Dehogynem. Azért hívják Air - Tangent - nek.
Tangent = Érintőleges.
Arra utal a név, hogy ebben az esetben a lemez sugarára mindig merőlegesen érinti a tű a lemezt.
Persze, a kar mozgása líneáris, innen nézve az a kifejezés is helytálló.
Dehogynem. Azért hívják Air - Tangent - nek.

Sokan gondolják ezt így, és azután vagy elengedik, amikor rájönnek, mibe fogtak bele, vagy örökre beszippantja őket ez a szenvedély - nálad láthatóan ez az utóbbi történt

oksa,köszisutemenyx írta: ↑2023.06.19., hétf. 09:38Igen, a nehéz karbázist kell vele kiegyensúlyozni. Persze ezen kívül is még szintezhető a felső sasszi. Azt meg majd beépítem, de még egyelőre nem tökéletes a gép, állítgatni kell még, de az sem kizárt, hogy szervizelésre szorul a tányércsapágy.dixie-chicken írta: ↑2023.06.19., hétf. 09:21@Süti,az a 2 fém pogácsa (?) mért van ott ?...finom vizszintezés végett ?![]()

Igen, januárban. Aztán március végétől május végég volt nálam viszonylag sok gép és jópár hangszedő, de ez tűnik nekem a legjobbnak.

Igen, a nehéz karbázist kell vele kiegyensúlyozni. Persze ezen kívül is még szintezhető a felső sasszi. Azt meg majd beépítem, de még egyelőre nem tökéletes a gép, állítgatni kell még, de az sem kizárt, hogy szervizelésre szorul a tányércsapágy.dixie-chicken írta: ↑2023.06.19., hétf. 09:21@Süti,az a 2 fém pogácsa (?) mért van ott ?...finom vizszintezés végett ?![]()

Nem, egyszerűen ez mutat legtöbbet a felvételekből azok közül, amit próbáltam. Ráadásul ennek a karnak megvan az az előnye, hogy a lemez vége is pont úgy szól, mint az eleje. Mondjuk ha nagyon precízen be van állítva egy sima kar, azzal is kb megcsinálható, de ahhoz nagyon be kell állítani.

Ez nem tangenciális, hanem lineáris kar.

Hogyhogy tangenciális lett végül? Mert felvételnél is avval csinálják?

Nálam, az ilyen nehezen - azaz egyáltalán nem - ragasztható műanyagnál az alábi vált be: Ragasztó pisztolyba egy köteg kábelkötegelő, és azzal ragasztani. Utána némi csiszolás szükséges lehet.
Ideiglenesen próbálkozhatsz valamelyik jófajta Loctite ragasztóval. Aránylag kevés műanyagra

Ahogy nézem A Pink Fish-en is kérdezte már valaki egy évvel ezelőtt- és ott (az avatarból ítélve) alfaati fórumtárs reagált is rá anno.

Szerintem kicsi a keresztmetszet, nem fogja megtartani, ha kapsz újat, azt sem.

Nem hiányzik a másik fele?