Megnéztem most a rendes youtube beállitásait,ott nincs hangminőségre vonatkozó beállitás,pedig Premiumom is van,fura. Gondolom itt 256kbps autómatán minden.wittao írta: ↑2023.05.29., hétf. 15:11Select or change your audio quality
Low. Uses the least data. Upper bound of 48 kbps AAC and OPUS.
Normal. Default setting. Upper bound of 128 kbps AAC and OPUS.
High. Uses extra data. Upper bound of 256 kbps AAC and OPUS.
Always high. Maintains high quality even when the connection is poor. Bitrate: 256 kbps AAC and OPUS
Egyebkent szinte mindegy. Hallhatoan mosottabb, osszenyomottabb a hang egy 16/44.1 1411kbits .wav-nal.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Select or change your audio qualityToronyiB írta: ↑2023.05.29., hétf. 14:52A "jó" pedig 256kbps OPUS minőség lehet? Ha jól tudom yt 256kbps tud maximum.
Low. Uses the least data. Upper bound of 48 kbps AAC and OPUS.
Normal. Default setting. Upper bound of 128 kbps AAC and OPUS.
High. Uses extra data. Upper bound of 256 kbps AAC and OPUS.
Always high. Maintains high quality even when the connection is poor. Bitrate: 256 kbps AAC and OPUS
Egyebkent szinte mindegy. Hallhatoan mosottabb, osszenyomottabb a hang egy 16/44.1 1411kbits .wav-nal.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 636
- Kapcsolat:
Be volt szürkülve a listámon
Akkor lehet, hogy csak átrakták valahogy
Kösz
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Valami nem stimmel, mert én mindkettőt tudom hallgatni, kipróbáltam most.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 636
- Kapcsolat:
Jópár magyar előadó lekerült a Tidalról
Barabás Lőrinc pl és Horváth Tamás
Barabás Lőrinc pl és Horváth Tamás
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Nem szotkam hibázni.
A masodik fele a nagyobb gond
- fererencz
- Törzsvendég

Nem, nem magamból indultam ki.
Nem szotkam hibázni.
Nem baj, ha magadbol indulsz ki, de legalabb ne altalanosits
- fererencz
- Törzsvendég

Már a "normál" is 128kbps OPUS minőség, amit az emberek ~95%-a nem tud megkülönböztetni a veszteségmentestől, optimális körülmények között sem. Vakon, persze. Látva más.
Nem szotkam hibázni.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
Valaki vélt felfedezni bármi különbséget a Youtube Music "normál" és "jó" beállításai között?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Sajnos 7 Gb-ra emelve sem változott a helyzet. Ha újra elindítom a tracket, akkor befejezi rendben a végéig.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.

Köszönöm. 120 Mb-on volt, most feltettem 800-ra. Kíváncsi vagyok....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indy 2023.05.13., szomb. 17:11-kor.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Audio DevicesIndy írta: ↑2023.05.13., szomb. 15:05Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
Advanced
_ beállításnál
Player buffering:
Külön van Stream buffer és Output buffer.
Állíts a stream buffert majdnem az össz memóriád közelébe!
Menteni ne felejtsd el.
(Nekem daphilon a Deezer soha nem csinálja amit leírtál.)
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Hello, en Audirvana regebbi verziojat hasznalom Tidalt hallgatva es mostanaban vettem eszre ezt a jelenseget, azt hittem, hogy nalam van valami bibi.Indy írta: ↑2023.05.13., szomb. 15:05Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Indy
- V.I.P.

Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Deezer vagy Tidal (ezzel a két szolgáltatóval van tapasztalatom) alatt hirtelen átugrik a következő trackre, anélkül hogy rendesen befejezné az előző számot? Szerencsére nem gyakori, de annál bosszanóbb. NAS-ról lejátszva ugyanez a rendszer soha nem csinál ilyet. Daphile a lejátszó szoftver.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Hogy ez mennyire igaz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A Spotify-nak tetszett mar evekkel ezelott is az iOS alkalmazasa, amikor az Apple Music a vakito feheret tette csak elerhetove, egeszen a dark mode megjeleneseig. Letisztult es egyszeruen, egyertelmuen hasznalhato volt a Spoty app.
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
Min hallgat zenét a többség? Mobilon, fülessel, az is legyen BT, jó esetben egy boombox. Ahhoz meg minek kéne flac vagy dsd? Ilyen egyszerű ez.
Állítólag jó a szoftver és a zeneajánlója is, nagy a választék, más meg nem is kell.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2023.05.11., csüt. 22:16-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Mitől ennyire sikeres a Spotify? Mert régen kezdték? Mert jó az ajánló motorja? Jó a marketing osztály?
Fogalmam nincs, mert förtelmesen szól Tidalhoz képest. Felfoghatatlan, hogyan szerethetik mégis ennyien.
Tudom, nem hifista fejjel kell ezt nézni hanem "bizniszmen" fejjel.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
A volumio és a tidal sem tényezők a spotify játszóterén. Ha megérné nekik a lossless, már régen elérhető lenne. Majd ha érdemi piacot veszítenek az apple és az amazon ellenében, akkor lépnek.Retrofuturista írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:50A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
Én örülnék.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Úgy tűnik, hogy fokozódik a helyzet és ahogy felvirágoztatta, úgy ki is nyírja a TIDAL az MQA formátumot. Jön a hi res FLAC, ami szerintem nem meglepő az MQA-t ért támadásokat figyelembe véve. Mondjuk a készülékgyártók majd biztos csökkentik az árakat, ha kihagyják ezt a dekódolást, hiszen nem kell licenc díjat fizetni…
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech