Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46
zoli73 írta: ↑2023.12.09., szomb. 14:29
Igen, ilyet használok. Hogy mit értesz a vicc kategórián, nem tudom, nekem úgy 6-7 éve van meg, sok ezer lemezt lemostam már vele, de még mindig hibátlanúl teszi a dolgát.
Elhiszem, nálam sem hibásodott meg még, de cserében olyan az egész, mint egy Jóskapisti által össszerakott hobbi DIY-projekt. A hangja akár egy traktoré (nálad nem?), a csavaros lemezleszorító szerintem tényleg vicc kategória, és képes is lelazulni, és a non-plusz-ultra: egy rohadt plexi takaró sem jár hozzá alapból a csilliós áráért, pedig ha valamire, akkor erre nagyon kell... ugye Te is csináltattad rá ha jól emlékszem. És még sorolhatnám, de fölösleges, mert Neked is van, és mindenki ráemlékezhet, amikor először kibontotta a dobozból, hogy ezt várta-e el ennyi pénzért... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
De jó tudni, hogy legalább tartós. Alig használom, szóval az enyém nagyon tartós lesz... annak, akinek eladom :)
Szerintem egy iszonyatosan túlárazott vacak kategória az Okki Nokki, főleg ennyi pénzért - de ez csak egy vélemény.
(Szerk.: a litániám az eredeti Okki Nokkiról szól. Erről:
KATT IDE. Az új, immárr 200ezer forint fölötti áron kapható változat lehet, hogy minőségibb benyomást kelt (képek alapján igen, ezen már legalább egy "rendesebb" leszorító van - de persze úgy látom ehhez sem jár plexi porvédő, és kíváncsi lennék, a hangjával tettek-e már valamit)
Nos, nekem semmilyen meglepetést nem okozott a működése, megjelenése, kivitelezése, mert mielőtt megvettem(újonnan), már találkoztam Okki-Nokki-val többször is, tudtam mire számíthatok. Mivel ez volt a leginkabb megfizethető, így mas fel sem merült bennem. Más mosókkal is találkoztam, például Clearaudio Smartcleaner(?), Pro-Ject, VPI. Az ár növekedésével a kiviteli minőség emelkedik, de a VPI kivételével mind nagyon hangos, ha szív. A "traktorhang" az enyémre nem jellemző, de nem tagadom, az egyik irányban forgás közben néha kattog, de ezen kívül semmi probléma. Vagyis mégis valami. A szívócső ezen a modellen korábban fémből volt, később(felteszem spórolásból) már műanyagból készült, az enyém is az utóbbi. Amelyik fémkarossal találkoztam, azon a kart könnyedén, "olajozottan" lehetett mozgatni, forgatni. A műanyag kar már korántsem ilyen, kicsit szorul, akadozik, de olyan nagyon nem akadályoz a mosásba.
Én 140e-ért vettem, és mi tagadás, ennyi pénzért az ember kicsit kifinomultabb eszközt várna, de tudtam mit veszek, így nem volt olyan nagy csalódás. Ez már nagyon nem mai konstrukció, megjelenése idején, más készülékek sem voltak sokkal kifinomúltak, az új modell talán már jobb minőségű.
Teszi a dolgát, jó minőségben tudom mosni vele a lemezeket, igen, az elszívás lehetne halkabb, ezért a mosást mindig úgy időzítem, hogy a család ne legyen itthon. Ismétlem, amivel találkoztam mosó, csak a VPI(Bálint Feri-é) volt halkabb, de az sem drámai. Igen, takaró pexit külön csinaltattam hozzá, elég gáz, hogy nem adnak hozzá. Ha jól emlékszem, külön lehetett hozzá venni, pofátlan áron, ezért inkább csináltattam.
Szerintem a mai, modern technikát alkalmazó porszívokkal nem szabad összehasonlítani, talán majd az a technológia átszivárog a lemezmosókba is, és akkor lényegesen csendesebbek lesznek. Persze jóval drágábban.
Off:
Éppen tegnap vettünk új porszívót, a mosógépünkkel való nagy elégedettség okan, a Miele mellett döntöttünk.
A 800Wattos teljesítménye ellenére, nagyobb szívóerőt produkál, mint az elődje 1800Watt-ból. A hangja nagyon üdítő, csak súg, meglepően halk.
Az első kipróbálásakor, rögtön az jutott eszembe, milyen jó volna, ha a lemezmosó ilyen csendes volna!
On.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech