Szuper! Akkor igazából nincs más hátra, csak az önfeledt zenehallgatás.blackfriar írta: ↑2023.04.30., vas. 17:38Pont az volt a lényeg, hogy rámutassunk, lehet "csodát" tenni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2141
Re: Pc alapú audio lejátszás
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 40
Ehhez képest megsüvegelendő a teljesítmény
Upsz..
Nekem nincs süvegem
Kb. MINDENT elkövettetek,hogy ne szóljon jól.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:27Amúgy meg.
Nem akartam erről írni, de valahogy rákényszerülök.
Van egy mezei mini-ATX-es alaplap egy passzív hűtésű házban. A házon kívül került elhelyezésre egy mezei kapcsolóüzemű ATX-es tápegység mezei kábelekkel és slussz. Nincs reclock meg speckó USB. Az alaplapi USB-n keresztül megy a jel a DAC-ba.
Windows Server 2019 fut rajta, amit egy kicsit kipucoltam, egyéb optimalizáló nem fut rajta.
Ezt a rendszert bátran odatenném többszázezer Ft-os rendszerek mellé, sőt.
Ehhez képest megsüvegelendő a teljesítmény
Upsz..
Nekem nincs süvegem
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Diablo 2? :) jo jatekblackfriar írta: ↑2023.04.30., vas. 16:06Nem akadályoz, csak nem akartam erről beszélni.
Volt egy vakteszt 5 fővel. Az egyik PC-t hozták (valami Diado 2 nevű, de lehet rosszul emlékszem, mert számomra ismeretlen volt), a másik PC az enyém volt. Kb. 1 órás meghallgatás után 4-en az enyémet hallották jobbnak, igaz csak egy hajszállal.
Tényleg nem akartam ezzel előhozakodni.
Lehet Daido lehetett, ami a mi termekunk, de olyan, hogy Daido 2 nem tudok, soha nem letezett.
A legujabb szeriabol Magyarorszagra nagyon keves darab jutott, es amiket tudok meg azon a helyen vannak ahova leraktuk a tulajokkal, egyikuk sem az a szeanszozos fajta.
Szoval hogy mit hallottal es milyen rendszeren es kinek mi tetszett jobban, plusz ez hogy jon a DDC temahoz annyira nem ertem. Mindenesetre a DDC-kbol joval tobbet adunk el, barmennyire is nagyon kerdeses itt nehany embernek a letjogosultsaga.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Nem akadályoz, csak nem akartam erről beszélni.
Volt egy vakteszt 5 fővel. Az egyik PC-t hozták (valami Diado 2 nevű, de lehet rosszul emlékszem, mert számomra ismeretlen volt), a másik PC az enyém volt. Kb. 1 órás meghallgatás után 4-en az enyémet hallották jobbnak, igaz csak egy hajszállal.
Tényleg nem akartam ezzel előhozakodni.
Apple baratunk januarban megorvendeztetett bennunket egy elozetes verzioval, lehet az idei WWDC-re keszulnek el a vegleges valtozattal.
Win11 kell hozza.
Van, aki hasznalja mar egy ideje? Futnak neki gond nelkul a 16/44.1-24/192 streamelt zenek? Tud-e hangkimenet kozott valasztani?
https://apps.microsoft.com/store/detail ... i1k1fs0e00
Win11 kell hozza.
Van, aki hasznalja mar egy ideje? Futnak neki gond nelkul a 16/44.1-24/192 streamelt zenek? Tud-e hangkimenet kozott valasztani?
https://apps.microsoft.com/store/detail ... i1k1fs0e00
Valami akadályoz ebben, hogy odatedd valakinek a másik cucca mellé? :)blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:27Amúgy meg.
Van egy mezei mini-ATX-es alaplap egy passzív hűtésű házban. A házon kívül került elhelyezésre egy mezei kapcsolóüzemű ATX-es tápegység mezei kábelekkel és slussz. Nincs reclock meg speckó USB. Az alaplapi USB-n keresztül megy a jel a DAC-ba.
Windows Server 2019 fut rajta, amit egy kicsit kipucoltam, egyéb optimalizáló nem fut rajta.
Egyébként próbáltad "speckó USB"-vel? Reclock-kal?
Egyelőre az összeépítésnél még nem tartunk.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:38Valóban elírtam, DDC-re gondoltam.
Szomorúan konstatálom, hogy amennyire csak lehetett, már ízekre szedték a komponenseket, így jelenhettek meg olyan dolgok, mint a spéci biztosítékok.
Jön az a fránya zavar kilométereken át a tápvezetéken, aztán egyszer csak hopp, az utolsó 2 cm-en megjavul, hála a spéci biztosítéknak, ami ezek szerint szűrőként működik. Elég fura.
Visszatérve az eredeti gondolatra. Amikor már minden komponens kellően miszlikre lesz szedve, akkor jön majd egy okos, hogy hát túl sok a komponens a jelútban, ezért szar a hangminőség, sokkal jobb, ha mindent összeépítünk. És kezdődik az idiotizmus előlről.
Akárhogy is nézzük, a legfelső kategóriában szedik dobozokra az előfokokat (néha 3-4-re), monoblokk végfokokat (1-2 dobozra), a forráskészülékeknél is hasonló a helyzet. Egyelőre a tulajdonosok nem panaszkodnak, hogy rosszabb lenne nekik, hacsak nem a pénztárcájuk, de a felső szegmens sohasem az olcsóságáról volt híres. Továbbra is kaphatók a mindent egybe dolgok ugyanúgy, tehát nem érzem, hogy bárkire is rá lenne kényszerítve bármi is. Aki akar, továbbra is megveheti hitének/fülének megfelelő rendszert egyben, vagy ízekre szedve.
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Valóban elírtam, DDC-re gondoltam.
Szomorúan konstatálom, hogy amennyire csak lehetett, már ízekre szedték a komponenseket, így jelenhettek meg olyan dolgok, mint a spéci biztosítékok.
Jön az a fránya zavar kilométereken át a tápvezetéken, aztán egyszer csak hopp, az utolsó 2 cm-en megjavul, hála a spéci biztosítéknak, ami ezek szerint szűrőként működik. Elég fura.
Visszatérve az eredeti gondolatra. Amikor már minden komponens kellően miszlikre lesz szedve, akkor jön majd egy okos, hogy hát túl sok a komponens a jelútban, ezért szar a hangminőség, sokkal jobb, ha mindent összeépítünk. És kezdődik az idiotizmus előlről.
Ez a dolog (mint a többi más is) már rég nem arról szól, hogy a (l)user jól járjon, hanem hogy valakik megtömhessék a zsebüket.
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Amúgy meg.
Nem tudom, hogy egy dologrol beszelunk-e.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:09Egy DCC ill. DAC hangra gyakorolt hatását összevetve én inkább az utóbbit érzem hangsúlyosabbnak.
Másrészről nem értem a DCC létét. Egy DAC-nak nem ezek lennének többek között a feladatai ?
DCC-t irsz, ami az audio iparban inkabb a Digital Compact Cassette roviditese. Az idevago dolog a DDC lenne, Digital to Digital Converter.
Az USB adatszabvany kriteriumaiba csomagolt bitfolyamot megprobaljak ezek a koverterek megfelelo tapolas es ujra idozites mellett a dac-ok szamara jobban ertelmezheto (evtizedek ota bevalt szabvanyok, ugymint SPDIF, AES/EBU) formatumban tovabb adni.
Az USB bemenettel rendelkezo dac-ok mindegyike rendelkezik ilyen belso konverterekkel, de ezek altalaban nem annyira szofisztikaltak, mint egy celhardver. Igy tortenhet meg az, hogy a rovidebb jelut ellenere rosszabban szol(hat) egy daC USB bemeneten, mint sajat coax vagy AES/EBU bemeneten.
Ujabban megjelent az i2S HDMI/RJ45 formatum is, ami nagyobb savszelesseget biztosit, DSD512 anyagok adatfolyama is atmegy rajta keresztul.
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Egy DCC ill. DAC hangra gyakorolt hatását összevetve én inkább az utóbbit érzem hangsúlyosabbnak.
Másrészről nem értem a DCC létét. Egy DAC-nak nem ezek lennének többek között a feladatai ?
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Pont az idozites es a zavarmentesseg a feladata, ergo vannak olyan hatasai.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:45Az általad linkelt tesztben csak egy dolgot nem értek.
Egy DCC-nek nem lehetnek olyan hatásai, mint amiket a teszt említ, mivel a digital analóg-konverziót nem ő csinálja.
Egy digitális jelnél, ha az időzítés rendben van és nincs zavar a jelben, akkor annak tökéletesnek kell lennie.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2141
Igen, de azért elég szépen ki lehet "takarítani" és szerencsére, lehetséges jobb belátásra bírni.zatar01 írta: ↑2023.04.29., szomb. 16:26blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:45Az általad linkelt tesztben csak egy dolgot nem értek.
Egy DCC-nek nem lehetnek olyan hatásai, mint amiket a teszt említ, mivel a digital analóg-konverziót nem ő csinálja.
Egy digitális jelnél, ha az időzítés rendben van és nincs zavar a jelben, akkor annak tökéletesnek kell lennie.
„Egy dolgot nem árt szem előtt tartani. A számítógép alapvetően nem zenehallgatásra optimalizált eszköz.”
https://blog.muzix.hu/2022/09/07/ddc-in ... megertese/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.04.29., szomb. 17:34-kor.
blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:45Az általad linkelt tesztben csak egy dolgot nem értek.
„Egy dolgot nem árt szem előtt tartani. A számítógép alapvetően nem zenehallgatásra optimalizált eszköz.”
https://blog.muzix.hu/2022/09/07/ddc-in ... megertese/
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Az általad linkelt tesztben csak egy dolgot nem értek.
Lehet hogy egy kicsit off.blackfriar írta: ↑2023.04.26., szer. 08:38NUC HDMI portján keresztül lehet-e és érdemes-e zenét hallgatni az USB port kiváltása céljából ?
DCC-k hasznossága, mert ha a Dac-od támogatja a I2s hdmi-t akkor nagyot tud dobni a láncban ez a kimenet. Érdemes egy ilyen vagy hasonló készülékre beruházni .
Több féle van belőle ez egy a sok közül.
Pl tesz egy Dcc-ről.
https://www.futureware.hu/?p=870
„Egy ilyen dolog az USB Bridge, ami konkrétan nem csinál mást, mint a bemeneti USB jelet átalakítja S/PDIF formátumba és a most divatos I2S HDMI formára különböző digitális kimenetekre szétosztva”
„A Singxer SU2 Audio Bridge-ről, egészen kivételes produktum ennyiért, nincs mibe belekötni.
A hang zseniális, jól van összerakva, ott az I2S kimenet, ott a formátumok támogatása, konkrétan mindent IS támogat.”
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

Megoszlanak a velemenyek. Amennyiben olyan a dac-od, hogy tudja fogadni mindkettot (USB / i2S HDMI), akkor ossze lehet hasonlitani.blackfriar írta: ↑2023.04.26., szer. 09:56Ennek a megoldásnak (pl. Pink Faun) van tényleges előnye az USB-vel szemben ?
De meg ugyanannak a dac-nak a “felkeszultsege” sem biztosan ugyanolyan mindket portra, igy az osszehasonlitas meglehetosen nehez.
Tovabb neheziti a kerdest, hogy i2s HDMI kabelekbol azert messze nincsen olyan valasztek, mint audio celu USB kabelekre, megegyezo gyartotol nehez egyszerre mindkettot beszerezni (Pink Faunnak mondjuk van).
Sokszor felmerul kerdeskent, hogy az i2S kapcsolatot valojaban par mm atfedesere talaltak ki, arnyekolt tokozasban, es nem biztos, hogy celszeru 0.5m-1m-1.5m hosszu kabeleken vezetgetni.
Az viszont egy megkerulhetetlen elonye, hogy ha mondjuk usb digit-digit konvertert hasznalunk a rendszerunkben, akkor 24/192 feletti PCM es DSD adatfolyamok nativ atvitelere ez az egy megoldas van az SPDIF limitaciok miatt (most a Chord FPGA-dualBNC megoldasat nem hozom ide).
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

PCIe i2S bovitokartyaval meg lehet oldani.blackfriar írta: ↑2023.04.26., szer. 09:40OK, értem.alto írta: ↑2023.04.26., szer. 09:36Ezt egy tévedés, néhány DAC gyártó használ ugyan fizikai HDMI csatlakozót I2S célokra, de ez nem kompatibilis egy szabványos HDMI kimenettel (aminek semmi köze az I2S-hez), mint ami pl. egy NUC-on is van. Ha ezt így összekötöd, abból könnyen komoly meghibásodás is lehet.
Létezik valamilyen PC-s megoldás, ami tényleges I2S porttal rendelkezik ?
Teljesen mas a labkiosztasa es a labakon kuldott jelek is, igy a “hagyomanyos” HDMI es az i2S HDMI nem kompatibilis egymassal.
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

OK, értem.alto írta: ↑2023.04.26., szer. 09:36Ezt egy tévedés, néhány DAC gyártó használ ugyan fizikai HDMI csatlakozót I2S célokra, de ez nem kompatibilis egy szabványos HDMI kimenettel (aminek semmi köze az I2S-hez), mint ami pl. egy NUC-on is van. Ha ezt így összekötöd, abból könnyen komoly meghibásodás is lehet.
Létezik valamilyen PC-s megoldás, ami tényleges I2S porttal rendelkezik ?
Ezt egy tévedés, néhány DAC gyártó használ ugyan fizikai HDMI csatlakozót I2S célokra, de ez nem kompatibilis egy szabványos HDMI kimenettel (aminek semmi köze az I2S-hez), mint ami pl. egy NUC-on is van. Ha ezt így összekötöd, abból könnyen komoly meghibásodás is lehet.blackfriar írta: ↑2023.04.26., szer. 09:13A Pegasus DAC-on van I2S port és nagyon jó tapasztalataim vannak vele.
Azt el tudom képzelni, hogy a NUC-on levő HDMI nem hangra van kihegyezve, a Pegasus-on levő viszont igen.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

A Pegasus DAC-on van I2S port és nagyon jó tapasztalataim vannak vele.
Azt el tudom képzelni, hogy a NUC-on levő HDMI nem hangra van kihegyezve, a Pegasus-on levő viszont igen.