Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Nagyon pihent vagy 
megkerestem. nem itt teszteltek tacx-el, itt csináltak valami alkalmatosságot. de nekem karcos ez a nagy szórás.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
lánckenés terén kcisit elmerengtem... ezt nemrég olvastam a biondobike-n... melléteszem,hogy amit Part linkelt láckenések közti eltérés komoly Wattokat mutatott. Valahol nem jól mérnek. Azért egy ilyen irányú fejlesztés 40.nél csak 1,3Watott hoz, addig a láncolja szór 2-3Wattokat?
de lehet nem jól emlékszem,de nekem ez rémlik... ha jól meg van kenve,megy szépen,ha nincs, kínlódik a lánc,az nem kérdés, de a kent láncok között szerintem nicns akkora difi,amit mért aki mérte a tacx görgőn.
"Kezdjük a merevséggel és az aerodinamikával. A Dogma F felnifékes változata 3,2%-al aerodinamikusabb, mint a Dogma F12 felnifékes verziójáé. A tárcsafékes változatok között még nagyobb a különbség a Dogma F javára: 4,8%. Merevség szempontjából a középrésznél 12%-al lett merevebb a Pinarello Dogma F a Dogma F12-höz képest. Másképp: ez 1,3W megtakarítást jelent 40 km/h-s sebességnél, 50 km/h-nál pedig, 2,6W-ot."
"Kezdjük a merevséggel és az aerodinamikával. A Dogma F felnifékes változata 3,2%-al aerodinamikusabb, mint a Dogma F12 felnifékes verziójáé. A tárcsafékes változatok között még nagyobb a különbség a Dogma F javára: 4,8%. Merevség szempontjából a középrésznél 12%-al lett merevebb a Pinarello Dogma F a Dogma F12-höz képest. Másképp: ez 1,3W megtakarítást jelent 40 km/h-s sebességnél, 50 km/h-nál pedig, 2,6W-ot."
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
mondtam már ezerszer: decathlon 800 forintos láncolaj, oxt annyi 
halfnote.hu
halfnote.hu
ótóval bagy mucussal, vagy is-is
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8248
Lehet (valószínű) csak én vagyok balfácán.pärt írta: ↑2023.05.08., hétf. 22:43Sajnálom, hogy így jártál vele.Nekem nagyon sokat kéne fizetni, hogy visszatérjek a pacsmagoláshoz. Rénéztem a gépre, csak a hajtáson látszanak az apró, szürkés viaszlemezkék (a sort kb két éve nem pucoltam le a viasztól: ami le akar esni, az leesik, ami maradni akar, az marad). Sem a láncvillán, sem a keréken nincs értelmezhető mennyiség belőle. Lehet, hogy a Molten más?
IMG20230508222630.jpgIMG20230508222550_BURST001.jpg
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Nekem nagyon sokat kéne fizetni, hogy visszatérjek a pacsmagoláshoz. Rénéztem a gépre: csak a hajtáson látszanak az apró, szürkés viaszlemezkék (a sort kb. két éve nem pucoltam le a viasztól: ami le akar esni, az leesik, ami maradni akar, az marad). Sem a láncvillán, sem a keréken nincs értelmezhető mennyiség belőle. Lehet, hogy a Molten más?
Muc-off-tól van valami kerámiás, űrkorszaki trutymóm, azzal meg én jártam úgy, mint Te a viasszal, hogy megátkoztam a hájtek nénikéjüket . Úgy látszik, mi keresztbe szívunk ezekkel a cuccokkal.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5549
Sajnálom, hogy így jártál vele.asebestyen írta: ↑2023.05.08., hétf. 22:02~ 800 - 1000km-t lenyomtam waxolt lánccal. Ma lepucoltam. Hát a bringáról nem volt könnyű. Mindenhol volt rajta, de tényleg mindenhol. Sajnos a féken is. Gőztisztítóval kellett legyógyítanom mindenhonnan. :) Baromira élveztem.![]()
Visszatérek a Muc-off hydrodinamic-hoz. A láncnak marha jó a wax, csak minden másnak nem jó.![]()
Muc-off-tól van valami kerámiás, űrkorszaki trutymóm, azzal meg én jártam úgy, mint Te a viasszal, hogy megátkoztam a hájtek nénikéjüket . Úgy látszik, mi keresztbe szívunk ezekkel a cuccokkal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2023.05.08., hétf. 22:52-kor.
jobbulást akkor, remélhetőleg hamar elmúlik. Egyébként csak a pályát szeretném megismerni kicsit, mégis hol,mire számítson az ember,nem lesz tempó. Verseny előtt csak egy kis átmozgatás.
Ne szórakozz, majd nem fogod a kormányt.Rotox írta: ↑2023.05.08., hétf. 22:25Kösz az invitálást, de két "kibúvóm"is van. Egyrészt az én tempóm Neked több, mint kínzás volna, másrészt vállízületi gyulladás (vagy valami ilyesmi...
) miatt jelenleg felemelni is alig bírom a jobb karomat, nemhogy a kormányra támaszkodni, esetleg fékezni (hétvégén próbálkoztam, felfelé még csak-csak elment, de lefelé, amikor jobban terheltem a vállam, többször meg kellett állnom a fájdalom miatt
![]()
![]()
).
Viszont ha addigra megjavul a vállam, esélyes, hogy kigurulok megnézni Benneteket (megismersz a muzeális Mali bringámról).
is van. Egyrészt az én tempóm Neked több, mint kínzás volna, másrészt vállízületi gyulladás (vagy valami ilyesmi...
) miatt jelenleg felemelni is alig bírom a jobb karomat, nemhogy a kormányra támaszkodni, esetleg fékezni (hétvégén próbálkoztam, felfelé még csak-csak elment, de lefelé, amikor jobban terheltem a vállam, többször meg kellett állnom a fájdalom miatt
).
Viszont ha addigra megjavul a vállam, esélyes, hogy kigurulok megnézni Benneteket (megismersz a muzeális Mali bringámról
).
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Kösz az invitálást, de két "kibúvóm"
Viszont ha addigra megjavul a vállam, esélyes, hogy kigurulok megnézni Benneteket (megismersz a muzeális Mali bringámról
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8248
~ 800 - 1000km-t lenyomtam waxolt lánccal. Ma lepucoltam. Hát a bringáról nem volt könnyű. Mindenhol volt rajta, de tényleg mindenhol. Sajnos a féken is. Gőztisztítóval kellett legyógyítanom mindenhonnan. :) Baromira élveztem.
Visszatérek a Muc-off hydrodinamic-hoz. A láncnak marha jó a wax, csak minden másnak nem jó.
Visszatérek a Muc-off hydrodinamic-hoz. A láncnak marha jó a wax, csak minden másnak nem jó.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
Köszönöm!
Guglizgattam, de nem találtam.
Maradjunk annyiban, nem ebből megy a gyerek egyetemre....
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Ez a pálya:
Nah, kedves Mecseki Kolléga,
Úgy alakult,hogy május 21-én Magyarhertelenden versenyzek. Előző nap lemegyünk a családdal, a hugoméknál alszunk. Gondoltam csinálok egy pályavejárást, átmozgatás kapcsán. Ha van időd és kedved, akkor tarts velem. 31km a kör.
Úgy alakult,hogy május 21-én Magyarhertelenden versenyzek. Előző nap lemegyünk a családdal, a hugoméknál alszunk. Gondoltam csinálok egy pályavejárást, átmozgatás kapcsán. Ha van időd és kedved, akkor tarts velem. 31km a kör.
Ezért is még TT bicón OK . Ott nem életszerű a keresztbeváltás, de még a nem egyenes láncvonal is ritka. Már ami a hazai TT versenyeket illeti,kivéve a hegyi OB.
neekm sanszos, hogy a görgő jó,hogy nagy,de amint a láncvonal nem egyenes, ott hátrány lesz a nagy kerék. meg ezek a karbonlapcoskák se sokat tartank lapjára. gondolom hajlik kissé és máris ferdén fut a lánc a lánckeréken (bocs, váltógörgőn), máris nem olyan tiszta a legördülés a fogakon és a csapágyát is befeszítheti... engem meggyőztetek
csak, ha ebay-en ennyi, aliexpressen a fele... de max 8ezerért lesz...
neekm sanszos, hogy a görgő jó,hogy nagy,de amint a láncvonal nem egyenes, ott hátrány lesz a nagy kerék. meg ezek a karbonlapcoskák se sokat tartank lapjára. gondolom hajlik kissé és máris ferdén fut a lánc a lánckeréken (bocs, váltógörgőn), máris nem olyan tiszta a legördülés a fogakon és a csapágyát is befeszítheti... engem meggyőztetek
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ennyi újonnan, szállítás és vám nélkül. Bár ez nem teljesen ugyanaz.
(Jókora árkülönbségek vannak, a butikcégek ehhez képest tízszeres, hússzoros árakkal dolgoznak.)
(Jókora árkülönbségek vannak, a butikcégek ehhez képest tízszeres, hússzoros árakkal dolgoznak.)
-
gianni321
- V.I.P.

Ha kell neki egy tartalékba, tudod, hol találsz.AAttila írta: ↑2023.05.08., hétf. 13:46Csapattársam most vett ilyet a TT bicójáragianni321 írta: ↑2023.05.08., hétf. 12:00Szerintem marad a rendes gyári kanál. : ) Ennek a tuning görgős kanálnak a látványa számomra borzasztó. Mondjuk forog, mint a fene, de attól még mindig randa.pärt írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:52
Ha együtt tud élni a látvánnyal, kipróbálja, aztán eldönti, hogy érez-e pozitívumot.
