milyen különbség van a kettő között? Miben más az Abacus?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Ha már Abacus. A stream lehetőség okán megfordult a fejemben, hogy esetleg érdemes lenne cserélni az Obelisk DA-t Abacusra. Úgy lenne egy minőségi streamerem is.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
Hírek a Heed Audio háza tájáról.
A streamer kártyákkal kapcsolatban előre nem látható nehézségek merültek fel, amin sokat dolgozott a Heed csapata, és úgy tűnik mostanra sikerült megoldani a problémákat, így várhatóan szeptember közepétől végre elindulhat az értékesítés. A rossz hír az az, hogy csak az Abacus S-hez lesz ilyen kártya, ami működik a régi Abacusokban is, de a Lagrangehoz végül nem lesz ilyen kártya, ott csak a már most is kapható DAC kártya marad opciónak.
Az új monitor hangfal projekt is halad előre - aki ott volt a Heed Audio nyílt napon hallhatta, hogy remek hangú kisdobozról van szó - várhatóan még idén elindul az értékesítése.
A streamer kártyákkal kapcsolatban előre nem látható nehézségek merültek fel, amin sokat dolgozott a Heed csapata, és úgy tűnik mostanra sikerült megoldani a problémákat, így várhatóan szeptember közepétől végre elindulhat az értékesítés. A rossz hír az az, hogy csak az Abacus S-hez lesz ilyen kártya, ami működik a régi Abacusokban is, de a Lagrangehoz végül nem lesz ilyen kártya, ott csak a már most is kapható DAC kártya marad opciónak.
Az új monitor hangfal projekt is halad előre - aki ott volt a Heed Audio nyílt napon hallhatta, hogy remek hangú kisdobozról van szó - várhatóan még idén elindul az értékesítése.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Másoknak,akik próbálták mindkét kártyát az si3-ba,mi jött le erről?Egyértelműen letisztultabb a 2.3-as kártyával a hang,de valamiért kényelmetlennek érzi az si3,vagy lehet inkább én ezzel a zenélést.
Hát igen,ezt most már én is megtudom erősíteni a "félutas" rendszerrel,a grand enigma mindenben jobb az enigma 5-nél,és egy si3-x2 kombóval is olyan szintű a javulás,hogy egyértelműen érződik az hogy nem egy pályán mozog a két hangsugárzó.Egyszerűen minden zenét jobban esik vele hallgatni.Nekem viszont a 2.3-as dackártya valamiért nem működik jól az si3-ban,sokkal jobbnak érzem a 2.1-est.Többek szerint nincs nagy különbség köztük,de van,én legalábbis így érzem.Dacban,előfokban lehet nem lenne érzékelhető ennyire pofánvágósan,de az si3-ban nekem nagyon másnak tűnik a kettő.Mathias írta: ↑2023.06.26., hétf. 12:47Az si3 + Enigma5 igazán szerethető hang, amit csinál, azt jól csinálja.https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 6#p2755966 Képes élvezetet nyújtani, nincs hiányérzet. Olyan kedves, aranyos, játékos, ha ezt kell egy életen át hallgatni, akkor sincs baj, sőt. Ideális esetben ezt a láncot nem kéne eladnia soha senkinek, mert ez egy olyan kerek egész, egy "kezdő pont" a Heed Audio világában, aminek bármikor helye van, helye kéne hogy legyen a hifi világában.
Az Enigma5 után a Grand Enigmával azért feltűnik, hogy ho-ho, van itt még lefelé mélytartomány és hát jóval sallangmentesebben szól. Jóval felnőttebb, jóval letisztultabb, jobban eltűnik maga a doboz, tehát szigorúan nézve inkább a zene szól. Szerintem a Grand Enigma egy nagy lépés az Enigma5-höz képest. De az si3 szerintem még kiszolgálja. Évekig ezt hallgattam. Volt kölcsön X2 és tesz hozzá, megfogottabb lesz a mély, talán jön egy kis stabilitás, egy kis tartás a hangnak. Elméletileg kéne az X2 a Grand Enigmához, de én elvoltam nélküle.
Volt kölcsönben Lagrange itthon és az én szubjektív megítélésem szerint így önmagában a sima Grand Enigmával azért nem hoz annyit a konyhára. Jobb, jobb, de szerintem nem nélkülözhetetlen. Az Enigma5 -> Grand Enigma váltás jóval nagyobb, mint az si3 -> Lagrange (sima Grand Enigmát rákötve). Nekem legalábbis. Az obelisk da és az 5.0 kártya között csak nüanszokat éreztem ebben a felállásban (si3/Lagrange + Grand Enigma).
Ezután lett upgrade-elve a Grand Enigma. Így gyakorlatilag si3 + Grand Enigma SE volt egy darabig. És hát egyből érezni, hogy még mélyebre megy. Megtartva mindent, amiért a sima Grand Enigmát szeretni lehet, csak minden picit még jobb.
És nincs egy hete, hogy megjött a Lagrange, "bejáratós" még. Szóval ez még egy első benyomás. De ez így együtt az SE-vel valahogy nagyon összeállt. Külön az SE, külön a Lagrange, nem nyújt annyit, nem akkora lépések, mint ez így együtt. (ha csak az SE a simához 1 egység javulás és a Lagrange az si3 után szintén 1 egység, akkor a kettő együtt 5 egység javulás) Így azért kinyílik a világ a magastartományban. Nem csak mélység van, tömeg is mellé. Ritmustartás is kiváló. Szerintem sima Grand Enigma + Lagrqange-nál a Grand Enigma magasa a szűk keresztmetszet. A Grand Enigma SE + si3-nál meg az si3 kerekít le. De ez csak egy elmélet a részemről.
Szerintem a következő rendszerek a nyugvópontok, figyelembe véve az árat és az élményt.
si3 + enigma5
(si3(x2) + Grand Enigma)*
Lagrange + Grand Enigma SE
Ezek kerek egészek, mind "egy életre elég" rendszerek.
*Félúton van az si3(x2) + Grand Enigma. Szerintem. És ez szintén egy sweet spot lehet sokaknak. El tudom képzelni hogy van akinek ez közelebb áll a klasszikus Heed érzéshez, szóval ez is lehet végállomás. Innen szerintem mindkét komponens cseréje kell, hogy nagy előrelépést lehessen érezni.
Másoknak,akik próbálták mindkét kártyát az si3-ba,mi jött le erről?Egyértelműen letisztultabb a 2.3-as kártyával a hang,de valamiért kényelmetlennek érzi az si3,vagy lehet inkább én ezzel a zenélést.
Az si3 + Enigma5 igazán szerethető hang, amit csinál, azt jól csinálja.https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 6#p2755966 Képes élvezetet nyújtani, nincs hiányérzet. Olyan kedves, aranyos, játékos, ha ezt kell egy életen át hallgatni, akkor sincs baj, sőt. Ideális esetben ezt a láncot nem kéne eladnia soha senkinek, mert ez egy olyan kerek egész, egy "kezdő pont" a Heed Audio világában, aminek bármikor helye van, helye kéne hogy legyen a hifi világában.
Az Enigma5 után a Grand Enigmával azért feltűnik, hogy ho-ho, van itt még lefelé mélytartomány és hát jóval sallangmentesebben szól. Jóval felnőttebb, jóval letisztultabb, jobban eltűnik maga a doboz, tehát szigorúan nézve inkább a zene szól. Szerintem a Grand Enigma egy nagy lépés az Enigma5-höz képest. De az si3 szerintem még kiszolgálja. Évekig ezt hallgattam. Volt kölcsön X2 és tesz hozzá, megfogottabb lesz a mély, talán jön egy kis stabilitás, egy kis tartás a hangnak. Elméletileg kéne az X2 a Grand Enigmához, de én elvoltam nélküle.
Volt kölcsönben Lagrange itthon és az én szubjektív megítélésem szerint így önmagában a sima Grand Enigmával azért nem hoz annyit a konyhára. Jobb, jobb, de szerintem nem nélkülözhetetlen. Az Enigma5 -> Grand Enigma váltás jóval nagyobb, mint az si3 -> Lagrange (sima Grand Enigmát rákötve). Nekem legalábbis. Az obelisk da és az 5.0 kártya között csak nüanszokat éreztem ebben a felállásban (si3/Lagrange + Grand Enigma).
Ezután lett upgrade-elve a Grand Enigma. Így gyakorlatilag si3 + Grand Enigma SE volt egy darabig. És hát egyből érezni, hogy még mélyebre megy. Megtartva mindent, amiért a sima Grand Enigmát szeretni lehet, csak minden picit még jobb.
És nincs egy hete, hogy megjött a Lagrange, "bejáratós" még. Szóval ez még egy első benyomás. De ez így együtt az SE-vel valahogy nagyon összeállt. Külön az SE, külön a Lagrange, nem nyújt annyit, nem akkora lépések, mint ez így együtt. (ha csak az SE a simához 1 egység javulás és a Lagrange az si3 után szintén 1 egység, akkor a kettő együtt 5 egység javulás) Így azért kinyílik a világ a magastartományban. Nem csak mélység van, tömeg is mellé. Ritmustartás is kiváló. Szerintem sima Grand Enigma + Lagrqange-nál a Grand Enigma magasa a szűk keresztmetszet. A Grand Enigma SE + si3-nál meg az si3 kerekít le. De ez csak egy elmélet a részemről.
Szerintem a következő rendszerek a nyugvópontok, figyelembe véve az árat és az élményt.
si3 + enigma5
(si3(x2) + Grand Enigma)*
Lagrange + Grand Enigma SE
Ezek kerek egészek, mind "egy életre elég" rendszerek.
*Félúton van az si3(x2) + Grand Enigma. Szerintem. És ez szintén egy sweet spot lehet sokaknak. El tudom képzelni hogy van akinek ez közelebb áll a klasszikus Heed érzéshez, szóval ez is lehet végállomás. Innen szerintem mindkét komponens cseréje kell, hogy nagy előrelépést lehessen érezni.
Zsolt szerint annyival jobb lett az se,hogy nem is kérdés az hogy megéri e átalakítani az előd modelt.Persze azokkal a fránya anyagiakkal sokan küzdenek,sajna.

