Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sajnos a 'terméktámogatás" nagyon sok mindent és nagyon minimális tartalmat is magában foglalhat.

A gyártó alapvetően jótállásra kötelezett, ami a meghibásodás esetén történő javítás/csere feladatát takarja.

A hiba pedig szintén a szűk értelemben vett működésképtelenséget jelenti.

Oda akarok kilukadni, hogy jelenleg teljesen elfogadott helyezet, hogy egy szoftveresen és vagy hardveresen kiforratlan készülék lényegileg nem cseréltethető garanciálisan alapon.

A kínai üzleti gondolkodás számára, amit mi itt európában fogyasztói jogok alatt értünk teljesen értelmezhetetlen bénázás. Persze abban a társadalmi szerkezetben az egyén emberi jogai is átléphető kategóriába tartoznak (pld: több hétre be lehet zárni őket karanténba épp ott ahol vannak, elszakítva a családtagoktól).

No most egy ilyen kulturális közegben azt mondani, hogy egy másik kontinensen lévő európai ember szempontjait figyelembe kell venni a termék megbízhatósága, hosszú távú használhatósága kapcsán... ez teljesen UFO kategória.

Komoly euro-atlanti szocializáció szükséges ahhoz hogy egy ottani kulturális közegben felnőtt egyén ezt értelmezni tudja. Nem lehetetlen persze, de nem gyakori.

És ha még meg is érti azt, hogy miért is fontos a fogyasztó jogainak védelme és tisztelete itt az euro-atlanti térségben, akkor is ott van a rövid távú profit kérlelhetetlen zsarnoksága.

[/quote]

jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga... ;)
[/quote]

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép jó napot Mindenkinek !

Hallotta esetleg valaki a Wyred 4 Sound DAC-2 - t a Topping D70 - hez képest ?

Csak coax bemenetről használom/használnám őket.

Köszi.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2023.06.22., csüt. 13:28
dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 12:52
tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 12:36

Hohóóóó
Cseréld vissza az eredetit és próba
Remélem firmware-t nem kell rajta visszarakni
vagy az nem lett upgrédelve
.. na jó várjunk más hozzászólót is, hátha vakvágányon vagyok :)
ezt már más is javasolta :smile53: ...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele... :smile51: :smile30:
Itt inkább arról van szó, hogy Asus tett egy kirándulást erre a területre (ugye az Asus egy IT cég elsősorban), nem is lett rossz a termék amit kihoztak, de üzletileg nem jött be, így bezárták ezt az üzletágat.
jah,csak terméktámogatást x évig a gyártó köteles adni....az hogy bezárta a bazár azon részét,szive joga... ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 13:42
dixie-chicken írta:
tamagaba írta:

Hohóóóó
ezt már más is javasolta :smile53: ...csak azért piszkálom/piszkálnám a hivatalos oldalat,hogy kiderüljön,mi a folyamat az upgrade-nél...de nagyon úgy néz ki eladunk,ha lejárt a gari,a lőtéri kutya sem foglalkozik onnét tovább vele... :smile51: :smile30:
Mivel járatod? Foobar JRiver
http://archimago.blogspot.com/2015/09/m ... e-mki.html

Jók a beállítások? Lehet, hogy csak az a baja, valami félre van nyomva. Buffer vagy ilyesmi
köszi a linket,ezt meg kell néznem/nézetnem hogy a laptop milyen beállitáson van... :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

dixie-chicken írta:
tamagaba írta:
dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 12:33
van benne egy gyári DSD/Muse féle upgrade készlet is...
Hohóóóó
Mivel járatod? Foobar JRiver
http://archimago.blogspot.com/2015/09/m ... e-mki.html

Jók a beállítások? Lehet, hogy csak az a baja, valami félre van nyomva. Buffer vagy ilyesmi
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dixie-chicken írta:
tamagaba írta:
dixie-chicken írta:
Hohóóóó
Itt inkább arról van szó, hogy Asus tett egy kirándulást erre a területre (ugye az Asus egy IT cég elsősorban), nem is lett rossz a termék amit kihoztak, de üzletileg nem jött be, így bezárták ezt az üzletágat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
dixie-chicken írta:
Hohóóóó

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
Hohóóóó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.06.22., csüt. 11:04
dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 10:17
Off:

hali mindenkinek,nem vagyok bizti hogy jó helyen kérdezem (a helyes topicba kérem majd az adminisztátort helyezze át a kérdésemet :smile53: )

Adott egy Asus Xonar Essence One DAC/füles erősitő,lejátszás közben,ritkán,pár óra elteltével "sipoló,magasferkvenciás hangot kever a lejátszott zenéhez",ez kb 20-30mp után,eltünik,minden normalizalódik...első körben a hivatalos képviselet elhajtott mint a lepkét,mivel a készülék már nem garanciális :angry:

be kéne vizsgálni hogy milyen ördög lakozik benne,ha egyáltalán van benne...laptop/tidal amivel használva van,sima hifi előfizetés...semmilyen másik eszközzel a leirt hiba nem volt jelen mostanáig a rendszeremben,legyen az egy AQ DragonFly Red,LKS 044 vagy Chord 2qute..

köszi :smile53:

On
Original a cucc, opamp IC-k lettek benne modolva? Ha igen, akkor irgumburgum
Egyébként meg csak találgatok - táp IC
van benne egy gyári DSD/Muses féle upgrade készlet is...
Csatolmányok
IMG_5256.JPG
IMG_5256.JPG (150.01 KiB) Megtekintve 2400 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.06.22., csüt. 10:17
Off:

hali mindenkinek,nem vagyok bizti hogy jó helyen kérdezem (a helyes topicba kérem majd az adminisztátort helyezze át a kérdésemet :smile53: )

Adott egy Asus Xonar Essence One DAC/füles erősitő,lejátszás közben,ritkán,pár óra elteltével "sipoló,magasferkvenciás hangot kever a lejátszott zenéhez",ez kb 20-30mp után,eltünik,minden normalizalódik...első körben a hivatalos képviselet elhajtott mint a lepkét,mivel a készülék már nem garanciális :angry:

be kéne vizsgálni hogy milyen ördög lakozik benne,ha egyáltalán van benne...laptop/tidal amivel használva van,sima hifi előfizetés...semmilyen másik eszközzel a leirt hiba nem volt jelen mostanáig a rendszeremben,legyen az egy AQ DragonFly Red,LKS 044 vagy Chord 2qute..

On
Original a cucc, opamp IC-k lettek benne modolva? Ha igen, akkor irgumburgum
Egyébként meg csak találgatok - táp IC

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Off:

On

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

robi-k írta:
2023.06.18., vas. 08:57
white-tiger írta:
2023.06.18., vas. 07:08
És rosszabbnak?
Nem volt rosszabb. Egyszerűen más a Sabre és az R2R hangzása.
A Sonica részletezőbb, főleg a magasabb frekvenciatartományban, az Ares nem, de cserében erőteljesebben kiemeli a közép tartományt, tompítva a felsőfrekvenciális tartományt.
Kösz.🙂

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

white-tiger írta:
2023.06.18., vas. 07:08
És rosszabbnak?
Nem volt rosszabb. Egyszerűen más a Sabre és az R2R hangzása.
A Sonica részletezőbb, főleg a magasabb frekvenciatartományban, az Ares nem, de cserében erőteljesebben kiemeli a közép tartományt, tompítva a felsőfrekvenciális tartományt.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

robi-k írta:
2023.05.31., szer. 10:35
Oppo Sonica DAC-ot saját rendszeremben hasonlítottam össze a Denafrips Ares DAC-kal. Nem hallotam jobbnak a Sonica DAC-ot.
És rosszabbnak?
Mi egyébként a különbség a két hangkarakter között? Érdekelne...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Halihó !

Van valakinek tapasztalata arról, hogy az
Oppo Sonica Dac hangja milyen a Topping D70, D70S, D90 - hez képest ?

Köszi.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5971

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Bocs annak, aki ismeri ezeket, de két alapvető videót szeretnék mégis ajánlani mindenki másnak a figyelmébe, aki bírja valamennyire az angol nyelvet. Főleg az első nagyon tanulságos, de a másik is komoly ismeretbővítő
(az analóg kontra digitális vitában is objektív érvnek lehetne használni az elsőben elhangzottakat/látottakat, de ennek nem itt a helye, és úgysem mennünk semmire, mert a hitvitáknak nincs semmi értelmük)

Szóval:

youtu.be/cD7YFUYLpDc

illetve:

youtu.be/VSm_7q3Ol04
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Oppo Sonica DAC-ot saját rendszeremben hasonlítottam össze a Denafrips Ares DAC-kal. Nem hallotam jobbnak a Sonica DAC-ot.

kpista
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: kpista »

Sziasztok!
Info terén kérdezem azon hifistákat, akiknek netán van tapasztalásuk az Oppo Sonica DAC-cal kapcsolatosan.
Netán van hasonlítási tapasztalatuk egy SMSL D300, v .D400ES DAC-hoz?
Tudom árban hogyan viszonyulnak. Csak az a kérdés nekem: zászlós hajó itt is, ott is.
Köszöntem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ok, köszi !

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.05.25., csüt. 13:36
Hali !
Nem tudja valaki véletlenűl, hogy milyen méretű és értékű biztosíték van eredetileg a Topping D70 - ben ?
Köszi.
Valahol azt olvastam, hogy 500mA slow
Itt nemrég volt egy tuningolt 1,5A fast
A tápcsatiba van beépítve 5x20mm

Rock60
Őslakos
Őslakos

Hali !
Nem tudja valaki véletlenűl, hogy milyen méretű és értékű biztosíték van eredetileg a Topping D70 - ben ?
Köszi.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: zebo »

KopaszKutya írta:
2023.05.16., kedd 16:54
zebo írta:
2023.05.15., hétf. 22:29
fapaci írta:
2023.05.15., hétf. 21:54

A mintavételezési frekvencia automatikusan beáll a beérkező jelnek megfelelően, ezt manuálisan nem tudod állítani. A készülékben található jumperekkel az a 2x-3x-4x túlmintavételezést és a NOS üzemmódot tudod ki/bekapcsolni.
Köszönöm!
Akkor már a kérdést is rosszul tettem fel.
Szóval a túlmintavételezés-NOS beállítás lett volna a kérdés.
A tiédnél nem tudom pontosan hogyan van a NOS mód, mert a NOS 11-nél nem egészen így van.

Ha jól értelmezem, akkor a legtermészetesebb hangzáshoz ATT0 (OFF), ATT1 (OFF), IPS0 (OFF) állásban kell lennie, ami jelen esetben az OFF a nincs jumper-t jelenti. A legmelegebb hangzást pedig úgy lehet elérni, hogy ezeknél be van téve a jumper, illetve ezeket lehet kombinálni. Most hogy a Bypass, PLL, Data Dithering jelen esetben mit jelent, azt nem tudom, de szerintem ha jót akarsz, akkor nem babrálod. Esetleg írsz egyenesen a gyártónak, Mr. Kingwa-nak e-mailt, ő elmagyarázza pontosan, hogy mit mivel merre meddig hogyan: http://www.audio-gd.com/Contact-EN.htm

Arra azért figyelj, hogy statikusan ne legyél feltöltve (írják is), mert könnyen a végéhez érhet a chip élet útja.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Meg sem fordult a fejemben, hogy önállóan hozzá nyúljak.
Egyébként találtam egy oldalt, ahol egy user szépen levezeti a beállítási kombinációkat és az hangi hatásait. Meglepő,hogy milyen sokfelé képpen tud megszólalni ez a DAC.
Még egyszer köszönöm a segítséget! :smile53:
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

zebo írta:
2023.05.15., hétf. 22:29
fapaci írta:
2023.05.15., hétf. 21:54
zebo írta:
2023.05.15., hétf. 21:02
De!! Ha jól tudom,ezeken a DAC-okon,lehet a mintavételezést állítani.
A mintavételezési frekvencia automatikusan beáll a beérkező jelnek megfelelően, ezt manuálisan nem tudod állítani. A készülékben található jumperekkel az a 2x-3x-4x túlmintavételezést és a NOS üzemmódot tudod ki/bekapcsolni.
Köszönöm!
Akkor már a kérdést is rosszul tettem fel.
Szóval a túlmintavételezés-NOS beállítás lett volna a kérdés.
A tiédnél nem tudom pontosan hogyan van a NOS mód, mert a NOS 11-nél nem egészen így van.

Ha jól értelmezem, akkor a legtermészetesebb hangzáshoz ATT0 (OFF), ATT1 (OFF), IPS0 (OFF) állásban kell lennie, ami jelen esetben az OFF a nincs jumper-t jelenti. A legmelegebb hangzást pedig úgy lehet elérni, hogy ezeknél be van téve a jumper, illetve ezeket lehet kombinálni. Most hogy a Bypass, PLL, Data Dithering jelen esetben mit jelent, azt nem tudom, de szerintem ha jót akarsz, akkor nem babrálod. Esetleg írsz egyenesen a gyártónak, Mr. Kingwa-nak e-mailt, ő elmagyarázza pontosan, hogy mit mivel merre meddig hogyan: http://www.audio-gd.com/Contact-EN.htm

Arra azért figyelj, hogy statikusan ne legyél feltöltve (írják is), mert könnyen a végéhez érhet a chip élet útja.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

gida írta:
2023.05.15., hétf. 21:57
KopaszKutya írta:
2023.05.15., hétf. 21:50
gida írta:
2023.05.15., hétf. 21:40
Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni abban hogy egy barátomnak a laptopját összekötnénk egy daccal, és úgy menne a hang az erősítőbe. Egy usb kábellel( A-B) összekötöttük a dacot meg a laptopot de nem ismeri fel. Ez nem ilyen egyszerű vagy hogyan kell csinálni?
Szia!

Milyen DAC, milyen laptop, milyen OS?

Kezdésnek driver telepítés és/vagy megnézni, hogy az adott OS kezeli-e az adott DAC-ot.
Egy régi lenovo laptop, audio gd dac, windows 10 van a gépen
Ha újabb Audio-GD DAC, akkor Amanero alapú az USB-je, innen szedd le a legújabb driver-t, anélkül nem fog szólni.

https://amanero.com/drivers.htm
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tamagaba írta:
2023.05.12., pén. 19:45
Vanos74 írta:
2023.05.12., pén. 14:22
A láncom leggyengébb pontjának érzem, szeretnék egy picit feljebb lépni.
Szia! A többi láncszemről tudsz mondani ezt-azt?
Igen, az sem ártana...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”