Ezt már én is javasoltam, de hiába. Maradnak a követhetetlen monológok.Alex_Aston írta: ↑2023.05.01., hétf. 21:23Szerintem sokat segítene, ha úgy szólnál hozzá egy témához, hogy kiderüljön, kinek, és mire válaszoltál...![]()

Ezt már én is javasoltam, de hiába. Maradnak a követhetetlen monológok.Alex_Aston írta: ↑2023.05.01., hétf. 21:23Szerintem sokat segítene, ha úgy szólnál hozzá egy témához, hogy kiderüljön, kinek, és mire válaszoltál...![]()

Szerintem sokat segítene, ha úgy szólnál hozzá egy témához, hogy kiderüljön, kinek, és mire válaszoltál...

Ezen 3 vendég erősítő barmelyikére ingyen, de tényleg ingyen lecserélhettem volna a PM-11-est. Nem éreztem rá késztetést, pedig tényleg bármelyik ott lehetne most a Mac helyén, egy Forint rafizetés nélkül.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:31
Én még soha sem hoztam haza egyetlen készüléket sem, nem vételi, volt rá lehetőség, kiváncsiság céljából. Ezen logika mentén merült fel bennem, a feljebb lépés keresésének a lehetősége. Akkor elnézést kérek, számomra félreérthető volt! Nem vagyunk egyformák.
Mikor regisztráltál ide, akkor folyamatosan hangoztattad, hogy az előző szetted(Marantz PM68, CD67, Mission) már kb 20 éve tökéletesen kielégíti az igényeidet, de itt az idő a feljebb lépésre. Persze ami lesz helyettük, azzal is ilyen hosszú távra tervezel, mert az neked már biztos minden elváráson túlmutat.
A kábelekkel meg hagyjanak is békén, mert Te azoknak a hatását nem igen hallod, ami van az marad is, mert jó ahogy van.
Ehhez képest hol tartasz ma? A korábban nem érdekelt kábelek, ahogy figyelem mind kicserélődtek, és most a streamert készülsz a megfelelő szintre hozni. Ha nem is olyan sűrű, de ez bizony csere-bere.
Mikor megvetted az Orkan-okat már ide az új othonotokba, akkor részletesen beszámoltál róla, hogy a kiválasztásánál milyen körültekintően jártál el. Figyelembe véve, hogy milyen hamar eladtad, és mennyit buktál rajta, már nem is tűnik olyan körültekintőnek a választás.
Akiket felvázoltál, évi 3-4 pár hangsugárzó, 4-5 erősítő, stb. én nem tartom hifistának, zenehallgatónak meg végképpen nem! Az ilyen ember szerintem mániákus, aki még saját magával sincs tisztában, nem hogy azzal, amit hallani akar.

Én még soha sem hoztam haza egyetlen készüléket sem, nem vételi, volt rá lehetőség, kiváncsiság céljából. Ezen logika mentén merült fel bennem, a feljebb lépés keresésének a lehetősége. Akkor elnézést kérek, számomra félreérthető volt! Nem vagyunk egyformák.Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:17Eszem ágában sincs erősítőt cserélni. Csak volt lehetőség ezeket meghallgatni, ezért éltem a lehetőséggel, gondolom más is ezt tette volna, aki kicsit is fogékony a témára. Nem került semmibe, miért ne tettem volna.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:03
Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.
Persze hogy sokan ettől olcsóbb streamerekkel élnek együtt boldogan, mert a lehetőségeikhez mérten az fér bele, nem azért, mert azok olyan jók.
Ahhoz képest, hogy folyamatosan azt hangoztatod, mennyire elégedetten hallgatod a rendszered, nálad is ugyan úgy megy a csere-bere, mint mindenki másnál. Beszippantott ez téged is, mondhatsz bármit is.
Eleve nálam a fekete az kizáró ok.
Nagy csere-bere nincs nálam, nem egeszen értem, mire gondolsz.
Orkan hangfal kizárólag az új lakás adottsága miatt ment. Erősítőt tavaly azért cseréltem, mert tavaly előtt nem a PM-16 volt a cél.
Streamer pedig másfél éve megvan, életem első ilyen készüléke. De mivel a CD-m hangja jobban tetszik, ha lesz lehetőség, és felbukkan a kiszemelt, akkor majd remélem feljebb tudok lépni a várhatóan végső (tudom, hehe) szintre.
Persze ez lehet, hogy sűrű csere- brének tűnik. De messze nem olyan talán, mint akinél egy év alatt már a harmadik, negyedik hangfal csere, meg ötödik új erősítőt látom...![]()

Eszem ágában sincs erősítőt cserélni. Csak volt lehetőség ezeket meghallgatni, ezért éltem a lehetőséggel, gondolom más is ezt tette volna, aki kicsit is fogékony a témára. Nem került semmibe, miért ne tettem volna.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:03
Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.
Persze hogy sokan ettől olcsóbb streamerekkel élnek együtt boldogan, mert a lehetőségeikhez mérten az fér bele, nem azért, mert azok olyan jók.
Ahhoz képest, hogy folyamatosan azt hangoztatod, mennyire elégedetten hallgatod a rendszered, nálad is ugyan úgy megy a csere-bere, mint mindenki másnál. Beszippantott ez téged is, mondhatsz bármit is.

Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51
Tapasztalatom szerint amikor az ember először téved az igazi highend kategóriába, akkor hajlamos fanyalogni. Főleg ha a felső középkategória és a belépő highend határvonalát lépi át.
Ez bizony egy más világ. Nem színez, elvárja a kiszolgálást és ennek következtében a rendszer többi elemének hiányosságait kíméletlenül bünteti.
A tesztből igazán két dolgot lehet levonni: hogy a Malac hangja színezett, és hogy ezen a szinten egy Lindemann forrás már nem partner.
![]()
Amúgy azt tudom, hogy a Limetree a "gyenge" láncszem (bár sokan ettől sokkal olcsóbb streamerrel élnek boldogan - mert bizony lehet), ebben tervezek is lépést tenni, mindezt úgy, hogy élvezettel hallgatom egyébként.
Amúgy mint írtam, más erősítőhöz képest, más személy, sem hallotta azt a "csodát", amit esetleg elvárt az ember a Normatól, egy tök más láncban.

Én nem is gondoltam, meg írtam is pár nappal ezelőtt.Vinkler írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:40Azért legyünk már őszinték!Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35
Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?![]()
Az emlegetett erősítők egyike SEM high end kategória.

Mishow főleg Alex tesztjére vonatkozó hozzászólására reagáltam, az előtte lévő részt kicsit másképp látom. Viszont a Te olvasmányok alapján leszűrt tanulságod :

Azért legyünk már őszinték!Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35
Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?![]()

Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51
Tapasztalatom szerint amikor az ember először téved az igazi highend kategóriába, akkor hajlamos fanyalogni. Főleg ha a felső középkategória és a belépő highend határvonalát lépi át.
Ez bizony egy más világ. Nem színez, elvárja a kiszolgálást és ennek következtében a rendszer többi elemének hiányosságait kíméletlenül bünteti.
A tesztből igazán két dolgot lehet levonni: hogy a Malac hangja színezett, és hogy ezen a szinten egy Lindemann forrás már nem partner.

Ez így igaz!

Sokat olvastam a témában, sajnos tapasztalni nem volt lehetőségem, de én addig azt szűrtem le, hogy pont ellenkezőleg van ez a tipikus hájend készülékeknél. Szándékosan színeznek, visznek bele valamilyen "karaktert", hogy ezzel kitűnjenek. Szándékosan érzékenyek a forrás, kábelezés, stb dolgokra, hogy.......mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51

Alex_Aston írta: ↑2023.04.28., pén. 19:45És akkor pár szó a Norma IPA 70B-ről is.
Ez egy nagyon részletező/analitikus hangú erősítő, nekem egyszerűen már túl steril.
Volt itt két fórumtárs, mert ők is kíváncsiak voltak erre, hisz azért ez már bő másfél milliós vas, nem egy átlag (árú) darab.
Teljesen egységes vélemény volt mindhármunk részéről, hogy nagyon szép és tiszta a hang, amit közvetít, de érzelmek nem nagyon jöttek át.
Visszakötve utána a Malacot, kellemesebb karakter volt hallható, kevésbé magasba húzó hanggal.
Egy kedves ismerősöm el is vitte 1 napra, saját rendszerbe, mint kiderült, ő is jelen van itt. Remélem majd ír pár sort róla, mit tapasztalt. Linn végfoka van, annak a cseréjét fontolgatja, de hasonlóképp mondta ő is, hogy tényleg nagyon szép tiszta a hangja, de a Linn is kellemesebb karakter. Persze egy bivaly végfok elvileg talán más kategória.
Ami engem egyébként kicsit zavart, az a trafó hangja. Akik itt voltak, és meghallgatták, csak legyintettek rá, hogy ugyan már, sok ilyen erősítő van, ami legalább ennyire zúg. Akkor csak a néma csendben vonyító PM-11 után lehet ez nekem furcsa...
Viszont legyen kontra vélemény is. Aki elvitte, több, mint egy órát nyúzta, és fülelte. Gyakorlatilag csak klasszikus zenét és némi jazzt hallgat, azt mondta, neki nagyon tetszik, nagyon szépen rendezi térben a hangokat, stb.
Berakom lentebb a zene listát is, amiket hallgattunk, hogy ne érje szó a ház elejét, miszerint nem lehet tesztelni klasszikus zene nélkül...![]()
Az is lehet hogy ez az erősítő nem egy mindenevő, hanem ezekre a zenékre van kiegyezve.
Mindenesetre nálam a Marantzot ez sem taszítja le a trónról, vagyis a központi helyéről. Meg túl kicsi, és nem elég nehéz![]()
.
20230428_140205.jpg
20230428_140140.jpg
Screenshot_20230428_192619_Lindemann.jpg

Vagy csak egyszerűen a Nagy Testvér, ugye …Alex_Aston írta: ↑2023.04.27., csüt. 18:56Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt.

Én próbaként átdugnám egy másik bemenetre a Lindemann -od és ha ott is kiírja akkor lehet benne valami. :-)Alex_Aston írta: ↑2023.04.27., csüt. 18:56Bónusz kérdés. Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt. Analóg RCA-n át tud menni ilyen infó?![]()
.
20230423_161245.jpg

Off folytatás...denesdr írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:41Lehet, hogy off lesz, de azért megkérdezem. A 40A-nak erőteljesebb a subtartománya mint a 150-nek? Mert ugye tottyinak, elmondása alapján a hang legalja (20-30 Hz) hiányzik...supravox írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:15Persze.asebestyen írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:04
Én még nem hallottam az összes gd terméket, de az én Ref 10.32-met én is kevésnek érzem egy ATC-hez, ahhoz túl nagyot torzít, még ha kellemesen is, pont az ATC kiemelkedő tulajdonságába rondítana bele. Azért egy ingyen átmeneti megoldásnak talán elmegy, míg megérkezik a végleges választás.![]()
![]()
Bocsánat nem a felajánlást "kritizáltam"
Nem akartam senkit megbántani.
De Tottyinak 40A-t kellett volna vennie.
Nem kínlódna...