Egyszer meglátogatom és összerakunk egy dt,si3,x2 rendszert a grand enigmával,és ott majd eldől ez a dolog.
Igen,egyszer beszéltünk Zsolttal a feljebb lépésekről,és szerinte is,meg szerintem is egy jobb komponenst berakni nem érdemes úgy hogy a többi alatta van,és nagyon jó is ez a rendszer ami nekem van,csak ne tetszene annyira az a grand enigma se mint vizuálisan,mint hangzásban.mishow írta: ↑2023.06.25., vas. 19:14Nem az a kérdés, hogy meg tudja-e hajtani rendesen, hanem hogy nem szabadítod-e el ezzel a bogarat?Shimano írta: ↑2023.06.24., szomb. 15:18Mire lépnél feljebb?Én az enigma 5-ről szívesen lépnék a grand enigma se irányába,kérdés persze hogy a szinergia nem borulna e,szóval hogy elég lenne e az si3 a grand enigma kiszolgálására úgy hogy azt érezzem hogy igen,ez így is szuper.Zsoltal nem beszéltem még erről,de foglalkoztat a dolog mert tetszik a grand enigma,és szerintem a szobám mérete alapján jól is érezné magát nálam.
Tényleg,hallgat valaki itt si3-x2-t grand enigmával?Ha igen,mi a tapasztalat,és érzésre meg tudja hajtani rendesen?
Költői kérdés volt: elszabadítod!
Az Si3 + Enigma5 szuper.
Az Si3 + Grand Enigma még szuperebb.
DE: Lagrange + Grand Enigma az igazi.
Tehát szerintem csak akkor fogj bele, ha kész vagy a TELJES cserét végigcsinálni![]()

- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
Szerintem meg bárhol megáll, az úgy lesz jó, ahogy van. Én most a Grand Enigma SE-re alakítást halogatom anyagiak miatt (költözés), de ha nem lesz meg, úgy is jó.Csak a bogár...mishow írta: ↑2023.06.25., vas. 19:14Nem az a kérdés, hogy meg tudja-e hajtani rendesen, hanem hogy nem szabadítod-e el ezzel a bogarat?Shimano írta: ↑2023.06.24., szomb. 15:18Mire lépnél feljebb?Én az enigma 5-ről szívesen lépnék a grand enigma se irányába,kérdés persze hogy a szinergia nem borulna e,szóval hogy elég lenne e az si3 a grand enigma kiszolgálására úgy hogy azt érezzem hogy igen,ez így is szuper.Zsoltal nem beszéltem még erről,de foglalkoztat a dolog mert tetszik a grand enigma,és szerintem a szobám mérete alapján jól is érezné magát nálam.
Tényleg,hallgat valaki itt si3-x2-t grand enigmával?Ha igen,mi a tapasztalat,és érzésre meg tudja hajtani rendesen?
Az Si3 + Enigma5 szuper.
Tehát szerintem csak akkor fogj bele, ha kész vagy a TELJES cserét végigcsinálni![]()
Heed, Soulines, Power-R
Az Si3 + Enigma5 szuper.
Tehát szerintem csak akkor fogj bele, ha kész vagy a TELJES cserét végigcsinálni
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2536
Nem az a kérdés, hogy meg tudja-e hajtani rendesen, hanem hogy nem szabadítod-e el ezzel a bogarat?Shimano írta: ↑2023.06.24., szomb. 15:18Mire lépnél feljebb?Én az enigma 5-ről szívesen lépnék a grand enigma se irányába,kérdés persze hogy a szinergia nem borulna e,szóval hogy elég lenne e az si3 a grand enigma kiszolgálására úgy hogy azt érezzem hogy igen,ez így is szuper.Zsoltal nem beszéltem még erről,de foglalkoztat a dolog mert tetszik a grand enigma,és szerintem a szobám mérete alapján jól is érezné magát nálam.
Az Si3 + Enigma5 szuper.
Tehát szerintem csak akkor fogj bele, ha kész vagy a TELJES cserét végigcsinálni

