Válaszom első része az előző hsz-emben benne van.Tctronic írta: ↑2023.07.01., szomb. 18:24Igen sajnos amikor kezd besűrűsödni a forgalom, de még nem állt be akkor a legveszélyesebb a helyzet. Ha már beállt akkor a hülyék is lenyugszanak. Az én személyes tapasztalatom Pl. Miskolc>>>Budapest viszonylatban a ritkás forgalomban mindenki sokkal kisebb sebességgel halad pedig érdekes mód szabad a pálya mehetne gyorsabban. Fura mód ahogy kezd sűrűsödni a forgalom a járművek sebessége is megnő. A belső sávban hogy felvegyék a ritmust egyre nagyobb sebességgel haladnak, egy idő után jönnek a lassabb külső sávból előzgetők akik a belső forgalmat visszalassítják. Na ekkor kezdenek el az agresszívabbak jobbról előzgetni. A kedvencem amikor vérre menő harcot folytat valaki hogy egy autóval előrébb jusson, és következő 20 km-t egymás után menve tudjuk le.Vinkler írta: ↑2023.07.01., szomb. 15:56....
Egy bizonyos telítettségtől már felesleges előzgetni, menni kell a tömegben és kész.
Viszonylag sok km-t vezettem,/vezetek Németországban. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem, nem engednek el, ha meg jobbról megelőznéd akkor jön a dafke ipari trepni, hogy most megmutatom és húzz szépen vissza mögém. De lehet, h én voltam mindig rosszkor rossz helyen.Egyébként a jobbról előzgetésben nincs nagy tapasztalatom se N.o.-ban se itthon, mármint nem gyakorlom. Olyannyira, hogy ha valaki a belső sávban megy előttem soha nem előzöm meg jobbról, még akkor sem ha a külső sáv tök üres. Nagyon veszélyesnek tartom, ráadásul ha pont vissza akar sorolni az előzendő sofőr, egyértelmű ki a hunyó. Hamarabb villantok rá egy idő után ha a kísérgetést meguntam. Szerintem a jobbra tarts fogalmát nagyon sokan nem ismerik, vagy eléggé elferdítik. Jogilag ha 130Km/h-val halad valaki a belső sávban, nem vét a KRESZ ellen. Viszont nyilván a belső sávban gyorsabb járművek is vannak. Az én értelmezésemben a jobbra tarts azt jeleni, hogy minden tőlem gyorsabb autót elengedek, jobbra kisorolok előle. Sajnos itt jön a képbe a 130Km/h-val szabályosan közlekedő Suzuki, (vagy bárki) aki igaz szabályos de lényegében feltartja, akadályozza a forgalmat. Na ilyen nincs N.o.-ban. Mivel nincs sebkorlátozás a jobbra tarts fogalma nem tud ilyen fent említett "anomáliát" okozni. Minden gyorsabb autót el kell engedni. Pont. Egyébként a N.o.-i tapasztalatom, nekem szinte csak pozitívak, lényegesen kevésbé agresszívak, toleránsabbak és nagyon szabálykövetőek. Ha van pályás sebkorlátozás azt be tartja mindenki. Az M3 BMW-s is. (Mondjuk be is tartatják. Beleszaladtam már ilyen büntetésbe) A barátomat meg pl.azért büntették meg mert nem tartott kellően nagy követési távolságot motoros után. Na ez is megérne egy két oldalt, úgy hogy a kollégám most épülget fel egy motoros balesetből , és piszok mázlija van hogy ennyivel megúszta. Na jó túl sokat írtam...
![]()
Németek…
A korlátozásokat betartják, de szerintem egyáltalán nem előzékenyek. Kevésbé agresszívek, cserébe gőgös pöcsfejek. Ha Ő 136km/h-val szeretne haladni és a külső sávban 2 kamion olyan távolságban követi egymást, hogy simán kisorolhatna, akár több autó is megelőzhetné, akkor sem fog kimenni, mert majd ő akkor sorol ki, ha mindenkit megelőzött, akit szeretne. És, ha 6-7 kamion így követi egymást, akkor bizony csak a legvégén fog kisorolni erre nagy összegben mernék fogadni, hogy 10-ből, több, mint 5 német így cselekszik.

Egyébként a jobbról előzgetésben nincs nagy tapasztalatom se N.o.-ban se itthon, mármint nem gyakorlom. Olyannyira, hogy ha valaki a belső sávban megy előttem soha nem előzöm meg jobbról, még akkor sem ha a külső sáv tök üres. Nagyon veszélyesnek tartom, ráadásul ha pont vissza akar sorolni az előzendő sofőr, egyértelmű ki a hunyó. Hamarabb villantok rá egy idő után ha a kísérgetést meguntam. Szerintem a jobbra tarts fogalmát nagyon sokan nem ismerik, vagy eléggé elferdítik. Jogilag ha 130Km/h-val halad valaki a belső sávban, nem vét a KRESZ ellen. Viszont nyilván a belső sávban gyorsabb járművek is vannak. Az én értelmezésemben a jobbra tarts azt jeleni, hogy minden tőlem gyorsabb autót elengedek, jobbra kisorolok előle. Sajnos itt jön a képbe a 130Km/h-val szabályosan közlekedő Suzuki, (vagy bárki) aki igaz szabályos de lényegében feltartja, akadályozza a forgalmat. Na ilyen nincs N.o.-ban. Mivel nincs sebkorlátozás a jobbra tarts fogalma nem tud ilyen fent említett "anomáliát" okozni. Minden gyorsabb autót el kell engedni. Pont. Egyébként a N.o.-i tapasztalatom, nekem szinte csak pozitívak, lényegesen kevésbé agresszívak, toleránsabbak és nagyon szabálykövetőek. Ha van pályás sebkorlátozás azt be tartja mindenki. Az M3 BMW-s is. (Mondjuk be is tartatják. Beleszaladtam már ilyen büntetésbe) A barátomat meg pl.azért büntették meg mert nem tartott kellően nagy követési távolságot motoros után. Na ez is megérne egy két oldalt, úgy hogy a kollégám most épülget fel egy motoros balesetből , és piszok mázlija van hogy ennyivel megúszta. Na jó túl sokat írtam...