Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fererencz írta:
2023.06.23., pén. 11:22
a mikrofon hibája eltörpül.
Nekem van egy kalibrált mikrofonom. A kalibrációs file sima txt, így értelmezhető is. Így néz ki:

(...)
20.396 -1.5147 12.9
22.242 -1.5203 12.78
24.255 -1.4824 13.02
26.4503 -1.4106 13.44
28.8443 -1.2707 14.04
31.4549 -1.0221 14.44
34.3018 -0.7025 14.11
37.4064 -0.4176 12.85
40.7919 -0.2499 11.13
44.4839 -0.1862 9.52
48.5101 -0.175 8.22
52.9006 -0.1894 7.17
(...)

Első érték a frekvencia, második az SPL korrekció (dB), harmadik a fázis.
SPL-ben 20-20khz-ig 2 dB alatti a korrekció, de 20Hz alatt vannak már nagyobb értékek is.
A fázis értékben viszont 10Khz felett már 30-50 fokos korrekció is van.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 875

Hozzászólás Szerző: fererencz »

alto írta:
2023.06.23., pén. 12:19

Egy mikrofon átviteli függvényében is bőven lehet 10-12 dB-s ingadozás, ami teljesen falssá teheti a mérést. Egyébként meg a mérések alapján elvégzett bármilyen szobaakusztikai korrekciós eljárás ennél nagyságrenddel többe kerül. A hangfal tologatás meg ingyen van, és az a tapasztalat, hogy sokszor elég ez is egy fülre kielégítő eredményhez.
Ekkora eltérés (a számunkra érdekes mérési tartományban) már erős hibára utal, ami "kalibrált" umik-kal is előfordulhat. Nekem ugyan mind1, ki mennyit költ rá, nem mondom, hogy 20ezernél többet nem szabad. Többek tapasztalata is ez, hogy ennyi is elég, sőt.

Lehet tologatni, évekig tologattam, számtalan dobozt próbáltam én is. De egy alap mikrofonnal már pl egy sub illesztése is pillanatok műve volt.
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fererencz írta:
2023.06.23., pén. 11:50
alto írta:
2023.06.23., pén. 11:39

Mielőtt méregetsz vagy szakembert hívsz, érdemes egy kicsit kísérletezgetni a hangfalak tologatásával. Némi szerencsével lehet találni egy optimális hangfalelhelyezést, ami a hallgatási pozícióban egy laposabb szobaátviteli függvényt eredményez, azaz az akár 10-12 dB-s kiemelések és leszívások 5-6 dB-re is csökkenthetők ezáltal, ami már viszonylag jónak mondható.

Például gyanús, hogy rá van tolva a hangfalad a falra, a 80 Hz körüli döngést sokszor ez okozza.
A 20ezer fontos mikrofon nem volt elég jó, de a fülre hangolás / tologatás már igen? :rolleyes:
A kalibrált UMIK-1 mikrofon 55ezer, szerintem ennyit megér, hogy értelme is legyen a mérésnek. Egy mikrofon átviteli függvényében is bőven lehet 10-12 dB-s ingadozás, ami teljesen falssá teheti a mérést. Egyébként meg a mérések alapján elvégzett bármilyen szobaakusztikai korrekciós eljárás ennél nagyságrenddel többe kerül. A hangfal tologatás meg ingyen van, és az a tapasztalat, hogy sokszor elég ez is egy fülre kielégítő eredményhez.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2023.06.23., pén. 11:39

Mielőtt méregetsz vagy szakembert hívsz, érdemes egy kicsit kísérletezgetni a hangfalak tologatásával. Némi szerencsével lehet találni egy optimális hangfalelhelyezést, ami a hallgatási pozícióban egy laposabb szobaátviteli függvényt eredményez, azaz az akár 10-12 dB-s kiemelések és leszívások 5-6 dB-re is csökkenthetők ezáltal, ami már viszonylag jónak mondható.

Például gyanús, hogy rá van tolva a hangfalad a falra, a 80 Hz körüli döngést sokszor ez okozza.
A 20ezer fontos mikrofon nem volt elég jó, de a fülre hangolás / tologatás már igen? :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

tottyi írta:
2023.06.23., pén. 09:22
TomLeftiger írta:
2023.06.23., pén. 09:04
tottyi írta:
2023.06.21., szer. 11:54
Hi, tudnatok ajanlani meromikrofont amivel a szobamat meg tudnam merni? Plusz milyen software-t? Esetleg meg annyit, hogy ilyen muveletet egy kezdo is el tud vegezni vagy valami iskolazas kell hozza?
Nekem ilyen van:

https://www.daytonaudio.com/product/111 ... microphone

Arra figyelj, hogy USB-st vegyél, és olyat ami kalibrálható.

