Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Jbl

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Bár nem régebbi sorozat, de az E30-at kipróbáltam frontnak, és egész szépen teljesített. L-830 -at nem hallottam még, de Satsystem-ben kapható mindkettő. Azért egy állót is érdemes lenne meghallgatni, hátha mégis "elfér". Vagy az E60, vagy az annál egy számmal kisebb Balboa 30. Ha tényleg kicsi a szoba, akkor az utóbbi jóbb lehet.

Olyan 18-20nm körül lehet a szoba, csak eléggé tele van pakolva és így kisebb a légtér
Az E30 biztos megállná a helyét ... (plusz itt minden 3. embernek olyan van, bennem meg nem tombol a csordaszellem )

Mikor én okt. közepén megrendeltem, még senkinek nem volt. De most se vészes. (Meg különbenis JBL topik. Polk topikban mindenkinek RTi-je van ) Amúgy nekem is 20nm a szobám, és itt én az E30-at surround-nak használom. Frontok is elég nagyok, és nem érzem, hogy ne futná ki magát. Egy próbát megér.
Persze nem zenére (bár nem tudom mik az igények, milyen zene), de MM-ban hallottam egy teljes Balboa szettet, és mozira nagyon jól szólt. Bár a Northridge E széria biztos jobb.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Jbl

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Az LX széria egész kellemes volt, sajna már kifutott. Ezt váltotta le a Northridge, bár szvsz ez utóbbi kicsivel gyengébb lett az elődjénél.
E széria vs Balboa - előbbi jobb döntés.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Jbl

Hozzászólás Szerző: vtb »

Bár nem régebbi sorozat, de az E30-at kipróbáltam frontnak, és egész szépen teljesített. L-830 -at nem hallottam még, de Satsystem-ben kapható mindkettő. Azért egy állót is érdemes lenne meghallgatni, hátha mégis "elfér". Vagy az E60, vagy az annál egy számmal kisebb Balboa 30. Ha tényleg kicsi a szoba, akkor az utóbbi jóbb lehet.

Olyan 18-20nm körül lehet a szoba, csak eléggé tele van pakolva és így kisebb a légtér
Az E30 biztos megállná a helyét mint front és tetszetős is, de sztem zenéhez már nem az én ízlésemet hozná ahogy lentebb olvastam a jellemzőit. (plusz itt minden 3. embernek olyan van, bennem meg nem tombol a csordaszellem )

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Jbl

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Én valamelyik MM-ban nemrég hallottam egy Studio L összeállítást, 830-as surround, 880-as front, LC1 vagy LC2 center meg 8400-as sub, és szerintem nagyon ütősen szólt!
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

állványos doboz kéne valamelyik régi sorozatból, mert nálam a zene is a frontokon meg, viszont állóhoz kicsi a hely és nem tudja magát kifutni
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

állványos doboz kéne valamelyik régi sorozatból, mert nálam a zene is a frontokon meg, viszont állóhoz kicsi a hely és nem tudja magát kifutni
Ezt 1 kicsit nem értem...
Ha már állványon tartanád, akkor az álló is ugyanakkora helyet foglalna, nem?

Nem a fizikai kiterjedéséhez kicsi, hanem a hangjához.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Jbl

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ezt 1 kicsit nem értem...
Ha már állványon tartanád, akkor az álló is ugyanakkora helyet foglalna, nem?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Valami JBL guru mondhatna pár megcélzandó példányt!
Nem vagyok JBL guru de az L-830-as dobozukat nagyon szoktál ajánlgatni ha állványos dobozra van szükséged és bejön ez a hangzásvilág. Egy próbát szerintem megér és az ára sem annyira vészes.

Hmm, így képről a hangját nem tudom megítélni, de külsőre nem naon tetszik. Valami komolyabb kinézetű, szögletesebb fekete-bordó kéne, minimál műanyaggal. Tudom, hogy a hang az első, a külsejét akkor is látom ha nem szól, tehát mindkettő fontos

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Hozzászólás Szerző: blaki »

Valami JBL guru mondhatna pár megcélzandó példányt!
Nem vagyok JBL guru de az L-830-as dobozukat nagyon szoktál ajánlgatni ha állványos dobozra van szükséged és bejön ez a hangzásvilág. Egy próbát szerintem megér és az ára sem annyira vészes.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Az én centeremet meg valszeg a Marson gyártották, mert semmi infót nem találok róla, csak néhány vásárlói megjegyzést régről. Állítólag volt egy HMX sorozat, de nemtom a többi darabjával mi lett.
Azért is vetődött föl bennem a keresgélés mert egységesíteni kéne már kicsit a rendszert. Ez a 6 hangfal 4 gyártótól nem az egységes hangkép szilárd alapja. De igazából nem tudom, hogy érdemes-e JBL-ből összerakni egy egész galerit, vagy valami másba belekezdeni. Főleg úgy hogy én nem szeretem az új hangfalakat valamiért. Azt szeretem, ha már be van járatva mikor hozzám kerül és nem változik a hangképe rövid időn belül.
Jahh és hogy terjengős mondandómnak végére érjek: előre valami komolyabb, de emberi árcédulával bíró állványos doboz kéne valamelyik régi sorozatból, mert nálam a zene is a frontokon meg, viszont állóhoz kicsi a hely és nem tudja magát kifutni. Valami JBL guru mondhatna pár megcélzandó példányt!

Samycool
Isten Hozott! :)

Jbl

Hozzászólás Szerző: Samycool »

Nekem is volt fél évig egy E30 as northbridgem..! Nagyon jó kis hangfal volt, sajna "szétszedte" az erősítőmet..(ez tök nagy ülyeség de mind1)
Egy ideig marha jól szólt azt tudja fene miért, elkezdet zizegni, szétkapták a hozzáértők, de egyszerűen semmit nem találtak..fura azért..Magas, mély az volt rendesen, bírta a nagy ütéseket is, de a középtartományban kifingott..
Kis idő múlva zavaróvá vált, talán ez volt az egy ok hogy megváltam tőle..
Szóval ha vesztek ilyet jól nézzétek meg, hogy szól.. de alaposan!!!

Whisky's

Jbl

Hozzászólás Szerző: Whisky's »

DOMI: 65k az E20-as lett volna. Én a Laser- Muszaki udvartól (www.muszakiudvar.hu) rendeltem 63k-ért + 4k-ért lehozták Szhelyre.
TV: Panasonic TX-29PX20P (PIP-es), A/V receiver: Denon AVR-1906, DVD: Panasonic EH50, front: JBL E60, center: EC25, surround: JBL E30, kábelek: front: Monitor ? 4mm2, center, surround: Monitor ? 2,5mm2, optikai: Monitor Starlight Yellow, scart: Monitor

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Jbl

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ergo: a hangfalaid mióta vannak meg?
pont ma kerültek a kezembe a papírjai : októberben múlt 1 éves
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Fülee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Hozzászólás Szerző: Fülee »

Nagyon tetszenek ezek az E30-sok!

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Na, beteszek egy teljes képet ide is. Szóval így néz ki nálam most a full hátsó szekció.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Hi!Én is vaciláltam a 20-as és 30-as között, végül is 30-as lett mert elég jó áron be tudtam szerezni: 67K.
Szerintem jól döntöttem. A Satsystemben 65k lett volna...
Most még nincs állványon, de már kinéztem a Söund Arts GLS1640-et.

Grat! Ismerős a doboz De nekem személy szerint feketében jobban tetszik, meg a szobámba nagyon nem illett volna a nem fekete.
Hol vetted 67k-ért? És hogyhogy a Satsystem-nél 65k lett volna? Sat.-ban jelenleg 80k a pár. Nekem Németo.-ból hozatva 50k volt a pár
És melyik az a 1640-es állvány? Nem véletlen a GLS1630-ról beszélsz? Nekem is ilyen van, csak nekem a kétlábas jobban bejött, azaz a GLS2630, csak kicsit egyedi méretben.

Whisky's

Jbl

Ergo: a hangfalaid mióta vannak meg?
TV: Panasonic TX-29PX20P (PIP-es), A/V receiver: Denon AVR-1906, DVD: Panasonic EH50, front: JBL E60, center: EC25, surround: JBL E30, kábelek: front: Monitor ? 4mm2, center, surround: Monitor ? 2,5mm2, optikai: Monitor Starlight Yellow, scart: Monitor

Whisky's

Jbl

Köszi, így tényleg jobb

Whisky's

Jbl

Bocs, egy kicsit nagy lett a kép (a felbontást elfelejtettem lejjebb venni)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Jbl

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ez jobb méret

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Whisky's

Jbl

Hi!
Én is vaciláltam a 20-as és 30-as között, végül is 30-as lett mert elég jó áron be tudtam szerezni: 67K.
Szerintem jól döntöttem. A Satsystemben 65k lett volna...
Most még nincs állványon, de már kinéztem a Söund Arts GLS1640-et.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Biztos szebben szól a huszasnál a harmincas, de a keret ezt engedte meg akkor sajnos.
Nekem is szűkös volt a keret, pont ezért hozattam No.-ból. Onnan a 30-as olcsóbb volt, mint itthon a 20-as. Ha nem lett volna ez a külföldi line, akkor a 20-as is csak visítva fért volna most bele.

Fülee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Biztos szebben szól a huszasnál a harmincas, de a keret ezt engedte meg akkor sajnos.
De azért tetszenek, nem vagyok elégedetlen!

OFFTOPIC:

Nekem a 315-515-ös Yami, amiben gondolkodtam, de a Mourdant Short is tetszett... Nem tudom, ez úgyis a jövő zenéje. Na abba is hagyom az offolást.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Úgy érzem jó választás volt ez az E30-as!  És nem is tűnik olyan hatalmasnak. Elsőre meglepődtem, hogy mekkora, de teljesen jó. Lehet hogy az E20 is elég lenne, de ez markánsabb, és nekem jobban bejön. Szóval imádom!  :box:
Én elégedett vagyok az E20-okkal is, mert csak effektek szólnak, sokcsatornás zeném meg nincs, de azért irigy vagyok, lehet hogy egyszer upgradelek, ha lesz DVD-Audio/SACD lejátszóm.

Amúgy meg most belémbújt a kisördög, hogy lehet, hogy kéne egy sub?!

Több csatornás zeném nekem sincs, de még lehet :punk: Meg hát az efektek is tudnak szólni, ugyhogy majd ha már nem bejáratom, hanem rendes hangerővel hallgatom, akkor kijöhetnek még pozitív oldalai.
Subról meg azt mondják a hatalmasok, hogy anélkül nem rendszer a rendszer. Én elvagyok teljesen jól, pláne most elterelik a figyelmemet az E30-asok De múltkor az MM-ban a Balboa sub megfogott engem. Erős, telt mélyeket adott, nagy légtérben is. De nem vagyok telhetetlen. 20 nm-en egyelőre elég ez a mély, meg hát most lett surround-om Talán 2006 Karácsonyra.

OFFTOPIC:

Te amúgy milyen subban gondolkodsz (kezd offtopic lenni) Nekem régebben a Yamaha-k tetszettek. Aztán most meg a Balboa sub a nyerő. Meg sokan dícsérik az RW10-es Klipsch-et, de az nekem sok, így az RW8-as Klipsch ami szóbajöhetne, bár eddig még semmilyen Klipsch sugárzót nem hallottam szólni.)

Fülee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

D-O-M-I: gratula hozzájuk, legyen benne sok örömöd! 
Köszönöm, köszönöm!

Most futott le az első "tezst" lemez. Tolvajtempó, az 5.1-es verzió. Sejtettem, hogy itt az üldözések során hajtva van a surround is. És tényleg. Meg hát a roncstelepen (az amúgy teljesen értelmetlen) gázkitörések, lángnyelvek stb.-nél is kellemesen szólt. A helikopter belső beszélőkéje szinte csak onnan szólt, meg hát úgy az egész. Mondom, nem nagyon tudok objektív lenni, mivel eddig nem volt háttér sugárzóm, így nem nagyon van összehasonlítási alapom. De a hatás az szuper, a körbefogó hang élménye meg utánozhatatlan. Eddig örültem a 3.0-nak, hogy jó keverés esetén csak a centerből jön a beszéd, stb... De így, hogy 5.0 lett a dologból, megváltozott minden.
Úgy érzem jó választás volt ez az E30-as! És nem is tűnik olyan hatalmasnak. Elsőre meglepődtem, hogy mekkora, de teljesen jó. Lehet hogy az E20 is elég lenne, de ez markánsabb, és nekem jobban bejön. Szóval imádom! :box:

Én elégedett vagyok az E20-okkal is, mert csak effektek szólnak, sokcsatornás zeném meg nincs, de azért irigy vagyok, lehet hogy egyszer upgradelek, ha lesz DVD-Audio/SACD lejátszóm.

Amúgy meg most belémbújt a kisördög, hogy lehet, hogy kéne egy sub?!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”