- EBEF45CF-4C9F-4D66-9641-89F1C182356F.jpeg (67.19 KiB) Megtekintve 1887 alkalommal
- 1E8A3EE0-AA75-4CAB-BC22-370E761E5642.jpeg (3.07 MiB) Megtekintve 1887 alkalommal
Ezzel az utolsó bekezdéseddel teljesen egyet tudok érteni. Meg persze az előzőt is elhiszem.chord_ írta: ↑2023.05.28., vas. 10:36viri írta: ↑2023.05.27., szomb. 23:17De akkor hogy lehet az, hogy amikor a cérna vékony hangfalkábeled után bekötöttem a csukló vastagságú nagy tisztaságú monokristályos Harmonic technology kábelt, akkor akkora energia szabadult fel, mintha előtte egy becsukott ajtó mögül hallgattam volna, aztán egyszercsak beléptem abba a terembe ahol a zenészek játszanak....
.
.
Higgyétek el, ez a nagy keresztmetszet mindenhatósága, ez tévképzet.
A pici keresztmetszet mindenhatósága, az is tévképzet.
Nem kell törvényszerűségeket kitalálni, és azokat erőltetni errefelé. Ahol a hifi csak fizikaóra, ott nagyon jó színvonalú, becsületes mugli / varázslat nélküli készülékek és vezetékek születnek.
Kicsit nyitottnak szabadna lenni a furcsa megoldásokra is; nem kötelező hallgatni egyiket sem.
De akkor hogy lehet, hogy a csukló vastagságú nagy tisztaságú monokristályos Acoustic Zen Absolute (ex-Harmony Technology tulaj itt a kábelmágus) kábel után bekötöttem ezeket az inci-finci Rudi bá' cérnaszálait, és akkora energia szabadult fel, mintha előtte egy becsukott ajtó mögül hallgattam volna, aztán, egyszer csak beléptem abba a terembe, ahol a zenészek játszanak?viri írta: ↑2023.05.27., szomb. 23:17De akkor hogy lehet az, hogy amikor a cérna vékony hangfalkábeled után bekötöttem a csukló vastagságú nagy tisztaságú monokristályos Harmonic technology kábelt, akkor akkora energia szabadult fel, mintha előtte egy becsukott ajtó mögül hallgattam volna, aztán egyszercsak beléptem abba a terembe ahol a zenészek játszanak....
.
.
Nagyon kétes az olyan ideológia, melynek alapja az, hogy éppen mi elérhető a sufniban.Vinkler írta: ↑2023.05.28., vas. 08:39Én például emlékszem még cables első kábeleire. Nemcsak, hogy kis keresztmetszetű vezetők, de minimális szigeteléssel ellátott kábelek voltak. A csatlakozók is elég szerények, kácsa legalsó polc, vagy az alatt. Aztán, ahogy nézem a kábelek is szépen kezdtek vastagodni, vagy több vezetőérből állni, a szigetelésről már nem is beszélve, amik jóval vaskosabbak lettek az idők során.
Szóval szép lassan Rudibá is saját maga ellen fejlesztett, vagy csak a kommunikált ideológia ellen, hiszen egyre jobban hasonlítanak a a kábelei a nagyobb gyártók kábeleire és talán a valóság pedig az, hogy sok nagy gyártó nem téved, amikor fejleszt.
Ki tudja mikor ismeri fel a különböző vezetőkben rejlő potenciált?!![]()
Biztos, hogy kell némi keresztmetszet. Összekötő kábeleknél jól működik a vékonka, de hangsugárzó kábeleknél kell keresztmetszet. Dinamikai csúcsokon egy olyan rendszerben pl, mint a Tiéd, egész komoly energiákat kell átvigyen a hangsugárzó kábel. Rudi bácsi hangsugárzó kábeleinek összkeresztmetszete is szépen kúszott felfelé az idők során, szerintem nem véletlenül.viri írta: ↑2023.05.27., szomb. 23:17
De akkor hogy lehet az, hogy amikor a cérna vékony hangfalkábeled után bekötöttem a csukló vastagságú nagy tisztaságú monokristályos Harmonic technology kábelt, akkor akkora energia szabadult fel, mintha előtte egy becsukott ajtó mögül hallgattam volna, aztán egyszercsak beléptem abba a terembe ahol a zenészek játszanak. Nyilván túlzás, de ilyesmi érzésem volt. Persze dög nagy hangfalról van szó, 4 utas váltóval, meg pár száz wattról, tehát lehet, hogy mégis kell valahová valamennyi keresztmetszet?
Hangfal kábelek minőségét azonos hangerőn lehet összehasonlítani, mert van az a bizonyos görbe...