Azt megkérdezhetem, hogy miért szeretnél mérni? Ezután teljes szobaakusztikai kezelés is lesz? Hajlandó lennél, illetve van lehetőséget akusztikai paneleket elhelyezni, vagy akár az egész szobát átrendezni?

Lehet át kellene menni a zeneszoba topikba, ott meg lehet ezeket beszélni...
Egyenlore csak egy anomaliat szeretnek felfedezni a szobaban es ahoz kene ez a kis segitseg. :)
Akusztikat mindenkeppen szeretnem egy kicsit rendbehozni de ahoz szakembert fogok felkerni, nincs nagy gond de olyan 80 Hz korul ha van ilyen a zeneben akkor kicsit bebug a szoba de ahogy olvastam ezeket a melyebb hangokat eleg nehez panelekkel megoldani de ez mar tenyleg mas topicba tartozik.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

alto írta:
2023.06.23., pén. 11:03
Ha nem kalibrált mikrofonnal mérsz, akkor a szoba saját átviteli függvényéhez hozzáadódik a mikrofon saját átviteli függvénye, az így kapott eredmény nem a valóságot fogja tükrözni, azaz nem kalibrált mikrofonnal mérni nincs sok értelme.
Attól függ mit mér az ember és a mérési eredményt mire használja. Ha csak a hangsugárzók és esetleg a hallgatási pozíció optimailzálása a cél, akkor nem feltétlen kell kalibrált mikrofon.
Ha persze a mérési eredményből kompenzációs dsp fájlt szeretnénk készíteni, akkor ott a mikrofon kalibráltságán túl még egyéb dolgoknak is nagyon smakkolni kell ahhoz, hogy ne az így rosszból amúgy rossz legyen a végeredmény.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2023.06.23., pén. 11:03
fererencz írta:
2023.06.21., szer. 12:44
tottyi írta:
Hi, tudnatok ajanlani meromikrofont amivel a szobamat meg tudnam merni? Plusz milyen software-t? Esetleg meg annyit, hogy ilyen muveletet egy kezdo is el tud vegezni vagy valami iskolazas kell hozza?
Nem tudom, indokolt-e Nálad egy kalibrált, de alap méréshez, változás követéshez (esetleg egy kis EQ-hoz a mélyeknél) bőven jó ez is.
Ha nem kalibrált mikrofonnal mérsz, akkor a szoba saját átviteli függvényéhez hozzáadódik a mikrofon saját átviteli függvénye, az így kapott eredmény nem a valóságot fogja tükrözni, azaz nem kalibrált mikrofonnal mérni nincs sok értelme.
Szerintem helyzet függő, mikor szükséges. Nagyon sok feladatnál nincs jelentősége a kalibrálatlan mikrofon mérési hibájának. Olvasva, hogy mire kell, főleg így gondolom.

Valami ilyesmire kell gondolni:
ref_0.gif.8adc230b19fe147dd5326549b1fc6959.gif
ref_0.gif.8adc230b19fe147dd5326549b1fc6959.gif (10.25 KiB) Megtekintve 1525 alkalommal
A hiba amit keresünk, tippre 10-20dB, amihez a mikrofon hibája eltörpül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fererencz 2023.06.23., pén. 11:26-kor.
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fererencz írta:
2023.06.21., szer. 12:44
tottyi írta:
Szia!

Olcsó, de használható USB-s mikrofon:
https://www.dj-sound-light.hu/omnitroni ... t-mic-9967

Nem tudom, indokolt-e Nálad egy kalibrált, de alap méréshez, változás követéshez (esetleg egy kis EQ-hoz a mélyeknél) bőven jó ez is. Esetleg, ha van spéci hangkártyád, nem kell, hogy USB-s legyen, úgy olcsóbban is van.

Ez meg egy viszonylag könnyen használható, ingyenes program:
https://www.roomeqwizard.com/

Méregetni nem egy nagy diákírás, jól felhasználni az eredményeket már eggyel nagyobb falat, de bizonyosan kapsz hozzá segítséget, rengeteg videó, leírás is van.
BARTIMEX AUDIO Honlap

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

TomLeftiger írta:
2023.06.23., pén. 09:04
tottyi írta:
Nekem ilyen van:

Azt megkérdezhetem, hogy miért szeretnél mérni? Ezután teljes szobaakusztikai kezelés is lesz? Hajlandó lennél, illetve van lehetőséget akusztikai paneleket elhelyezni, vagy akár az egész szobát átrendezni?

Egyenlore csak egy anomaliat szeretnek felfedezni a szobaban es ahoz kene ez a kis segitseg. :)
Akusztikat mindenkeppen szeretnem egy kicsit rendbehozni de ahoz szakembert fogok felkerni, nincs nagy gond de olyan 80 Hz korul ha van ilyen a zeneben akkor kicsit bebug a szoba de ahogy olvastam ezeket a melyebb hangokat eleg nehez panelekkel megoldani de ez mar tenyleg mas topicba tartozik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10993
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:
Vásárolni és gombot nyomni bárki tud. Aztán hogy a görbékkel mit kezdesz, az egy másik történet lesz.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

tottyi írta:
Nekem ilyen van:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
Szia!

Olcsó, de használható USB-s mikrofon:
https://www.dj-sound-light.hu/omnitroni ... t-mic-9967

Nem tudom, indokolt-e Nálad egy kalibrált, de alap méréshez, változás követéshez (esetleg egy kis EQ-hoz a mélyeknél) bőven jó ez is. Esetleg, ha van spéci hangkártyád, nem kell, hogy USB-s legyen, úgy olcsóbban is van.

Ez meg egy viszonylag könnyen használható, ingyenes program:
https://www.roomeqwizard.com/

Méregetni nem egy nagy diákírás, jól felhasználni az eredményeket már eggyel nagyobb falat, de bizonyosan kapsz hozzá segítséget, rengeteg videó, leírás is van.
Nem szotkam hibázni.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

tottyi írta:
Bakki ezt még a takcsinéni is tujja a cégnél
Umik1 és REW
Iratkozz be doktori képzésre is ;)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2023.06.03., szomb. 17:05
Az én asztli gépem pl. kb. 2 hete volt 7 éves. Annyi a csalás ebben, hogy pusztán úri muriból tavaly kapott 8 helyett 16 giga ramot és az i3 helyett egy használt i5-öt, de menne a régivel is. Ja és ez a gép 24/7-ben megy, napi több órát dolgozom rajta. Nem okozna problémát lecserélni de tökéletesen felesleges, mert tudja amit kell. A win10-el most pl. 21 nap körüli az uptime, nem egy lefagyós fajta az előző reboot is valami frissítés miatt volt csak ;)
Tetszik ez a hozzáállás. Korrekt.
Win10-zel én is évek óta élek együtt (munka!!!), és kb 3 hete sikerült neki produkálnia az első kékhalált. Meg is lepődtem rendesen.
Atomstabil a Win10, de azért a 6.gen i3-ért (vagy régebbi?) nem irigyellek (oké, most már 6.gen i5 gondolom). Ha viszont elég a munkára is, akkor tényleg minek költeni jobbra?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2023.06.03., szomb. 12:27
Aszpirin, az 5x különbség rám, az én esetemre értendő. Egyszer pontosan kiszámoltam, ha minden funkciót (audio és fotós munka, szórakozás, játék, zenehallgatás, filmnézés) almás környezetbe kellene költöztetnem minőségi és hatékonysági visszalépés nélkül, 5x többe kerülne nekem. Ebbe beleértendő a hardver, szoftver és a kiegészítők ára, illetve a rendszer üzemeltetési költsége is. Másnál más eredmény jöhet ki. Jók ezek a kiszámolós folgok. Fotózásban is átrágtam, mennyibe kerülne váltanom a Canon rendszerről: egy közepes vagyon lenne. A különbség sokkal nagyobb, mint amit a kirakati árak alapján gondolna az ember.
Ja, szóval "rendszerváltás"-árat számoltál... így más a leányzó fekvése. Főleg, ha ez inkompatibilis perifériák, szoftverlicenszek újbóli megvásárlását jelenti (még mindeig nem értem, hogy ez mihez képest 5x annyi /pl. az eddigi bekerülési kötségekhez képest?/, de így már nem is firtatom, egyszerűen elfogadom, hogy NÁLAD történelmileg így alakult).
A fotós "rendszerváltás" költsége világos, főleg ha van egy halom jófajta objektíved is, biztosan van olyan ember, akinek kisebb a teljes vagyona :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Vinkler írta:
2023.06.03., szomb. 11:26
olyat sem nagyon ismerek, aki 7 éve ugyan azt a PC-t használná. :rolleyes:
Szerintem van sok. Az én asztli gépem pl. kb. 2 hete volt 7 éves. Annyi a csalás ebben, hogy pusztán úri muriból tavaly kapott 8 helyett 16 giga ramot és az i3 helyett egy használt i5-öt, de menne a régivel is. Ja és ez a gép 24/7-ben megy, napi több órát dolgozom rajta. Nem okozna problémát lecserélni de tökéletesen felesleges, mert tudja amit kell. A win10-el most pl. 21 nap körüli az uptime, nem egy lefagyós fajta az előző reboot is valami frissítés miatt volt csak ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Intel NUC + Roon Rockhoz sem kellett hozzanyulni semennyit soha az elmult 2-3évben. Bár az igaz, hogy az nem 7, de a tendencia jó!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2023.06.03., szomb. 11:26
Hááát, azért ezzel egy picit vitatkoznék.
Nem vitázom veled, mert a MAC Mini egy kitűnő masina, zenehallgatásban jó partner, én is szerettem. Tisztelendő, hogy 7 éve használod, ez jó ellenpéldája annak, ami az audio PC-k körül néha zajlik (bár egyre inkább lecsendesedik a téma).

Nem akartam a topikot terhelni a saját dolgaimmal, de ha már leírtad a sajátodat... Nálam olyan szinten átalakult a lejátszó rendszer, hogy nem hogy audio PC, de már szinte semmilyen hagyományos HiFi eszköz nincs itthon, mindeközben a zenehallgatási kedvem és élményem nem roncsolódott, a kényelem és használhatóság viszont nagyot lépett felfelé. Innen nézve az operációs rendszerek körüli vita nagyon távolinak tűnik már.

Aszpirin, az 5x különbség rám, az én esetemre értendő. Egyszer pontosan kiszámoltam, ha minden funkciót (audio és fotós munka, szórakozás, játék, zenehallgatás, filmnézés) almás környezetbe kellene költöztetnem minőségi és hatékonysági visszalépés nélkül, 5x többe kerülne nekem. Ebbe beleértendő a hardver, szoftver és a kiegészítők ára, illetve a rendszer üzemeltetési költsége is. Másnál más eredmény jöhet ki. Jók ezek a kiszámolós folgok. Fotózásban is átrágtam, mennyibe kerülne váltanom a Canon rendszerről: egy közepes vagyon lenne. A különbség sokkal nagyobb, mint amit a kirakati árak alapján gondolna az ember.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Az almás kocsmáról még annyit, hogy mutassatok nekem Windowsos gépet, ami megközelítőleg annyit tud (mindenben, értsd: sebességben, képernyő-felbontásban, hordozhatóságban, akkumulátor-időben...), mint a 2020-as teljesen alap MBA, és hasonlítsuk össze a két gép újkori árát. A 2020-as M1 Airt még mindig forgalmazza az Apple, és újan lehet kapni mindenfelé, tehát egyszerű lesz az eset.
Az 5-szörös szorzó NAGYON erős túlzás, sőt, az általam említett esetben lehet, hogy 1 alá megy az...
Különben is, oprendszerekről szólt a vita, nem hardverekről. MacOS hozzáférhető árú gépeken is fut (pl. régebbi vagy akár mostani inteles Mac Mini-ken, amik tökéletesek audio célra - és pl. egy vadiúj M2-es Mini 300ezer forintos alapára simán összevethető /nagyjkából egyenlő/ a sokat hype-olt Lindemann LimeTree Bridge II-ével - számomra nem kérdés, hogy melyiknek van több értelme, de értem, ne hasonlítsuk a jonatánt a goldenhez :D )

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

fapaci írta:
2023.06.03., szomb. 11:10
Valóban. És hogy valakinek a Linux, a Windows, vagy az OSX jön be, az leginkább szimpátia, ízlés és megszokás, meg persze előítélet kérdése. Ezekről vitázni, 2 havonta újra és újra leírni ugyanazt a HiFi egyik legértelmetlenebb próbálkozása.

Részemről mindegyikkel éltem együtt és bár hallottam köztük némi hangzó eltérést, hosszabb távon a praktikum sokkal erősebb és nagyobb különbségeket eredményező szempont volt számomra. Nem megyek olyan kocsmába, ahol 2 forinttal olcsóbb ugyan a fröccs, de 2 percenként felpofoznak. A Linux nekem egy ilyen kocsma és még ha jobb hangzást is adna (nem ezt tapasztaltam), akkor sem vállalom be a vele járó kényelmetlenségeket. Az almás kocsmában meg 5x áron adják a piát, plusz még azt is előírják, hogyan tartsam ivás közben a kezem. Innen kezdve elég könnyű döntést hoznom.
Szerintem is egyértelműen simábban szól a Linux a Winowsnál, mégis Windows-t használok most is, mert a Család is használja a gépet és a komplett rendszert (szerencsére).
Az almás kocsmában azért vigyáznak is rád, hogy amikor kimész a kocsmából, a telefonod, a tárcád meg a személyes holmijaid a zsebedben legyenek még. :rolleyes: Ha nagy a forgalom az almás kocsmában, akkor is biztosan egyből kiszolgálnak, ha az lehetséges, mert a pultos erőforrásokat sokkal jobban szervezik, mint a Windowsos kocsmában pl. Ennek az egésznek ugyan van ára, de nem 5x.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8930

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fapaci írta:
2023.06.03., szomb. 11:10
fülelek írta:
2023.06.02., pén. 21:25
Az ízléseket nem szokás kritizálni a hifiben, de nem is kötelező elfogadni az abból fakadó következtetéseket.
Valóban. És hogy valakinek a Linux, a Windows, vagy az OSX jön be, az leginkább szimpátia, ízlés és megszokás, meg persze előítélet kérdése. Ezekről vitázni, 2 havonta újra és újra leírni ugyanazt a HiFi egyik legértelmetlenebb próbálkozása.

Részemről mindegyikkel éltem együtt és bár hallottam köztük némi hangzó eltérést, hosszabb távon a praktikum sokkal erősebb és nagyobb különbségeket eredményező szempont volt számomra. Nem megyek olyan kocsmába, ahol 2 forinttal olcsóbb ugyan a fröccs, de 2 percenként felpofoznak. A Linux nekem egy ilyen kocsma és még ha jobb hangzást is adna (nem ezt tapasztaltam), akkor sem vállalom be a vele járó kényelmetlenségeket. Az almás kocsmában meg 5x áron adják a piát, plusz még azt is előírják, hogyan tartsam ivás közben a kezem. Innen kezdve elég könnyű döntést hoznom.
Hááát, azért ezzel egy picit vitatkoznék.
Én macminit használok vagy 7 éve. Tudom, hogy van feljebb, de az én elvárásaimnak abszolút megfelel. Érdemes egy jobb tápot beszerezni (eddig nem tettem, nem éreztem hiányát). Árban ezek a minik olcsóbbak, vagy jóval olcsóbbak, mint egy dedikált audio PC, még egy külső, vagy módosított belső táppal is.

VISZONT! És itt jön a lényeg.
7 éve rászántam, fél-egy órát a beállításra és azóta csak használom. Soha nem viccelt meg, a frissítések után is minden működött, működik probléma mentesen 7 éve! Ugyan azt a gépet használom! Nekem ez a fajta biztos működés és az ezzel járó nyugalom és kényelem méginkább felértékeli.
Egyetlen audio pc-t használó ismerősöm sem tudja ezt elmondani bármely pc-ről, de olyat sem nagyon ismerek, aki 7 éve ugyan azt a PC-t használná. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

fülelek írta:
Az ízléseket nem szokás kritizálni a hifiben, de nem is kötelező elfogadni az abból fakadó következtetéseket.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

fülelek írta:
Volt olyan eset nálam, amikor egy hardveresen kifejezetten erős és jól tuningolt windózos gép szebben-jobban szólt, mint az én linuxos alig tuningos laptopom. De amikor beledugtuk a pendrájvomat, és bútolt a puppy a wines gép memóriába, akkor a tulaj is belátta, hogy a hardver tuning az ugyan fontos, de a jó szoftver legalább annyira. A szebben-jobban kifejezés nem azt jelenti, hogy az egyiket vég nélkül lehet hallgatni, a másikat meg öt per múlva kikapcsolod, mindkettővel élvezhető a zene -amennyiben a dac-erősítő-hangsugárzó trió megfelelő szinten van-, pusztán összehasonlításkor derültek ki apróbb különbségek.
:noproblemo:
Hát nem nagyon tudok eligazodni a mondandódon, ha ez így van/volt akkor nem tudom mi végre született a 2-vel ezelőtti hozzászólásod, legfőképp az első mondata. gondolkodik.gif De, mind1 is, csak hangosan gondolkodtam. :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Volt olyan eset nálam, amikor egy hardveresen kifejezetten erős és jól tuningolt windózos gép szebben-jobban szólt, mint az én linuxos alig tuningos laptopom. De amikor beledugtuk a pendrájvomat, és bútolt a puppy a wines gép memóriába, akkor a tulaj is belátta, hogy a hardver tuning az ugyan fontos, de a jó szoftver legalább annyira. A szebben-jobban kifejezés nem azt jelenti, hogy az egyiket vég nélkül lehet hallgatni, a másikat meg öt per múlva kikapcsolod, mindkettővel élvezhető a zene -amennyiben a dac-erősítő-hangsugárzó trió megfelelő szinten van-, pusztán összehasonlításkor derültek ki apróbb különbségek.
:noproblemo:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”