Nem tudom, hogy egy dologrol beszelunk-e.blackfriar írta: ↑2023.04.29., szomb. 18:09Egy DCC ill. DAC hangra gyakorolt hatását összevetve én inkább az utóbbit érzem hangsúlyosabbnak.
Másrészről nem értem a DCC létét. Egy DAC-nak nem ezek lennének többek között a feladatai ?
DCC-t irsz, ami az audio iparban inkabb a Digital Compact Cassette roviditese. Az idevago dolog a DDC lenne, Digital to Digital Converter.
Az USB adatszabvany kriteriumaiba csomagolt bitfolyamot megprobaljak ezek a koverterek megfelelo tapolas es ujra idozites mellett a dac-ok szamara jobban ertelmezheto (evtizedek ota bevalt szabvanyok, ugymint SPDIF, AES/EBU) formatumban tovabb adni.
Az USB bemenettel rendelkezo dac-ok mindegyike rendelkezik ilyen belso konverterekkel, de ezek altalaban nem annyira szofisztikaltak, mint egy celhardver. Igy tortenhet meg az, hogy a rovidebb jelut ellenere rosszabban szol(hat) egy daC USB bemeneten, mint sajat coax vagy AES/EBU bemeneten.
Ujabban megjelent az i2S HDMI/RJ45 formatum is, ami nagyobb savszelesseget biztosit, DSD512 anyagok adatfolyama is atmegy rajta keresztul.