Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4319
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

és még tudták fokozni :D

Itt azonban a lebonyolítás jellege is nap jellege sajátos: A mászások eleje és vége kötött, mindet egyben kell teljesíteni, de Aaz emelkedők teljesítésének sorrendjét mindenki egyénileg tervezied meg! – mindenki saját stratégiát alkot, melyikkel kezdi, hogy köti össze őket és mit hagy a végére. A mászások eleje és vége kötött csak, ez nem változtatható és az kötött, hogy a mászásokat egyben kell teljesíteni.)

DE: van javasolt útvonal is, lentebb olvasható!

Részvételi feltételek:

Mindenki saját felelősségre csatlakozhat és vehet részt a MbC hegyi maratonon.
Az induláshoz saját felelősség vállalási és hozzájárulási nyilatkozat szükséges, amit a rajt helyszínén lehet majd aláírni.
A részvételhez előzetes online regisztrációt kérünk! Regisztrálni lehet: 2023. június 20-án éjfélig, amennyiben a kijelölt létszám korlát be nem telik (45 fő)! A regisztrációt meghosszabítottuk! Regisztrálj és küldj smst a következő telefonszámra: +36205106379. Ezt követően csak utóregisztráció van, amely elfogadását nem tudjuk garantálni (üresedés, visszamondás esetén nyílhat lehetőség!), de arról e-mailben visszajelzést adunk. A regisztrációban megadott adatokat még a versenyzők körében sem tesszük közzé, elérhetőségekre csak verseny infokat és utólagosan elégedettségi kérdéseket küldünk. Reklámokkal senkit nem bombázunk!
18 év alatt csak szülői felelősségvállalási nyilatkozattal lehet indulni.
Indulni lehet bármilyen típusú (országúti, mountain-bike, trekking, cross, stb.) kerékpárral, de kivételek: tandem, vagy több személy által hajtott kerékpár, fekvő kerékpár, elektromos hajtással, vagy rásegítéssel ellátott kerékpár (utóbbiakkal akkor sem, ha az ki van kapcsolva, stb.).
Időfutam könyöklő, vagy egyéb kormány kiegészítő használata esetén: a rajt 5 méteres távolságtartással történik és a teljes idő alatt a hosszú távú triatlonos versenyeken érvényes távolságtartási szabályokkal egyezően kell a MbC során is közlekedni.
Az indulók számára kerékpározás közben bukósisak viselése kötelező, az ezt elmulasztók kizárásra kerülnek! (Csak megálláskor, vagy gyaloglás esetén vehető le a fejvédő!)
Útvonal lezárás nincs, a résztvevők a KRESZ szabályait tekintetbe véve vehetnek részt.
A maratont feladók és csomagjaik, stb. „összeszedését” és szállítását a szervezők nem tudják kötelezően vállalni. A technikai, logisztikai és erőnléti problémák megoldását mindenki egyénileg kell vállalja. (A szervezők azonban -amellett hogy vállalást nem tudnak tenni – természetesen lehetőségeik szerint igyekeznek segíteni minden helyzetben, ahogy azt a korábbi években is tapasztalhatták)
Az esetleges balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.06.29., csüt. 23:42
Ákos,ha szeretnél egy "kis" szintet a programodba ;peace; :
Screenshot_20230629_233855_Facebook.jpg
:D :fekverohog:

A sikeres teljesítők pólót is igényelhetnek majd, ha az ezzel járó plusz költséget – várhatóan kb. 4500 eFt-ot – vállalják!
Előnevezési időszakok és díjak: 2022. november 1. – 2022. december 31. – 4000 Ft, 2023.01.01.-2023.03.31. – 6000 Ft, 2023.04.01.-2023.06.30. – 8000 Ft. Az átutaláshoz szükséges adatokat a regisztrációt visszaigazoló emailben küldjük meg.
A jelentkezési létszámot 2023-ban is, a Mátrai adottságok és lebonyolítási szempontok miatt 45 főben maximalizáljuk. A regisztráció nyitott, de csak az első 45 befizetőnek tudunk indulási lehetőséget biztosítani. (A sikeresen jelentkezettek és befizetetteknek elfogadó e-mailes visszajelzést küldünk!) Regisztráció itt!
Az esetleges visszalépéseket kérjük jelezni, hogy a kimaradó regisztráltaknak felajánlhassuk az indulási lehetőséget!
A teljesítés 2023-ban is csak a mátrai út állapotokat figyelembe véve tud történni, a szervezőknek nincs módjuk az infrastruktúra fejlesztésére! Kérünk mindenkit, aki nem tudja, vagy nem akarja a helyenként egyenetlen aszfalt részekhez (a hosszú táv 10%-a, kb. 15 km a rázós rész) is alkalmazkodva teljesíteni a MbC-t, hogy ne induljon, ne vegye el a helyet másoktól!
A teljesítés útvonala tehát végig országúton, vagy kijelölt, hivatalos (aszfaltozott) kerékpár túra útvonalon zajlik, de helyenként kátyúk közt kell nyomvonalat választani/találni (kb. 75%-ban jó útminőségen, kb. 15%-ban átlagos hazai, közepes út minőségen, 10% pedig rossz úton történik, helyenként lelassítást igénylő részekkel.).
A közlekedése biztonságáért minden induló maga vállalja a felelősséget és erről nyilatkozik az indulást megelőzően. Kérjük, erre tekintettel tervezzen és döntsön mindenki az indulás, vagy nem indulás kérdésében!
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4971

Hozzászólás Szerző: pärt »

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

tisztelt kollégák egy kérdésem lenne...öreg waffenradon krómozott felületeket tisztítottam, mivel kell kezelni hogy ne jöjjön vissza a vakrozsda?
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3520

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ákos,ha szeretnél egy "kis" szintet a programodba ;peace; :
Screenshot_20230629_233855_Facebook.jpg
Screenshot_20230629_233855_Facebook.jpg (604.14 KiB) Megtekintve 821 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

2 :smile46:
Screenshot_20230628-230733_Firefox.jpg
Screenshot_20230628-230733_Firefox.jpg (1.19 MiB) Megtekintve 949 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.06.27., kedd 23:20
Igen, a Kékesre múltkor a11-28-al mentem. Ennyi hátránya van a 10-es rendszernek: a 11-es 12-es finom ugrásokkal tudja mondjuk a 11-28-at, nekem - ha ragaszkodom az egy fogas ugrásokhoz - marad itthon a 11-23, a Kékeshez meg felszerelem a 11-28-at, amin van nagyobb fogszám különbség, de azért nem annyira zavaró, mert ahol nagyobbat ugrik, ott már jól is tud esni. :P
Ennek a 11-25-nek van egy óriási előnye: baromi olcsó volt, 15-ért láncot nem kapsz a kortárs rendszerekhez, nemhogy sort. Ja, és a lánc is 9e körül volt, ami megint csak kellemes.
Egy Miche szerszámosládára kellene rászabadulni. Azokat lehet csak variálni :tutiok:
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

lacee írta:
2023.06.28., szer. 05:59
Légyszi a képet,köszi.
Lőttem párat.
Árakat néztem, de elég zavaros: elvileg a BikoPro-nál van 73-ért, de az összes fotón a jóval szerényebb, MIPS, aramid váz nélküli előd szerepel, a leírásban meg a Prevail II. gondolkodik.gif Bikeinn-nél látom 207 és 280 euro között. Listaára 300 volt, én tavaly 192 euroért vettem az akkori faxa árfolyam mellett, de ez az én nyomorom. :angry: Most 55e-t szeretnék érte kapni.
Csatolmányok
IMG20230628113451.jpg
IMG20230628113451.jpg (4.45 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal
IMG20230628113632.jpg
IMG20230628113632.jpg (3.28 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal
IMG20230628113650.jpg
IMG20230628113650.jpg (4.22 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal
IMG20230628113758.jpg
IMG20230628113758.jpg (5.75 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal
IMG20230628114353.jpg
IMG20230628114353.jpg (3.89 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1144

Hozzászólás Szerző: lacee »

pärt írta:
2023.06.27., kedd 21:14
Na, a hörcsög vér nem nyugszik. Annyira le voltak árazva, hogy betáraztam. A nemrég, frissen felrakottal együtt most van négy sorom, láncból ezekkel együtt hat. Ha bejön a viaszozás kapcsán olvasott jóslat, akkor ezekkel vagy másfélszer-kétszer megkerülöm a földet. :D
IMG20230627204132.jpg
Meg megérkezett életem első, öltönyhöz is hordható bukója, egy Speci S-Works Prevail 3. Sisakban általában élénk szín párti vagyok, de ennek lehetetlen volt ellenállni. 36_3_1.gif
IMG20230627204837.jpgIMG20230627204920.jpg
Tavaly vettem egy fehér S-Works Prevail II Ventet. Nagynak bizonyult (59-63), de annyira bele voltam esve, hogy nem küldtem vissza, hanem győzködtem magam, hogy jó lesz az, de hát ami nagy, az nagy. sad.gif Ha valakit érdekel ebben a méretben, dobok egy-két képet róla. Csak párszor volt a fejemen, de azért a párnákat kimostam. Gyakorlatilag új, dobozzal, papírokkal. Zseniális a szellőzése, ezt minden tesztben kiemelik. :tutiok:
Légyszi a képet,köszi.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Igen, a Kékesre múltkor a11-28-al mentem. Ennyi hátránya van a 10-es rendszernek: a 11-es 12-es finom ugrásokkal tudja mondjuk a 11-28-at, nekem - ha ragaszkodom az egy fogas ugrásokhoz - marad itthon a 11-23, a Kékeshez meg felszerelem a 11-28-at, amin van nagyobb fogszám különbség, de azért nem annyira zavaró, mert ahol nagyobbat ugrik, ott már jól is tud esni. :P
Ennek a 11-25-nek van egy óriási előnye: baromi olcsó volt, 15-ért láncot nem kapsz a kortárs rendszerekhez, nemhogy sort. Ja, és a lánc is 9e körül volt, ami megint csak kellemes.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3520

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2023.06.27., kedd 21:14
Na, a hörcsög vér nem nyugszik. Annyira le voltak árazva, hogy betáraztam. A nemrég, frissen felrakottal együtt most van négy sorom, láncból ezekkel együtt hat. Ha bejön a viaszozás kapcsán olvasott jóslat, akkor ezekkel vagy másfélszer-kétszer megkerülöm a földet. :D
IMG20230627204132.jpg
Meg megérkezett életem első, öltönyhöz is hordható bukója, egy Speci S-Works Prevail 3. Sisakban általában élénk szín párti vagyok, de ennek lehetetlen volt ellenállni. 36_3_1.gif
IMG20230627204837.jpgIMG20230627204920.jpg
Tavaly vettem egy fehér S-Works Prevail II Ventet. Nagynak bizonyult (59-63), de annyira bele voltam esve, hogy nem küldtem vissza, hanem győzködtem magam, hogy jó lesz az, de hát ami nagy, az nagy. sad.gif Ha valakit érdekel ebben a méretben, dobok egy-két képet róla. Csak párszor volt a fejemen, de azért a párnákat kimostam. Gyakorlatilag új, dobozzal, papírokkal. Zseniális a szellőzése, ezt minden tesztben kiemelik. :tutiok:
Az tuti,hogy ebben nem fog megfőni a fejed ;peace; (szép is ;) )
A múltkor vettél 11-28 sort? Mondtad,hogy kellene egy olyan a Kékestetőre. De úgy látom ez is 11-25-ös.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IMG20230627204132.jpg
IMG20230627204132.jpg (3.63 MiB) Megtekintve 997 alkalommal
IMG20230627204837.jpg
IMG20230627204837.jpg (2.74 MiB) Megtekintve 997 alkalommal
IMG20230627204920.jpg
IMG20230627204920.jpg (2.83 MiB) Megtekintve 997 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2023.06.27., kedd 17:17
Tudtommal Poginak még 2027-ig szerződése van a UAE-vel nem kevés pénzért. Szerintem hülye lenne otthagyni. Ami az Ineos-(Sky) dolgot illeti nekem nagyon nem volt szimpi sosem.
Bár Kvjato az egyik kedvencem az elálló füleivel. :D De az a szinte "Ja tvoj szluga, ja tvoj rabotnyik" üzemmód amiben régen a Sky(Ineos) volt (csak hogy visszaidézzek egy régi Hifi Show-t (Merlin Audio) ahol Revox úr full hangerőn nyomatta a Kraftwerk-et - ott voltam :D - ) nekem nagyon nem jön be. (A Kratwerk bejött.)
hájgend só :D bár erre nem is emléxem,de biztos volt kraftwerk, mert szeressük :tutiok: hangerőt is akkor, ma már csendesebb duhaj vagyok :D

nekem a sky-nál a miliméterre kiszámolt stílus a legmagasabb szintű profizmust jelentette. Azok a fiúk ténylg droidok voltak. rezzenéstelen arccal gyűrték a kilo és néha métereket, ha kellett. Gyönyörűen felállva, mint a repcsik kötelékben a légiparádén. Kicsit furák voltak, az fix. előtte és utána se láttam ilyen finoman megkomponált csapatot. de ez szungjektív erősen :rolleyes: mára ez már nem megy nekik....
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Tudtommal Poginak még 2027-ig szerződése van a UAE-vel nem kevés pénzért. Szerintem hülye lenne otthagyni. Ami az Ineos-(Sky) dolgot illeti nekem nagyon nem volt szimpi sosem.
Bár Kvjato az egyik kedvencem az elálló füleivel. :D De az a szinte "Ja tvoj szluga, ja tvoj rabotnyik" üzemmód amiben régen a Sky(Ineos) volt (csak hogy visszaidézzek egy régi Hifi Show-t (Merlin Audio) ahol Revox úr full hangerőn nyomatta a Kraftwerk-et - ott voltam :D - ) nekem nagyon nem jön be. (A Kratwerk bejött.)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bernal amúgy nekem mindegy... az Ineossal inkább az a gondom, azt látom,messze a legjobban felszerelt és legjobban képzett gárda lenne,de egyszerűen nincs emberük, kifogytak. éveken át, robotként meneteltek a mezőnyben és oda tették az egész mezőnyt,ahova akarták. Úriasan, elegánsan kerékpároztak, ahogy egy csapat se és persze mindig volt egy végrehajtó emberük aki simán vitte az összetettet. Nekem ez a katonásan elegáns stílus hiányzik a jelenlegi csapatokból, az Ineos meg egyelőre nemigazán tud labdába rúgni. rebesgetik Pogacart és az Ineost, az nagy sor lenne, de Pogi meg nem illik ebbe az úri közegbe. Jóértelembe vett parasztmód megy, erőből, de ez nem a finom, úri kategória.

érdekes tour lesz... általában azt minidg elmondom, nicns kimondott kedvencem, bár Pogacar nekem rendben van, de mindig annak drukkolok, aki szerintem az adott évben a legjobb és a legjobban megérdemli a győzelmet. Első ránézésre ez most a Jumbo.
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezt nem bírom nem benyögni, most találtam ki :

Mi lesz annak a Netflix-es filmnek a címe amit az idei Tour-ról fog szólni, ha nem a Pogi nyeri meg?

"Tincs ami nincs."

:fekverohog:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cav nekem azért érdekes, mert sokan akadályozták,nehogy meglegyen a +1. mert egyébként meg akkor mi van? a procyclingen magasan merckx az első és valsz a büdös éltbe onnan senki le nem tolja. Ezt a szerencsétlen Cavendisht meg direkt nem akarták tour közelébe engedni (a csapatigazgató merckx buzi), hogy meg ne csinálja. Addig nem is érdekelt az egész,míg nem láttam ezt a kcsgölést. De most győzött, megint indulhat :napsut: lassan kiszáll, tegye úgy, hogy ez még összejött...
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ok-ok. Tudom, hogy Rogla nem lesz. Azért a Giro-t behúzta. Csak úgy a miheztartás végett ... :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Egan a Dauphine-i szereplésétől tette függővé, hogy "benevez"-e. Ezek szerint úgy értékelte, hogy igen. Én a magam részéről egyáltalán örülök annak, hogy "itt dumál" és nem "keréklábú" vagy még rosszabb. Nem várok tőle sokat (lásd Froome) az is nagy dolog szvsz. hogy teker.
Én TD-s voltam 2017 (amióta Conta visszavonult) óta (Tom Dumoulin ... ) így nálam a Jumbo alap. (Amióta nincs TD, Rogla a kedvencem, Ati már csak hab a tortán.)
De drukkolok Cav-nek is (hisz pont azért megy) hogy meglegyen a plusz egy a Kannibálhoz képest.
A Petyó meg amilyen hülye (jó értelemben) szerintem azt erőltet amit akar. :D Kiérdemelte.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

csak odaengedték...

Astana Qazaqstan Team (WT)
-MOSCON Gianni
-TEJADA Harold
-LUTSENKO Alexey
-FEDOROV Yevgeniy*
-CAVENDISH Mark
-BOL Cees
-DE LA CRUZ David
-SÁNCHEZ Luis León

de lesz Sagan, akinek lehet nem kellene már erőltetnie...
Pogacar ránézésre megint magára számíthat... Majka és Yates, de fene tudja, mit tudnak neki vezetni...
és a Jumbo elég komoly sorral érkezik...
Carapaz az EF-el, de lesznek még mellé combos fiúk... lehet megelepetés, ha nem is első, de kb 3. helyre

nehéz jósolni,de azt érzem, így elsőre, Poginak nehéz dolga lesz. Ez a Jumbo most nagyon ott lesz. Pogi a kedvencem, de ez most lehet nem jön össze neki. Tavaly elbaxta, itt most nem érzem, hogy egyáltalán lenne esélye, de majd kiderül...

de az,hogy délben jól bezabáltam, hogy este tréning és jön az eső... :smile51: :smile51: :smile51:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

hmmm... ez biztos???

INEOS Grenadiers (WT)
-BERNAL Egan
-FRAILE Omar
-TURNER Ben*
-MARTÍNEZ Daniel Felipe
-PIDCOCK Thomas*
-KWIATKOWSKI Michał
-RODRÍGUEZ Carlos*
-CASTROVIEJO Jonathan
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tyuhééééééé!!!!

lemet mazsolázni. bár ki tudja,mennyire végeleges....

https://www.procyclingstats.com/race/to ... /startlist
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2023.06.27., kedd 09:46
pärt írta:
2023.06.27., kedd 08:48
Én még néhány évtizedet aludnék! :D
Mi lesz négy nap múlva, kolbászfesztivál?
Szerintem inkább valami kisebb volumenű kerékpáros rendezvény.
csapatösszeállítások vannak már?
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2023.06.27., kedd 09:09
revox írta:
2023.06.26., hétf. 22:24
lacee írta:
2023.06.26., hétf. 17:33

Pont valamelyik nap néztem az itteni irásaim között,hogy 2021-ben voltunk,azóta sincs nagyobb sorom,súlyom azóta is fain…… :D
Nekem is 11-23 van fent. Kompakttal, Bükkben elég.
Neked :D
Amoda mindenki mtb. sorokkal jött :D
a nagy sor jó, ha 11-12speed... akkor egy lazább bükki kaptató kiadja 50-es tányérral is,amivel jobb tekerni ugyanazt az áttételt, mint a kicsikkel. nekem 10-es van, ott esélytelen olyan sort használni,ami 11-től jól léptet (17ig egyessével) és utána lép nagyobbakat, így elengedem a nagytányéros hegyizergézést.

amúgy a 39/28 = 1,4
a 34/23 = 1,47

de ez már elég meredekre kell. én utálom a hegyet (amikor már ott tekerek :D ) de bükkben elvagyok bőven a kis sorral. gőzöm sincs,mivel járok, de még 23ast sose váltottam be. szerintem 21-et se. de való igaz,amikor kicsit testesebb voltam, bükkszentkeresztre a 34/28 is fájt... (10 kili, avg 5-6% )
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pärt írta:
2023.06.27., kedd 08:48
Én még néhány évtizedet aludnék! :D
Mi lesz négy nap múlva, kolbászfesztivál?
Szerintem inkább valami kisebb volumenű kerékpáros rendezvény.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”