Zsoltal nem beszéltem még erről,de foglalkoztat a dolog mert tetszik a grand enigma,és szerintem a szobám mérete alapján jól is érezné magát nálam.
Mire lépnél feljebb?Én az enigma 5-ről szívesen lépnék a grand enigma se irányába,kérdés persze hogy a szinergia nem borulna e,szóval hogy elég lenne e az si3 a grand enigma kiszolgálására úgy hogy azt érezzem hogy igen,ez így is szuper.

A mélysugárzó hasonlít a Morel MW166-hoz.
De ez csak külső hasonlóság.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Enigma 5 hangszóró készlete kapcsán kaphatók egy gyors infót? Tudom, hogy custom made, de mi volt a modell, amit alapul vettek?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7543
Felesleg az OFF-ban.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Köszönjük a beszámolót!alto írta: ↑2023.06.20., kedd 12:06Készítettem egy rövid összefoglalót a nyílt napról azoknak, akik nem tudtak eljönni:
https://www.bartimexaudio.hu/Heed_Audio_nyilt_nap
Annyi kiegészítés.hogy ha nem tévedek,nem az alap Grand Enigma szólt,hanem a Grand Enigma SE!
Üdv. Gyuri

Ami rossz volt, hogy szomorúan konstatáltam, hogy egyre távolabb kerül az, hogy feljebb tudjak lépni SI Mk3 + Enigma 5 szintről.
A propaganda részt töröltem. asebestyen
A propaganda részt töröltem. asebestyen
Hozzá tenném alto szuper összefoglalójához azt,hogy a két prototípus hangsugárzó még próba darab állapotban látható,tehát nincsenek "felöltöztetve" még.Érdekessége lesz a kicsinek még az,hogy kissé hátrafelé lesz döntve.Hogy ez miként valósul majd meg,azaz ilyen lesz eleve a doboz,vagy egy alátét kerül majd alá arról nincs infóm,de lehet másoknak akik jobban figyeltek Zsoltra mikor erről beszélt,van.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Köszönet mindenkinek a képekért és az információ morzsákért.
Remélem a következőre eltudok majd menni. 

Készítettem egy rövid összefoglalót a nyílt napról azoknak, akik nem tudtak eljönni:
BARTIMEX AUDIO Honlap
No.PgSpa írta: ↑2023.06.18., vas. 20:09Én délután estem be ugye, a nagy rendszert hallgattam. Fáradt voltam, reggel fél nyolc óta vezettem, pakoltam, és mégis, ahogy leültem, egyből megfogott. A kicsi doboz iránt azért érdeklődöm nagyon, mert nekem sajnos nincs lehetőségem álló dobozokat elhelyezni (most Akvapark Eposai vannak). A streamer is nagyon érdekel az Abacus-ba, de Zsolt majdnem lebeszélt róla, hogy ha úgyis van, minek az övék? Ránéztem, hogy szerinted akkor minek vagyok itt? A kis doboznak viszont nagyon húzós ára lesz, sokat kell rá kuporgatni...
Ma voltam oly szerencsés, és nyugodt "otthoni" körülmények között meghallgatni a Dorn Herald hangsugárzót.
Hát! Szóval hű-ha!

Mintha a legjobb Dynaudio-k és Epos-ok világát valaki szerencsés kézzel összegyúrta volna. Hogy csak az általam ismert, hallott hangsugárzókat említsem.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Én délután estem be ugye, a nagy rendszert hallgattam. Fáradt voltam, reggel fél nyolc óta vezettem, pakoltam, és mégis, ahogy leültem, egyből megfogott. A kicsi doboz iránt azért érdeklődöm nagyon, mert nekem sajnos nincs lehetőségem álló dobozokat elhelyezni (most Akvapark Eposai vannak). A streamer is nagyon érdekel az Abacus-ba, de Zsolt majdnem lebeszélt róla, hogy ha úgyis van, minek az övék? Ránéztem, hogy szerinted akkor minek vagyok itt? A kis doboznak viszont nagyon húzós ára lesz, sokat kell rá kuporgatni...