Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

Nu, most ültem rendes gép elé és mivel Part nem stravázik, de amúgy is tanmesének jó, okuljon belőle mindenki,aki mászni akar...

a sztori,hogy egész jól eltempóztunk, még túl sok se volt a lábunkban, de miskolcon (kb féltáv, vagy kevesebb) megálltunk kútnál vizet venni. kicsit eldumáltuk az időt, már itt érezhető volt a savasodás, de hámorról lefele még kiforgattuk, de aztán amikor elkezdtük a 10-11 kili kaptatót,ami merdekebb és mocskosabb,mint az első volt Felsőtárkány felőli (ez azért érdekes,mert ide elvielg több Watt kellene majd) megálltunk még vagy 4-5 percre a hegy lábánál. Ez az én hülyeségem volt,hogy pisiljünk már egyet...
ez a második megállás megint kiöntötte a combunkat betonnal, csak itt már nem volt lejtő,hogy kiforgassuk.
Elég hamar megállípítottuk,hogy ezt az emelkedőt úgy abszolváltjuk, hogy érjünk fel. nem direkt, ennyit ment a lábunk.

A számok,melyek megfontolás tárgyává tesznek minden megállást ha menés van:

saját strava számok, Part nem méri magát. a Watt a strava algoritmus számolja, de ugyanaz az algoritmus számolt, xal nem a pontossága érdekes, hanem az,mi a difi

tárkány felől felfele HR avg 170bpm, max 183 és 200Watt körmyéke...
ehhez képest a tegnap említett 10,9%, ahol a Wattoknak még jobban kellett volna döngenie, a képkivágáson látható satnya eredményt mutatja (teljs mászás még gyengébb) és ha nem igaz, cáfoljon meg, de még a dízelmozdony Partnak se volt kedve gyorsabban menni. Nyugi, nekem se... de ez a Watt és a pulzus is elég vékonka, ahhoz képest, hogy olyan érzésünk volt, nehéz tekerni, xal, azt éreztük, hogy nyomjuk neki :D (tudtuk,hogy nem,de nem esett jól)

Nem annyira érdekes ez egy kiránduláson, de ha valaki éppen PR-t akar nyomni, urambocsá KOM-ot, vigyázzon a pihenőkkel, mert jóból is megért a sok :smile53:
elsav_bukk.jpg
elsav_bukk.jpg (49.32 KiB) Megtekintve 777 alkalommal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3526

Hozzászólás Szerző: AAttila »

st81 írta:
2023.07.02., vas. 20:19
asebestyen írta:
2023.06.30., pén. 17:42
AAttila írta:
2023.06.30., pén. 17:15

Már lassúak vagyunk hozzá :noproblemo:
Az igazság az, némi edzéssel bárki túllépheti ezt. Szó szerint bárki. 0 tehetségem van ehhez a sporthoz és soha nem voltam azelőtt állóképességi sportoló, szóval alapjaim sincsenek.
Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz. Mentünk együtt, van tehetséged hozzá és erőd is. Az új kerekeid pedig a tési tízszázalékos emelkedőért kiáltanak:-)
Hát mi is láttunk már pár bringást és mentünk is már párral,hogy meg tudjuk állapítani Ákos képességeit. :rolleyes: csak Ő állítja hogy az semmi amit csinál és bárki képes rá. Hiába mondunk bármit is. Nem kell versenyeznie, de a hobbistáknál jobb állapotban van és még fejlődik. ;peace;

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 276

Hozzászólás Szerző: st81 »

asebestyen írta:
2023.06.30., pén. 17:42
AAttila írta:
2023.06.30., pén. 17:15
revox írta:
2023.06.30., pén. 13:25
he,Sebi tekert egy laza 33,6-ot 84 kilin :D oszt van képe panaszkodni :D
Már lassúak vagyunk hozzá :noproblemo:
Az igazság az, némi edzéssel bárki túllépheti ezt. Szó szerint bárki. 0 tehetségem van ehhez a sporthoz és soha nem voltam azelőtt állóképességi sportoló, szóval alapjaim sincsenek.
Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz. Mentünk együtt, van tehetséged hozzá és erőd is. Az új kerekeid pedig a tési tízszázalékos emelkedőért kiáltanak:-)
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.07.02., vas. 18:36
Ja, akkor lehet, hogy mégsem hülye a lábam, amikor szólt, hogy több ez 7%-nál. 39/23-al elég kékesi hangulat fogott el. :D
A sok megállás tényleg nem annyira jó, de hát még fiatalok vagyunk, gyorsan regenerálódunk. :kapdelm:
Tényleg jó kis kör, eljöhetnénk majd többen is, legfeljebb nem csapatunk majd annyira (lófaxt nem, egyszer élünk! :D). Majd megkérjük Atit, hogy moderáljon minket.
Tippeltem a 7et :kapdelm:
amúgy a táj is szép, csak markolva a kormányt kevés látszik belőle :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Revi, a lefelében is tekerni kell, hogy kiforgassuk a lábainkat,kidolgozzuk a tejsavat. Neked mondjam?! ;peace;
Pärt,nem tudom mire gondolsz, hogy moderáljak gondolkodik.gif szerintem nyomjuk ;peace; egyszer élünk ;peace;

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4992

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ja, akkor lehet, hogy mégsem hülye a lábam, amikor szólt, hogy több ez 7%-nál. 39/23-al elég kékesi hangulat fogott el. :D
A sok megállás tényleg nem annyira jó, de hát még fiatalok vagyunk, gyorsan regenerálódunk. :kapdelm:
Tényleg jó kis kör, eljöhetnénk majd többen is, legfeljebb nem csapatunk majd annyira (lófaxt nem, egyszer élünk! :D). Majd megkérjük Atit, hogy moderáljon minket.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.07.02., vas. 17:45
Az biztos,hogy teszi a kereket rendesen és még be is vált vezetni. Nekem is úgy kellett rászólnom, hogy menjen inkább hátul többet, nehogy a térde bánja. Örüljünk,hogy szépen javul, ne baxuk el felesleges vezetgetésekkel. De már egyre jobb átlagokat megy, aminek emelkedni kell, sz emelkedik, aminek csökkenni, az csökken. Nagyon faxa ;peace;
nyilván ennek jönnie kellett, de azért én látom, hogy nem olyan sok ez. a pulzusból látszik. hogy igen leengedett árbóccal igyekszem kicsit gyorsabban menni. de egy versenytempós (valsz edzéstempóson is) megrogynék. de alapvetően nekem ez most a lehetőségekhez mérten elég. Ami jó, a térdem nem szokott fájni (már a konstas kisebb fájdalomtól eltekintve, ami ágyban fekve is jelenvan), igaz a terhelésre ügyelek. a jobb kerekeknek köszönhetően hegyen még PR-eket is megy :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mondja a dízelmozdony, aki lefele is úgy küldi a "pihenőt", hogy rég elsavasodott combokkal még néha be kell váltani és izomból tolni az 50/12-t :D

egyébként sunyi az a kör, főleg ha végig tolva van. sokszor sunyimód vált meredekséget és ami optikailag síknak tűnik. van, hogy 10%. (emléxel Pärt, ahol mondtam BLaci után az első erkélynél, hogy ott szoktam azt mondani, hogy ledobom a bicajt a völgybe? most megnéztem, ott 1,2km-en 10,7% van, ahol egyik 100méteren 28-32% közti extra emelkedéssel... nem keverendő a bükkSZkereszti 10-es kaptatóval, ami még a végén a lejtmenet után megkínál a postánál :D ) . de az a mászás a sok szűk kanyar és a szar út miatt sunyi. sok ritmusváltást kér, ami eszi a lábat. föleg most, hogy megálltunk, kis pisa, kis trécs és máris kiöntötték betonnal a combunkat, amivel még xarabb megmászni.
amúgy 1398m lett a szint és 105,5 km a táv. avg 27,9, ami az én értékrendem szerint nem volt rossz, ha hozzávesszük az elsavasodásokat és a xar miskolci vizet. amit ini se lehetett, csak öblíteni, ha nagyon kellett..

ami fent is egyenesnek tűnik, nem annyira egyenes, de azért nagytányéros nagyrésze... főleg ha nem jön közbe defekt, ami után megint betonos érzés visszaülni :D

egyszer megér egy teljes hifiBZK kört ez is és bár tegnap úgy szálltam le, hogy darabig ne lássak bicót, ma majdnem kimentem egy kis átfrogatásra, de magamraszóltam, hogy kuss, pihenő van :D

Screenshot_20230702-174604.png
Screenshot_20230702-174604.png (1.17 MiB) Megtekintve 767 alkalommal
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Az biztos,hogy teszi a kereket rendesen és még be is vált vezetni. Nekem is úgy kellett rászólnom, hogy menjen inkább hátul többet, nehogy a térde bánja. Örüljünk,hogy szépen javul, ne baxuk el felesleges vezetgetésekkel. De már egyre jobb átlagokat megy, aminek emelkedni kell, sz emelkedik, aminek csökkenni, az csökken. Nagyon faxa ;peace;

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Egyébként aki azt gondolja, hogy Revi csak a felesleg ledobásával töltötte az idejét, az téved. Kipattintotta magát rendesen, megy mint a lendkerekes egér. :tutiok: Elég durva fejlődés egy év alatt - mondjuk nem nulláról kellett felépítenie - csak a térde ne bánja!
Ide eljöhetne majd a hfbzk mazochizmusra hajlamos része. Nekem érzetre nem volt sokkal pihentetőbb, mint a Kékesi köröm, pedig ott jóval több a szint, meg a végéig kitart a dombocskázás (itt jutalomlejtő és sík van).

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Na, mégegy... nem sokat fotóztunk,mert mentünk mindig, de Pärt gépe elég jól néz ki. A hajtás főleg. A vaxos lánc és a sor is csillog-villog, mint a fullosan polír hajtás, vàltás, stb... mint amit vitrinből vettek ki. Mellé az 53as nagytányér és a picike vàltó a kis sorral igen ütős optikát ad... sajna csak ez van, de fotó úgyse adná vissza...
3610.jpg
3610.jpg (2.06 MiB) Megtekintve 813 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.07.01., szomb. 20:07
Há' mer hova vittél? Nyugger joyride helyett kavicsos grádicson kergettük a gépet. :D
A teátrális fejfogás valójában homloktörlés. A két vín hülye a legnagyobb kánikulában indult Everestet mászni. De jó volt. ;peace;
jó hát.. a bükkszentkereszti kaptatót kicsit sajnálom, azt elbaxtam. nem kellett volna a víz után a kaptató tövében megállni pisálni... de víz is van fent kereszten, csak legutóbb zárva volt a kút és ha ott nem veszünk, utána sehol Egerig... Legközelebb ciszünk csöcsös pompomlányokat, hogy lillán adják fel a frissítőt, mi adunk cerébe kiürült kulacsot, ami kap egy második szerepet kacsa dormájában :D. amúgy. így is PR lett :D (de az igazsághoz tartozik. hogy régen a Táncsics nagyonMeredeken mentünk le, nem körbe az erdőn, így a régi rideokat oda nem számolja be, de modernkori (értsd: mióta csak kocázok) a legjobbat mentük így is :D

36PR (persze, van sok átfedés... tárkány- hereg, tamás kút -hereg rét, stb...,)
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Há' mer hova vittél? Nyugger joyride helyett kavicsos grádicson kergettük a gépet. :D
A teátrális fejfogás valójában homloktörlés. A két vín hülye a legnagyobb kánikulában indult Everestet mászni. De jó volt. ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

a faxom, ez ledefektelt :smile51:
3607.jpg
3607.jpg (2.16 MiB) Megtekintve 810 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lehet egy ilyet viszek...

youtu.be/GFa77G9HTj0
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2023.06.30., pén. 22:37
pärt írta:
2023.06.30., pén. 22:04
revox írta:
2023.06.30., pén. 21:51
én a tárkány. lillaF, bükklászló, bükkereszt és vissza útra gondoltam elsőkörben (vagy Lillától mászunk vissza, majd látjuk, hogy van kakaó :D ).
de a parád fele tartó kör se rossz, ahol egyszer voltunk.
nekem abból érdekes. hol álljak meg, a lehető legkevesebb rezsibiciklizéssel :D pl ha tárkány, akkor a felnémeti tesco nekem elég jó, de ha egerszalók fele megyünk, a suzukinál jobb... ezekhez nem is kel kanyargózni, viszonylag gyorsan megközelíthetők.
Bármelyik jó nekem: van erdő, emelkedő, lejtő. Mi kell még a boldogsághoz?
Az optimális kerekeket még ma válaszd ki, holnap ne vigye az időt. Én már kiválasztottam. :kapdelm:
úúú, ezt el is felejtettem :D már az marad,ami a bicóban van :D
Van hely az autóban. Nehogy utólag bánd meg. Vigyél csak többet :offtopic: :kapdelm:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.06.30., pén. 22:04
revox írta:
én a tárkány. lillaF, bükklászló, bükkereszt és vissza útra gondoltam elsőkörben (vagy Lillától mászunk vissza, majd látjuk, hogy van kakaó :D ).
nekem abból érdekes. hol álljak meg, a lehető legkevesebb rezsibiciklizéssel :D pl ha tárkány, akkor a felnémeti tesco nekem elég jó, de ha egerszalók fele megyünk, a suzukinál jobb... ezekhez nem is kel kanyargózni, viszonylag gyorsan megközelíthetők.
Az optimális kerekeket még ma válaszd ki, holnap ne vigye az időt. Én már kiválasztottam. :kapdelm:
úúú, ezt el is felejtettem :D már az marad,ami a bicóban van :D
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2023.06.30., pén. 21:57

