Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4770
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2023.05.28., vas. 11:26
Telefonnal maximum a külsőt tudod lefeszgetni a felniről, lyukat ragasztani már nem jó, meg pumpálni sem lehet vele. :D
Itt a Bükkben ez a telefonos segítség nem opció: vagy megoldod magad vagy megesznek a medvék, merthogy térerő tíz kilométereken keresztül nincs, meg van olyan hely, ahová autóval tilos behajtani. Belső mindig van nálam, de inkább helyben szoktam foltozni, az plusz öt perc. A pumpám a kulacstartó melletti konzolon van és kb. 70gr. Ezek nélkül nem mernék elindulni.
Titán váznál nem gond a leesés, de nekem nem fér bele az idegbaj.
Nekem ilyen láncelkapóm van. Persze mókolás nélkül nem volt jó, mert gyárilag csak a váltókonzolos vázakhoz jó, az adapteres verzióhoz hozzá kellett faragni.
51AqacQ8CoL._AC_UL600_SR600,600_.jpg
na, majd rákeresek, mert még nem tiszta ez mit csinál :D

vixont bükkben tényleg nem sok térerő van. de nekem itthon se egyszerű, mert axxony vagy velem van, de ha nincs is, nincs jogsija... ami kit érdekelne, ha gáz van. de nem tud vezetni :D xal nekem még kell valaki, aki értem is jönne :D
egyébként. ha már elindulok, rászánom magam, a napot erre baxom el, akor már nem lenne kedvem egy defekt miatt lefújni a tekerést. bár a szingó más állatfaj...

egyébként a garmin haverkövetése mobilla, működik? még sose próbáltuk. de tegnap is szétváltunk axxonnyal. de nem lett volna rossz látni. ki, hol jár.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3750

Hozzászólás Szerző: AAttila »

[*]
Rotox írta:
2023.05.28., vas. 11:24
AAttila írta:
2023.05.28., vas. 10:24
Én már ha otthon edzek (a környéken), akkor sosem viszek belsőt,pumpát,leszedőt. Telefon és kész. ...
Azér' megnézném a feleségem arcát, ha este 11-kor felhívnám, hogy jöjjön el értem mondjuk a Jakabhegy tetején lévő Pálos kolostor romjaihoz (legközelebbi aszfaltos út jópár km-re, szintben is párszáz méter). :kapdelm:

Én már öreg vagyok, nem edzek este 11-kor 31_1_21.gif

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5516

Hozzászólás Szerző: pärt »

Telefonnal maximum a külsőt tudod lefeszgetni a felniről, lyukat ragasztani már nem jó, meg pumpálni sem lehet vele. :D
Itt a Bükkben ez a telefonos segítség nem opció: vagy megoldod magad vagy megesznek a medvék, merthogy térerő tíz kilométereken keresztül nincs, meg van olyan hely, ahová autóval tilos behajtani. Belső mindig van nálam, de inkább helyben szoktam foltozni, az plusz öt perc. A pumpám a kulacstartó melletti konzolon van és kb. 70gr. Ezek nélkül nem mernék elindulni.
Titán váznál nem gond a leesés, de nekem nem fér bele az idegbaj.
Nekem ilyen láncelkapóm van. Persze mókolás nélkül nem volt jó, mert gyárilag csak a váltókonzolos vázakhoz jó, az adapteres verzióhoz hozzá kellett faragni.
51AqacQ8CoL._AC_UL600_SR600,600_.jpg
51AqacQ8CoL._AC_UL600_SR600,600_.jpg (10.07 KiB) Megtekintve 938 alkalommal

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1470

Hozzászólás Szerző: Rotox »

AAttila írta:
Én már ha otthon edzek (a környéken), akkor sosem viszek belsőt,pumpát,leszedőt. Telefon és kész. ...
Azér' megnézném a feleségem arcát, ha este 11-kor felhívnám, hogy jöjjön el értem mondjuk a Jakabhegy tetején lévő Pálos kolostor romjaihoz (legközelebbi aszfaltos út jópár km-re, szintben is párszáz méter). :kapdelm:

Amúgy nem tudom, néztétek-e, Thomas 34-34 !!! :o áttétellel ment (Contador megmutatta közelről a bringát a közvetítésben), Roglic meg - ha jól gondolom, hasonlóan az előző nap utolsó emelkedőjéhez - a Sram XPLR gravel hajtóművével (igaz, így a láncleeséssel nem igazán volt túl jó reklám... :D): https://www.bikeradar.com/features/pro- ... c-1x-bike/

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
Én már ha otthon edzek (a környéken), akkor sosem viszek belsőt,pumpát,leszedőt. Telefon és kész. Nem akarom elkiabálni, de amióta így csinálom, nem volt defektem ;peace;
de úgy ugrik a tréning... már ha defekt van. persze, majd lesz másik ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én már ha otthon edzek (a környéken), akkor sosem viszek belsőt,pumpát,leszedőt. Telefon és kész. Nem akarom elkiabálni, de amióta így csinálom, nem volt defektem ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2023.05.28., vas. 10:16
revox írta:
2023.05.28., vas. 10:12
pärt írta:
2023.05.28., vas. 09:21
A mostani Dura szettem előtt az összes első váltóm rugóját meggyengítettem, mivel a leváltásnál a brutál rugóerő hajlamos egy óriási csattanással a középcsapágyig pofozni a láncot, különösen rázós úton. Mivel ehhez nem volt szívem hozzányúlni, inkább vettem egy láncelkapót. Mióta felraktam, nem volt egy leesés sem. Azt hiszem, az újabb mechanikus Sramoknál ez már gyári tartozék.
az milyen?

egyébként, ha roppant türelmes az ember (ami sokszor a gyári beállításnak se sikerül) lefele is először a kistányér kintebbi pozíciójára ugrik a váltó, csak a második kattra teljesen be. a meridán nekem se volt türelmem, de a pinarellon és az axxonyén véletlenül elkaptam :D nem tudom a titkát, csak addig tekergettem, hogy egyszercsak jó lett... így nem egyből bebombázza legbelülre,ami főleg a kompaktnál necces, ahol nem 39-re, hanem 34re kel leküldeni és a lánc a hirtelen lazulástól sokkal jobban beleng... nem kiabálom el, nem emléxem láncledobásra...
Én sosem felejtem el az érzést, amikor a Casatin először esett be a kistányér mellé a lánc egy váltáskor. Ahogy megkaristolta vázat azt hittem, belehalok, mintha tört döftek volna belém. :noproblemo:
Mondjuk az is igaz, hogy drágább volt a bringa, mint az akkori autóm. 31_1_21.gif
nekem hajtókarcserekor sikerült beejteni a Gan esetén, amikor visszafele tekertem és a váltó nem jól állt... új se volt. itt-ott karcos is. de hirtelen a szívemhez kaptam :D nem hagyot nyomot, szerencsére a csapágyperselyre esett és egyből megálltam a forgatással,amikor detektáltam, hogy megindult lefele. de pár napig bennem volt az utóhatása... posztraumás kerékpárszerelési szindróma :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.05.28., vas. 10:04
Azon gondolkodtam, hogy szerintem R-tól kitelik,hogy a rádiót is a súlycsökkentés miatt dobta el. Persze lehet,hogy el is romlott, de simán kinézem belőle,hogy "csak úgy" eldobta.
200%
ha ez fejben segít... sokszor az is jelemt valamit,de csak simán idgesítheti is,ahogy be vannak drótozva... gondolj arra. amikor versenyen a zsebben csak zselé van, vagy tréningen a pótbelső is... akkor veszed észre, mennyit zavar,amikor már nincs nálad. én most a pótszingóról szoktam le. esemény utáni tufo löty, vagy bejön, vagy telefon... de sokáig teledont se hordtam, de biztonsági tényezőként úgy ítéltem meg, inkáb viszem :rolleyes:
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10077

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2023.05.28., vas. 10:12
pärt írta:
A mostani Dura szettem előtt az összes első váltóm rugóját meggyengítettem, mivel a leváltásnál a brutál rugóerő hajlamos egy óriási csattanással a középcsapágyig pofozni a láncot, különösen rázós úton. Mivel ehhez nem volt szívem hozzányúlni, inkább vettem egy láncelkapót. Mióta felraktam, nem volt egy leesés sem. Azt hiszem, az újabb mechanikus Sramoknál ez már gyári tartozék.
az milyen?

egyébként, ha roppant türelmes az ember (ami sokszor a gyári beállításnak se sikerül) lefele is először a kistányér kintebbi pozíciójára ugrik a váltó, csak a második kattra teljesen be. a meridán nekem se volt türelmem, de a pinarellon és az axxonyén véletlenül elkaptam :D nem tudom a titkát, csak addig tekergettem, hogy egyszercsak jó lett... így nem egyből bebombázza legbelülre,ami főleg a kompaktnál necces, ahol nem 39-re, hanem 34re kel leküldeni és a lánc a hirtelen lazulástól sokkal jobban beleng... nem kiabálom el, nem emléxem láncledobásra...
Én sosem felejtem el az érzést, amikor a Casatin először esett be a kistányér mellé a lánc egy váltáskor. Ahogy megkaristolta vázat azt hittem, belehalok, mintha tört döftek volna belém. :noproblemo:
Mondjuk az is igaz, hogy drágább volt a bringa, mint az akkori autóm. 31_1_21.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
az milyen?

halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Azon gondolkodtam, hogy szerintem R-tól kitelik,hogy a rádiót is a súlycsökkentés miatt dobta el. Persze lehet,hogy el is romlott, de simán kinézem belőle,hogy "csak úgy" eldobta.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.05.28., vas. 08:51
asebestyen írta:
2023.05.28., vas. 08:40
revox írta:
2023.05.28., vas. 00:49

az érdekes. hogy montiknál, vagy CX sokal neccesebb a terep, mégse dobálják le a káncot (vagy csak nem látjuk...) ez Sebi asztala...
Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
.
mtb 1x.jpg
.
Aztán ha keményebb szakágról van szó, nem XC, akkor még rásegítenek láncvezetővel is pluszban:
.
láncvezető.jpg
Olyan szakágban, ahol mindig "grammoznak", nem fognak ilyeneket bevállalni.(szvsz)
megéri :D isteni szerencséjük volt, hogy roglic ennyivel erősebb mindenkinél. de neki mindig vanak ilyen grammániás húzásai, mint a szalvéta Corima kerekek egy időben (matrica nélkül). azt látom, csak a gramokkban hisz, de nem mérlegel, az statikailag is jobb e, vagy most a láncledobás veszélyét nemigazán kalkulálták bele, csak a belsőt, de az jelemzően akkor van. ha a soron lent van a lánc. itt, mivel várhatóan fent használják a nagyobb lánckerekeket, kifele esik. ha esik... erős, mint a fene, de műszakilag nem biztos. hogy toppon van... de ha így is nyerni tud... :smile53:
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

asebestyen írta:
2023.05.28., vas. 09:49
lacee írta:
2023.05.28., vas. 09:42

A facén pont téma volt ,ott sokan meg az írták,hogy monti is ledobja…
Montin a hátsó váltókon van a láncfeszítőn kuplung, ami gátolja a lánccsapkodást. Ha ez nincs bekapcsolva vagy bemegy egy fadarab a lánc meg a tányér közé, akkor leeshet a lánc. Bármi megtörténhat persze, főleg ha a facén is írják. :D
.

youtu.be/uJmMDZOSaBA
Persze,mindenütt van szekértő,ott sok,pont Roglic láncleesését tárgyalták.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8190

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

lacee írta:
2023.05.28., vas. 09:42

Montin a hátsó váltókon van a láncfeszítőn kuplung, ami gátolja a lánccsapkodást. Ha ez nincs bekapcsolva vagy bemegy egy fadarab a lánc meg a tányér közé, akkor leeshet a lánc. Bármi megtörténhat persze, főleg ha a facén is írják. :D
.

youtu.be/uJmMDZOSaBA
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lacee
Beköltözött
Beköltözött

asebestyen írta:
revox írta:

az érdekes. hogy montiknál, vagy CX sokal neccesebb a terep, mégse dobálják le a káncot (vagy csak nem látjuk...) ez Sebi asztala...
Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
.
mtb 1x.jpg
.
Aztán ha keményebb szakágról van szó, nem XC, akkor még rásegítenek láncvezetővel is pluszban:
.
láncvezető.jpg

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5516

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
revox írta:

.
mtb 1x.jpg
.
.
láncvezető.jpg
Olyan szakágban, ahol mindig "grammoznak", nem fognak ilyeneket bevállalni.(szvsz)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8190

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:

.
mtb 1x.jpg
mtb 1x.jpg (56.89 KiB) Megtekintve 894 alkalommal
.
.
láncvezető.jpg
láncvezető.jpg (415.42 KiB) Megtekintve 894 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lacee
Beköltözött
Beköltözött

revox írta:
2023.05.27., szomb. 22:14
Vinkler írta:
2023.05.27., szomb. 21:56
revox írta:
2023.05.26., pén. 20:48
na. akkor giro.. nyugi, nem a szakash, csak technika...

