Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A viccet félretéve ha valami ez a bejáratás, beégetés téma a legnehezebben megfogható dolog szerintem. A saját rendszeremnek kifejezetten jót tesznek a hosszú zenehallgatások. Ha hétvégén megy reggeltől estig, délutánra valahogy mindig jobban tetszik mint bekapcsolás után. (Csövesekre ez amúgy is jellemző dolog) Ahogy Vinkler is mondta néha a nagy hangerőn járatás is jót tesz neki. De ami biztos egy kábelnek már rendszerbe illesztéskor illik produkálnia, második körben pedig több nap után szintén. Ha ez mind megvan utána még lehet alakul valamit, de ez már szerintem nem annyira jelentős. Olyan még nekem nem volt, hogy elsőre és pár nap után valami nem tetszett, aztán hirtelen megjavult. Fordítva viszont igen, elsőre hűha aztán pár nap után inkább hagyjuk. Hogy mennyire igazodik a fülünk az új hanghoz, vagy mennyire alakul (járatódik be) inkább a kábel, szerintem nagyon-nagyon nehéz megmondani, főleg azért mert a rendszerünk hangja is változik, állásidőtől és folyamatos használati időtől függően.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

KI
Van egy 3.6 kW-os ágdarálóm. Ezt használom kábel bégetésre Egy óra darálás után, a zene ,,egetverően" kur@va jó lesz, és még a daráló is csendesebb utána 36_1_11.gif
BE
A gondolkodás nem megerőltető...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egészségünkre! ;) Addig is egy hiánypótló termék.
51dFRJRg4-L._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
51dFRJRg4-L._AC_UF894,1000_QL80_.jpg (30.97 KiB) Megtekintve 1016 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8980

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

gomolalaci írta:
2023.06.12., hétf. 20:47
Rock60 írta:
2023.06.12., hétf. 12:45
akvapark írta:
2023.06.12., hétf. 10:07
Mint laikus gondolom: Nem bejáratjuk, hanem megszokjuk. gondolkodik.gif
Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy... :ohnoohnoohno:
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.

Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.

Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.

Ja, vakteszt nem volt, srry... :smile53: :ohnoohnoohno: :smile53:
,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Azért ezzel a kijelentéssel óvatosan bánnék. Főleg tápkábelek tekintetében. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

supravox írta:
2023.06.12., hétf. 20:10
Vinkler írta:
2023.06.12., hétf. 20:02
supravox írta:
2023.06.12., hétf. 19:19

Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod. :rolleyes:
Ja de😀
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya😀
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
Járatás kell!
Ha nem tudod így, akkor járasd úgy! Én csak egy praktikus és mindenki számára elérhető módot javasoltam.
Egyébként sok múlik rajta szvsz. Mindegy, hogy csinálod, de szükséges!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
akvapark írta:
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.

Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.

,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

akvapark írta:
:smile53:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2540

Hozzászólás Szerző: supravox »

Vinkler írta:
2023.06.12., hétf. 20:02
supravox írta:
earforce írta:
2023.06.12., hétf. 11:01

És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???

Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.

Hát igen..
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod. :rolleyes:
Ja de😀
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya😀
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

supravox írta:
earforce írta:
akvapark írta:

Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.

Hát igen..

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2540

Hozzászólás Szerző: supravox »

earforce írta:
akvapark írta:

Hát igen..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1388

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Tupírozhatjuk a kérdést.
Drasztikus, nagy, feltűnő - ahogy tetszik. :smile53:

A hifiben más mértékkel mérünk, mint a mindennapi életben.
Pl ha megnézünk két kalapácsot, és az egyiknek kicsit kényelmesebb a fogása, és szebb árnyalatú a színe, nagyon nem foglalkozunk vele. :ohnoohnoohno:
Ugyan ez a különbség két hifi komponens között, na erre azt mondjuk, ez más kategória.
Ha két kábel között annyi a különbség, hogy az egyiknek nagyon szeretem a hangját, a másikat pedig 5 percnél tovább nem szívesen hallgatnám, akkor igen, a különbség mondhatni drasztikus.
Ég és Föld ? Talán... gondolkodik.gif

Mind e mellett tudom, hogy ekkora különbség nem feltétlenül jellemző.
Erre én is tudok egy háztáji példát mondani :
Neotech SOCP 14 drótból készített tápkábeleimnél nem volt ekkora hangbéli különbség a nyers és bejáratott állapotú között.
Sokat javult a hangja a bejáratás alatt, de már nyersen is élvezhető volt.

