AAttila írta: ↑2023.07.02., vas. 21:29
Hát mi is láttunk már pár bringást és mentünk is már párral,hogy meg tudjuk állapítani Ákos képességeit.

csak Ő állítja hogy az semmi amit csinál és bárki képes rá. Hiába mondunk bármit is. Nem kell versenyeznie, de a hobbistáknál jobb állapotban van és még fejlődik.
Srácok! A tehetség, képesség, készség, edzettség nem keverendő, mosandó össze.
Bármilyen edzettséggel lehet amatőrben versenyezni, az eredményesség az meg megint más kérdés, az már tehetség és edzettség, bizonyos esetekben képesség és még egyebek kérdése is.
Továbbra is állítom, hogy aki elvégzi azt a munkát, végigcsinálja azt a diétát és pihen annyit, mint én, simán hozza ezt, átlagban. Lesz aki picit gyengébb marad meg lesznek akik ugyanettől erősebbek/jóval erősebbek. Másik előny még, hogy végeztem olyan iskolát, hogy az edzettség növelésének lehetőségeivel tisztában vagyok, ezt is bárki megcsinálhatja bármilyen korban, én is felnőttképzésben csináltam annó.
A tehetség az nem ilyen. Tessék megnézni a PJ-féle Buzsáki Virág interjút, elmondja, hogy milyen volt együtt edzeni a Blankával meg a Fetter Erikkel, ahogy Neki is meg kell 3 úgy dolgozni mindennel, mint a Blankának vagy az Eriknek, pedig VB-n eléggé az elejében megy montiban, tehát annyira nem lehet tehetségtelen.
Az én fejlődésem kulcsa a tudatosság egyedül, és ezzel együtt sem nagy szám. Engem csak az érdekel, hogy fejlődjek, most volt 2 éve, hogy kezdtem. Még van 1 évem, aztán kb annyi marad, csak a súlypontokat lehet majd tologatni. Jelenleg még minden paramétert párhuzamosan fejlesztek, a gyengeségeimre összpontosítva persze. Nekem a gyors rostok vannak lemaradva, mivel a súlyzós edzés volt a fő csapás azelőtt. Valószínű, eleve az izomrost összetétel arányom is ilyen, tehát ha csinálnának rajtam izom biopsziát, igazolná, hogy az állóképességi sportok nem nekem valók. :) Viszont mivel nem versenyzem, ez nem számít, mivel szeretek tekerni, egyelőre élvezem. Jah, és kifejezetten béna vagyok, ha kerékpárkezelésről van szó, mindegy milyen bicajon ülök.
Aki gyorsabb akar lenni, tekerjen edzésszinten, struktúráltan minél többet minél jobb minőségben, hagyjon időt a szervezetének regenerálódni és táplálja olyan tápanyagokkal, amik a legjobban hasznosulnak számára. Garantálom, hogy a fejlődés nem marad el. Aki nem ért hozzá, kérjen segítséget szakembertől, legalább az elején.
Jó hír nekünk, hogy az állóképesség minden korban fejleszthető, sajnos az izomerő pl egy idő után hanyatlani fog/hanyatlik, ha tetszik, ha nem. Nekem pl nem.
Én most rontom a fitnessem és javítom a formám Cavallino-ban.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés