Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Lindemann tulajdonosoknak! Gyökeresen megújult alkalmazás tölthető le keddtől (06.20.) minden hálózati lejátszóhoz!
A gondolkodás nem megerőltető...
Re: Hálózati audio lejátszók
A végfokozattól függetlenül még profitálhat készülék/rendszer a szimmetrikus összekötésből. Meg ha már úgyis adott a lehetőség, akkor miért ne legyen használva? Kipróbálás után majd kiderül, hogy tetszik-e Alexnek vagy sem. De ez itt off, úgyhogy részemről ennyi.
Kérlek ne a bemeneti fokozatnak a rajzát tedd be, hanem a vegfokozatát.denesdr írta: ↑2023.06.17., szomb. 10:57Eléggé szimmetrikus a képen látható bemenenet?a.gabriel írta: ↑2023.06.17., szomb. 10:15Bármilyen XLR kábelnek, akkor van létjogosultsága, ha nem csak előtte van igazi szimmetrikus elektronika, hanem utána is!Alex_Aston írta: ↑2023.06.17., szomb. 09:45
Hidiamond D1 XLR a kinézett cucc. Korábbi tulaj is XLR-re váltott RCA után, és eléggé hallható pozitív változást hozott neki.
No meg ebben a kategóriában nem csak dísznek szokott ott lenni az ilyen csatlakozás, ha jól tudom.
Erősítő is kész fogadni, akkor már ha lúd, legyen kövér :)
Minden bizonnyal az erősítő nem szimmetrikus, csak az aljzat az, utána meg aszimmetrikus.
Ezért kár gyúrni, ha jobb is valamivel, akkor is egy nagy önbecsapás az egész!
Screenshot_20230617-105134_Drive.jpg
Amúgymeg ha örömet okoz valakinek valami, arra miért kár gyúrni?
Abból látszik, hogy teljesen szintetikus az erősítő.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Ebből a bal oldali maradt.Mézga Aladár írta: ↑2023.06.17., szomb. 10:24
Kinéztem a szememet de nem láttam, hogy írta valahol az erősítő márkáját, típusát.![]()
viewtopic.php?p=2802175#p2802175
De lehet még kellett volna tartani a másikat is hálózatba kötve (van ilyen üzemmód), külön jobb és bal oldanak, mint két mono végfok, és akkor tényleg nem lehet belekötni a felépítésbe

Csak a Marantz! :-D
Eléggé szimmetrikus a képen látható bemenenet? Amúgymeg ha örömet okoz valakinek valami, arra miért kár gyúrni?a.gabriel írta: ↑2023.06.17., szomb. 10:15Bármilyen XLR kábelnek, akkor van létjogosultsága, ha nem csak előtte van igazi szimmetrikus elektronika, hanem utána is!Alex_Aston írta: ↑2023.06.17., szomb. 09:45Hidiamond D1 XLR a kinézett cucc. Korábbi tulaj is XLR-re váltott RCA után, és eléggé hallható pozitív változást hozott neki.
No meg ebben a kategóriában nem csak dísznek szokott ott lenni az ilyen csatlakozás, ha jól tudom.
Minden bizonnyal az erősítő nem szimmetrikus, csak az aljzat az, utána meg aszimmetrikus.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Kinéztem a szememet de nem láttam, hogy írta valahol az erősítő márkáját, típusát.a.gabriel írta: ↑2023.06.17., szomb. 10:15Bármilyen XLR kábelnek, akkor van létjogosultsága, ha nem csak előtte van igazi szimmetrikus elektronika, hanem utána is!Alex_Aston írta: ↑2023.06.17., szomb. 09:45Hidiamond D1 XLR a kinézett cucc. Korábbi tulaj is XLR-re váltott RCA után, és eléggé hallható pozitív változást hozott neki.

Mindig, mindennél van jobb!
Bármilyen XLR kábelnek, akkor van létjogosultsága, ha nem csak előtte van igazi szimmetrikus elektronika, hanem utána is!Alex_Aston írta: ↑2023.06.17., szomb. 09:45Hidiamond D1 XLR a kinézett cucc. Korábbi tulaj is XLR-re váltott RCA után, és eléggé hallható pozitív változást hozott neki.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Hidiamond D1 XLR a kinézett cucc. Korábbi tulaj is XLR-re váltott RCA után, és eléggé hallható pozitív változást hozott neki.
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Üdv a klubban.Alex_Aston írta: ↑2023.06.15., csüt. 22:18Az egész úgy indult, ahogy írtam korábban, miszerint a CD-17MKIII hangja egyértelműen kellemesebb, sima PC tápkábellel is, mint amit a Limetree tud, külső lineáris táp ide, messze nem gyári tápkábel oda.
Egyelőre még csak rövid, pár órányi tapasztalatom van a Musicbook Source hallgatásával, de gyakorlatilag azonnal hallható volt a különbség.
Nagyon hasonló a nagy Lindemann karaktere, mint a kicsi esetében volt, csak minden hang határozottabb, jobban elkülönül, közben minden folyékony, és kevésbé "digitális".
És mindez egyelőre még csak RCA kábellel.
Jövő héten jön hozzá XLR drót, azzal még jobb lesz varhatóan a hangja.
A füles kimenete is fantasztikus. Azzal hallgatom este, gyerekek lefekvés után. Van egy 12 éves Sennheiser HD595-ösöm, ami sosem szólt még ilyen jól.
Asszem egyre kevesebb indok van most már arra, hogy a CD-ket hallgassam, főleg, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban bővült a kínálat a stream világban is. Amik nem voltak fent a Derzeren, de megvoltak CD-n, most már elérhetőek online is.
És persze kérdés, hogy megérte e az árát? Számomra már ennyi tapasztalat alapján is egyértelműen igen.
Én is limtreeztem most pedig már fél éve Source-t használok. Azt hiszem tud mindent ami nekem kell és úgy szól minden vele ahogy én szeretem. Milyen XLR-t használsz majd hozzá? Én most Hidiamond D6t RCA-t, de szeretném kipróbálni az XLR vonalat is. Ha lesz tapasztalatod szívesen venném ha megosztanád.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
- Alex_Aston
- V.I.P.
Az egész úgy indult, ahogy írtam korábban, miszerint a CD-17MKIII hangja egyértelműen kellemesebb, sima PC tápkábellel is, mint amit a Limetree tud, külső lineáris táp ide, messze nem gyári tápkábel oda.
Egyelőre még csak rövid, pár órányi tapasztalatom van a Musicbook Source hallgatásával, de gyakorlatilag azonnal hallható volt a különbség.
Nagyon hasonló a nagy Lindemann karaktere, mint a kicsi esetében volt, csak minden hang határozottabb, jobban elkülönül, közben minden folyékony, és kevésbé "digitális".
A füles kimenete is fantasztikus. Azzal hallgatom este, gyerekek lefekvés után. Van egy 12 éves Sennheiser HD595-ösöm, ami sosem szólt még ilyen jól.
Asszem egyre kevesebb indok van most már arra, hogy a CD-ket hallgassam, főleg, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban bővült a kínálat a stream világban is. Amik nem voltak fent a Derzeren, de megvoltak CD-n, most már elérhetőek online is.
És persze kérdés, hogy megérte e az árát? Számomra már ennyi tapasztalat alapján is egyértelműen igen.
Szerintem itt nézz szét: viewtopic.php?p=2750245#p2750245greenbio írta: ↑2023.06.12., hétf. 10:35sziasztok!
a következő jelensége lettem figyelmes nálam: nekem van egy külön hálózat van a lejátszónak (egy Auralic Aries Femto), ami nem csatlakozik külső hálózathoz, nethez, mert egyelőre NAS-ról játszok le. a hálózat áll egy routerből, egy switch-ből, és a NAS-ból. az Auralic a routerbe van bekötve kábellel (nem wifin csatlakozik), abba a switch, majd a switch-be a NAS és ennyi (a router-re azért van szükség, hogy vezérleni tudjam telefonról az Auralic-ot). tehát a topológia:
Auralic -> router -> switch -> NAS
az a bosszantó jelenség, hogy mind a NAS-t, mind a lejátszót eldobálja ez a hálózat. megy egy pár percet a lejátszás, aztán vagy a NAS-t nem látja a telefonon a Lightning DS, vagy az Auralic-ot. ha a nem látott eszköz LAN kábelét kihúzom és visszadugom, akkor újra megjelenik az a hálózaton. de 10 percen belül valamelyiket elveszti biztosan, és ez így nem használható. a Lightining DS a 7.7-es verzió. merre keressem a hibát?![]()
köszi előre is
- szfi
- Újonc fórumos
- Értékelés: 11
Feljebb lépés...
Kb. másfél éve vettem meg az első "streamer"-emet, egy Marantz NA6006-ot. (Ezelőtt EarMan TR-Amp-on át laptop volt a forrás.) Ahogy a kereskedelmet és ezt a fórumot is nézem a hálózati audio játszók folyamatos fejlődésben vannak.
A mostani belépő "streamer"-el is élvezet zenét hallgatni.
(Pláne azután, hogy egy Keces IQRP 1500 is be lett elé kötve. Ezt eredetileg az "analóg lemezekhez" vettem/Teljesíti amit vártam.)
Annak idején tápkábellel a Marantz kijött 300 e-ből.
A szignifikáns továbblépés, ahogy jelenleg látom 500-1500 e árszinten létezik...Nem fogom elkapkodni...
Kb. másfél éve vettem meg az első "streamer"-emet, egy Marantz NA6006-ot. (Ezelőtt EarMan TR-Amp-on át laptop volt a forrás.) Ahogy a kereskedelmet és ezt a fórumot is nézem a hálózati audio játszók folyamatos fejlődésben vannak.
A mostani belépő "streamer"-el is élvezet zenét hallgatni.
(Pláne azután, hogy egy Keces IQRP 1500 is be lett elé kötve. Ezt eredetileg az "analóg lemezekhez" vettem/Teljesíti amit vártam.)
Annak idején tápkábellel a Marantz kijött 300 e-ből.
A szignifikáns továbblépés, ahogy jelenleg látom 500-1500 e árszinten létezik...Nem fogom elkapkodni...

NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Nem tudom az okát, csak a jelenséget. A dac esetében az erősítő hangerőgombján “9 óra” állásnál kellemes szobahangerő van, a beépített kártya esetén 10 vagy 11 óráig is fel kell tekerni.
Simán lehet, hogy a dac kártya analóg jele halkabb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Mármint a digitális jel szintje túl alacsony az Aries koax kimenetén? Nem hiszem, hogy abból egyenesen következik, hogy az analóg jel halk lesz, inkább csak több lesz a konvertálási hiba.
- mishow
- V.I.P.
Az Aries Mini/LE/Femto koax kimenete nem hajtja meg eléggé az Obelisk Si2/Si3 beépített kártyáját, ettől halk a rendszer és nem érzed eléggé dinamikusnak. A Denafripset nem ismerem, de az Obelisk DA "High" analóg kimenete már tartalmaz előerősítést, ami ezt a hibát kiküszöböli, illetve az Abacus usb bemenetével szintén nagyon jól muzsikálnak együtt - ezek mind előrelépést jelentenek, ha márkán belül maradnál. Az Aries + Heed beépített kártya sajnos nálam sem vált be :(
Nálam Aries Femto van Obelisk si3-al amiben 2.1-es dac kártya van. Nekem most úgy tünik a dac kártya a gyenge pont és én dac fronton lépnék feljebb. Vajon egy Denafrips Ares II lehet előrelépés?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- mishow
- V.I.P.
