Aszpirin írta: ↑2023.02.28., kedd 15:45
kupecke írta: ↑2023.02.28., kedd 15:31
Nem kritikaként írtam
Nem is vettem annak, de ha annak is írtad volna, nincs problémám a konstruktív kritikával :)
De ha már itt tartunk, itt is megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam a telefonszám ÉS e-mailcím publikus felületen való megadása veszélyességére: olyan, mintha egy lőtéren a mellünkre rajzolt nagy célponttal járkálnánk.
Az internet biztonságos használatának egyik fontos alapköve, hogy "ne váljunk célponttá", és ennek érdekében személyes adatokat (név, cím /pontos cím, nem csak település/, telefonszám, stb.) NEM célszerű publikusan, mindenki számára láthatóan megadni, különben növeljük az esélyét, hogy nem csak célponttá, hanem áldozattá is válunk.
Ezért én mindenkinek, aki ezt olvassa, ismételten csak azt tudom tanácsolni, hogy CSAK privátban osszon meg telefonszámot.
Ez több, mint elgondolkodtató!
Sajnos a mai világban nem tudhatja az ember, hogy kiben, miben bízhat meg.
Az ennyire az internetre, adatokra épülő világukban, nem árt elővigyázatosnak lenni, ennek ellenére én vagyok/voltam olyan naív, könnyelmű, hogy a hírdetéseimbe mindig odaírom a telefonszámomat, a gördülékenyebb kapcsolatfelvétel miatt. Így olvasva, és átgondolva az általad leírtakat, bizony tartalmazhat kockázatot, már bánom is, de sajnos már nem lehet visszacsinálnom.
Nem kérdés, aki netezik az meg van figyelve, minden lépésünk követve van.
Ugye van az a dolog, mikor megnyitunk egy internetes oldalt, webáruházat, stb. mindjárt a képünkbe tólja a felugró ablakot megkerűlhetetlenűl, hogy "az adataink védelme érdekében fogadjuk el a feltételeket". Nálam sokkal járatosabb vagy a kérdésben, így javítss ki, ha tévednék, de én nem azt érzékelem, hogy ezeket a "feltételeket" elsősorban a saját, és adataim érdekében fogadtatják el velünk? Hanem azért, hogy a netes tevékenységünket jobban nyomon tudják követni, és például ezek alapján szerkesztik a felugró ablakokban látható reklámok tartalmát.
Sőt, sokszor el sem kell semmit fagadni elég, ha rákeresek egy konkrét termékre, e miatt megnyitva néhány oldalt, és máris tólják a képembe az azzal kapcsolatos ajánlatokat, sokszor hosszú hetekig, hónapokig kéretlenűl.
Elővigyázatosabbnak kellene lennünk, nehogy besétáljuk valami "csapdába".
Sajnos az olyan ember(pl. Én is), aki nem ebben szocializálódott, fel sem tudja mérni a veszély mértékét, jelenlétét.
Köszönöm a "szemfelnyitást"!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech