Így van, nincs semmi fémesség a hangjában, hanem egy kellemes meleg karakterű

Így van, nincs semmi fémesség a hangjában, hanem egy kellemes meleg karakterű
És a Marantz cd17 még nem is egy acélos hangú darab!Alex_Aston írta: ↑2023.08.21., hétf. 15:43Nálam ez úgy nézett ki, hogy Marantz CD-17MKIII lejátszó mellé beszereztem 2 éve egy Lindemann Limetree streamert, majd jó másfél év "fészkelődés" után egy Musicbook Sourcet. Egész egyszerűen azért, mert a Marantz CD lejátszó hangját csak ez tudta elérni/megugrani számomra. Pedig a kis Lindemann Limetree sem egy olcsó belépő lejátszó volt, és tényleg remek kis cucc, csak a Malac hangja egyszerűen jobb/kellemesebb volt.joseph66 írta: ↑2023.08.21., hétf. 14:27
Igazad van, a hálózati zenelejátszó sem olcsó mulatság. Próbálok tájékozódni.
Én olyanra gondoltam, mint az SMSL SD-9 lejátszó:
https://www.muzix.hu/S-M-S-L/Zenelejats ... nelejatszo
De itt ugye a szoftver is számít és lehet, hogy a Bluesound Node lenne a jó megoldás egy pendrive-al:
https://www.netdepo.hu/Bluesound-Node-h ... szo-fekete
Ez már kicsit húzós, de ilyet lehet kapni használtan is.
Van megoldás, csak kicsit többe kerül, mint gondoltam.
És nézd meg, jelenleg melyik, mennyibe kerül. Így számolj azzal, hogy milyen hangja lesz egy-egy hálózati lejátszónak a CD-hez képest (többszörös). Ez egyébként nem csak az én tapasztalatom, sokan mások is hasonlóan vélekednek erről.
Nálam ez úgy nézett ki, hogy Marantz CD-17MKIII lejátszó mellé beszereztem 2 éve egy Lindemann Limetree streamert, majd jó másfél év "fészkelődés" után egy Musicbook Sourcet. Egész egyszerűen azért, mert a Marantz CD lejátszó hangját csak ez tudta elérni/megugrani számomra. Pedig a kis Lindemann Limetree sem egy olcsó belépő lejátszó volt, és tényleg remek kis cucc, csak a Malac hangja egyszerűen jobb/kellemesebb volt.joseph66 írta: ↑2023.08.21., hétf. 14:27
Igazad van, a hálózati zenelejátszó sem olcsó mulatság. Próbálok tájékozódni.
Én olyanra gondoltam, mint az SMSL SD-9 lejátszó:
https://www.muzix.hu/S-M-S-L/Zenelejats ... nelejatszo
De itt ugye a szoftver is számít és lehet, hogy a Bluesound Node lenne a jó megoldás egy pendrive-al:
https://www.netdepo.hu/Bluesound-Node-h ... szo-fekete
Ez már kicsit húzós, de ilyet lehet kapni használtan is.
Van megoldás, csak kicsit többe kerül, mint gondoltam.
Igazad van, a hálózati zenelejátszó sem olcsó mulatság. Próbálok tájékozódni.Redguy írta: ↑2023.08.21., hétf. 11:50A helyzet az, hogy ahogyan a lézerfej, úgy a hálózati lejátszó is el tud romlani, tehát ez önmagában még nem elég indok, hogy váltsáljoseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
4db elromlott lézerfej után feladtam, hogy működjön a Cambridge Audio CD-m. Új cd lejátszót sem akarok venni, mert nagyon drága és egy újnak is el fog romlani a lézere.
Keresnék helyette valami lejátszót, ami memóriakártyáról tudná lejátszani a rippelt cd-ket flac formátumban. A DAC-on a koax bemenet szabad, ezért legyen rajta koax kimenet.
Tulajdonképpen a cd lejátszó helyett keresnék egy lejátszót, ami memóriakártyáról játszaná le a cd-imet és adná tovább a DAC-nak megfelelő minőségben.
Mit javasolnátok?![]()
Persze megértem, hogy ebben az irányban gondolkozol, hiszen én is szinte kizárólag hálózatról hallgatok zenét.
Azt tudnod kell, hogy a hálózati zenelejátszás - sajnos - nem olcsóbb műfaj mint a cd (sőt). A technológia kiforrottsága miatt 100k ért sokkal jobb cd lejátszót tudsz venni (használtan) mint hálózatit.
Ha Pendrive-ról, vagy ssd-ről zenélsz, akkor persze más a helyzet, mert ott - mint egy cd esetében - a lejátszó a kezdő elem a láncban, ezért csak annak a minősége határozza meg a végeredményt.
A "megfelelő minőségben" mindenkinek mást jelent, ezért nehéz belőni, viszont a megadott ár, adhat némi támpontot.
Sajnos 100k alatti kategóriában nem vagyok igazán otthon, de azt gondolom, hogy ebben az ársávban leginkább egy Rapsberry-pi lehet ami ár érték arányban a legjobb, de az igényel némi informatikai képzettséget.
Vannak újabb "olcsó" lejátszók amikről jókat hallani-olvasni, de én annyira nem követem ezeket a híreket.
Biztos vannak itt olyanok akik jobban képben vannak ezekkel az új lejátszókkal és mondanak egy-két tippet.
A helyzet az, hogy ahogyan a lézerfej, úgy a hálózati lejátszó is el tud romlani, tehát ez önmagában még nem elég indok, hogy váltsáljoseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
4db elromlott lézerfej után feladtam, hogy működjön a Cambridge Audio CD-m. Új cd lejátszót sem akarok venni, mert nagyon drága és egy újnak is el fog romlani a lézere.
Keresnék helyette valami lejátszót, ami memóriakártyáról tudná lejátszani a rippelt cd-ket flac formátumban. A DAC-on a koax bemenet szabad, ezért legyen rajta koax kimenet.
Tulajdonképpen a cd lejátszó helyett keresnék egy lejátszót, ami memóriakártyáról játszaná le a cd-imet és adná tovább a DAC-nak megfelelő minőségben.
Mit javasolnátok?
CD futómű használtan. Biztos jó kis CD gyűjteményed van, ne add fel!joseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
Szerintem rossz irányba mozdulsz, főleg mert valószínűleg van egy jelentős CD gyűjteményed. Egy CD futómű használtan bőven kijön a 100e-ből, bedugod a DAC coax-ába. Biztos vannak itt olyanok, akik tudnak ebben segíteni.
Mit javasolnátok?
Han nem tudnak Micro SD-t, akkor legyen pendrive. 100.000 alatt lehet találni valamit, ami megoldaná a flac fájlok lejátszását pendrive-ról megfelelő minőségben?alto írta: ↑2023.08.15., kedd 17:41Mit értesz pontosan memóriakártyán? Micro SD-t?joseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
Mit javasolnátok?
A streamerek többségén nincs ilyen kártyaolvasó, USB eszközt (pendrive, USB diszk) lehet velük általában használni.
Mit értesz pontosan memóriakártyán? Micro SD-t?joseph66 írta: ↑2023.08.15., kedd 17:21Hali!
Mit javasolnátok?
Johnsmily írta: ↑2023.07.09., vas. 11:33Valóban célkészülék, de ennyi pénzért nem várok csodát!solyomvari írta: ↑2015.08.28., pén. 19:43Szevasztok,
a 2 Pioneer CS3070 hangfalam mellé szeretnék venni egy hálózati lejátszót. A Denon DRA-N4 -et néztem ki, mivel ez erősítőt is tartalmaz, kicsi, usb-s, wifis, online rádiót lehet hallgatni rajta. 120 ezerbe kerül, kb ennyim is van rá.
Passzol e kettő egymáshoz? (Laikus vagyok a témában).
Van egy régi Pioneer VSX-415 erősítőm, de az túl nagy és nem használom. Kéne vmi mobilis hálózati eszköz...
http://manuals.denon.com/DRAN4/EU/EN/index.phpmini militia mod unlimited health ammo and nitro
Köszi a segítséget.
Tamás
Nem tudom, 150e nem elég forrásnak
Valóban célkészülék, de ennyi pénzért nem várok csodát!solyomvari írta: ↑2015.08.28., pén. 19:43Szevasztok,
a 2 Pioneer CS3070 hangfalam mellé szeretnék venni egy hálózati lejátszót. A Denon DRA-N4 -et néztem ki, mivel ez erősítőt is tartalmaz, kicsi, usb-s, wifis, online rádiót lehet hallgatni rajta. 120 ezerbe kerül, kb ennyim is van rá.
Passzol e kettő egymáshoz? (Laikus vagyok a témában).
Van egy régi Pioneer VSX-415 erősítőm, de az túl nagy és nem használom. Kéne vmi mobilis hálózati eszköz...
http://manuals.denon.com/DRAN4/EU/EN/index.phpmini militia mod unlimited health ammo and nitro
Köszi a segítséget.
Tamás
Mivel nem írtad konkrétan, hogy a Vault melyik generációjára irányul a kérdésed, azt tippelem, hogy a legelső változatról lehet szó. Sejtésem szerint egyébként a kérdéses funkciók szempontjából nem igazán lehet jelentős különbség a különböző generációk között, tehát az alább leírtak a Vault bármelyik generációjára alkalmazhatók lehetnek.
Nem lőném le a poént, remélem sikerül szerezni Bridget, és meghallod magad!csaba203 írta: ↑2023.07.04., kedd 11:53Üdv Fórumozók!
