Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Nem szotkam hibázni.
A masodik fele a nagyobb gond
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- fererencz
- Törzsvendég
Nem, nem magamból indultam ki.

Nem szotkam hibázni.
Nem baj, ha magadbol indulsz ki, de legalabb ne altalanosits
- fererencz
- Törzsvendég
Már a "normál" is 128kbps OPUS minőség, amit az emberek ~95%-a nem tud megkülönböztetni a veszteségmentestől, optimális körülmények között sem. Vakon, persze. Látva más.

Nem szotkam hibázni.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Valaki vélt felfedezni bármi különbséget a Youtube Music "normál" és "jó" beállításai között?
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Sajnos 7 Gb-ra emelve sem változott a helyzet. Ha újra elindítom a tracket, akkor befejezi rendben a végéig.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.
Köszönöm. 120 Mb-on volt, most feltettem 800-ra. Kíváncsi vagyok....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indy 2023.05.13., szomb. 17:11-kor.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Audio DevicesIndy írta: ↑2023.05.13., szomb. 15:05Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
Advanced
_ beállításnál
Player buffering:
Külön van Stream buffer és Output buffer.
Állíts a stream buffert majdnem az össz memóriád közelébe!
Menteni ne felejtsd el.
(Nekem daphilon a Deezer soha nem csinálja amit leírtál.)
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Hello, en Audirvana regebbi verziojat hasznalom Tidalt hallgatva es mostanaban vettem eszre ezt a jelenseget, azt hittem, hogy nalam van valami bibi.Indy írta: ↑2023.05.13., szomb. 15:05Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Indy
- V.I.P.
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Hogy ez mennyire igaz.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A Spotify-nak tetszett mar evekkel ezelott is az iOS alkalmazasa, amikor az Apple Music a vakito feheret tette csak elerhetove, egeszen a dark mode megjeleneseig. Letisztult es egyszeruen, egyertelmuen hasznalhato volt a Spoty app.
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
Min hallgat zenét a többség? Mobilon, fülessel, az is legyen BT, jó esetben egy boombox. Ahhoz meg minek kéne flac vagy dsd? Ilyen egyszerű ez.
Állítólag jó a szoftver és a zeneajánlója is, nagy a választék, más meg nem is kell.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2023.05.11., csüt. 22:16-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Retrofuturista
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
Mitől ennyire sikeres a Spotify? Mert régen kezdték? Mert jó az ajánló motorja? Jó a marketing osztály?
Fogalmam nincs, mert förtelmesen szól Tidalhoz képest. Felfoghatatlan, hogyan szerethetik mégis ennyien.
Tudom, nem hifista fejjel kell ezt nézni hanem "bizniszmen" fejjel.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
A volumio és a tidal sem tényezők a spotify játszóterén. Ha megérné nekik a lossless, már régen elérhető lenne. Majd ha érdemi piacot veszítenek az apple és az amazon ellenében, akkor lépnek.Retrofuturista írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:50A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
- Retrofuturista
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
Én örülnék.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Úgy tűnik, hogy fokozódik a helyzet és ahogy felvirágoztatta, úgy ki is nyírja a TIDAL az MQA formátumot. Jön a hi res FLAC, ami szerintem nem meglepő az MQA-t ért támadásokat figyelembe véve. Mondjuk a készülékgyártók majd biztos csökkentik az árakat, ha kihagyják ezt a dekódolást, hiszen nem kell licenc díjat fizetni…

- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Megoldódott. Netprobléma volt, bár annak érdekes.marconi írta: ↑2023.04.13., csüt. 17:27Roon + Qobuz problémája van másnak is? Nem enged belépni a Roonból. Pedig pár órája ment minden gond nélkül. Aztán újra bekacsoláskor már nem. Böngészőből belépve semmi gyanúsat nem találtam, jelszót változtattam de úgy sem enged belépni a roonból. Mobilon Mconnect lite meg működik, desktop app, böngészőből szintúgy.
Ötlet?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- chopper
- Fórumlakó
- Értékelés: 59
Megoldódott a rejtély. A felhasználónév és a jelszó mellé meg kell adni a bankkártya adatokat is. A díjat az első hónapban még nem emelik le, de csak a kártyaadatok birtokában engedi a Presto Music web playere az 59 mp-nél hosszabb streamelést.chopper írta: ↑2023.04.07., pén. 17:26Sziasztok! Prestomusicot próbált már valaki? Én regisztráltam az ingyenes próbahónapra, de nem sikerül egy egész album streamelése. Csak belehallgatni enged a Prestomusic egy percet és felkínálja, hogy vegyem meg az egészet és akkor letölthetem.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Roon + Qobuz problémája van másnak is? Nem enged belépni a Roonból. Pedig pár órája ment minden gond nélkül. Aztán újra bekacsoláskor már nem. Böngészőből belépve semmi gyanúsat nem találtam, jelszót változtattam de úgy sem enged belépni a roonból. Mobilon Mconnect lite meg működik, desktop app, böngészőből szintúgy.
Ötlet?
Ötlet?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Érdeklődnék, hogy egyedül vagyok-e a problémámmal. Az Auralic Mini és a Tidal együttélése egy kissé akadozik néha mostanában. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de mintha a 9.1 verzió óta lenne ez a gond. A tünet az, hogy a Connectet hiába próbálnám kiválasztani, egyszerűen nem is jelenik meg a Tidal programjában a Mini, amit ki kéne választani. Ugyanakkor ott van a hálózaton, látom a böngészőben is. Érdekes, hogy a Linn Kazoo sem találja meg ilyenkor a Minit, a Bubble UPnP meg simán működik, és zenél. Máskor meg mintha sosem lett volna ez a baj, és simán működik minden gond nélkül.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Azóta nálam is elindult! Töröltem a böngésző összes mentett adatát stb...zbiro32 írta: ↑2023.04.09., vas. 19:45Én is az ingyenes próbahónapra regisztráltam, még nem telt le a hónap,azóta néhányszor hallgattam, most kíváncsiságból bekapcsoltam, és működik.

- zbiro32
- Törzsvendég
- Értékelés: 157
Én is az ingyenes próbahónapra regisztráltam, még nem telt le a hónap,azóta néhányszor hallgattam, most kíváncsiságból bekapcsoltam, és működik.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység