Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

accuphase belépő szintről van vkinek tapasztalata, érdemes a 2000 eurós kategóriából erre váltani? v tán egykutya csak overpriced?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

BLX írta:
2023.06.03., szomb. 22:18
vazze írta:
2023.06.03., szomb. 12:23
https://www.naimaudio.com/product/nait-50
Nekem nagyon tetszik. Szívesen kipróbálnám. Jó, hogy visszahozták. Viszont az árából már egy pár nagyon klassz aktív monitort lehetne venni, én azt hiszem most inkább abba az irányba locsolnám a pénzt. :rolleyes:
Attól tartok, a "visszahozták" legfeljebb a "szellemiségére" értelmezendő, annak is leginkább a külső, vizuális elemeire, semmint a műszaki tartalmára, és a klasszikus Vereker-korszak Naim hangzására...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: BLX »

vazze írta:
2023.06.03., szomb. 12:23
https://www.naimaudio.com/product/nait-50
Nekem nagyon tetszik. Szívesen kipróbálnám. Jó, hogy visszahozták. Viszont az árából már egy pár nagyon klassz aktív monitort lehetne venni, én azt hiszem most inkább abba az irányba locsolnám a pénzt. :rolleyes:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3021

Re: Audio Research VT130

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Magtech írta:
2023.06.03., szomb. 10:46
Az eredeti segédrács ellenállások az eldurranás után.
Természetesen vitte a csövet is magával. SSS.jpg
Fordítva történhetett, a tönkrement végcsövek vitték magukkal az ellenállást.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6490

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Magtech írta:
2023.06.03., szomb. 10:46
Természetesen vitte a csövet is magával. SSS.jpg
Mivel ez nem konkrétan az eladó darabról szól, így átkerült az általános részre.Légy szíves itt folytasd a téma boncolgatását.Kösszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: vazze »

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Magtech »

Természetesen vitte a csövet is magával.
SSS.jpg
SSS.jpg (312.94 KiB) Megtekintve 2139 alkalommal

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Néhány kép
Csatolmányok
arc.jpg
arc.jpg (210.05 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal
arcprc.jpg
arcprc.jpg (293.32 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal
PRC.jpg
PRC.jpg (311.64 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal
Segédrács2.png
Segédrács2.png (1.55 MiB) Megtekintve 2212 alkalommal
Segédrács.jpg
Segédrács.jpg (269.77 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem tisztem megítélni, de rendkívül pozitív és őszinte a tájékoztatás egyfelől az árkorrekció tekintve, másfelől, hogy a motorháztető alá is be lehet pillantani.
Ahogyan látszik a VT 130 végfok jellemzője az, hogy eldurran a segédrács ellenállás ahogyan azt a korábban küldött fotón látható. Ennél az erősítőnél sem egyformák a csőpárok közötti segédrács ellenállások. Az egyik pár már mindkét oldalon eldurrant korábban és cserélni kellett.
Ebben az esetben nem cserélték oldalanként mind a 4db - ot (összesen 8db) újra, hanem csak azt, ami elpukkant. Ugyan ez volt nálam is a baj. Akkor én az audio research által javasolt és tőlük megküldött PRC ellenállásokat forraszttattam be és ahogyan javasolta a gyártó mind a 8 db kicseréltük egyforma újra, amiknek a teljesítménye 2 szerese volt a régi barna ellenállásokénak. Az összes csövet is a gyártótól rendeltük. Szóval elég macerás volt, de amint írtam még így is eladtam. Tényleg nagyon jó hangja van és óriási dinamika, de kell a szerviz háttér és a szakértelem hozzá.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

szfi írta:
2023.06.01., csüt. 20:54
sutemenyx írta:
2023.05.29., hétf. 18:04
Aztán legfeljebb egy 60éves ezüstbizti elkeni a száját :D
A biztosítékokról jut eszembe saját egyéni "biztosított" kérdésem.
Jelenleg 130/190 W teljesítményű erősítővel, hangfal 160/270 W-nak hirdetve 89 dB érzékenység mellet 90 légköbméteren megfelelő hangnyomás állítható elő.
A következő lépés ami idén nyár lett volna, de az is nagy szerencse, ha jövőre készül el. (Inkább 2024 vége 25 eleje).
Ez már 275 légköbméter. (A család három ága költözne újra össze, mint a régen múlt időkben.)
Milyen teljesítményű erősítő és teljesítményű/hasonló érzékenységű hangfalak között kezdjek el keresni?
(De jó volna! Pillanatnyilag "árváltozás miatt" a szigeteléseket tervezzük/ütemezzük át.")
Köszönöm a tanácsokat: szfi
(Tervezni lehet, úgysem úgy lesz.)
Mekkora hangnyomást szeretnél, hány méterről mérve? Véleményem szerint a mostani is elegendő teljesítmény...
A gondolkodás nem megerőltető...

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: szfi »

sutemenyx írta:
2023.05.29., hétf. 18:04
Aztán legfeljebb egy 60éves ezüstbizti elkeni a száját :D
A biztosítékokról jut eszembe saját egyéni "biztosított" kérdésem.
Jelenleg 130/190 W teljesítményű erősítővel, hangfal 160/270 W-nak hirdetve 89 dB érzékenység mellet 90 légköbméteren megfelelő hangnyomás állítható elő.
A következő lépés ami idén nyár lett volna, de az is nagy szerencse, ha jövőre készül el. (Inkább 2024 vége 25 eleje).
Ez már 275 légköbméter. (A család három ága költözne újra össze, mint a régen múlt időkben.)
Milyen teljesítményű erősítő és teljesítményű/hasonló érzékenységű hangfalak között kezdjek el keresni?
(De jó volna! Pillanatnyilag "árváltozás miatt" a szigeteléseket tervezzük/ütemezzük át.")
Köszönöm a tanácsokat: szfi
(Tervezni lehet, úgysem úgy lesz.)
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

Péter1987 írta:
2023.05.31., szer. 17:37
…. most itt a fórumon írtak nekem hogy rendesen át néznék és cserélnék ami szükséges benne. :rolleyes:
Akkor hajrá! :smile53: :smile32:

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Péter1987 »

mishow írta:
2023.05.31., szer. 17:10
Szóval van ... Az a hangerőszabályzó dolog elég csúnyán hangzik, phonot csak épp kipróbáltad, a dacot még annyira se, és még csak most jönne egy alapos átnézés/mérés - lehet mégis új erősítő után kellene nézned? gondolkodik.gif
Nos lehet hogy az lesz a vége. De most itt a fórumon írtak nekem hogy rendesen át néznék és cserélnék ami szükséges benne. :rolleyes:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Péter1987 írta:
2023.05.30., kedd 18:08
sutemenyx írta:
2023.05.29., hétf. 21:37
Amúgy van valami baja?
Igazából már volt kis javításon itt Miskolcon T. Péter által. Bár a hangerőszabályzót nem sikerült megcsinálnia mert, néha van olyan hogy teljesen levéve a hangerőt is egész hangosan szól a zene. Ha meg oda kopogtatok neki akkor elhallgat és működik rendesen.
A phonoja hogy mennyire jó vagy nem igazából nem tudom megmondani. Kipróbáltam hogy működik-e úgy tűnik hogy működik. De persze ha rendesen át lesz nézve akkor lehet hogy ki fog még derülni ez meg az. Azért már csak egy 30+éves erősítőről van szó.
Szóval van ... Az a hangerőszabályzó dolog elég csúnyán hangzik, phonot csak épp kipróbáltad, a dacot még annyira se, és még csak most jönne egy alapos átnézés/mérés - lehet mégis új erősítő után kellene nézned? gondolkodik.gif

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

sutemenyx írta:
2023.05.29., hétf. 21:37
Amúgy van valami baja? Csak mert a benne lévő cuccok nem igazán tönkremenősek. A kondik sem. Hacsak nincs leégetve, nem nagyon kellene öregedés okán hibásnak lennie. Leszámítva a kapcsolókat, potikat és az esetleg hullánforrasztott nyákot, a többi cucc cseréjének a szükségessége valószínűtlen.
A helyzet pont fordított. Manapság ritkán gyártanak elfogadható hangú alkatrészeket, akkoriban meg nem is nagyon volt más. Egy mostani gyartasu alapszériás erősítővel a pofáraesés több, mint valószínű.
Igazából már volt kis javításon itt Miskolcon T. Péter által. Bár a hangerőszabályzót nem sikerült megcsinálnia mert, néha van olyan hogy teljesen levéve a hangerőt is egész hangosan szól a zene. Ha meg oda kopogtatok neki akkor el hallgat és működik rendesen.
A phonoja hogy mennyire jó vagy nem igazából nem tudom megmondani. Ki próbáltam hogy működik-e úgy tűnik hogy működik. De persze ha rendesen át lesz nézve akkor lehet hogy ki fog még derülni ez meg az. Azért már csak egy 30+éves erősítőről van szó. Én nem is tudom már hanyadik gazdája lehetek igazából. Nekem még ez olyan 6 éve van meg.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1473

