Ez az út Szilágysomlyó és Élesd között fekszik, egy laza 300 kilométer oda vissza tőlem (Csengerben, Sz-Sz-B megyében élek). A Transfogaras mellett még sok út van, amit érdemes meglátogatni, Transalpina, Transrarau, Transursoaia, Transbucegi, mind-mind nagyon szépek és könnyebben elérhetők számomra, mint az Alpok hágói, persze azok közül is jártam már páron.Alex_Aston írta: ↑2023.07.02., vas. 10:55Ez nem a Nagyvárad felől Kolozsvár és Székelyudvarhely felé tartó úton van?
Bár nyilván a táj miatt sok hasonló van
Megértelek, hogy nem mész a Mátrába. Minek? Nem tudom, pontosan merre laksz, de talán Transzfogaras sincs tőled sokkal messzebb, mint a Mátra. Az meg ugye bőven a Stelvio hágó mellé rakható útszakasz...![]()
De már a Királyhágón átvezető útszakasz is "ver" mindent, mint ami kishazánkban a jelenlegi határokon belül fellelhető.
A sor6 pedig ilyen felhasználásában asszem a legjobb, ami csak történhet![]()
Ez itt például a Transraraul (itt fogalmazódott meg bennem, hogy milyen jó lenne egy kabrió):
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WqcFA1XYfXg[/youtube]

Egyébként a jobbról előzgetésben nincs nagy tapasztalatom se N.o.-ban se itthon, mármint nem gyakorlom. Olyannyira, hogy ha valaki a belső sávban megy előttem soha nem előzöm meg jobbról, még akkor sem ha a külső sáv tök üres. Nagyon veszélyesnek tartom, ráadásul ha pont vissza akar sorolni az előzendő sofőr, egyértelmű ki a hunyó. Hamarabb villantok rá egy idő után ha a kísérgetést meguntam. Szerintem a jobbra tarts fogalmát nagyon sokan nem ismerik, vagy eléggé elferdítik. Jogilag ha 130Km/h-val halad valaki a belső sávban, nem vét a KRESZ ellen. Viszont nyilván a belső sávban gyorsabb járművek is vannak. Az én értelmezésemben a jobbra tarts azt jeleni, hogy minden tőlem gyorsabb autót elengedek, jobbra kisorolok előle. Sajnos itt jön a képbe a 130Km/h-val szabályosan közlekedő Suzuki, (vagy bárki) aki igaz szabályos de lényegében feltartja, akadályozza a forgalmat. Na ilyen nincs N.o.-ban. Mivel nincs sebkorlátozás a jobbra tarts fogalma nem tud ilyen fent említett "anomáliát" okozni. Minden gyorsabb autót el kell engedni. Pont. Egyébként a N.o.-i tapasztalatom, nekem szinte csak pozitívak, lényegesen kevésbé agresszívak, toleránsabbak és nagyon szabálykövetőek. Ha van pályás sebkorlátozás azt be tartja mindenki. Az M3 BMW-s is. (Mondjuk be is tartatják. Beleszaladtam már ilyen büntetésbe) A barátomat meg pl.azért büntették meg mert nem tartott kellően nagy követési távolságot motoros után. Na ez is megérne egy két oldalt, úgy hogy a kollégám most épülget fel egy motoros balesetből , és piszok mázlija van hogy ennyivel megúszta. Na jó túl sokat írtam...