Nem, eddig úgytűnik, hogy minél jobban rázkódik a tányér, annál kevésbé jó az opera. Éshát a motor az rázkódik, szóval minél merevebb a hajtás, annál jobban átkerül a tányérra.asebestyen írta: ↑2023.06.03., szomb. 20:41Nem lehet, hogy nem mégis, hanem épp azért?:) Jóképű gép.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2945
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Hasonló a hangszedő-rögzítési megoldása a Lenco-hoz.
Kiseki-vel is kipróbáltad ?
Kiseki-vel is kipróbáltad ?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8336
Nem lehet, hogy nem mégis, hanem épp azért?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Volt ilyenem, sőt talán az első MC hangszedőm volt, szerettem! Már nem igazán fiatal, de ha a tűszár jól bírja, nem hasal le, sokáig élmény lehet vele zenét hallgatni!
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 694
De milyen jól néznek ki így együtt az Ortofon MC20 Superrel!sutemenyx írta: ↑2023.06.03., szomb. 18:513656ED4D-B41E-4505-86F9-9BD5F504DA42.jpegB0EF1C75-40FB-4DEF-BB21-EADEB7D0317E.jpeg
Na ez egy jó kis gép. Nagyon jó a balansz, eléggé mindenevő. Féligmeddig DD-s hang, hallatszik, hogy kemény kézzel fogja a zenét, de mégis átjön az Opera is elég szépen. Könnyebb műfajokon is nagyon ügyes. Olyan semlegesen zenei. Nem hallok torzítást sem. Élhető az egész. Látszik, hogy valamiféle józan kompromisszum volt a cél. És szép is.
Volt ilyenem, sőt talán az első MC hangszedőm volt, szerettem! Már nem igazán fiatal, de ha a tűszár jól bírja, nem hasal le, sokáig élmény lehet vele zenét hallgatni!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Na ez egy jó kis gép. Nagyon jó a balansz, eléggé mindenevő. Féligmeddig DD-s hang, hallatszik, hogy kemény kézzel fogja a zenét, de mégis átjön az Opera is elég szépen. Könnyebb műfajokon is nagyon ügyes. Olyan semlegesen zenei. Nem hallok torzítást sem. Élhető az egész. Látszik, hogy valamiféle józan kompromisszum volt a cél. És szép is.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Szíjhajtású. Igazábol alapvetően nincs semmi javítanivaló. Takarítás lesz, újraolajozás, meg talán a fa részek újrakezelése és talán kap uj üveget is.
Nagyon tetszik, kár, hogy nincs hozzá helyem.
Szíjas, vagy dörzsis ?
Sok mindent kell javítani rajta ?
Szíjas, vagy dörzsis ?
Sok mindent kell javítani rajta ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, megvettem, bár valószínűleg csak átmeneti darab. Amcsi gép a 70-es évekből. Igazából egy iparművészeti szobor. Most sem nagyon ronda, de majd letakarítva, felújítva biztosan gyönyörű lesz.
Tetszetős gépezet, sosem hallottam róla.
Megvetted ?
Megvetted ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Empire Troubadour 598 mk2:
-
dorminator
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Sajnos elfelejtettem beirni,hogy Budapesten és közelèben keresek lemejászókhoz értő szakembert. Köszi
Győr mellett lakik, nem tudom, hogy neked ez megoldható távolság-e?
Ha igen és jó ez , keress privát üzenetben és megadom az elérhetőségét.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 694
Keresd Szabó Lalit, az egyik hazai Lenco szakértőt pl.dorminator írta: ↑2023.05.29., hétf. 19:58Tisztelt forumtársak! A vaterán vettem egy lenco l 75 öt.szeretném ha szakértő kezek átnéznék ,beállitanák a kart,új hangszedőt tennék bele roksan corus bluet.Sajnos nekem nem sikerült és v blockot is cserélni kell,most fogom megrendelni .őket.Tanácsot kérnék,nem tudon a tányért levenni kézzel,lehet,hogy nem használták,vagy sose néztek bele és valahogy beállt különben szép a futása van csendes. Minden hozzászólást örömmel veszem . Köszönettel Gábor kezdő lencozó.
Győr mellett lakik, nem tudom, hogy neked ez megoldható távolság-e?
Ha igen és jó ez , keress privát üzenetben és megadom az elérhetőségét.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
-
dorminator
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Tisztelt forumtársak! A vaterán vettem egy lenco l 75 öt.szeretném ha szakértő kezek átnéznék ,beállitanák a kart,új hangszedőt tennék bele roksan corus bluet.Sajnos nekem nem sikerült és v blockot is cserélni kell,most fogom megrendelni .őket.Tanácsot kérnék,nem tudon a tányért levenni kézzel,lehet,hogy nem használták,vagy sose néztek bele és valahogy beállt különben szép a futása van csendes. Minden hozzászólást örömmel veszem . Köszönettel Gábor kezdő lencozó.
Nem is annyira furi, hogy egy vékonyabb hangú futóműhöz jobban passzol egy melegebb, húsosabb tónusú hangszedő.
Még jól is jön, hogy színez egy kicsit, ráemel itt - ott.
Ez / is / a szinergia lényege.
Még jól is jön, hogy színez egy kicsit, ráemel itt - ott.
Ez / is / a szinergia lényege.
A Hana ML hez képest a goldring szinezettebb hang. Utobbi ad egy lagysagot es teltseget a felvetelnek, ami nyilt hanzgasnal jolehet, viszont egy semleges hangasu rendszernel es lemeznyomasnal mar nemkivant szinezettseget okoz.
szfi írta: ↑2023.05.22., hétf. 22:50Összesen csak annyi saját fülű megállapítást szeretnék közzé tenni, hogy egy viszonylag modern MM (Goldring 2400) másként nyújt magas élvezeti faktort, mint egy jól elfogadható MC (HANA ML)
Kössz, az nincs nekik de marad a leolcsobb fém valtozat amit itt arulnak.akvapark írta: ↑2023.05.22., hétf. 09:56Ilyet vegyél:NADEger írta: ↑2023.05.22., hétf. 06:1820230522_061403.jpg
Heló.
Ez a teslabol visszamaradt 7" adapterem van, millimeteres kottyanasa van a kislemeznek ezzel ha rateszem , szoval nagyobb a lyuk.. Szerintetek okozhat gondot ha nem kozpontos a lemez, nem probaltam még ki MC hangszedo tut nem akarom kínozni van max 5 jóallapotu kislemezem..
Kössz
https://hanglemeztasak.hu/Kislemez_adapter
- szfi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Összesen csak annyi saját fülű megállapítást szeretnék közzé tenni, hogy egy viszonylag modern MM (Goldring 2400) másként nyújt magas élvezeti faktort, mint egy jól elfogadható MC (HANA ML)szfi írta: ↑2023.05.04., csüt. 18:16Sokkal "gyérebb" berendezésről hallgatok lemezt.supravox írta: ↑2023.05.03., szer. 21:15Vagy rosszul fogalmaztam vagy rosszul értelmeztem Snipi hszólását.Rock60 írta: ↑2023.05.03., szer. 20:56Supravox
Nem állítottam, hogy létezik színezésmentes hangzás.
De, végignézve az árcédulákon, és meghallgatva ezt - azt, mégis azt az összefüggést fedezhetjük fel, hogy a drágább készülékek ezt az irányt próbálják követni.
Minden viszonylagos, persze.
Azt mondod, hogy Snipivel értesz egyet, már mint hogy kedveled a színezett hangzást.
Látva a készülékeidet, kíváncsi lennék rá, hogy a tiednek a tizedébe kerülő rendszer hangját hallva azt mondanád - e, hogy pont ilyen színezett hangzásra vágytam eddig ?!
Tuttira nem, de még találgatni sem kell, csak visszalapozni egy párat és téged idézni...
Én igyekszem kerülni a színezett hangzást bármit is jelentsen ez.
De MINDEN készüléknek van KARAKTERE.
De ez off.
Épp lemezjáccók vannak terítéken![]()
De ami furi van, hogy az antik DD MM hangszedővel sodróbb, életszerűbb, tehát élvezetesebb...![]()
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Grand Enigma, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Grand Enigma, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5642
A csalogány: opera 1908-1914
A csalogány éneke: szimfonikus költemény, Gyagilev megrendelésére készült balettváltozat 1921
A szóban forgó lemezen ez utóbbi van - más nem is lehetne, mert nem maradna hely a Pulcinellának.
De ne dagasszuk, mert elég off.
A csalogány éneke: szimfonikus költemény, Gyagilev megrendelésére készült balettváltozat 1921
A szóban forgó lemezen ez utóbbi van - más nem is lehetne, mert nem maradna hely a Pulcinellának.
De ne dagasszuk, mert elég off.
Háát ___pärt írta: ↑2023.05.22., hétf. 15:28Kis szőrszálhasogatás - különösebb jelentősége nincs, de már sokadszor merült fel itt ez az opera dolog: a lemezen nincs opera, legfeljebb a C oldalon. A csalogány éneke egy balett átirat, a Pulcinella szvit sem alkalmas jelölt.
Továbbá prioritás nem lehet másodlagos.![]()
https://www.filharmonikusok.hu/muvek/a- ... rossignol/
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5642
Kis szőrszálhasogatás - különösebb jelentősége nincs, de már sokadszor merült fel itt ez az opera dolog: a lemezen nincs opera, legfeljebb a C oldalon. A csalogány éneke egy balett átirat, a Pulcinella szvit sem alkalmas jelölt.
Továbbá prioritás nem lehet másodlagos.
Ilyet vegyél:NADEger írta: ↑2023.05.22., hétf. 06:1820230522_061403.jpg
Heló.
Ez a teslabol visszamaradt 7" adapterem van, millimeteres kottyanasa van a kislemeznek ezzel ha rateszem , szoval nagyobb a lyuk.. Szerintetek okozhat gondot ha nem kozpontos a lemez, nem probaltam még ki MC hangszedo tut nem akarom kínozni van max 5 jóallapotu kislemezem..
Kössz
https://hanglemeztasak.hu/Kislemez_adapter
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Ja, belül kotyog ?
Félreértettem. Avval nem sok mindent tudsz tenni.
Miért kell gyártani , ilyet már nem árulnak ?
Mondjuk, öt lemez miatt én nem nagyon törném magam miatta.
Félreértettem. Avval nem sok mindent tudsz tenni.
Miért kell gyártani , ilyet már nem árulnak ?
Mondjuk, öt lemez miatt én nem nagyon törném magam miatta.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3504
Alapból a zenei megjelenítés > dalszövegértés > érzelmek, hangulatok átélése.Az opera "részhez" : azt mondanám inkább, hogy egy énekes.... Amikor valaki úgy énekel, hogy az a szívedbe markol.... Na ő tud valamit és a közeg is alkalmas volt, hogy ezt átvigye
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 758
- Kapcsolat:
Pontosabban legyártatni 3D nyomtatással vagy fémből kimunkálniNADEger írta: ↑2023.05.22., hétf. 06:1820230522_061403.jpg
Heló.
Kössz
Kotyog már ott benne, mint had ne mondjam :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Elnézést, természetesen nem Zolié volt a126 MkIII, hanem József 1960 - é.
Nem okoz a hangszedőnek problémát szerintem a központosító 1mm - es kottyanása.
Sok nagylemez is üt ennyit, avval sem lehet mit kezdeni.
De ha zavar, pár sor ragasztószallagot rátekerhetsz, ami túlnyúlik, levágod.
Majd azt mondod, hogy ez egy professzionális elcsatolás.
Nem okoz a hangszedőnek problémát szerintem a központosító 1mm - es kottyanása.
Sok nagylemez is üt ennyit, avval sem lehet mit kezdeni.
De ha zavar, pár sor ragasztószallagot rátekerhetsz, ami túlnyúlik, levágod.
Majd azt mondod, hogy ez egy professzionális elcsatolás.