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

pali923 írta:
2023.05.30., kedd 00:47
Már csak azért sem, mert sok gépben sok biztosíték van (jól láttam, hogy pl. ebben a Fischerben is van pár db?), nem mindig jó az ár/érték arány, ha a biztosítékok cseréjével akar valaki feljebb lépni.
És akkor még ragozhatjuk, hogy melyik biztosíték mekkora javulást hozhat. :D
A 2000 Ft/darabnál nem kell jobb ár/érték arány. / Még van belőle. /
De, ha boltban veszed meg ugyan ezt 5-6 ezresért, és számoljunk két darabbal, nem tudok olyan hangzásjavító tunningot, ami 12 ezresért hozna ennyit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.05.30., kedd 10:38-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Péter1987 írta:
2023.05.29., hétf. 20:48
mishow írta:
2023.05.29., hétf. 18:46
Miért nem? Ha már benne van, használd! Pénzbe nem kerül és az a dac vélhetően nem lehet rossz hangú, SŐT … !
A jack-rca kábelt gondolom arra vetted, hogy a PC hangkártyájáról azzal hozd ki hangot.
Pedig a Fisher saját dacja vélhetően sokkal jobb a hangkártya dacnál, így elvesztegetsz egy remek (és lehet, nem kicsi) hangzásbeli tuning lehetőséget.
Ha úgyis filmet szeretnél rajta nézni, akkor javaslom, hogy a TV optikai kimenetét kösd a Fisher optikai bemenetére, a tv hangbeállítások menüben pedig (ha kell) engedélyezd az optikai kimenetet PCM módban, sztereóban.
Házimozi garantáltan kipipálva!
Igen a hangkártyáról azzal használom mostanáig is.Amúgy van rajta Optical S/PDIF-Out csatlakozó is.
Az alapon (MSI Z 370 Gaming Pro Carbon) van hangkártya ami integrált.
Realtek® ALC1220 Codec, 7.1-Channel High Definition Audio, Supports S/PDIF output.
Igazából a TV szerepét nálam a PC monitor tölti be. Arról nézek szinte mindent. "rendes" tv-ét csak ritkán szoktam használni vagy nézni.
Igen akkor a kondik cserések lesznek. Csak azt nem tudom hogy ezzel kihez fordulhatnék aki ezeket meg tudja majd nézni illetve kicserélni ha szükséges lenne. Kérnék majd ebben kis segítséget illetve ha van erre való fórum ahol ezt fel lehet tenni akkor majd oda írok ezzel kapcsolatban majd.
Az optikai bemenetet használva lesz késés a hang és a kép között? Gondolok itt az ajakszinkronra.

Szia!
Ha gondolod keress meg privátban,segítek rendbe rakni az erősítődet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.05.30., kedd 09:24-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2023.05.29., hétf. 19:03
Nekem semmi tapasztalatom nem volt eddig a tunning - biztosítékokról,
Az egykori Amtron Kft tulaja (Ákos, aki értett ahhoz, amit árult)), aki a Creek erősítőket forgalmazta, azt állította, hogy a biztosíték cseréje kb. azzal egyenértékű, mintha egy jobb hangfalkábelt vennél a rendszerbe. Én kipróbáltam egy ajánlott Furutech biztosítékkal az akkori Creek erősítőmben, működik.
Viszont abban az az egy biztosíték volt, mindjárt a hálózati csatlakozó mellett. Az én elméletem az, hogy ez is gépelyfüggő. Van amelyikben érdemes kipróbálni, másikban meg nem hoz annyit. Már csak azért sem, mert sok gépben sok biztosíték van (jól láttam, hogy pl. ebben a Fischerben is van pár db?), nem mindig jó az ár/érték arány, ha a biztosítékok cseréjével akar valaki feljebb lépni.
És akkor még ragozhatjuk, hogy melyik biztosíték mekkora javulást hozhat. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Péter1987 írta:
mishow írta:
Miért nem? Ha már benne van, használd! Pénzbe nem kerül és az a dac vélhetően nem lehet rossz hangú, SŐT … !
A jack-rca kábelt gondolom arra vetted, hogy a PC hangkártyájáról azzal hozd ki hangot.
Pedig a Fisher saját dacja vélhetően sokkal jobb a hangkártya dacnál, így elvesztegetsz egy remek (és lehet, nem kicsi) hangzásbeli tuning lehetőséget.
Ha úgyis filmet szeretnél rajta nézni, akkor javaslom, hogy a TV optikai kimenetét kösd a Fisher optikai bemenetére, a tv hangbeállítások menüben pedig (ha kell) engedélyezd az optikai kimenetet PCM módban, sztereóban.
A kondik tényleg púposak, és a többi alkatrészt sem ártana kimérni, ezek cseréje után tuti meglep majd a hang …
A hangdobozokat kezdetnek elöl megemelném vagy 10 centivel, PRÓBÁNAK elég lehet pár könyv, amúgy javaslom lekoppintani valamelyik nagy JBL láda talpait.
Igen a hangkártyáról azzal használom mostanáig is.Amúgy van rajta Optical S/PDIF-Out csatlakozó is.
Realtek® ALC1220 Codec, 7.1-Channel High Definition Audio, Supports S/PDIF output.
Igazából a TV szerepét nálam a PC monitor tölti be. Arról nézek szinte mindent. "rendes" tv-ét csak ritkán szoktam használni vagy nézni.
Igen akkor a kondik cserések lesznek. Csak azt nem tudom hogy ezzel kihez fordulhatnék aki ezeket meg tudja majd nézni illetve kicserélni ha szükséges lenne. Kérnék majd ebben kis segítséget illetve ha van erre való fórum ahol ezt fel lehet tenni akkor majd oda írok ezzel kapcsolatban majd.
Az optikai bemenetet használva lesz késés a hang és a kép között? Gondolok itt az ajakszinkronra.
Amúgy van valami baja? Csak mert a benne lévő cuccok nem igazán tönkremenősek. A kondik sem. Hacsak nincs leégetve, nem nagyon kellene öregedés okán hibásnak lennie. Leszámítva a kapcsolókat, potikat és az esetleg hullánforrasztott nyákot, a többi cucc cseréjének a szükségessége valószínűtlen.
A helyzet pont fordított. Manapság ritkán gyártanak elfogadható hangú alkatrészeket, akkoriban meg nem is nagyon volt más. Egy mostani gyartasu alapszériás erősítővel a pofáraesés több, mint valószínű.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Péter1987 írta:
Nem egészen értelek.
VAN dac-os erősítőd, nem használod a dacját, de azon gondolkodsz, hogy egy kifejezetten drága új dacos erősítőt vennél helyette?
Miközben fő forrásod a PC, és a hangkártyádon van S/PDIF optikai kimenet …
Én biztos kipróbáltam volna már, hogyan szól a zene a közvetlen digitális kapcsolaton keresztül. A próbához nem kell drága optikai kábel, ráadásul kiderül, csúszik-e az ajakszinkron a filmek esetében.
Szerelő ügyben egyre nehezebb ajánlani bárkit, remélem lesz itt valakinek tippje!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1473

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ok, köszönöm a helyreigazítást, Set-top box. :smile53:
Azért a lényeg is átment, remélem... gondolkodik.gif

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
A kondik tényleg púposak, és a többi alkatrészt sem ártana kimérni, ezek cseréje után tuti meglep majd a hang …
A hangdobozokat kezdetnek elöl megemelném vagy 10 centivel, PRÓBÁNAK elég lehet pár könyv, amúgy javaslom lekoppintani valamelyik nagy JBL láda talpait.

a.gabriel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 107

Re: Primare A32 végfok

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

gomolalaci írta:
2023.05.29., hétf. 20:34
malekith írta:
2023.05.29., hétf. 14:24
Viszont, ha már áram. Otthon egy ideje napelemek is műdödnek. Ha süt a nap, a lakás ármellátását azok biztosítják az inverteren keresztül. Már nem egyszer feltűnt, hogy ha a "saját" áramomról működik a rendszer, szubjektíve mintha "jobb" lenn a hangja, erőteljesebb, dinamikusabb. Lehet, hogy csak valamilyen érzékcsalódás, de feltűnt. Pontosabban az, hogy ha pl ma is, elment a nap, szólt a zene, mintha fakóbb, vérszegényebb lenne a hangzás.
Szerintem érzéki csalódás áldozata vagy. 8 éve van napelemem és 3 fázisom. Ha a napelem által töltött fázisra kötöm a zene tápellátást, nálam sajnos rosszabb lesz a zene....
Vagy az is meglehet, hogy az invertered már nem igazán 100%. (nem feszültségre, hanem más műszaki spektrumban)
Ettől függetlenül, mindenki napelemes környéken attól fél, hogy a rendszere károsodik, mert nem ritka a 240V feletti feszültség.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gomolalaci írta:
2023.05.29., hétf. 20:34
malekith írta:
Viszont, ha már áram. Otthon egy ideje napelemek is műdödnek. Ha süt a nap, a lakás ármellátását azok biztosítják az inverteren keresztül. Már nem egyszer feltűnt, hogy ha a "saját" áramomról működik a rendszer, szubjektíve mintha "jobb" lenn a hangja, erőteljesebb, dinamikusabb. Lehet, hogy csak valamilyen érzékcsalódás, de feltűnt. Pontosabban az, hogy ha pl ma is, elment a nap, szólt a zene, mintha fakóbb, vérszegényebb lenne a hangzás.
Szerintem érzéki csalódás áldozata vagy. 8 éve van napelemem és 3 fázisom. Ha a napelem által töltött fázisra kötöm a zene tápellátást, nálam sajnos rosszabb lesz a zene....
Biztos vagy benne, hogy nála is ugyan olyan rendszer van, mint amit nálad 8 éve kiépítettek?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

malekith írta:
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”