Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: zx07 »

HiJack

Egy fordulatos, több síkon játszódó 7 részes krimi, ami nagyobbrészt egy repülőgépen játszódik. Egyszerű emberek, bonyolult helyzetek. A címből adódóan gépeltérítésről van szó (egyik részben pár perc erejéig a magyar TEK is látható). Feszített a történet, izgalmas, nehéz otthagyni. Az elmúlt hónapok egyik legjobb sorozata számomra.
_methode_times_prod_web_bin_1cf09162-15a9-11ee-8fcc-23dc1e6b4441.jpg
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 269

Hozzászólás Szerző: merida »

Audioquest Powerquest 707, Matrix Audio SL-1, Supra, English Electric EE8, AQ Voka, Lumin T3X, HiDiamond D7, Heed Elixir, Vertere Pulse C, 2x Heed Obelisk PM, Dope Sound Voodoo Pure Silver, Dorn Acoustic Grand Enigma.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

The Lucky One (2012) - katonatörténet, szerelmi történet, kisvárosi történet. Férfi szemmel is még viselhető csöpögősséggel elmesélve, a cajun muzsika otthonából, Louisianaból.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

zx07 írta:
2023.07.07., pén. 18:29

Én is a független filmre szavazok (ha valaki szponzorálja is). Ha jobboldal adja a pénzt, akkor népi, nemzeti, keresztény, történelmi irányultságú filmeket látunk, ha a globális baloldal, akkor migránsbarát, érzékenyítő, b*zis filmeket némi történelem-alakítással (végülis Abraham Lincoln is lehetett néger). Ha az üzlet csinálja a filmet, az lesz a legjobb, mert ő tapogatja ki legjobban, hogy mi is kell aktuálisan a népnek. Ez akár az előbb felsorolt kategóriák bármelyike is lehet, csak rá kell érezni a producernek és a forgatókönyvírónak.
"Ha jobboldal adja a pénzt, akkor népi, nemzeti, keresztény, történelmi irányultságú filmeket látunk"

Igen milliárdokból imdb 2-5/10 közötti színvonalon, nem egyszer kicsavarva, megcsavarva az eredeti történet. Köszönöm, az én pénzemből ilyet szrokat nem kérek! :smile30: :smile51:

"ha a globális baloldal, akkor migránsbarát, érzékenyítő, b*zis filmeket"

Ezzel csak az a piciny gond, hogy ezek a témák nyugaton évtizedek, mondom évtizedek óta velük élő, hétköznapi, elfogadott dolgok, azaz nem probléma!
Nálunk megy velük a riogatás az utóbbi 7-8 évben, tudjuk miért + azt is kiknél és hogyan hat. Ráadásul be is jött, sajnos.

De hogy a témánál maradjunk, Netflix:
Celebrity 2023, 12 epizódos dél-koreai dráma, krimi ... stb.
Ajánlotta az oldal, nemrég felkerült, no lássuk.
Influenszerek hétköznapjait vagyis inkább annak árnyoldalait bemutató sorozat.
Uff, eléggé keményvonalas szappanopera hatású, nem ritkán fiatal csajszik ripacskodásával telik az első 10-15 perc, de ... nem is lenne dél-koreai ha már az első részben nem jönne valami csavar.
[SPOILER] Sopóler
Egy élő adás az interneten egy halott személytől.
Na innentől viszont érdekes lesz az egész sztori, és már megint jön az, akkor most mi van gondolkodik.gif
Színészek k-jók ismételten, lazán hozzák amit kell, az egész sodor magával, szóval ha bírod a nem hétköznapit, ajánlott.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 907

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

zx07 írta:
2023.07.07., pén. 11:53
Még egy film a héten:

LÁNY A KÖDBEN

Kicsit a Twin Peaks-re emlékeztető stílusú film, ravasz nyomozóval a középpontban. Az utolsó 5 percig sötétben tapogatóztunk és nem tudtuk ki a hunyó. Van egy érdekes stílusa a filmnek, mindenképpen egyedi. A történet-vezetése messze van a lineáristól. Ajánlott ez is.
the-girl-in-the-fog.jpg
Hirtelen azt hittem Belmondo (Isten nyugosztalja) az.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

venomer írta:
2023.07.07., pén. 11:17
kargidje írta:
2023.07.07., pén. 08:33
Szégyen ez a hozzáállás!
Nem hozzáálás ez, hanem érdek. Szubjektív mire kell. Akinél a pénz van vagy tud szerezni annak a szubjektivitása nyer teret. Független filmeket kell nézni amiben van egy szék meg egy kötél, két szereplővel, ott a dramaturgiára lesz kihegyezve, nem is a népi hatásvadászabb fajtából, és a tehetségtelenség is kibukna, ha meg lehetne lépni, de nem lehet. Századannyi költségvetésből.

Nem függetlenre példa, de ajánlom: Harmadik fél - sorsfonó drámatrió, a rágósabb falatok közül. Olivia Wild csöcstartalommal.
Én is a független filmre szavazok (ha valaki szponzorálja is). Ha jobboldal adja a pénzt, akkor népi, nemzeti, keresztény, történelmi irányultságú filmeket látunk, ha a globális baloldal, akkor migránsbarát, érzékenyítő, b*zis filmeket némi történelem-alakítással (végülis Abraham Lincoln is lehetett néger). Ha az üzlet csinálja a filmet, az lesz a legjobb, mert ő tapogatja ki legjobban, hogy mi is kell aktuálisan a népnek. Ez akár az előbb felsorolt kategóriák bármelyike is lehet, csak rá kell érezni a producernek és a forgatókönyvírónak.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2023.07.07., pén. 11:17
kargidje írta:
Szégyen ez a hozzáállás!
Nem hozzáálás ez, hanem érdek. Szubjektív mire kell. Akinél a pénz van vagy tud szerezni annak a szubjektivitása nyer teret. Független filmeket kell nézni amiben van egy szék meg egy kötél, két szereplővel, ott a dramaturgiára lesz kihegyezve, nem is a népi hatásvadászabb fajtából, és a tehetségtelenség is kibukna, ha meg lehetne lépni, de nem lehet. Századannyi költségvetésből.

Nem függetlenre példa, de ajánlom: Harmadik fél - sorsfonó drámatrió, a rágósabb falatok közül. Olivia Wild csöcstartalommal.
[SPOILER] Spoiler
' Nem hozzáálás ez,hanem érdek. Szubjektív mire kell. '
Ebből az látszik, hogy ez pontosan a magyar vezetés szégyenteljes hozzáállása az itthoni dolgokhoz, mert egy ilyen szrból semmi haszna, főleg nem anyagi, de még politikai sem lesz. Lefordítva: Leszrunk mindenkit, megcsinálunk minden szrt, amihez éppen kedvünk van, akkor, amikor mi akarjuk, mert megtehetjük.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még egy film a héten:

LÁNY A KÖDBEN

Kicsit a Twin Peaks-re emlékeztető stílusú film, ravasz nyomozóval a középpontban. Az utolsó 5 percig sötétben tapogatóztunk és nem tudtuk ki a hunyó. Van egy érdekes stílusa a filmnek, mindenképpen egyedi. A történet-vezetése messze van a lineáristól. Ajánlott ez is.
the-girl-in-the-fog.jpg
the-girl-in-the-fog.jpg (89.16 KiB) Megtekintve 2392 alkalommal

venomer
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
Szégyen ez a hozzáállás!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2023.07.07., pén. 09:50

Két filmet említettek most.
Kandahar - 70M dollár.
The Covenant - 55M dollár.

Nem láttam, de tuti szemét - az első biztosan.
A második nagyon bejött, de szerintem az első sem lesz szemét, ha hozza legalább a szokásos Gerard Buttler színvonalat. Történet viszont nagyon hasonló. Kandahár véleményeknél hemzsegnek a "covenant part 2" és hasonló beírások.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.07.07., pén. 10:08
kargidje írta:
2023.07.07., pén. 10:00
Felesleges kinti, magasabb számokkal példálózni, ott nem az állambácsi önti bele az adófizetők pénzét.
Ezért írtam szégyen ami itthon megy, azaz felesleges szrokra van pénz, amire kellene, arra meg kifogás van csak!
Mire van kifogás? Van itt hattyús híd az épített szigetre és sok minden.
Amire kell, arra van.

Ez is kell!
:D
:smile51: :smile51: :smile30: :smile51: :smile30:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.07.07., pén. 09:50
kargidje írta:
imdb 4,3/10 ígéretes ... gondolkodik.gif
1,6Mrd erre a sza..., pénz nem számít, még akkor sem, amikor fontos dolgokra nem adnak, mert jön a kifogás, nincs miből. :smile30:
Szégyen ez a hozzáállás!
Ez egy érdekes kérdés, azért is írtam az összeget.
Én biztosan nem fogom megnézni, ilyenekkel nem fárasztom magam és időm sincs annyi.
Kell-e ilyen film, vagy tényleg ideje lenne már emészthető filmeket készíteni? Vagy ez éppen az, nem kell fanyalogni?
De ez olyan, mint a foci. Öntjük bele a pénzt és eredmény semmi, viszont kell. Csak kinek? Mert ott is volt, amikor mi voltunk a legjobbak és a régi magyar filmek top minőségűek voltak.

Persze kint teljesen mások az arányok.
Ez a film, ha jól számolom, olyan 4,5M dollárba került.

Két filmet említettek most.
Kandahar - 70M dollár.
The Covenant - 55M dollár.

Nem láttam, de tuti szemét - az első biztosan.
Felesleges kinti, magasabb számokkal példálózni, ott nem az állambácsi önti bele az adófizetők pénzét.
Ezért írtam szégyen ami itthon megy, azaz felesleges szrokra van pénz, amire kellene, arra meg kifogás van csak!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6728

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zx07 írta:
2023.07.06., csüt. 19:02

Ez már nem annyira lineáris történetű mint az előző. Bár nem hiszem, hogy egy afgán tolmács ennyit megtett volna egy amerikai katonáért és viszont, ezzel együtt nézhető kategória a film.
Talán azért nem lineáris, mert az élet írta.Az alkotók szerint megtörtént események alapján készült.A film végén láthatóak is a két főhős valós életbeli képei is.Persze ettől függetlenül lehet, hogy keveset adott hozzá a forgatókönyvíró...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2023.07.06., csüt. 18:11
HADIK

Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.

Hadik.jpg
imdb 4,3/10 ígéretes ... gondolkodik.gif
1,6Mrd erre a sza..., pénz nem számít, még akkor sem, amikor fontos dolgokra nem adnak, mert jön a kifogás, nincs miből. :smile30:
Szégyen ez a hozzáállás!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 758
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Semmi nagy durranás nincs a Silo végén, gondosan elő van készítve a folytatás :smile30: :angry:
A közepe netto időhúzás, a főszereplő tényleg jól játszik. A zene nagyon jó.

Valamikor elkezdem Térség-et - 6 évad - ha nem jó az eleje nem folytatom
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Két afgán témájú filmet láttam mostanában:

KANDAHAR

Gerard Butler viszi a hátán a filmet. Vannak benne fantasztikus részletek, kiszámítható a történet. Kicsit B-kategóriás feelingje van a történetnek, de a jelenetek jól meg vannak csinálva. Egyszer nézhető.
kandahar.jpg
kandahar.jpg (147.83 KiB) Megtekintve 2017 alkalommal

THE COVENANT

Ez már nem annyira lineáris történetű mint az előző. Bár nem hiszem, hogy egy afgán tolmács ennyit megtett volna egy amerikai katonáért és viszont, ezzel együtt nézhető kategória a film.
MV5BOWZhYjY4ZjgtOWJhNS00Y2E2LTkzYWMtNzY3ZTFiNDUyZTBlXkEyXkFqcGdeQXVyMTMzNzIyNDc1._V1_.jpg
MV5BOWZhYjY4ZjgtOWJhNS00Y2E2LTkzYWMtNzY3ZTFiNDUyZTBlXkEyXkFqcGdeQXVyMTMzNzIyNDc1._V1_.jpg (138.24 KiB) Megtekintve 2017 alkalommal

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.07.06., csüt. 18:43
zx07 írta:
2023.07.06., csüt. 18:11
HADIK

Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.
1,6 milliárd forintból készült.
Megérte valóban? gondolkodik.gif
Ehhez én nem értek, én csak a filmet láttam, arról tudok nyilatkozni...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HADIK