Jobb ötlet híján ebbe a topicba írok a kérésemmel. Elsősorban a nyiregyházi illetve környékbeli segitőkész hobbytársakhoz fordulok segítség gyanánt. Saját rendszeres meghallgatásra szeretnék kipróbálni egy kb. Lindemann Limetree Bridge szintű streamer futóművet. Természetesen nem lennék hálátlan, ha sikerülne. A rendszer többi része adott, arra lennék kíváncsi, hogy csak egy futómű mennyit változtat a hangon. Jelenleg Wiim Pro van.
További szép napot mindenkinek!
iOS-t nem ismerem túlzottan. Viszont ha androidot használsz, akkor vissza lehet tenni a régit. Van egy tucatnyi hasonló oldal, ami tárolja az appok több verzióját, pl. itt egy: apkpure
Nemcsak megszokni kell, de pl. playlisteknél eltűntek a számcím melletti album képek. Csak a nyers lista van. Egy 80-100 számból álló lista esetében, mint amilyenből nekem több is van, elég nehéz így gyorsan keresni...gomolalaci írta: ↑2023.06.27., kedd 08:07Szerintem semmivel sem jobb, csak a grafikája. Újból meg kell szokni a kezelésétAlex_Aston írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:48És tényleg. Újra telepítés esetén az új jön be.gomolalaci írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:28
Ha frissíteni szeretnéd, na az nem megySzedd le a régit, utána töltsd le az újat és láss ,,csodát"
![]()
Lindáék azt is írták az új alkalmazásról, hogy jobb hangzása lesz a készüléknek. Hogy miért azt nem lehet tudni, mert ez csak a készüléket vezérlő alk. A Source- nál nem hallok különbséget...
Sajnos a Tidal-nél továbbra sem alapértelmezett a Linda. Telefonon szólal meg, át kell állítani a készülékre![]()
De, hogy ez mitől jobb? Nehezebben kezelhető, sokkal kuszább.
Mi az újdonság tulajdonképpen a kinézet és kezelésen felül?![]()
![]()
Nekem jött FW frissítés is a sourcera, lehet az tartalmaz bármi nemű módosítást. Max attól tudom elképelni, hogy csinál valamit a hangzással, de hogy a mobil app nem módosítja az tuti. :)gomolalaci írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:28Lindáék azt is írták az új alkalmazásról, hogy jobb hangzása lesz a készüléknek. Hogy miért azt nem lehet tudni, mert ez csak a készüléket vezérlő alk. A Source- nál nem hallok különbséget...Alex_Aston írta: ↑2023.06.26., hétf. 18:32Most néztem megint meg, de Android új Lindemann app továbbra sincs, csak az eddigi...
Amúgy nekem nincs bajom a mostanival, de kíváncsi lettem az ajánlás miatt![]()
Szerintem semmivel sem jobb, csak a grafikája. Újból meg kell szokni a kezelésétAlex_Aston írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:48És tényleg. Újra telepítés esetén az új jön be.gomolalaci írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:28
Ha frissíteni szeretnéd, na az nem megySzedd le a régit, utána töltsd le az újat és láss ,,csodát"
![]()
Lindáék azt is írták az új alkalmazásról, hogy jobb hangzása lesz a készüléknek. Hogy miért azt nem lehet tudni, mert ez csak a készüléket vezérlő alk. A Source- nál nem hallok különbséget...
Sajnos a Tidal-nél továbbra sem alapértelmezett a Linda. Telefonon szólal meg, át kell állítani a készülékre![]()
De, hogy ez mitől jobb? Nehezebben kezelhető, sokkal kuszább.
Mi az újdonság tulajdonképpen a kinézet és kezelésen felül?![]()
És tényleg. Újra telepítés esetén az új jön be.gomolalaci írta: ↑2023.06.26., hétf. 20:28
![]()
Ha frissíteni szeretnéd, na az nem megyAlex_Aston írta: ↑2023.06.26., hétf. 18:32Most néztem megint meg, de Android új Lindemann app továbbra sincs, csak az eddigi...
Amúgy nekem nincs bajom a mostanival, de kíváncsi lettem az ajánlás miatt![]()
Most néztem megint meg, de Android új Lindemann app továbbra sincs, csak az eddigi...
Igen elég fapados volt az app. Viszont a Tidal connect funkció miatt igazából nem számított annyit, mert Tidal saját appból tudtad kezelni.Redguy írta: ↑2023.06.26., hétf. 10:11Jesszus...
Sose használtam Lindemannt, de ha eddig tényleg úgy működött - ha jól értem -, hogy még az adott előadó többi albumát sem dobta fel egy album hallgatása közben, akkor eléggé elmaradottnak mondanám. Vagy inkább a DS lightningról (Auralic programja) alkotott véleményemet kell átértékelnem, mert - bár azt is elmaradottnak tartom - de a Lightning ezt már 3-4 éve is tudta.