dixie-chicken írta: ↑2023.05.31., szer. 19:34
lenne egy láma kérdésem

:adva van (volt) egy Yamaha WXC50 streamer, ex sajátom... el lett adva,minden oksa …
Nem láma a kérdés! Rámutat arra, amiről többször beszéltünk már: fontos dolog, hogy ne felejtsünk el kijelentkezni az alkalmazásokból, ha pedig az eszköznek még a nevünkhöz, email címünkhöz kötött külön fiókja is van (például az Auralic termékeknél) akkor abból méginkább. Ez utóbbi esetben az új tulaj nem fog tudni Auralic használónak bejelentkezni, a szolgáltatóknál pedig a mostani példa szerinti összeakadások alakulhatnak ki.
Legtöbb esetben egy “factory reset” megoldja a dolgot (de a már említett Auralic fióknál például nem!) ezért előtte ajánlatos mindeninek kilépni a saját eszközein a saját fiókjaiból.
Lehet, hogy ha itt már így bekavarodtak a rendszerek, mindkét eszközön érdemes resetelni, kis plusz macera, de az teljesen tuti lehet.
Egyébként volt nálam mostanában több kölcsön streamer, a tulajok nem léptek ki a fiókjaikból és én - miközben elvben a saját regemet használtam - simán láttam az ő kedvenc listáikat. Sőt legutóbb csak akkor engedett volna az eredeti reg szerinti Tidal hifiről masterre lépni, ha resetelek előtte - de pár napért nem akartam keveregni.
Mindenesetre mielőtt visszaadtam az eszközt, kiléptettem a fiókomból és elfelejttettem vele az itthoni hálózatot is!
Mivel egyre több a használt streamer a piacon, nagy tanulság, hogy ezekre eladáskor nagyon oda kell figyelni!