Hadik.jpg
Hadik.jpg (135.14 KiB) Megtekintve 2004 alkalommal

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2023.07.06., csüt. 08:25
[spoiler]Miért nem hal meg a néni? Mit jelent, hogy az Ellátók tudják a dolgukat?[/spoiler]

A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
[SPOILER] Spoiler
Senki nem hal(t) meg kint, mivel 2 szkafanderes hullának ott kellett volna lennie, de nem volt. Azokat csak a bentieknek vetítették, hogy azt higgyék kint mérgező a levegő, elpusztult minden. Az Ellátók meg lehet tettek a hosszú útra egy kis segítséget.
Az érdekes majd ezután jön, mivel a sisakban csak vetített hologramot látott, amikor a kezével lenyúlt a földre ... gondolkodik.gif akkor honnan fogja tudni milyen is a kinti világ valójában. Szerintem egy idő után leveszi a sisakot, mivel nincs semmi probléma a levegővel + a város elég messze van, addig nem bírná a hátizsákos levegővel.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak segítek megérteni nektek, ha esetleg felszínesen bambultátok.
Görcsölnék?
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

[spoiler=spoiler De nem azért nézte a kezén a szigszalagot mert plusz kiegészítő volt? ;)
Vagy én vagyok figyelmetlen 2.5 rész után?[spoiler/]
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2023.07.06., csüt. 11:04-kor.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.07.06., csüt. 08:49
!!!
Igaz, a szép néniknek nagyobb szigetelés jár a halál előtt.
[spoiler]Még mindig azt mondom, hogy inkább nem szökött ki a gyilkos gáz xafanderből, kint OK minden. Vagyis már nem, mert mesterien megkavarták a nézőt, a hazudik a képernyő kapott egy dupla vagy ki tudja hányszoros csavart. egyenlőségjel[/spoiler]
-KP- írta:
megnyomására
Fórumügyileg én már jelzek vissza célzottan, több minden csak megmagyarázva lett, mint teljesíthetetlen cél, holott nem azok, tényleg vicc. De nem baj, majd jól sivár világgá válik a miénk is a spoilerek miatt és majd siránkozhatunk a betonlakunkban, hogy csak jó lett volna azt az egyenlőségjelet implementálni.
DeLorean írta:
Csak ebben a sorozatban, vagy akár a Dune-ben is voltak olyan jelenetek, ahol valamit meg kellett volna mutatni színészileg.
Ez neki nem sikerült.
Mikre gondolsz? A Dűne eleve nem erről szól. A nagy költségvetés érződik, még jó, de a kellemesen kiugró tehetségeket nem egy ilyen blockbusterben keresi az ember, ami azért is jó, mert nem is igen lenne mit megtalálni. Hogy nem fáj és hoznak egy szintet az nem egyenlő a kiugró teljesítménnyel. Tim Robbins esete is olyan, mint az összes többi ismert arcé: el kell tudni vonatkoztatni az előző szerepeitől. Nem lehetetlen.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2022.11.29., kedd 16:47
robi20064 írta:
2022.11.28., hétf. 16:31

Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.

edit: max nem mukodik :D
Dehogynem!!! :-) Csak a nyitó tag-ben a spoiler kulcsszó után egyenlőségjellel kell adni egy rövid címet neki, és máris megy, voilá!!!
Így:

Kód: Egész kijelölése

[spoiler=Katt ide, ha tudni akarod a végét]
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
[/spoiler]
Eredmény:
[SPOILER] Katt ide, ha tudni akarod a végét
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
Itt le van leírva, hogy működik a spoiler használata. Számomra világ vicce, hogy még mindig nincs rendesen lekódolva. Spoiler gomb megnyomására simán fel kellene hoznia amit kell, anélkül hogy nekünk magunk kellene találgatnunk/keresgetnünk mit kell még pluszba beírni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4231

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
2023.07.06., csüt. 08:25
[spoiler]Miért nem hal meg a néni? Mit jelent, hogy az Ellátók tudják a dolgukat?[/spoiler]

A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
SPOILER!!!!!!!
Jobban leszigetelték a ruhát, így nem ment bele mérges gáz?, vagy nem szökött ki belőle a levegő, valamelyik ezek közül feltehetően, mert többet nem tudtunk meg a kinti atmoszféráról.

SPOILER VÉGE!!!
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”