Én szkeptikus vagyok ezekkel: ha lenne értelme, a három nagy már rég ilyennel árulná a szettjeit - még plusz költséget sem jelentene a gyártásuk. Ehhez képest a kis cégek agyatlan árakon adják ezeket. Mondjuk jár hozzá ingyen egy istállónyi bullshit.![]()
![]()
Egyébként mennyit érhet egy ilyen, így használtan, ebben az állapotban?
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Csapattársam most vett ilyet a TT bicójáragianni321 írta: ↑2023.05.08., hétf. 12:00Szerintem marad a rendes gyári kanál. : ) Ennek a tuning görgős kanálnak a látványa számomra borzasztó. Mondjuk forog, mint a fene, de attól még mindig randa.pärt írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:52Ha együtt tud élni a látvánnyal, kipróbálja, aztán eldönti, hogy érez-e pozitívumot.revox írta: ↑2023.05.08., hétf. 08:46
a nagy váltógörgőket is![]()
pont most talált meg Gianny azzal a kérdéssel,vett egy szettet és adtak hozzá ilyen nagykerekes váltógörgőt is. elmerengtem, hogy láncfutás miatt jó,de amikor a lánc keresztbeáll, oldalirányú vektorok nagyobb karon támadják a csapágyat. nem tudtam megválaszolni Giannynak,hogy hagyja fenn, vagy tegye be a rendes kanalat![]()
Én szkeptikus vagyok ezekkel: ha lenne értelme, a három nagy már rég ilyennel árulná a szettjeit - még plusz költséget sem jelentene a gyártásuk. Ehhez képest a kis cégek agyatlan árakon adják ezeket. Mondjuk jár hozzá ingyen egy istállónyi bullshit.![]()
-
gianni321
- V.I.P.

Szerintem marad a rendes gyári kanál. : ) Ennek a tuning görgős kanálnak a látványa számomra borzasztó. Mondjuk forog, mint a fene, de attól még mindig randa.pärt írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:52Ha együtt tud élni a látvánnyal, kipróbálja, aztán eldönti, hogy érez-e pozitívumot.revox írta: ↑2023.05.08., hétf. 08:46
pont most talált meg Gianny azzal a kérdéssel,vett egy szettet és adtak hozzá ilyen nagykerekes váltógörgőt is. elmerengtem, hogy láncfutás miatt jó,de amikor a lánc keresztbeáll, oldalirányú vektorok nagyobb karon támadják a csapágyat. nem tudtam megválaszolni Giannynak,hogy hagyja fenn, vagy tegye be a rendes kanalat![]()
- Csatolmányok
-
- 20230508_072636.jpg (2.7 MiB) Megtekintve 1150 alkalommal
-
- 20230508_072640.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 1150 alkalommal
Én szkeptikus vagyok ezekkel: ha lenne értelme, a három nagy már rég ilyennel árulná a szettjeit - még plusz költséget sem jelentene a gyártásuk. Ehhez képest a kis cégek agyatlan árakon adják ezeket. Mondjuk jár hozzá ingyen egy istállónyi bullshit.
- pärt
- Őslakos

Ha együtt tud élni a látvánnyal, kipróbálja, aztán eldönti, hogy érez-e pozitívumot.revox írta: ↑2023.05.08., hétf. 08:46
Én szkeptikus vagyok ezekkel: ha lenne értelme, a három nagy már rég ilyennel árulná a szettjeit - még plusz költséget sem jelentene a gyártásuk. Ehhez képest a kis cégek agyatlan árakon adják ezeket. Mondjuk jár hozzá ingyen egy istállónyi bullshit.
fiúk tudják,mi a méretasebestyen írta: ↑2023.05.07., vas. 22:392 ismerősömnek is van, nagyon szeretik őket.mechazseni írta: ↑2023.05.07., vas. 20:51Nemtom, lehet lesz még egy …de egyszerűen annyira tetszik…
![]()
Szerintetek? Face-n találtam, már tel.számot is kértem….IMG_3438.png
.
Wilier.jpg
halfnote.hu
halfnote.hu
pont most talált meg Gianny azzal a kérdéssel,vett egy szettet és adtak hozzá ilyen nagykerekes váltógörgőt is. elmerengtem, hogy láncfutás miatt jó,de amikor a lánc keresztbeáll, oldalirányú vektorok nagyobb karon támadják a csapágyat. nem tudtam megválaszolni Giannynak,hogy hagyja fenn, vagy tegye be a rendes kanalat
a nagy váltógörgőket is
pont most talált meg Gianny azzal a kérdéssel,vett egy szettet és adtak hozzá ilyen nagykerekes váltógörgőt is. elmerengtem, hogy láncfutás miatt jó,de amikor a lánc keresztbeáll, oldalirányú vektorok nagyobb karon támadják a csapágyat. nem tudtam megválaszolni Giannynak,hogy hagyja fenn, vagy tegye be a rendes kanalat
halfnote.hu
halfnote.hu