Egy dög nagy hangfal általában magasabb érzékenységű/hatásfokú mint egy kicsi, az a többszáz Watt meg általában max 5-10 Watt, normál szobai használat esetén.
Ez a villanyóra dolog szerintem kicsit/nagyon túl van lihegve. A napelemes inverterek viszont tényleg bele tudnak rondítani a zenehallgatás örömeibe, amennyiben süt az a fránya nap...Nekem nincs napelemem, és a szomszédaimnak sincs, ezért napos délelőtt is jól szól, (csak ritkán érek rá olyankor)gyongyhalas írta: ↑2023.05.27., szomb. 22:16
Szia !
Megengedel egy kérdést? Milyen paszív vagy aktív szűrőt használsz a betáp oldalon a rendszerednél.Vagy kiépített ösvény vagy semmi csak ....?...Mert szerintem óraszekrény-......- forrás -erősítő-hangsugázó, így lenne talán jobb tanács kezdőknek......a madzagok önmagukban valóban soványak ám.....Elején sózott akkor már el van sózva a végeredmény....Persze Sz.v.sz .
De akkor hogy lehet az, hogy amikor a cérna vékony hangfalkábeled után bekötöttem a csukló vastagságú nagy tisztaságú monokristályos Harmonic technology kábelt, akkor akkora energia szabadult fel, mintha előtte egy becsukott ajtó mögül hallgattam volna, aztán egyszercsak beléptem abba a terembe ahol a zenészek játszanak. Nyilván túlzás, de ilyesmi érzésem volt. Persze dög nagy hangfalról van szó, 4 utas váltóval, meg pár száz wattról, tehát lehet, hogy mégis kell valahová valamennyi keresztmetszet?cables írta: ↑2023.05.27., szomb. 22:47----
Ezek nagy része marketing célt szolgál, a gyártók tudatosan használják, mert üzleti érdekük fűződik hozzá. Ilyenek a kábelezés területén drága nemesfémek, vagy a szuper tisztaságú fémek mítosza, az árnyékolás feltétlen szükségessége vagy egyszerűen a nagyobb vezeték átmérő hasznossága. Az utóbbinál maradva nekem az a véleményem és tapasztalatom, hogy a gyártók túlméretezett vezetőket használnak a kábelekben és ez nagyon árt a hangnak.
Szia !fülelek írta: ↑2023.05.27., szomb. 20:37Ha ennek a fórumnak csak egy kicsit is feladata a konzerv zenehallgatás hobbiba frissen belekezdettek támogatása, akkor szerintem ne Rock60 példája legyen iránymutató, akkor sem, ha igen sokan hozzá hasonlóan gondolkodnak és cselekednek. Ennél sokkal céltudatosabban érdemes hozzáállni ehhez a hobbihoz, bármilyen vastagságú pénztárcával. Kompromisszumokat másként érdemes kötni, a forrás-erősítő-hangsugárzó bármilyen anomáliáit nem célszerű kábel csereberével csökkenteni, mert előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból. Az elsózott ételt nem lehet megjavítani, legfeljebb ehetővé lehet tenni -egyszer...
Tehát próbáltál mindig szarból várat építeni... amit ugyan nehéz erőfeszítések árán lehet, csak baromira nem érdemes.Rock60 írta: ↑2023.05.27., szomb. 19:15Én meg pont nem.
Ha pl. vettem egy új - nekem új - erősítőt, és a jól hallható kvalitásai ellenére előnytelen irányba változott meg a rendszer hangzási balansza, nem azon agyaltam, hogy szabaduljak meg tőle, hanem finomhangoltam a gépet - biztosíték, cső, iec dugó - és más, kevésbé értékes komponenseket cserélgettem/cserélgetek körülötte.
Szerencsés módon - vagy természetesen ? - minden apró tudatos változtatás jó irányba viszi a tónust, és ma már elmondhatom, hogy minden szempontból sokkal jobban szól a cucc mint az előző kombinációban.
Ja igen, minden típusú zenén...![]()
,,Énszerintem egyikünk rendszere sem képes ebből a kelepcéből kint lenni.chord_ írta: ↑2023.05.27., szomb. 15:07Énszerintem egyikünk rendszere sem képes ebből a kelepcéből kint lenni.
Az enyém biztosan nyakig ül benne.
Akié meg esetleg nem, az meg lehetséges, hogy nekem nem tetszene. Meg még jó pár embernek sem.
És körbe is ért ez a karika.
Énszerintem egyikünk rendszere sem képes ebből a kelepcéből kint lenni.
Így születnek azok a rendszerek, amik teljesen kiszámíthatatlanul működnek, némelyik muzsikát szépen prezentálják, másokat meg botrányosan.