zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:31
Én még soha sem hoztam haza egyetlen készüléket sem, nem vételi, volt rá lehetőség, kiváncsiság céljából. Ezen logika mentén merült fel bennem, a feljebb lépés keresésének a lehetősége. Akkor elnézést kérek, számomra félreérthető volt! Nem vagyunk egyformák.
Mikor regisztráltál ide, akkor folyamatosan hangoztattad, hogy az előző szetted(Marantz PM68, CD67, Mission) már kb 20 éve tökéletesen kielégíti az igényeidet, de itt az idő a feljebb lépésre. Persze ami lesz helyettük, azzal is ilyen hosszú távra tervezel, mert az neked már biztos minden elváráson túlmutat.
A kábelekkel meg hagyjanak is békén, mert Te azoknak a hatását nem igen hallod, ami van az marad is, mert jó ahogy van.
Ehhez képest hol tartasz ma? A korábban nem érdekelt kábelek, ahogy figyelem mind kicserélődtek, és most a streamert készülsz a megfelelő szintre hozni. Ha nem is olyan sűrű, de ez bizony csere-bere.
Mikor megvetted az Orkan-okat már ide az új othonotokba, akkor részletesen beszámoltál róla, hogy a kiválasztásánál milyen körültekintően jártál el. Figyelembe véve, hogy milyen hamar eladtad, és mennyit buktál rajta, már nem is tűnik olyan körültekintőnek a választás.
Akiket felvázoltál, évi 3-4 pár hangsugárzó, 4-5 erősítő, stb. én nem tartom hifistának, zenehallgatónak meg végképpen nem! Az ilyen ember szerintem mániákus, aki még saját magával sincs tisztában, nem hogy azzal, amit hallani akar.
Ezen 3 vendég erősítő barmelyikére ingyen, de tényleg ingyen lecserélhettem volna a PM-11-est. Nem éreztem rá késztetést, pedig tényleg bármelyik ott lehetne most a Mac helyén, egy Forint rafizetés nélkül.
Amúgy igazad van, a boldog tudatlanság, és persze a lehetőségek hiánya miatt is boldog voltam 3 éve az akkori rendszerrel, amit egy 21 éves CD meghibásodás borított fel.
Erősítő csere, ha emlékszel, PM-14MKII KI modell volt tervben, de mivel nem volt eladó, maradt a nincs ló, jó lesz a szamár alapon a PM-16. Aztán amikor láttam, hogy a PM-14-eseket elkezdték a PM-11 fölé árazni (kint, mert idehaza évek óta nem bukkant fel), akkor kissé felhúztam a szemöldököm, viszont szerencsére jött ez a mostani Malacom (ami szintén szerencse volt, mert azóta sincs eladó), aminek még nem indult meg a vintage árazása. Ráér majd akkor, ha esetleg el akarom adni
És több mint egy éve sem bukkant fel egyik modell sem kis hazánkban azóta sem, leszámítva egy mezei PM-14 modellt, arcpirító árazással, valami (gondolom) nepper által.
Hangfal esetében mindent számba vettem anno, csak azt az ismeretlen tényezőt nem, hogy milyen lesz majd pár hónap múlva az új lakásban. És persze hiba volt, de ez is csak azt erősíti, hogy nem a jobb hangminőség miatt cseréltem le, hanem szoba akusztika miatt, bukás nem volt rajta, mert szinte árában vettem a Dynokat. De ez sem volt hamar, másfél évvel a vásárlás után, mert amit lehet, próbáltam változtatni, de beláttam, hogy nem lehet.
A streamer pedig mint mondtam, első modell volt, nulla tapasztalat mellett, ennyi pénzem volt rá, akkor megvettem a szerintem ennyi pénzért kapható talán egyik legjobbját. Most pedig, hogy lesz rá lehetőségem, cserélem, ha tudom, mert bár szép hangja van, de a "vacak" CD-17MKIII hangja nekem jobban fekszik. Pedig az ugye egy létezett márka, viszonylag régi modellje, és nem is a csúcs kategória.
Ha ez neked a csere bere kategória, akkor vállalom. És persze abban igazad van, hogy többet foglalkoztam vele mostanság. Viszont ha összejön a streamer csere, akkor tényleg nem tervezek semmi változást jó sokáig, vagy lottó főnyereményig. Ma sajna nem én vittem el, bár az is igaz, hogy életemben egy szelvényt sem vettem még.
Kábel téma esetében amúgy egyedül a táp kábelt vitattam anno egyébként, amit még most is kissé fenntartásokkal kezelek, és nem várok csodákat tőlük. De ez itt off