Igen, de a cikk megírásakor az Auralic Aries Mini a gyári lineáris táppal 250eFt volt, a Wadia 121 pedig 400eFt. Ehhez vegyük hozzá, hogy a külső dachoz plusz kábelek kellenek, ami a cikk szerint Nordost Heimdall 2 usb kábelt (140eFt AKKOR) és Nordost Quattro Fil xlr kábelt jelentett (ez AKKOR lehetett kb 200eFt, de visszaolvasva euros árakat találtam főleg).Mézga Aladár írta: ↑2023.06.13., kedd 20:37Teszteltük Wadia 121 dac-al, nagyon elpáholta a beépített dac-ot.
https://www.av-online.hu/lejatszo/aural ... teszt_1695
Tehát az árarányok - hangsúlyozom, akkori árakon - kb 1/4 ami számokban 250eFt / 1mFt összeget jelent a teljes láncra számolva (hiszen a Minit ebben az esetben is meg kell venni streamernek 250-ért, ehhez jön a Wadia és a kábelek ára, ami összesen kb 750eFt, ezért az 1mFt)
Ez tökéletesen egybevág azzal, amit @alto írt pár kommenttel korábban, vagyis:
Korábbi Mini használóként magam is azt mondom, hogy a feljebblépéshez igencsak zsebbe kellene nyúlni, viszont akkor jön egy nagy DE: az Auralic azzal a régi Aries sorozattal, amihez a Mini is tartozik, 2015 körül jött ki a piacra.Az Auralic Mininek a saját árkategóriáján belül ( ha jól emlékszem az upgrade táppal együtt olyan 250ezer volt annó, ami jelenleg inkább 350ezer körül lenne) egészen jó hangja volt, szerintem 100-200ezer körüli DAC-al nem lesz szignifikánsabb jobb, ahhoz feljebb kellene nézelődni
Nagy kérdés, hogy CSAK az Auralic kedvéért szabad-e, érdemes-e fejleszteni? Szerintem már nem ...
Persze, a kérdés úgy merül fel, hogy valaki venne egy magasabb kategóriás, lehetőleg egy ideig még "jövőbiztos", korszerű új DAC-ot, és azt egy darabig még a Minivel szolgálná ki, az teljesen más, abban lehet ráció, hiszen tényleg jó készülék, és egészen magas kategóriás láncban is megállja a helyét - viszont önmagában a Mini kedvéért, ahogy írtam, már nem reszelgetném a láncot.
De hogy a konkrét, saját tapasztalatomat is leírjam: én a Minit a Heed Obelisk DA dackal hallgattam, van v2.1 és v2.3 kártyám is. Akkor még volt Heed Obelisk Si2/X2 és Si3 is itthon, kipróbáltam mindegyikkel a belső dac / külső dac felállást.
Azt kell mondanom, hogy nem volt kategória szintű különbség, más volt a két hangzásvilág, és nekem az Obelisk hang van a fülemben hosszú évek óta, így nálam az maradt a nyerő, de a Mini analóg kimenetével is együtt tudtam volna élni.
Persze, hogy nem volt különbség. A Miniben is hasonló árfekvésű DAC-van. A Mini kategóriájában igen jó, főleg egy jó táppal és komolyabb DAC-kal. De aki anyagilag teheti, az a tapasztalat, hogy tovább lép. Aries Femto+tuning táp+nagyon komoly DAC. A Femto szinte mindent kiszolgál, de őt is ki kell szolgálni.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Szerencsére nekem is adták vele a "nagy" tápot, vélhetően ezért is éreztem úgy, hogy ez marad és a Yamaha ment. Azt is örömmel hallgattam, még előfokként is igen jó hangot produkált egy JBL Urei 6230 végfokkal. A Yamahán csak a tápkábel terén tudtam "tuningolni", az is hallható volt. Jött a "szokásos hifi vizibetegség", hozzájutottam ehhez a kis kuriózum erősítőhöz, ami kívánta a hs cseréjét is
Jó ez a kis Mini magában is, de valahogy az maradt meg, - vásárlása előtt utánaolvasva - hogy sokaknál "futóműként" volt rendszerbekötve. A következő lépcsőfok már a Lumin lehetne, de mindig húzok magamnak egy határt, ma ez felette van.

- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Jópár évvel ezelőtt én is így használtam az Auralic Mini-met. Akkor egy Luxman L-410-esem volt.kupecke írta: ↑2023.06.13., kedd 18:40Olvasgatom e topicot, felmerülnek bennem kérdések, most le is írom![]()
Jelenleg egy Auralic Mini-t hallgatok közvetlenül az erősítőre kötve. Már a Yamaha wxc 50 után is előrelépésnek hallottam, de szinte mindenki külön dac-kal hallgatta itt, már amennyire bennem ez megmaradt. Kicsit utánaolvasva, találtam olyan tesztet, ahol egy kb hasonló árfekvésű, (100 e körüli) dac-kal hallgatva sem éreztek szignifikáns különbséget - emlékem szerint egy Teac ud 301 volt. Amit ezen árkategóriában láttam és felkeltette az érdeklődésem az a Human Audio Muto- x, illetve a Schiit Modi Multibit. Érdemes é ezen a szinten egyáltalán foglakozni a kérdéssel? ( erősítőm egy Neukomm Audio , egy Infinity Renaissance 80 hs a vége) Kereskedők, forgalmazók véleményét is várom, náluk azért megfordul ez - az
![]()
Vettem egy Human Audio DRAkit+ -t.
A különbség ég és föld volt. Akkoriban az egyik kedvenc teszt felvételem volt a Queen "Ay-oh", amit a Live Aid koncerten vettek fel a Wembley stadionban.
Ez az a felvétel, amin Ferddy megénekeltet kb 100k embert. Na de nem is ez a lényeg...
Ekkor hallottam úgy először otthon a zenét, hogy a hátsó falak eltüntek, én valahol a közönség soraiban álltam. Megdöbbentő volt. Így visszagondolva az egyik meghatározó pillanata volt hi-fi -s "kalandozásaimnak".
Egy szó mint száz IGEN érdemes foglalkozni a kérdéssel, szerintem.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Teszteltük Wadia 121 dac-al, nagyon elpáholta a beépített dac-ot.kupecke írta: ↑2023.06.13., kedd 18:40Olvasgatom e topicot, felmerülnek bennem kérdések, most le is írom![]()
Jelenleg egy Auralic Mini-t hallgatok közvetlenül az erősítőre kötve. Már a Yamaha wxc 50 után is előrelépésnek hallottam, de szinte mindenki külön dac-kal hallgatta itt, már amennyire bennem ez megmaradt. Kicsit utánaolvasva, találtam olyan tesztet, ahol egy kb hasonló árfekvésű, (100 e körüli) dac-kal hallgatva sem éreztek szignifikáns különbséget - emlékem szerint egy Teac ud 301 volt. Amit ezen árkategóriában láttam és felkeltette az érdeklődésem az a Human Audio Muto- x, illetve a Schiit Modi Multibit. Érdemes é ezen a szinten egyáltalán foglakozni a kérdéssel? ( erősítőm egy Neukomm Audio , egy Infinity Renaissance 80 hs a vége) Kereskedők, forgalmazók véleményét is várom, náluk azért megfordul ez - az
![]()
https://www.av-online.hu/lejatszo/aural ... teszt_1695
Mindig, mindennél van jobb!
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Nekem volt alkalmam belépő szint feletti DAC-al (Heed Abacus) kipróbálni mindkét készüléket. Mondjuk az Auralic-ot inkább USB-n hallgattam, a Yamahának csak Coax kimenete van. Nálam így kategória különbség volt, valahol itt van talán a határmezsgye a hifi és az audiofil kategória között (ha vannak kategóriák). Annyit megjegyzek még, hogy az Aries Minihez S-Booster tápot adott az első tulaj, a kis Yamaha nem tuningolható, belső tápja van. Utóbbit azért dícsérném, sokoldalú, jó hangú, igényes kis készülék két féle DAC dolgozik benne, egy táp tuninggal lehetett volna még belőle valamit kihozni.
Az Auralic Mininek a saját árkategóriáján belül ( ha jól emlékszem az upgrade táppal együtt olyan 250ezer volt annó, ami jelenleg inkább 350ezer körül lenne) egészen jó hangja volt, szerintem 100-200ezer körüli DAC-al nem lesz szignifikánsabb jobb, ahhoz feljebb kellene nézelődni.kupecke írta: ↑2023.06.13., kedd 18:40Olvasgatom e topicot, felmerülnek bennem kérdések, most le is írom![]()
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Olvasgatom e topicot, felmerülnek bennem kérdések, most le is írom
Jelenleg egy Auralic Mini-t hallgatok közvetlenül az erősítőre kötve. Már a Yamaha wxc 50 után is előrelépésnek hallottam, de szinte mindenki külön dac-kal hallgatta itt, már amennyire bennem ez megmaradt. Kicsit utánaolvasva, találtam olyan tesztet, ahol egy kb hasonló árfekvésű, (100 e körüli) dac-kal hallgatva sem éreztek szignifikáns különbséget - emlékem szerint egy Teac ud 301 volt. Amit ezen árkategóriában láttam és felkeltette az érdeklődésem az a Human Audio Muto- x, illetve a Schiit Modi Multibit. Érdemes é ezen a szinten egyáltalán foglakozni a kérdéssel? ( erősítőm egy Neukomm Audio , egy Infinity Renaissance 80 hs a vége) Kereskedők, forgalmazók véleményét is várom
, náluk azért megfordul ez - az 

Jelenleg egy Auralic Mini-t hallgatok közvetlenül az erősítőre kötve. Már a Yamaha wxc 50 után is előrelépésnek hallottam, de szinte mindenki külön dac-kal hallgatta itt, már amennyire bennem ez megmaradt. Kicsit utánaolvasva, találtam olyan tesztet, ahol egy kb hasonló árfekvésű, (100 e körüli) dac-kal hallgatva sem éreztek szignifikáns különbséget - emlékem szerint egy Teac ud 301 volt. Amit ezen árkategóriában láttam és felkeltette az érdeklődésem az a Human Audio Muto- x, illetve a Schiit Modi Multibit. Érdemes é ezen a szinten egyáltalán foglakozni a kérdéssel? ( erősítőm egy Neukomm Audio , egy Infinity Renaissance 80 hs a vége) Kereskedők, forgalmazók véleményét is várom

Re: komolyabb streamer
Kinek mi a fontos. Nekem a hangfalam többet ér mint az autóm, és ez így van jól.grindlock írta: ↑2023.06.13., kedd 17:42Igen, abszolút igazad van.alto írta: ↑2023.06.13., kedd 13:43Minden relatív, a kis yamihoz képest a Wiim Pro hangja nyilván jól érzékelhető előrelépést jelent, de ha most a Wiim mellé tennél egy kategóriával komolyabb streamert (és a rendszered egyéb elemeinek a felbontása ezt nem fedi el), akkor hasonló nagyságrendű előrelépést tapasztalnál.grindlock írta: ↑2023.06.13., kedd 13:23
Végül egy Wiim Pro mellett tettem le a garast. Jó az app, jobban is szól,
mint a yamaha, főleg a közép- és magastartományban.
Viszont marathoni eszmecseréket látok a külső DAC témakörben...
Az egyik csoport szerint 100e alatt nincs értelmes DAC, a másik szerint vacak a Wiim saját hangja, csak a Topping;
lufi a Topping, stb stb
Szerintem élvezhető és meggyőző a hangja egy alap szettben is.
A házam árát is elkölthetném, de még onnan is lehetne feljebb lépni. :-)
BARTIMEX AUDIO Honlap