Köszi az invitálást, de most nem aktuális. Viszont augusztus végén leszek pár napot Eger környékén és kerékpárt is viszek terv szerint, szeretnék majd menni ott egyet-egyet.
Akkor én is megyek ;) ;peace;

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Nekem 160km Eger, Ákosnak több. Nekem 1,5ó.
De nekem sajna műhely pakolás van egész hétvégén. sad.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2023.06.30., pén. 21:43
készül a varázselixir ;peace;
oxt majd után jópénzen eladod :tutiok:

gondolom, mexxe van Eger... De. ha gondolod...

szerintem BP felől közelebb van Eger. Füzesabony előtt kell lemenni, kb 100kilinél.
A varázselixirt meghagyom azoknak, akik minden áron nyerni akarnak. :)
Én csak magamat fejlesztgetem a magam örömére, egészségére.

Köszi az invitálást, de most nem aktuális. Viszont augusztus végén leszek pár napot Eger környékén és kerékpárt is viszek terv szerint, szeretnék majd menni ott egyet-egyet.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.06.30., pén. 21:05
Reggelig döntsük el az útvonalat, mert úgy reggeliznék. :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.06.30., pén. 21:19
revox írta:
2023.06.30., pén. 18:36
nyugi. outihoz is kell. emléxel még arra a hrGörbére amit egyszer mutattam? a 200as max mellé a versenyt avg 185-el húztam le, ahol az első 10-15 perc csak melegítés volt a mezőny végén a lassúrajtos felvezetést is belértve. utána végig elől nyél. a tréningek avg 170 körül voltak "csak", hogy maradjon szufla. amikor versenyen keményebben bele kell állni és ott nincs pihenő.

és mit próbáltál ki?
Emlékszem. :)

Működik-e a matek, amire építek, bizonyos paramétereimet mértem meg mostanában, pl ezekből valamit tegnap. :) Lényegtelen mások számára, de gondolom nem árulok el titkot, hogy semmiféle versenyzéshez nincs köze. :rolleyes: :D
De sebességhez sincs, meg az 50-es kerekekhez se, a régivel pont ugyanez lett volna az átlag.
készül a varázselixir ;peace;
oxt majd után jópénzen eladod :tutiok:

gondolom, mexxe van Eger... De. ha gondolod...

szerintem BP felől közelebb van Eger. Füzesabony előtt kell lemenni, kb 100kilinél.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2023.06.30., pén. 18:36
nyugi. outihoz is kell. emléxel még arra a hrGörbére amit egyszer mutattam? a 200as max mellé a versenyt avg 185-el húztam le, ahol az első 10-15 perc csak melegítés volt a mezőny végén a lassúrajtos felvezetést is belértve. utána végig elől nyél. a tréningek avg 170 körül voltak "csak", hogy maradjon szufla. amikor versenyen keményebben bele kell állni és ott nincs pihenő.

és mit próbáltál ki?
Emlékszem. :)

Működik-e a matek, amire építek, bizonyos paramétereimet mértem meg mostanában, pl ezekből valamit tegnap. :) Lényegtelen mások számára, de gondolom nem árulok el titkot, hogy semmiféle versenyzéshez nincs köze. :rolleyes: :D
De sebességhez sincs, meg az 50-es kerekekhez se, a régivel pont ugyanez lett volna az átlag.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Reggelig döntsük el az útvonalat, mert úgy reggeliznék. :D

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”