Objects in mirror are closer than they appear
A másik, ami tetszik az a Caution fan a hűtő ventinél
Meghogy ne rakd a macskát szárítani a mikróba :)

Objects in mirror are closer than they appear

A szomszéd napelemével.Rock60 írta: ↑2023.06.24., szomb. 20:12Tábortűzön, vagy palackos gáztűzhelyen rotyogtattad az ólmot ?sutemenyx írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:58
Éppen ezért én is a kertben, szabadlevegőn csináltam. És igyekeztem nem venni levegőt a műveletek közben a folyadék közvetlen közelében.
Ezt csak azért írtam le, mert manapság semmi sem biztos, egy szendvics csomagolására is rá kell néha írni, hogy ne edd meg.
Az Amerikai autók külső tükrébe is bele kell írni, hogy a tükörben lévő tükörkép kisebb, mint a tükrözött tárgy...![]()
Tábortűzön, vagy palackos gáztűzhelyen rotyogtattad az ólmot ?sutemenyx írta: ↑2023.06.24., szomb. 14:58
Éppen ezért én is a kertben, szabadlevegőn csináltam. És igyekeztem nem venni levegőt a műveletek közben a folyadék közvetlen közelében.
Ezt csak azért írtam le, mert manapság semmi sem biztos, egy szendvics csomagolására is rá kell néha írni, hogy ne edd meg.

Nem vagy egy könnyen feladó tipus

Hát nem túl kényelmes mindig egylevegővel fölözgetni/öntögetni, aztán csak 5méterrel odébb venni levegőt, az igaz. Dehát kellenek a súlyok. Meg is lettek:

Ezek egymásra épülő doldok. De érdemes bepróbálni jó kábelt és a tápot is érdemes lenne tuningolni. Nekem a tápból a lemezjátszóba most Ksl spc megy, de hallva máshol az ezüstöt, nagyon fontolgatom a cseréjét. A réz tónusa kiváló, de az ezüsttel minden elszabadul, nincsenek korlátok. Táppal is az a helyzet, hogy a tuning után ahogy süti is írta vagy egy szintet feljebb lép a hang, mintha 1-2 kategóriával jobb hangszedő kerülne a rendszerbe. A dugó minőségén kár aggódni. Nem lesz a korlátja a hangnak.Rock60 írta: ↑2023.06.22., csüt. 11:31Bocsika, egy kis OFFSoundMania írta: ↑2023.06.22., csüt. 07:48
Xps2 szerintem a legrosszabb hangú táp. Állítólag aki kedveli a torz hangot, azoknak való! :) Mindenesetre az xps1-nél nagyon szépen meghallani a javulást minőségi alkatrészekkel és kábelcseréket is.
Nálam úgy van kialakítva, hogy a fixen bekötött tápkábel belemegy egy dobozba, amiben csak a trafó van. Onnan megy a kisfeszű kábel a futómű hátuljára felszerelt elektronikába.
/ Nem tudom, hogy ezt hívják-e tápegységnek, vagy a trafóval együtt az./
Azon vacillálok, hogy a dobozba menő gyári kábel helyére érdemes lenne-e tenni egy IEC aljzatot és egy jobb tápkábelt használni.![]()
Gondolom, csak a műtét után derűl ki, hogy volt-e értelme.
Viszont akkor a kisfeszültségű kábelt is cserélni kellene, ami ráadásul egy old scool din dugóval van csatlakoztatva az elektronokához.
Lehet olyan dugót keríteni valami jobbat, vagy a gyárit kellene szétszedni ?
ON![]()
/ Nézem a Kábelezzünk topicot is.../
Bocsika, egy kis OFFSoundMania írta: ↑2023.06.22., csüt. 07:48
Xps2 szerintem a legrosszabb hangú táp. Állítólag aki kedveli a torz hangot, azoknak való! :) Mindenesetre az xps1-nél nagyon szépen meghallani a javulást minőségi alkatrészekkel és kábelcseréket is.

Xps2 szerintem a legrosszabb hangú táp. Állítólag aki kedveli a torz hangot, azoknak való! :) Mindenesetre az xps1-nél nagyon szépen meghallani a javulást minőségi alkatrészekkel és kábelcseréket is.sutemenyx írta: ↑2023.06.21., szer. 22:41A szokásos dolog:
Előtte
IMG_5616.jpeg
Utána
IMG_5712.jpeg
Van egy legenda, ami szerint -legalábbis az Audiomecak- jobban szólnak, ha a lemeztányér forgató motor tápjába BlackGate-ek kerülnek.
Korábban kipróbáltam ezt a Xerxes-hez használt XPS-2 tápon, akkor semmit sem tapasztaltam, így kissé szkeptikus voltam annak ellenére, hogy kb mindenhol szokott működni, és annak ellenére is, hogy a VPI Scout motor tápkábel milyensége is egyértelműen hallható volt a kapott hangban.
Na ez itt működik, sőt olyan mértékben, amire egyáltalán nem számítottam. Mintha betettem volna egy kategóriával komolyabb hangszedőt. Hát ez van.

marconi írta: ↑2023.06.20., kedd 21:02
A clearaudio hangkarja egy kicsi kocsin közlekedik, kerekeken, talán 4 darabon. Nincs az az isten hogy az végtelen sima legyen és ne jusson be oda némi porszem amin megdöccenget, ezért lehet olyan szaggatott a mozgása a kifutó barázdán. Ez nem egy taljesen átgondolt konstrukció. Légcsapágynál ilyen nincs, oda nem jut be akadályozó tényező.
Vinylray korrektül összefoglalta a lényeget.Voyager írta: ↑2023.06.20., kedd 21:08
Ezt a témát az alábbi fórumon (is) kitárgyalták már.
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... ?p=1141119
Katasztrófa.Voyager írta: ↑2023.06.20., kedd 20:18
0.25-ös lassítással igencsak jól látható hogy, milyen agresszívan cibálja oldalra a barázda, a "tűszárnál fogva" a cuccost...
https://www.youtube.com/watch?v=NqEnRcpdzak&t=75s

Ezt a témát az alábbi fórumon (is) kitárgyalták már.akvapark írta: ↑2023.06.20., kedd 12:36Szerintem az egyik kifejezés - Air... - a működési elvre, a másik - tangenciális - pedig a geometriára vonatkozik. Ezen utóbbi kifejezés mindkét karra vonatkoztatható.![]()
A clearaudio hangkarja egy kicsi kocsin közlekedik, kerekeken, talán 4 darabon. Nincs az az isten hogy az végtelen sima legyen és ne jusson be oda némi porszem amin megdöccenget, ezért lehet olyan szaggatott a mozgása a kifutó barázdán. Ez nem egy taljesen átgondolt konstrukció. Légcsapágynál ilyen nincs, oda nem jut be akadályozó tényező.Voyager írta: ↑2023.06.20., kedd 20:180.25-ös lassítással igencsak jól látható hogy, milyen agresszívan cibálja oldalra a barázda, a "tűszárnál fogva" a cuccost...arzachel írta: ↑2023.06.20., kedd 15:00https://www.youtube.com/watch?v=NqEnRcpdzak
Persze van olyan is meg ilyen is.Vicces...

Hogy néz már ki így szörönycsétlen? Akkor Dual 505 vagy Linn LP12 vagy VPI

LIMAR-nak komolyabb csali kell, kis zörgő sz@rra nem fog ráharapniRock60 írta: ↑2023.06.20., kedd 19:25LIMAR, Juliush, vagy valaki ?Rock60 írta: ↑2023.06.20., kedd 10:14
A légcsapágyas karban a hangszedő más-más tömeget " lát " vertikális és horizontális szempontból.
Vertikálisan csak a kar tömegét, horizontálisan viszont a kar és az egész oldalirányban mozduló szerkezet tömegét.
Már korábban megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy az optimális hangszedő választáshoz - ahol rendszeresen előjövő téma a kar tömege - az Air-Tangent - nél melyik tömeget kell számításba venni ?
Köszi.![]()

Persze, hogy lehet látni, de gondoltam elébe megyünk az értetlenkedésnek. Már miért lenne kuka?tamagaba írta: ↑2023.06.20., kedd 20:36Normál speed-nél is lehet látni, azt hittem csak ugrál a szememVoyager írta: ↑2023.06.20., kedd 20:180.25-ös lassítással igencsak jól látható hogy, milyen agresszívan cibálja oldalra a barázda, a "tűszárnál fogva" a cuccost...
Akkor most kuka az egész?