A Vdh. úgy tűnik más állatfajta. :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
Ja. Ég és föld, nem? :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

akvapark írta:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

akvapark írta:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.06.12., hétf. 08:34
Közben szép lassan járódik a drót.
Mikor nem vagyok otthon, a 0-24-ben menő Set-top box SBooster tápegységébe szállítja a nedűt, este meg átdugom a csövibe.
Legalább jól megkopnak a csatlakozók is, ha néhányszor megcsinálod! :)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Közben szép lassan járódik a drót.
Mikor nem vagyok otthon, a 0-24-ben menő Set-top box SBooster tápegységébe szállítja a nedűt, este meg átdugom a csövibe.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
2023.06.11., vas. 22:22
Zenével kell bejáratni, nem mérőjelekkel. Az autót is közlekedéssel járatják be, nem fékpadon...
Ez az autós bejárató hasonlat nagyon sántít, éppen hogy fordítva értelmezendő, mint egy kábel relaxálás nagyobb árammal, emelt hővel, vegyes frekvenciával. Az új (belsőégésű)autó, és főleg annak motorja, váltója finom összekopást igényel, éppen ezért annak bejáratós első néhány ezer km-én nem tanácsos névleges max fordulaton, max nyomatékon járatni, és persze a futóművet sem érdemes ócska kutyus utakon szétveretni. Terhelést a bejáratás után jó üzemi szintre emelni, ami az élettartamát növeli, későbbi szerviz költséget csökkenti. Ez a kíméletes gépjármű bejáratás manapság már nem előírás gyártóktól, 40-50éve ajánlott volt rövidebb olajcsere periódussal.

Azért azt is tudni kell, akármilyen kábel bejáratás sem tünteti el a vezetőből, szigetelésből a zavaró tényezőket, szennyezést, zárványokat, enyhén lazítja hatásukat, főleg a gyártás közi feszültségeket.

Mint ahogy egy Lada optimális bejáratással sem lesz a végén Passat, pláne Lambo minőségű, képességű.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Re: Kábelezzünk28135

Rock60 írta:
2023.06.11., vas. 09:45
Köszönöm.
Tehát, ha jól értem, nagyobb terhelésen jobb bejáratni, akkor is, ha a matek szerint mindegy?

Csak a példa kedvéért :
Inkább menjen 100 órán át 500 Watton, mint 1000 órán át 50 Watton ?
Én például pár hetente szeretem megküldeni, úgy isten igazából a rendszert valamim keményebb muzsikával. Általában ez a Metallica-tól a One című szám, de lehet bármi más is. Bejáratott rendszerek is meghálálják ezt, csakúgy mint az autó az autópálya menetet. Utána valahogy az is könnyebben szalad… ;peace;

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Zenével kell bejáratni, nem mérőjelekkel. Az autót is közlekedéssel járatják be, nem fékpadon...
100 órán át 500 watton semmilyen audio berendezés nem bírja ki, akármit is specifikálnak rá, persze ez pl. kivétel :D https://www.vtl.com/products/power-ampl ... monoblock/
600W disszipáció/ csatorna, és még meg sem szólalt!

Rock60
Őslakos
Őslakos

Köszönöm.
Tehát, ha jól értem, nagyobb terhelésen jobb bejáratni, akkor is, ha a matek szerint mindegy?

Csak a példa kedvéért :
Inkább menjen 100 órán át 500 Watton, mint 1000 órán át 50 Watton ?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
2023.06.11., vas. 07:03
Egy új tápkábel bejáratásánál van jelentősége, hogy mekkora áram megy át rajta ?
Úgy értem, hamarabb bejáródik, ha 3-400 Watt áram folydogál rajta, mint ha 20 - 40, vagy tök mindegy?
Mert ha mindegy, akkor rákötök valami kis fogyasztót 0-24- ben, és hallgatok egy bejáratott kábelt addig inkább. Viszont, ha a csöves előtt gyorsabban járódik, akkor marad ott, csak az meg max napi 5-6 óra...
Magasabb áram és magasabb környezeti hő az intenzíven rendezi, mechanikai feszültségmentesíti a kábelt, a hálózati kábelt is. Ha nem cérna vékonyak a vezetők, 1,5mm2 vagy több, akkor nyugodtan járasd valami hősugárzóval (rezisztív) 10A-el is, vagy amíg kézzel érzel nagyon kevés köpeny melegedést, max 40C. De nyáron fűteni 24órában? Kétséges.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.06.11., vas. 07:03
Egy új tápkábel bejáratásánál van jelentősége, hogy mekkora áram megy át rajta ?
Úgy értem, hamarabb bejáródik, ha 3-400 Watt áram folydogál rajta, mint ha 20 - 40, vagy tök mindegy?
Mert ha mindegy, akkor rákötök valami kis fogyasztót 0-24- ben, és hallgatok egy bejáratott kábelt addig inkább. Viszont, ha a csöves előtt gyorsabban járódik, akkor marad ott, csak az meg max napi 5-6 óra...
Ez függ a kábeltől és a készüléktől is amihez használva lesz. Szerintem csak tedd a helyére és használd.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Voyager írta:
2023.06.09., pén. 08:46
Jozef76 írta:
2023.06.07., szer. 13:41
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott ez a kimber hangfalkábel pontosan melyik típus?
Ez lenne az.
Svajcba vette az ismerős mikor ott dolgozott 13 éve.
Köszönöm!
KIMBER KABLE 4PR

Parancsolj:
https://web.archive.org/web/20090316203 ... R/4PR.aspx
Köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”