ma néztem megint Thomast, amikor megindulás volt. mondhatjuk, hogy ez nem bicajfüggő, hanem erő, de az, hogy egy-egy megindulást miként tud kivitelezni a versenyző, vagyis hogy kell tekernie, az szól a technikáról is. már a bicajról.
megint néztem, amikor ritmust kell váltani és hirtelen reagálni, míg Roglicnak izomból kell megoldania, addog Thomas csak mepöccinti a Dogmát, szinte egyenes testtartással és megy...
mondjuk a Pincsi nagyobb méreteknél combosabb vázcsöveket használ. nekem az 500csavarodott és az 500as F12 se hozta, amit vártam tőle (míg a vaskosabb karbonból gyártott Gan meg igen), Lehet a nagyobb méretek nagyobb csöveivel működnek ezek a gépek gondolkodik.gif
Carapaz esetén nem emléxem ilyen megindulásokra (size: 500), persze nem látjuk, mi is ez a masina most pontosan Thomas alatt alatt, lehet már az FF tech...
No, ilyenkor mi van? 31_1_21.gif
semi. egy kiragadott momentum, ami lehet az elején. végén, bárhol, ami a bringák erőátvitekének hatásfokáról szól csak. ráadásul tegnap roglic leszedte thomast. nem szól eredményről. de pl Lacee bedobta, hogy jó thomas. de kevés volt.. a döntő nap ilyet betolni azért combos... mindegy. úgyis bazi késő ismétlik... végülis. csak azt tudom, hogy thomas beszopta... a többit szerencsére nem olvastam. bár a dráma szó is megvolt véletlenül. ami azt sejteti. roglicnak se jöt össze. de majd kiderül... :D
Bocsika.
Azt nem írtam,hogy kevés volt :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.05.27., szomb. 19:23
Egyébként őszinte leszek, én G Thomastól nem vártam ekkora formát. Minthogy Froome-tól v Bernaltól sem várok már semmit.
De lepjenek meg nyugodtan ;peace;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
egyetértek. bár most úgy nézett ki, itt a megleletés. mellé thomas vakamikor jó volt időfutamon,... megöregedett...

de a roglic láncápa, az kemény volt... nem láttam, milyen láncterelője volt. de ha csak a szokásos belső, az kevés. nekem a télin van egy tányér és a kicsit tettem a nagy helyére, a láncvonal úgy kedvezőbb, de colt, hogy nagy pofaszélben fel kellett húzni és jártam így leváltáskor, ha nagyon fentről kellett ledobni. annyira keresztbeállt a lánc, hogy ledobta. de nem befele, ahol a láncvezető van, hanem kifele. nem kiabálom el, vettem egy másik hajtóművet, kb 4mm-el eltérő láncvonallal, azzal nem sobja le, bár azóta finomabban dobálom lefele és a hátsó váltón is finomhangoltam kicsit. de ez utánpótlásnál államdó probléma lehet. ott vagy fel van szerelve egy első váltó,ami nincs bekötve, határolóócsavarokkal fixálva a megfelelő pozícióban. így kívül-belül vezeti a láncot és sokkal-sokal nehezebb így ledobni. a másik. hogy külső láncvédő, vagy leköszörült nagytányér szolgál a lánc ledobását megakadályozni.

halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a dráma szóval nem árultam el semmit. :ohnoohnoohno: Majd megnézed/meglátod. De azt fenntartom, hogy ez a drámák versenye volt. ;)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2023.05.27., szomb. 21:56
revox írta:

ma néztem megint Thomast, amikor megindulás volt. mondhatjuk, hogy ez nem bicajfüggő, hanem erő, de az, hogy egy-egy megindulást miként tud kivitelezni a versenyző, vagyis hogy kell tekernie, az szól a technikáról is. már a bicajról.
megint néztem, amikor ritmust kell váltani és hirtelen reagálni, míg Roglicnak izomból kell megoldania, addog Thomas csak mepöccinti a Dogmát, szinte egyenes testtartással és megy...
mondjuk a Pincsi nagyobb méreteknél combosabb vázcsöveket használ. nekem az 500csavarodott és az 500as F12 se hozta, amit vártam tőle (míg a vaskosabb karbonból gyártott Gan meg igen), Lehet a nagyobb méretek nagyobb csöveivel működnek ezek a gépek gondolkodik.gif
Carapaz esetén nem emléxem ilyen megindulásokra (size: 500), persze nem látjuk, mi is ez a masina most pontosan Thomas alatt alatt, lehet már az FF tech...
semi. egy kiragadott momentum, ami lehet az elején. végén, bárhol, ami a bringák erőátvitekének hatásfokáról szól csak. ráadásul tegnap roglic leszedte thomast. nem szól eredményről. de pl Lacee bedobta, hogy jó thomas. de kevés volt.. a döntő nap ilyet betolni azért combos... mindegy. úgyis bazi késő ismétlik... végülis. csak azt tudom, hogy thomas beszopta... a többit szerencsére nem olvastam. bár a dráma szó is megvolt véletlenül. ami azt sejteti. roglicnak se jöt össze. de majd kiderül... :D
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10077

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

spoiler vagy 24 órás kuss... :smile51: :D
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött

AAttila írta:
2023.05.27., szomb. 19:23
Egyébként őszinte leszek, én G Thomastól nem vártam ekkora formát. Minthogy Froome-tól v Bernaltól sem várok már semmit.
De lepjenek meg nyugodtan ;peace;
Jól ment Thomas,de……sajna.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”